• Tillbaka till startsidan
  • Besök.

    Nu har mitt besök gått igen, det var mycket trevligt. Kajsa är ju som alltid den hon är - bäst och helt underbar att umgås med. Och hennes kille var/är jätte trevlig och gullig. Så bara plus där Kajsa! Håll fast vid honom..Höhö.

    Nu ska jag äntligen se lite Grey´s Anatomy igen..har längtat hela dagen. (HAHA) Fast jag hade ju hellre haft Kajsa och Kristian här lite till men tv n duger bra........



    Jag kände ingen lust.

    Så enkelt var det igår..jag vet att jag skrev att jag skulle skriva senare, och jag vet att jag har "lovat" lite bilder. Men jag har helt enkelt inte känt någon vidare lust. Kanske är det värmen, kanske är det något annat. Hm..

    Gårdagen bestod mest av att titta på Grey´s Anatomy. Nu har jag börjat..och fastnat. (HAHA) Det är så himla bra. Men jag kan inte hjälpa att jag nästan sitter och blir frustrerad och väntar på det avsnitt där Grey och Shepard (heter han så?) blir sams och tillsammans igen, det avsnittet där dom gör slut igen, det avsnittet där dom försonas igen..osv osv, bara för att jag vet att det är vad som kommer hända (jag har ju sett lite senare avsnitt menar jag). Men jag njuter ändå av varje sekund och ska nu börja på andra säsongen, avsnitt 8. Jag vet inte varför säsong 1 var så kort? Vet ni det? Säsong 1 innehöll endast 9 avsnitt..hm. Kan det vara för att första säsongen inte görs så lång för att man vill se om det blir en tittarsuccé först? Andra säsongen verkar ju åtminstonde ha ca 20-24 avsnitt om inte mer. Jag har inte räknat.

    Ja, nog om det!! När Johan kom hem cyklade han iväg till sina föräldrar för att klippa sig. Jag skulle egentligen ha följt med för vi skulle ta det som vår kvällsmotion men jag kände inte alls för det. Dessutom var jag helt uppslukad av Grey´s Anatomy som sagt. (HAHA) Så vi tog en promenad när han kom hem istället..

    Sköna kläder är A och O när man ska ut och gå.



    Och så Johans vattenflaska och ett glatt humör - så går det toppen. (HAHA)




    Idag kommer i alla fall Kajsa hit med sin..ja, vad jag nu ska kalla honom när hon inte ens vet själv (HAHA)..pojkvän eller något sådant. Det ska bli spännande att träffa honom samtidigt som det självklart är lite nervöst att träffa en ny person. Och Kajsa kommer ju hit (till vår lägenhet) för första gången och får se hur vi bor..så jag ska gå och plocka undan lite i köket, bädda sängen och slänga i en maskin tvätt i tvättmaskinen. Och så sätter jag nog på lite Grey´s Anatomy medan jag väntar på turturduvorna.

    Tjillevippen!
    Imorgon blir det Arbetsförmedlingen och Vuxenstudiecentrum.



    Bakslag.

    Jag visste väl att det var för bra för att vara sant. Fick just ett samtal från skolan jag kommit in på, fick information om att dagkurserna var fullsatta och blev tillfrågad om jag kan tänka mig att läsa kväll. Det hade jag ju verkligen inte tänkt mig och eftersom jag fått beslut om att jag kommit in på kurserna jag sökt (dag) från Upplands Väsby kommun så blev jag givetvis mycket besviken.

    Vi kom i alla fall fram till att han skulle göra allt han kunde för att få in mig på dagkurserna istället, någon kanske hellre vill läsa kväll eller så kanske till och med någon som fått dag hoppar av. Jag sa att jag i värsta fall kan tänka mig att läsa kväll men att jag vore mycket tacksam om han kunde försöka fixa dag åt mig. Han skulle göra vad han kunde och besked kommer nästa vecka förhoppningsvis. Då kan jag ta ställning till om jag vill läsa eller inte, beroende på vad jag kommer in på då.

    Men självklart vill jag läsa ändå, även om jag får kväll, men det kommer ju inte bli samma sak. Tänk om Johan jobbar dag, då börjar han runt sju och kommer hem runt tre..och då börjar jag, och kommer hem runt kanske nio (slutar åtta och det är ju i Solna). Hur mycket kommer vi träffas då? Om Johan däremot jobbar kväll, då spelar det ju inte så stor roll eftersom han med kommer hem vid åtta då, och visserligen fattade jag det som att det bara är 4 dagar i veckan och en dag självstudier..men ändå. Det vore verkligen trist, hela dagen försvinner ju i skolan då. Men å andra sidan börjar jag ju inte förens klockan tre. Ja, jag vet inte vad jag ska tycka. Besviken är jag i alla fall. Nu är det väl bara att hålla alla tummar man har för att jag lyckas få dag, trots de låga oddsen.


    Nu tänkte jag ta mig lite mat snart och så ska jag nog börja titta på första säsongen av Grey´s Anatomy.
    Skriver mer senare.



    Titta, vilka söta!

    På nallen står det I LOVE YOU och på "hunden" står det BE MINE. Sötnosar jag vann på Gröna Lund igår..(HAHA)



    Imorgon ska jag försöka ta lite fler bilder att lägga in här..se om Mr T har några bilder att skicka från Gröna Lund med.

    Godnatt.



    Flight 93.

    Film på trean nu..kanske skriver mer ikväll. Ikväll har jag "syndat". (HAHA) Nej, men bara provat på min framtida frukost/mellis, och synden var att det blev efter klockan sex. (HAHA) Men men..det var i alla fall super gott. En halv burk kesella, en dl hallon/blåbär, 2 msk Fun Light saft och sedan pumpakärnor och linfrön. MUMS!! Och det känns väldigt nyttigt. Toppen!!

    Hittade tipset på bloggen http://56kilo.se/ vilken är en mycket bra blogg. Stort tips till er som kämpar med vikten som jag..och hon.


    Nu är pausen slut, så jag återkommer som sagt senare eller imorgon.



    VARMT!

    Det är helt sjukt varmt ute och när jag kollade på termometern i utanför köksfönstret höll jag på att svimma. Den står på nästan 50 grader..?? Kan det ens vara möjligt i Sverige? Det är nästan så att man har lust att ringa någon kunnig och fråga. Det måste ju vara fel på vår termometer? Men å andra sidan vet jag ju att det har varit jätte varmt andra dagar, 30-40 grader i solen och då har det varit riktigt varmt. Och idag är det mycket, mycket varmare. Det finns ingen luft alls ute känns det som. Det är så himla varmt att jag inte ens vill gå ut. Vi har balkongdörren öppen här i sovrummet (tidigare vardagsrum) och det är lika varmt inomhus som ute nästan..jag lider. Men 50 grader kan det väl ändå inte vara? Eller? Jag har aldrig ens hört talas om något sådant i Sverige, har ni?

    Det konstiga är att termometern alltid har tyckts stämma, när det känts som ungefär 20-30 grader har den visat det och när det känts som bara några grader eller till och med minus så har den visat det. Men är det någon som vet om det är möjligt med 50 grader (i solen alltså) i Sverige? Och varför hittas ingen sådan information i så fall?



    Ja, ni ser ju..jag känner mig förvirrad. (HAHA)


    Nog om det. VARMT är det i alla fall. Johan cyklade till sina föräldrar för lite över en timma sedan för att fixa lite med bilen som står hos dom. Jag har varit så sjukt trött idag så det är inte klokt. Vaknade runt 11, låg vaken ett tag, var uppe och satte igång en maskin tvätt som Johan förberett men var osäker på graderna. La mig igen och somnade nästan igen..Johan kommer och frågar om jag vill med till svärföräldrarna. Jag orkar bara inte. Så jag skippar det och vi bestämmer att han och hans pappa ska komma och hämta upp mig sedan när det är dags för att handla. Nu har jag tagit mig upp ur sängen (detta är varken bra för mina matvanor eller för mitt huvud då jag får huvudvärk när jag sover/vilar för länge). Nu har jag inte sovit till halv tre för er som undrar, men jag har legat kvar i sängen och vilat till nu. Och nu funderar jag på att ge mig iväg till Johan och co med en promenad men jag tvekar när jag känner hur varmt det är ute. Jag kvävs nästan känns det som. Är det bara jag som känner så? Snälla någon i Stockholm, gärna Upplands Väsby, berätta för mig om hur ni upplevt värmen idag......

    Jag skulle verkligen bara vilja ligga i vattnet idag. (HAHA) Vi får väl se vad vi kan ordna senare.

    Och som svar på Idas kommentar kan jag säga såhär; Jag upplever inte att jag mår mycket bättre eller känner mig piggare ännu. Men det är ju för att jag inte börjat till 110% än med nyttig mat och bra matvanor..har ju bara börjat lite smått och mest med godiset och sådant ju. Så det kommer väl. Men halsbränna har jag bara haft en gång sedan förra veckan, mot nästan varje dag förrut. Om det beror på detta vet jag inte. Tack för dina fina ord med. Det värmer!!

    Tjillevippen. Bilder kommer senare. Ska ta med mig kameran ut om jag nu bestämmer mig för att utmana ödet och ge mig ut i kväv-luften. Får allt ta med mig en vattenflaska tror jag.



    Förlåt.

    Förlåt, förlåt, förlåt. Att jag inte har skrivit något idag..MEN, det beror endast på att vi haft fullt upp. Sov länge och skönt, till klockan elva. Sen blev det "frukost/lunch", städ och disk. Sedan kom Mr T, Johans (min sambos) kompis för er nya läsare, och så drack Johan och han ett par öl innan vi begav oss iväg mot Gröna Lund. Ja, idag har vi äntligen besökt Gröna Lund, för första gången sedan vi blev tillsammans. Man kan ju tro att man är där ofta när man bor i Stockholm, men icke. Visserligen har dom inte haft öppet så värst länge ännu heller. Men förra sommaren var vi ju inte där en enda gång. Så jag har med andra ord inte varit där sen någon klassresa på mellanstadiet eller möjligtvis högstadiet. (HAHA)


    Hur eller hur, jag vill ge mig själv pluspoäng för att jag idag har lyckats stå emot diverse frestelser, MÅNGA. Den första kom när vi hoppade av vid MAX inne i stan innan Gröna Lund för att Johan och Mr T ville äta. Johan tänkte minsann unna sig denna lördag, och visst får han det. Borde jag med få egentligen, kanske inte just med utemat, men i alla fall en kall cola i värmen. Det sög rejält i den tarmen idag ska ni veta..men jag har betydligt mycket mer att förlora på det tyvärr. Så jag har tänkt hålla upp ett tag till som sagt, sen kan jag börja unna mig någon gång ibland tycker jag. Men hittills icke. Så idag gick jag alltså runt med min vattenflaska i handen. (HAHA) Så sjukt äckligt när vattnet blir sådär ljummet och ursch, fy, BLÄ! Cola går ju åtminstonde dricka "varmt" om man är tvungen, men vatten - FY!

    Men i alla fall, så, ingen MAX-mat för mig inte. Dock var jag jätte hungrig, så väl inne på Gröna Lund (efter andra frestelsen utanför då varenda människa tycktes gå omkring med en mjukglass i handen, gaah, jag blev galet sugen när det var så varmt) försökte vi leta upp ett ställe som hade någon form av sallad att köpa. Det är väl det närmaste nyttigt man kommer när man ska äta ute..så, det blev en ägg och räk-sallad till mig på en trevlig restaurang. Det var djävulskt gott faktiskt, sallader är verkligen underskattade. Tyvärr är ju inte köpta lika bra som dom man kanske gör hemma av någon konstig anledning, något jag fått för mig i alla fall, men det måste ju i alla fall vara bättre än en hamburgare och friterade pommes?!?

    Johan frågade om jag ville ha en glass inne i godisbutiken sedan som han promt skulle gå in i (jag stannade dock utanför). Han var så gullig.."Men älskling, dom har ju isglass. En isglass kan du väl ta? Det kan väl inte vara så farligt?" Haha.

    Nästa frestelse, eller frestelser ska man kanske säga, kom när grabbarna grus beställde diverse alkoholhaltiga drycker..jag kände faktiskt för att ta någon cider eller två, eller någon god drink, bara för att bli lite sådär härligt "lullig" i värmen. Just för att det är ganska trevligt. Och gott förstås. Men icke. Inte bra för mina kilon. Så det fick ratas även det. Mycket tråkigt kan jag tycka..och de två sista kom när Johan köpte en sockervadd och när Mr T köpte brända mandlar. Ååååhhh. Jag ÄLSKAR ju brända mandlar. Och sockervadd hör ju liksom tivoli till på något sätt. (SUCK) Men, nej, fråga Johan - inte ett enda smakprov. (Trots flera erbjudanden). Jag nöjde mig med att lukta lite på det. (HAHA) Fick sticka ner näsan lite i Mr T;s mandelpåse med faktiskt..mycket snällt. (HAHA)


    Så, nog om det. MEN JAG ÄR FAAN DUKTIG. Jag bara måste få säga det. Och tack till svärmor för de fina orden i kommentaren i föregående inlägg. Jag suger åt mig som en svamp, det behövs verkligen uppmuntran för att orka fortsätta med detta. TACK! Nu handlade det väl kanske mest om att jag kom in på skolan och min utbildning i höst men i alla fall. (LER)

    Nu hör jag djupa suckar borta från sängen där min kära sambo ligger och väntar på att få ta över datorn en snabbis. Så, jag återkommer med lite bilder imorgon. Jag tror dock inte att det blev en enda bra bild från just Gröna Lund, men jag kan ta bild på de två vinsterna jag vann i diverse spel i alla fall. Och det blev bara ett åk för oss, mig och Mr T alltså. Vi fick åka Berg- och dal banan själva då Johan inte är det största fanet av karuseller. Och om det nu inte skulle räcka med att jag mestadels gått omkring och rört på mig idag så undrar jag, förbränner man något genom att skrika? (HAHA) I så fall kan det ha försvunnit en del.........efter den åkturen menar jag........
     
    Godnatt kära vänner, alla som jag känner. Och inte känner!




    Så mycket att säga.

    Ja, huja, jag har så mycket att skriva att jag inte vet var jag ska börja..eller sluta. Jag vet inte ens om jag orkar skriva allt. Eller om ni orkar läsa allt. Men jag ger mig väl på ett försök. Det här blir garanterat mitt längsta inlägg hittills. (HAHA)

    Dagen började, var och slutade (beror på hur man ser det) väldigt dåligt. Väldigt, VÄLDIGT dåligt alltså. Jag tror att ni inte kan göra annat än att hålla med mig om att jag har haft en riktigt dålig dag när jag berättar om dagens alla tråkigheter..

    För det första kan ni kanske tänka er hur det kändes att gå upp 4 timmar innan jag skulle börja jobba och åka hemifrån 3 timmar innan. Men jag ska inte gnälla över det, det är ju livet. MEN! Det börjar med att jag kommer ut till busshållsplatsen där bussen som ska ta mig ner till stationen går (kl 8.00 och klockan var väl fem i ungefär), och kommer på att jag glömt mitt busskort. Ringer till Johan för att be han leta fram det och kasta ner det. Precis när han svarar kommer bussen. Ingen idé att krångla, lika bra att jag går upp igen själv och letar, för jag hade ingen aning om var det kunde ligga. Letade som galningar, hittar det till slut och jag stressar iväg RÅSVETTIG på cykeln för att hinna med mitt tåg som skulle gå två minuter i halv. Kommer ner till stationen och hinner sansa mig en kort stund innan jag upptäcker ett tidigare tåg jag kan ta istället, för att slippa stressa ihjäl mig med att hitta rätt tåg på 6 minuter framme i Karlberg sedan. Tar tåget..som att gå in i en bastu. Lider som faan eftersom jag redan var så svettigt man bara kan bli. Lugnar mig men svetten bara rinner. Jag känner bokstavligen hur det rinner i tinningen, på hakan och "på bröstet". ÄCKLIGT. Försöker torka bort lite med handen lite diskret.

    Lagom till jag ska kliva av börjar jag bli ganska sval. Framme i Karlberg och hittar rätt perrong, sätter mig ner och väntar på tåget..tar tåget till Kungsängen. Ensam på hela tåget från och med ett par stationer innan Kungsängen med en man som såg skum ut och gav mig kalla kårar. Kliver av i Kungsängen. Hittar rätt buss som ska ta mig till en gata ca 600 meter ifrån Coop där jag ska dema. Väntar på bussen, tar den och kommer fram till rätt gata. Ser affären på långa vägar och går den hyffsat jobbiga biten i värmen, det kändes som att gå i en öken, svettas som en galning igen. På Coop-parkeringen hugger det till fruktansvärt i mitt knä så jag nästan faller till marken. (Jag har lite ont i knäna, tror det kan vara för jag börjar motionera helt plötsligt, det blir bättre). Rätar upp mig igen och är framme utanför ingången ca en timma innan jag ska börja. Så jag hinner sätta mig i skuggan och bli sval igen innan det är dags att ta tjuren vid hornen och gå in. Medan jag sitter och väntar på att tiden ska gå och sms ar min älskade sambo lite känner jag en grym magvärk komma smygandes. Mycket riktigt, mensvärk. AJ!

    Tar tjuren vid hornen och går in, letar upp min kontaktperson och börjar fråga efter mitt demo-paket. Paketet är borta! Det hittas inte. Vi letar som galningar, jag och två till. Inget paket. SHIT! Allt jag behöver ligger där i. Magvärken håller i sig. Ringer Caliptus som spårar paketet, ska ha blivit mottaget den 18 juni kl 13. Letar ytterligare. Hittar det inte. Till slut bestämmer vi att jag får sätta igång med det jag kan. Och det var inte "samples" som det var sagt, utan jag fick öppna chipsburkar och hälla ut på ett serveringsfat (som jag inte hade eftersom det låg i mitt paket). Jag hade inte den rätta tröjan och fick lite skäll för att jag inte hade min kockrock med mig till detta nödfall (som - som ni vet - färgar av sig, därav lämnade jag den hemma). Till slut får jag låna ett förkläde som det står Almondy på som inte alls har med demon att göra. De chips jag ska dema finns inte, får dema andra sorter som funnits länge. Efter många om och men hittas mitt paket och jag kan gå tillbaka till den ursprungliga planen. Eller ja, delvis i alla fall. Rätt grejer fanns ju fortfarande inte.

    Inget som helst kundintresse för produkterna, min magvärk börjar däremot ge med sig. Något positivt i alla fall. Knappt något folk, håller på och somnar där jag står. (HAHA). Tiden går sakta men säkert framåt och de fyra sista timmarna, efter lunchen vid två ungefär, tror jag att jag ska avlida av smärta i ben, knän och fötter och som pricken över i dör batteriet i mobilen, ingen klocka att gå efter och inga möjligheter till kontakt med Johan när jag ska hem. Hur eller hur, jag börjar gympa lite för mig själv för att få en lite bättre känsla i benen och kunderna börjar strömma till. Det gör att tiden åtminstonde går lite fortare. Äntligen är det dags att plocka undan och gå hem. Ömdömet blev sämre än förra gången, dels för att kontaktpersonen inte hade hållt någon vidare koll på mig och dels för att jag kunde inte göra bättre med det som fanns och jag kan ju inte rå för att kunderna inte gillar sånt de redan vet så mycket om. Orättvis bedömning enligt mig. Men det var väl ändå ganska okej, bara jag får gå hem tänkte jag. (HAHA).

    Kommer äntligen därifrån, börjar gå de 600 meterna till busshållsplatsen där jag klev av tidigare idag för att ta bussen (från andra sidan givetvis) mot stationen igen. Kollar tidtabellen, det är inte sant. Det går ingen buss efter klockan sex, jag vet att klockan är strax efter sju eftersom jag och en annan demotjej (som för övrigt var det enda positiva i allt det här tror jag, haha) skiljdes åt prick klockan sju utanför på Coop-parkeringen. Vad FAAN gör jag nu. HELVETE, är det ett skämt, mumlar jag för mig själv. Mitt ute på vischan kändes det som, hundra grader varmt och jag hade inte den blekaste om vilket håll jag skulle åt ens. Och ni minns väl? Inget batteri på telefonen. Lyckas sätta igång mobilen en kort stund, så jag hann få iväg ett sms till Johan där jag skrev ut min frustration och att jag inte visste vad jag skulle göra nu. Pang, dör igen. Jaha, det är väl bara börja gå då......går och går och går, längs vägkanten, åt det håll jag tycker verkar mest logiskt. Överväger att lifta men det kommer bara massa konstiga människor, äldre gubbar och så. Fortsätter gå tills jag kommer till en rondell. Jaha..vilket håll nu då? Chansar på att jag ska mot Kungsängen i alla fall. Efter ganska många meter ser jag en busshållsplats skymta. Ber till gud att det ska finnas en buss som går till stationen där, mina fötter har jag knappt någon känsel i vid det här laget och knäna bär mig knappt. Kommer fram och JAAA! Det går bara bussar mot stationen därifrån och det stod 3 personer till där så jag antog att det skulle komma en buss. Mycket riktigt. Kommer fram till stationen, tar pendeln till Karlberg och sen annan pendel mot Märsta. Kliver äntligen av hemma i trygga Väsby och tar bussen hem till oss. Är så himla glad över att äntligen vara hemma att jag skulle kunna lägga mig ner och gråta av lycka (haha) men ooops. Nästa problem. Porten är låst. (Jag har inga nyckar för jag inte hittade dom imorse och eftersom jag åkte hemifrån innan Johan och han skulle komma hem före mig så gjorde det ju inget). Detta tänkte vi ju dock inte på..fick gå runt till baksidan och ropa på han trots att balkongdörren inte var öppen. Hände inte ett skit där uppe. Nehe. Det var bara att sätta sig utanför och vänta på någon som kunde öppna. Efter någon kvart kommer äntligen en granne. Kommer in. Upp för trapporna, helt slut, och lite irriterad på Johan för att han inte hört mig. (HAHA) Rycker i dörrhandtaget. Låst. Ringer på...INGEN ÖPPNAR! Ne..nu lägger jag mig faan ner och dör tänkte jag. Nu ger jag upp, DET KAN TA MIG FAAN INTE VARA SANT..det kan inte bli värre!!!! Hur många motgångar kan man ha på en dag egentligen? VART FAAN ÄR HAN? ÅÅÅHHHH. Jag kokar av ilska samtidigt som jag nästan känner tårarna komma farandes av frustration över att jag inte kunde ringa han heller. Ringde på hos alla grannar, EN öppnade. Hon hade ingen telefon. (SUCK). Här kan jag faan inte sitta och svettas ihjäl tänkte jag, gick ut och satte mig på gräsmattan i skuggan istället. Och efter tjugo minuter eller något, då kommer han. Som en ängel. Som jag är arg på. (HAHA) Och så utbrister han att han suttit nere vid stationen i en timma och väntat på mig. VARFÖR DÅÅÅ???? (HAHA) Nu efteråt kan jag skratta åt det, men just då var jag jätte irriterad och han med, på mig. Som om det var mitt fel. Ja, då hade han fattat det som att vi hade bestämt att mötas där när jag kom hem, för jag sa innan jag åkte att han gärna får komma och möta mig och han svarade; Puh. (Typ) Och när vi pratade i telen under dagen sa jag; Det är ju bra om du är hemma när jag kommer eftersom jag inte har någon nyckel. Ja, just det, svarar han. Dessutom förstår jag inte varför han tänkte möta mig vid stationen när jag sms at han och sagt att jag inte ens vet HUR jag ska ta mig hem. Hur kan han, när inte ens jag gör det, veta när jag ska komma? Det hela slutar med att vi går upp i lägenheten, jätte sura på varandra, jag hoppar in i en dusch och vi skriker lite på varandra. (HAHA) Sådär som par gör. Vems fel allt var och hit och dit. (HAHA). Klantiga jag som inte laddat mobilen innan och dumma han som inte var hemma när jag kom hem, som jag sagt. Sedan när lugnet lagt sig kramades vi dock och allt är bra igen. Jag förstår att han bara ville vara gullig och möta mig, och han förstår att jag blev sur för att han blev sur på mig istället för att fråga hur det hade gått och hur det var med mig. Kunde blivit så att han aldrig mer sett mig (för att tänka hemskt med aningen ironi i det hela).

    Det är så skönt att vara hemma. Efter denna helvetesdag rent ut sagt. Jag kan inte uttrycka det på något mindre gnälligt sätt..förlåt mig.


    Men det kom i alla fall några goda saker ur denna dag. :)

    1. Jag har varit duktig idag, jag har inte smakat en enda smula av chipsen jag demade idag. Trots enorm frestelse. På tåget hem öppnade någon ett rör av just de chipsen och det luktade "Sourcream & Onion" i hela vagnen...ÅÅHHH, så sugen jag blev. Magen kurrade och jag var så sugen, så jävla sugen!! Det borde vara olagligt att äta godsaker offentligt. Och det borde absolut vara olagligt för mig att stå och bjuda allt folk på massa gott när dom försöker banta. (HAHA) Jag vet inte hur många gånger jag fick höra det idag......

    2. Och till sist. När jag och Johan "försonats" öppnade jag min post. Och jag ska börja läsa i augusti. Ja, ni läste rätt. JAG KOM IN PÅ KONDITOR-UTBILDNINGEN!!!! JAG ÄR SÅ GLAAAAAAD!!!!

    Puss på er och godnatt. Nu ska jag lägga mig i sängen och vila allt som finns i min kropp. Imorgon blir det eventuellt Gröna Lund med älskling och Mr T. Toppen! Hoppas på fint väder, men gärna inte FÖR varmt, som idag. (HAHA) Ne, jag ska inte klaga. Men efter det här tycker jag nästan att jag är värd ett glas cola. VERKLIGEN! Men jag ska låta bli. Puh..inte för att jag tror att det skulle vara någon katastrof, utan för att det känns som jag sviker mig själv. Har ju tänkt försöka hålla upp några veckor i alla fall innan jag kan ge mig på att synda NÅGON GÅNG IBLAND. Det har ju faktiskt bara gått knappt en vecka. Jag vet det. Så jag går väl och dricker det äckliga kranvattnet nu då...haha...

    Tjillevippen!!


    Kvällsmys..

    ..framför tv n med Big Brother såklart. Men tidigare ikväll har jag varit ute och gått igen..med min älskling. Vi gick hem till svärföräldrarna och sedan fick vi skjuts till affären och gick sedan hem därifrån. Toppen! Känns bra. Jag måste hålla i och göra detta varje kväll nu. Och vet ni? Nu står vågen på 95,8. Höhö. Jag kan bara inte låta bli vågen. Farligt. Måste sluta! (HAHA)

    Jag vet mamma att jag inte ska väga mig så ofta, att jag ska ta måttband istället. Men nu har jag inget måttband, så det går inte. (HAHAHA)

    Iaf, till Idas fråga. Nej, grytan tar inte lång tid alls att göra. Du bryner bara köttet (jag gör i stekpanna, men du kan göra i en kastrull om du vill för det är lite knepigt att få till såsen bra i en låg panna sedan) tills det är helt genomstekt eller vad man säger, ja, alltså tills det rosa är borta i hela köttbitarna..köttet ska vara strimlat. Jag tar fläskfilé och skär i mindre bitar/strimlor bara. Sen när det nästan är klart tar du i champinjonerna om du vill ha det i. Så kryddar du med svartpeppar, salt, vitpeppar och ja, de kryddor du gillar. Sen häller du i matlagningsgrädde (i det här fallet tog jag Keldas för den är enligt Kajsa nyttigast, haha). Jag tog två stycken för att det ska bli mycket sås och räcka till matlåda till Johan och sådär..sen har du i lite soja för att få såsen brun och sen kokar du upp det och har i lite mjölredning om du vill få såsen tjockare. (Det är mindre bra för mig, men vad faan). Och så kokar det tills såsen är varm typ..10 min eller något och så smakar du av med mer kryddor tills du får den smak du vill ha.

    Nu börjar BB igen efter pausen, så jag säger godnatt här, vi hörs imorgon allihopa. Kramar!


    Middag.

    Nu har jag precis ätit middag..jag försökte mig på att göra en nyttig middag idag, det lyckades väl sådär tror jag. Den kändes inte så nyttig att äta, men den ska tydligen vara det.

    Hur eller hur så gjorde jag en fläskfilégryta med champinjoner och så grönsaker och fullkornsris till..och grönsaker är icke vanligt förekommande på vårat matbord. Inte fullkorn heller..Så jag är ändå ganska nöjd. Jag känner mig mätt men jag är fortfarande sugen på mer, för att det var så himla gott. Men nej, stopp och belägg. Jag ska inte äta mer nu!!

    Det blev en rejäl portion, men jag höll mig till 1 dl fullkornsris, mätte till och med med decilitermåttet. (HAHA) Och så massa gryta med kött och champinjoner..Kajsa sa att det är bättre att jag äter mycket av den än riset. Och så en hel del tomat och gurka. Ser väl helt okej ut?



    Och så drack jag faktiskt, hör och häpna, det gamla hederliga vattnet. Satte kranen på full sprut i tio minuter så det skulle bli riktigt kallt, annars går det absolut inte att dricka. Jag hatar vatten. Men det får gå. Vill man vara fin får man lida pin, eller hur man nu säger.



    Fast jag kan nog minska ytterligare på portionerna..av grytan alltså. Ser på tok för mycket ut när jag ser det såhär på bild, men det ser nog värre ut än vad det är. Men mätt är jag! Men absolut inte så mätt som jag brukar vara..jag känner mig inte kräk-mätt som jag brukar, och det är ju bra...


    Och vågen står numera på 96 kg prick. Och inte 96,4 som tidigare idag...men jag har svårt att lita på vågar, de är så knepiga, ändrar sig efter hur man ställer den på golvet, var man ställer den på golvet, hur man står på den osv. Men jag ställer mig alltid 3-4 gånger och det blir alltid samma och nu har jag den på samma plats hela tiden så jag flyttar den inte. Hm. Jag tror att jag tänker för mycket. Hur eller hur så står den på 96 kilo, visserligen har jag inte vägt mig nu efter maten. (HAHA) Men jag ska sluta väga mig så ofta, ska försöka hålla mig till en gång i veckan. Men det är ju så kul och spännande och se om man har gått ner något varje dag..(HAHAHA)..men mer roligt blir det ju om jag väntar en vecka och sedan väger mig och jag har gått ner mycket, istället för att titta varje dag och bara se ett halvt kilo i taget försvinna.

    Ja, nu tänker jag sluta babbla i alla fall. Maten var god och jag är mätt och belåten. Nu är det duschen som gäller, sedan sätter jag nog på någon film eller börjar titta på Grey´s Anatomy medan jag väntar på att Johan ska komma hem så vi kan gå ut och gå. :)



    Jaaa!

    1 kilo till..kan det ha varit motionen igår? Åh, jag vill mer, vill motionera mer. NU NU NU!

    (HAHA) Jag känner mig helt galen. Det fungerar ju..sakta men säkert. Jag hoppas på lite mer fart framöver men som sagt, jag har ju bara hållt upp med godiset sen i måndags (söndags åt jag sötsaker senast) och bara motionerat ordentligt en enda gång, igår. Då får man väl ändå säga att två kilo är ganska bra. Jag är så glad!


    Torsdag 25 juni 2009

    Vikt; 96,4


    I måndags startade jag alltså på 98,4..JAG VILL VERKLIGEN DET HÄR OCH JAG SKA LYCKAS!!



    Motion.

    Jag känner mig så peppad nu..jag ska lyckas med det här.

    När Johan kom hem ikväll så gav vi oss ut på en promenad..vi gick hem till svärmor som är ensam hemma då svärfar är bortrest och "lillebror" är hos tjejen. Det tog cirka 20 minuter att gå dit. Stannade där en stund, och drack VATTEN! Det är väl nästan första gången i mitt liv som jag tackar nej till saft och tar vatten istället. (HAHA) Pratade mycket med svärmor om det här med mitt viktminskningsförsök som pågår. Hon är så gullig och snäll min svärmor..hon sa till mig hur duktig jag är och vi pratade länge och mycket om metoder hit och dit och det kändes så bra, att hon håller på mig på något sätt.

    Det gör mig ännu mer taggad att fortsätta och lyckas med det här. Hon erbjöd sig till och med att betala för medlemskapet på giviktkoll.se så länge och att jag sedan betalar henne varje månad då jag inte kommer ha råd att betala hela den summan med en gång som det verkar som att man måste göra..men det känns lite för mycket begärt. Jag ska ringa och prata med dom på giviktkoll.se imorgon och höra efter om det finns någon möjlighet att betala lite åt gången och sådär eller vad dom menar med sitt "59 kr/mån". Både jag och svärmor tror att det kan hjälpa mig väldigt mycket att vara medlem där. Hur det blir med det får jag återkomma till. Jag vill i alla fall tacka dig kära svärmor för det mega-generösa erbjudandet, du är så himla snäll och jag tycker om dig så mycket! Jag tycker om er alla i den här underbara familjen så mycket. Och det skriver jag inte bara för att jag vet att hälften av er faktiskt följer min blogg (även om det är en bonus att ni faktiskt får se att jag skriver det) utan för att jag menar det av hela mitt hjärta och jag vill att ni ska veta det!!!

    När vi sedan gav oss av på promenad hemåt försökte Johan (som vanligt när vi väl är ute och går) få mig att springa lite..han har knappt sett mig springa alls under det här året vi varit tillsammans, jag minns inte ens själv när jag sprang sist. (HAHA) Jag har nästan glömt bort hur man gör..det känns som om jag inte kan springa längre. Nog för att jag känner mig så tung och allt jag äger och har guppar upp och ner, såväl kinder som tuttar som lår..(HAHA) Slutade i alla fall med att vi började jogga. Och jag är så fruktansvärt glad att jag klarade av den biten jag faktiskt klarade av. Det var jobbigt, jag svettades, hade svårt att andas rätt (jag slutar gärna andas när jag anstränger mig av någon skum anledning), benen gjorde ont och jag trodde jag skulle dö, men jag sprang och sprang i (Johan gissar) ca 800 meter i alla fall. Det låter kanske inte så mycket, men för någon som är så otränad som jag - där ordet kondition inte ens existerar - så är det en bedrift och det är ju faktiskt nästan en kilometer om det nu inte var det, Johan var osäker. Han sa i alla fall till mig hur stolt han är över mig. Det kändes så himla bra, även om jag hade andnöd i en halvtimma efter att jag slutat jogga. (HAHA) Så var det ju en bit kvar hem, den biten gick vi..så man kan i alla fall inte säga att jag inte fått motion idag. Det känns toppen faktiskt..hoppas min motivation håller sig på den här nivån så vi kan fortsätta med detta varje kväll.

    För även om det inte händer så mycket på vågen efter ett sådant här pass, (HAHA) jag är helt uppspelt och önskar att det hänt något direkt när jag kommit in (HAHAH), så känns det ändå som att det faktiskt gör skillnad. Och, tro det eller ej, även att jag bara minskat ett kilo i vikt än så länge så känner jag mig lättare på något sätt, känner mig smalare och mer "fit" även fast jag vet att jag inte är det ännu..förstår ni hur jag menar? Det känns bara bra. Det är en härlig och lite konstig känsla på samma gång.


    Nu tänker jag i alla fall krypa ner och lägga armarna om min sovande underbara sambo..Kvällens avsnitt av Big Brother är slut och jag har tänkt ge mig på ett försök att kliva upp när Johan går upp imorgon.

    Så, godnatt.
    PUSS och KRAM på er alla där ute och sov gott om ni inte redan gör det.




    Riktlinjer.

    Såhär ska det börja se ut nu..

    Jag ska äta mindre och ofta. Minska på kolhydraterna, skippa sötsakerna (som jag redan gör), röra på mig mer och dricka mer vatten! Men nu till en början siktar jag in mig bara på att skippa sötsakerna, för det är jobbigt nog i början.

    Så får vi se hur det går. Wish me luck.


    Hungrig.

    Åh, jag är så hungrig. Men jag vet inte vad jag ska äta..och jag har fått svar från tjejen jag skrev till som varit så duktig och lyckats gå ner 54 kilo. Fått lite råd och tips. Det svåraste i allt nu kommer vara att lägga om maten. Dels tider, eftersom Johan jobbar så konstigt ibland, och dels VAD vi ska äta. Måste minska på kolhydraterna, annars kommer det inte att fungera. Men jag ska försöka komma till klarhet i vad jag "får" äta och inte, så tar vi det därefter..


    Onsdag 24 juni 2009

    Vikt; 97,4 kg.


    Det går neråt i alla fall. Även om det inte är mycket..men nu är det ju i alla fall ett helt kilo, på 3 dagar. Om det beror på att jag slutat med godiset eller något annat vet jag inte. Men jag hoppas det tar lite mer fart snart..men det har ju bara gått 3 dagar som sagt. Tålamod Emma, tålamod! Det är A och O.



    Mitt i natten.

    Nu sover Johan och jag är vaken som vanligt..men jag känner mig ganska trött och färdig för sängen snart. Jag har precis gosat lite med Lola, det är ju vid de här tidpunkterna hon smyger sig fram den lilla sötnosen. (HAHA) Och då kommer "mamma" in och pratar med henne. Gullet. Men hon har fortfarande något, någon form av skorpa, i pälsen. Jag undrar vad det kan vara. Undrar om det är något hon lider av? Det ser inte ut som det, men jag ser henne ju inte hela tiden..jag vet inte hur mycket hon kanske kliar sig när jag inte ser..det är så svårt på så små djur. Dessutom får jag inte tillfälle att riktigt sära pälsen och se vad det är eftersom hon är så ivrig på att springa iväg och jag är rädd att hon ska bita mig. Nu sitter jag dock nästan alltid i soffan med henne IFALL jag skulle råka tappa henne igen när hon gör sina plötsliga ryck. Hon har dock inte gjort sådana märkvärdiga ryck som hon gjorde sist efter den incidenten. Men det jag ser av "såret/skorpan" är att det är inget öppet sår i alla fall. Jag kan inte se något blod..det är som en vit ruga typ som står ut ett par millimeter från hennes rygg..och nu har jag upptäckt ännu en lite mindre lite längre nedanför. Kan det vara typ svamp? Och hur botas det i så fall? Eller så kanske det är så enkelt att det bara är små sandkockor som kockat ihop sig och fastnat..hm. Men jag vill ju inte direkt börja slita och dra i det ifall det faktiskt sitter fast i huden på henne.

    Någon som har någon aning om vad detta kan vara? Det kan väl inte vara skabb? Som Ida skrämde upp mig med och sa att det kunde vara. (HAHA) Borde hon inte klia sig massor då och få öppna sår? Jag har inte sett henne klia sig något speciellt en enda gång förutom efter att jag hade tappat henne i golvet..då kliade hon sig väldigt mycket lite överallt, och tvättade sig. Men jag tänkte att det berodde på just det, att hon blivit tappad. Och jag tycker inte det ser ut som om hon gjort sig illa på något, för då skulle det ju likna mer ett rött sår liksom, eller rådnad, men som sagt - jag kan ju inte se så bra med all päls ivägen..Men det är ju som en vit liten grej som sitter. Tanken har slagit mig att det är en fästing, men hur i all världen skulle hon ha fått fästingar? Äsch, jag har ingen aning. Jag vet inte om man ska kontakta en veterinär..jag vet att det låter konstigt och känslokallt, men det känns lite väl att kontakta en veterinär för en liten hamster. Men klart att jag inte vill att hon ska lida och att jag gör allt jag kan för att det ska försvinna vad det nu är. Men en veterinär? Man är ju inte miljonär liksom. Jag vågar inte ens tänka på vad ett veterinärbesök skulle kosta.

    Men visst, man kan ju alltid ringa och rådfråga, se om dom har några tips, vad dom TROR att det kan vara och vad jag kan göra åt det. Men om dom säger att jag ska komma in med henne då? Vad säger jag då? Nja, jag har inte så mycket pengar, och är det verkligen nödvändigt för en liten hamster..? (HAHA) Så kan man ju inte säga. Eller tänka. Nej, ursch, vad dåligt samvete jag får. Det är ju trots allt ett djur..med känslor. FAKTISKT IDA! (HAHAHA)

    Men om någon här känner igen detta från sin egen hamster, vet vad det kan vara eller vad jag kan prova på för att få bort det, så tipsa mig gärna..jag ska leta fram vår hamsterbok med. (HAHA)


    Godnatt.





    Vilken seger.

    Oj oj oj. Kvällen speedwaymatch mellan Piraterna-Västervik i Motala slutade fruktansvärt bra för Västervik. Med de förkrossande siffrorna 41-55 visade Västervik var skåpet ska stå och stärkte sin tredjeplats i tabellen ytterligare. Härligt!! Åh, vad jag hade velat se den matchen på plats. (SUCK)

    Johan kom precis hem efter ett besök hos sin bror efter jobbet..och nu ska vi ta oss någon macka och kolla på filmen SEX AND THE CITY The Movie om jag lyckas övertala honom. Jag såg den aldrig tidigare idag.

    Jag säger nog godnatt här om jag inte återkommer lite senare. Om inte så kommer de lovade bilderna någon gång under morgondagen. Sov gott, det ska vi.




    Uttråkad.

    Det är ungefär en timma kvar till det är dags för speedway, jag ska följa matchen på nätet..Piraterna-Västervik. Dock bara siffror och ställningar, jag får ju inte se några heat, men det är okej ändå. Tills dess vet jag inte vad jag ska hitta på..jag har suttit och tittat på tv hela dagen. Ursch, jag är så uttråkad, och Johan kommer inte hem förens halv åtta-åtta som vanligt. Han jobbar sent hela veckan. Det är så tråkigt när han jobbar sent..i alla fall de dagar då man faktiskt känner sig väldigt ensam och uttråkad. Andra dagar går jätte bra, de bara susar förbi och "VIPS" så är han hemma igen.

    En annan tråkig grej med när han jobbar sent är maten. Vi måste försöka komma på en bättre lösning för våra middagar. För det första är jag hungrig mitt på dagen och brukar då ibland göra något till mig själv att äta, och han äter ju sin matlåda på jobbet..men när han kommer hem på kvällarna är vi båda hungriga igen och äter då middag ännu en gång. Det är inte så bra. Man ska ju absolut inte äta så sent, nästan precis innan man ska gå och lägga sig. Jag vet inte hur man ska göra..om man kanske bara ska äta några mackor när han kommer hem, men jag vet inte om det är så mycket bättre det heller. Nu för tiden finns det ju inget som heter kvällsmat som när man var liten.

    Någon som har några tips? Man vill ju gärna äta ihop..därför gör vi ju middag när han kommit hem om kvällarna. Ibland äter jag ju ingenting om dagarna, och då är jag ju jätte hungrig när han kommer hem. Hm. Men det kanske är bättre att börja lägga upp det på det sättet att vi båda äter middag själva om dagarna, han på jobbet och jag här hemma, och sedan äter vi bara något lättare på kvällen när han kommer hem - som macka och fil/youghurt till exempel.


    HJÄLP! Tips tack..


    Tisdag.

    Andra dagen utan godis och läsk är påbörjad, och idag känner jag mig inte ens det minsta sugen konstigt nog. Inte än i alla fall..hoppas det fortsätter kännas så lätt som det gör nu. (HAHA)

    Vågen har faktiskt gått ner en snäpp, nästan ett kilo..men det beror ju knappast på en enda godisfri dag utan snarare på att jag inte ätit något ännu. Fast det hade jag visserligen inte igår när jag vägde mig heller. Men skit samma, man ska inte stirra sig blind på vågen. Jag har tänkt titta lite extra mycket på vågen om en vecka, då borde det ju ha hänt något i alla fall, som man kan veta beror på att man slutat med sötsakerna, efter en dag är det svårt att tro att det skulle bero på det..


    Tisdag 23 juni 2009

    Vikt; 97,6 kg.


    Ja, så är det i alla fall. Nu ska jag gå och ta mig en värktablett, jag känner att en fruktansvärd magsmärta smyger sig på. Ja, alla tjejer vet ju vad den beror på, om man säger så. AJ! Sedan ska jag nog sätta på filmen SEX AND THE CITY The Movie och titta på den..jag och Johan såg ju den på bio, men den tål att ses igen och igen och igen. Så, jag skriver mer senare, har lite bilder att lägga ut med tror jag........

    Tjillevippen.


    Sug efter sötsaker!

    Jag har verkligen känt av det där sötsuget hela dagen..hm. Det bådar ju inte gott att det är jobbigt redan nu. Men man har ju hört att det är som jobbigast i början. Men det handlade nog mest om att vi har så mycket godis hemma, och två burkcola som står och frestar i kylskåpet. Man vill ju inte bara kasta heller liksom..och dessutom måste man ju lära sig att kunna stå emot. Och det har jag gjort med..tog mig en sniff i chipspåsen dock, det rekommenderar jag INTE. (HAHA) Jag blev så sugen att jag fick panik och spottade i påsen så att jag inte skulle kunna äta dom. (HAHAHAHA) Sedan slängde jag påsen såklart..så kan det gå! Haha. Äckligt, jag vet, men vad gör man inte för att minsta suget..

    Har haft enorm huvudvärk stundtals med, undrar om det är på grund av att jag inte ätit massa socker idag. Jag har i alla fall köpt mer frukt idag. En korg med kiwi, en korg med plommon och två päron. MUMS! Men det är dyrt att leva nyttigt. Suck.

    Och till Johanna - Självklart får du låna Grey´s Anatomy sedan. Det är dock inte en enda box utan säsong 1, 2 , 3 och 4 i separata "boxar" eller hur man nu ska kalla det. (HAHA) Men det gör ju inget, det är ju alla avsnitt i alla fall. Men är det inte säsong 5 som precis gått på tv? Den har väl inte kommit ut än då för jag hittar bara till säsong 4 på internet..hm.


    Nu ska jag krypa ner och mysa lite med Johan innan han somnar, sedan ska jag ta mig en nektarin och se om det finns något bra på tv. Godnatt på er.



    Fler läsare.

    Vill du ha fler läsare till din blogg? Det vill jag. Gör som jag, klicka på min länk och följ anvisningarna, det är gratis och det ska tydligen fungera väldigt bra. Jag är nyfiken på att försöka, är du?

    http://www.viraltrafik.se/?mylifeandi

    Tack på förhand.



    Måndag - Nu jävlar.

    Jag har gett mig faan på att jag ska gå ner i vikt nu. Så är det bara..godis och allt är gott men det är inte värt att gå upp så mycket i vikt som man gör. Jag tror jag kommer må mycket bättre om jag lyckas med detta, sluta, och istället njuta för fullt de få gånger jag faktiskt ska unna mig.

    Så, nu bär det av, och jag skäms enormt och vill gärna inte ens skriva ner min nuvarande vikt offentligt i den här bloggen. Men jag gör det, för att jag och ni andra ska kunna se tillbaka, och märka om det händer något.

    Så..

    Måndag 22 juni 2009.

    Startvikt; 98,4 kg.
    Målvikt; 70-75 kg.
    Metod just nu; Sluta med godis, läsk och utemat (chips och allt sådant inräknat i godis) framför allt i veckorna men strävar efter att bara synda någon gång i månaden, om det blir för svårt, varannan helg. En mjukstart alltså..givetvis kommer det krävas mycket mer än så av mig om jag ska komma ner till 70-75 kilo. Jag är medveten om det.


    Nu ska jag snart gå ner till affären och köpa något att äta..vad vet jag dock inte ännu. Och så ska jag hämta mitt paket från CDON.COM. JAAA! Mina Grey´s Anatomy boxar har kommit och min SEX AND THE CITY The Movie. Den ska jag nog ta och se senare..Sedan när Johan kommer hem ikväll kanske vi kan gå ut och gå en sväng. Så man kommer igång lite i alla fall. Önska mig lycka till, nu bär det av mot en resa jag sent ska glömma.


    Snark..

    ..hörs från sängen bakom skilje-väggen. Och jag är fortfarande uppe. Hm. Jag har sovit nästan hela dagen..det är faan helt sjukt hur man kan sova så mycket. Så grymt trött på något sätt. (SUCK) Kanske var det kryssningen, kanske att jag inte är helt frisk från förskyldningen ännu, kanske för att jag har vätskebrist eller bara på grund av något annat........

    Stackars prinsen som fått lyssna till mina snarkningar nästan hela dagen och kvällen, var väl bara vaken mellan ett och sju idag tror jag..och nu ger han igen. För fulla muggar! (HAHA) Men han ska ju upp och jobba imorgon. Jag ska alldeles strax krypa ner jag med, för tro det eller ej, jag är fortfarande trött, fast jag sov till klockan tolv förut..först somnade vi när vi kom hem. Jag sov till runt tolv-ett, ingen aning om hur länge Johan sov. Sedan var jag vaken..sedan somnade jag runt sju-åtta ikväll igen och vaknade nu klockan tolv. Nu är klockan två vilken minut som helst och jag är nog mest trött för att jag sovit FÖR MYCKET nu...skulle jag tro i alla fall.

    Så, jag säger godnatt, och vaknar upp till ett nyttigare och förhoppningsvis lättare liv. NU JÄVLAR. Jag SKA klara det. Jag ska INTE äta något godis alls i veckorna om det inte är något jätte speciellt som födelsedagar eller jul eller så. JAG BARA SKA INTE! Håll på mig. Jag ska gå ner nu. Jag har hört att folk gått ner massor BARA ENBART av att sluta äta massa godis och dricka läsk hela tiden...självklart behövs motion och mindre mat och så med. Men till en början ska jag hålla mig ifrån godiset och läsken bara, och utemat. Allt annat kommer jag äta som vanligt..tänker inte överdriva och börja med bönor och massa sallad nu bara för att gå ner i vikt. Herre gud, man måste väl leva. Jag skulle ALDRIG klara mig utan gott kött och MASSOR av sås. Så det så. (HAHA)

    Men önska mig lycka till, hoppas att det gör LITE i alla fall, så får man väl ta resten stegvis om det stannar upp och inte händer så mycket mer sedan. Jag skulle bli glad om jag går ner 10 kg, mindre än det skulle vara en besvikelse. Men helst vill jag bli av med 20, 30 kilo minus och att komma i mina favoritbyxor igen är det jättestora mega-målet. Det blir nog svårt, kommer ta lång tid, och jag kommer få kämpa ihjäl mig. Det kommer krävas mer än att bara sluta med godis, men det SKA gå. Det bara MÅSTE gå. Jag SKA klara det!! Men min fråga är, hur ofta får man "lyxa till det"? Inte alls? På helgerna? Varannan helg..en gång i månaden? Vad är okej när man ska gå ner så mycket? Jag skulle gissa på inget alls, men vadå, ska jag aldrig mer få äta massa godis och dricka läsk då? Jag vet att jag bestämmer detta helt själv, men jag skulle vilja få lite råd. Gärna från någon som själv varit godismonster och som det gått riktigt utför för. Som bestämt sig för att gå ner i vikt. Hur mycket gick du/ni ner? Vilka förändringar gjordes? Hur lång tid tog det? Hur lång tid tog det innan ni började märka resultat, på vågen respektive i spegeln och på kläder? Nådde ni erat mål? Har ni kunnat hålla nya vikten? Hur ofta äter ni utemat/gott?

    Hjälp mig på alla sätt ni kan..jag känner stark motivation nu, veckan i Västervik blev lite för mycket. Alla pikar. Jag vet om det, jag vet att jag är överviktig och måste gå ner, jag vill gå ner. Men det betyder inte att jag inte har några känslor och att jag inte bryr mig om vad ni säger. Det betyder inte att jag inte tar åt mig. Jag har känslor. Jag blir ledsen. Hur mycket det än är mitt eget fel att det ser ut som det gör, så mår jag inte bra av det. Jag vill det inte. Men det är inte så himla lätt när det väl har börjat!! Jag vet att ingen menar något illa, men det känns ändå. Speciellt när det kommer från ens allra närmaste.

    Många tips och råd hjälper och tas emot med öppna armar!!!! Försök gärna även att undvika att bjuda mig på läsk och godis om jag kommer på besök med. Tack på förhand. Hoppas jag klarar detta nu. Just nu är motivationen så stark att jag borde klara det. Jag kommer bli så besviken om jag faller för frestelsen. Jag vet hur stark den kan bli ibland. Den blev det redan ikväll, jag var bara tvungen att ha cola. Men jag har ju inte lovat förens imorgon/idag (beroende på hur man tänker) så än har jag inte svikit mig själv. Och jag vill inte göra det heller. Jag tänker inte..hur svårt kan det vara? Egentligen..man kommer in i en affär och ser allt gott och man blir så sugen att man nästan seglar iväg i en pöl av dregel. Varför är det då så svårt, när man verkligen till 110% skulle göra vad som helst för att få gå ner i vikt, att tänka/säga NEJ, jag ska inte. Jag vill inte ha. Jag tänker inte köpa något, och så bara gå därifrån..folk säger att man inte har tillräcklig motivation, men det har jag ju. JAG VILL GÅ NER I VIKT. Mer än något annat. Men så jävla enkelt är det ta mig faan inte, hur mycket motivation jag än har. Om jag inte kan låta bli godiset, så behöver det inte betyda att jag inte har tillräcklig motivation att sluta, jag är bara inte tillräckligt stark. För svag för att klara det ensam, på egen hand. Jag vet att Johan finns där, jag vet att folk finns där, men ibland räcker inte det heller. Jag kanske behöver mer hjälp än så. En personlig tränare till exempel. Kanske borde söka till Du är vad du äter.

    Det är en slags sjukdom. Jag är beroende av socker, godis/läsk/chips. Som en alkoholist är beroende av spriten, som en narkoman är beroende av knarket. Sedan är det för visso inte ett lika starkt beroende, och kanske lättare att bryta mönstret än för någon utav dessa ovannämnda, man kan kanske inte riktigt jämföra till 100%. Men nästintill.. Det är INTE lätt. Ni får säga vad ni vill om det.


    Men nu ska jag i alla fall försöka. OCH JAG SKA KLARA DET!!!



    Bilder - Jag och Johan firar 1 år.

    Nu äntligen kommer ett antal bilder från kryssningen..det tar lite tid att organisera sådant här, puh, jag har tagit cirka 150 bilder och nu har jag gått igenom och valt ut ca 50 av dom som ni ska få ta del av.

    Så, här kommer dom. Jag mjukstartar lite med våran hytt..den var så himla mysig, precis lagom stor och i väldigt fin klass för de ynka 300 kronorna vi betalade för den.




    Toalett och dusch.



    Hatthylla.



    Toaletten..



    Väldigt fräscht..



    Och rymligt för att vara en sådan liten hytt..



    Här har vi fällt ner våra sängar..nackdelen med denna hytt var såklart att vi inte hade dubbelsäng, eller att sängarna inte gick att flytta ihop. Men vi sov i en säng stundtals, trångt, men mysigt. (HAHA)



    Så gick vi ut på däck och tittade lite..



    Hej då Stockholm..



    Finast.





    Vi fick syn på en till Viking Line båt långt långt bort.



    Andra gången vi gick ut på däck hade båten lite mer drag i motorerna..



    Jag tänkte tanken flera gånger.."Tänk att ramla i här"..







    Himlen kunde inte varit mer blå..



    Runt två-tiden gick vi och tog en drink i en utav barerna..mycket trevligt. Jag tog en "Pear:adise". Den var god, och värd de 56 kronorna, men jag hade önskat lite mer päron och lite mindre sprit. (HAHA)



    Johan tog en öl och en jäger..det lite mer manliga. (HAHA)



    Och så var det speldags..och sådana här maskiner fanns det gott om. Vi hade redan spelat på en annan maskin utanför TAXFREEN, bild på den kommer en bit nedan sen..



    ..men nu var det denna som gällde för oss. Den var rolig. Och vi vann en hel del faktiskt, som vi spelade bort igen lika snabbt. (HAHAHA) Suck.



    Men den här maskinen var roligast tyckte jag..och beroendeframkallande. Hm!



    Så gick vi ut på däck en stund igen för lite ren luft..och en puss hann vi med!



    Sen var det raka vägen till TAXFREE butiken. Där slängde jag ner lite smått och gott i min korg. En liter Bacardi Razz och en liter Bacardi Grand Melon. MUMS!



    Rätt som det var kom vi fram till Åbo. Vi som skulle med tillbaka till Stockhom fick ju inte kliva av, så vi fick njuta av att stå på däck och kolla lite..såg fint ut.



    En Silja Line båt stod där och vilade..



    Jag, som en liten kyckling såg jag ut i min gula klänning, mina gula pumps och mina gula örhängen. (HAHA)



    Den finaste av dom alla!



    Och så blev det en drink till i baren..denna gång ville jag ha en piggelin-drink. Det hade dom ingen, men han kunde blanda till en liknande sa han. Den var inte liknande alls. Lite på utseendet kanske men inte smaken, inte ens nära. Men den var god så jag var nöjd ändå!! Och Johan tog en Jäger/Red Bull.



    Och så gick vi ner i hytten en stund, vilade och kopplade av efter en del spel till och en tur till i TAXFREEN för inhandlande av godis och två små "spitflaskor", en Dooleys och en Jäger. Mest för att dom var så söta..(HAHA)



    Och så var det äntligen dags för den efterlängtade Viking Buffén. Åååhh, vad mycket gott dom hade. Verkligen något för alla smaker..och vi proppade i oss tills vi höll på att spricka. Jag vet att vi åt allt för mycket, men vi hade betalat mycket pengar och ville såklart passa på när man fick äta så mycket man ville. (HAHAHA)

    Min första portion..



    ..och jag tog faktiskt äpplejuice till.



    Johans första portion..jo, han gillar potatis och köttbullar.



    Min andra portion..



    Johans andra..ja, som jag sa - han gillar potatis! Och köttbullar. (HAHA)



    Sedan var det dags för efterrätten. Som det inte alls fanns någon plats för..men jag tog en skopa glass och en bit blåbärspaj med vaniljsås i alla fall, och åt upp cirka hälften. Hm..







    Solen började sedan gå ner..



    ..och vi var trötta. Så vi gick till baren en sista sväng och jag beställde en vanlig Cola. Först fattade dom inte, och när dom gjorde det tittade dom på mig konstigt. Mycket konstigt..som om jag var från en annan planet. Förmodligen just på grund av att jag bara ville ha en vanlig alkoholfri kall Coca Cola. (HAHA) Men OJ vad det var gott..



    Och så tog vi en sista tur ut på däck igen för vi såg att det var så himla fint..



    Visst är det vackert?



    Det var stämningsfullt och vår ettårsdag löd mot sitt slut..tyvärr..



    ..efter detta spelade vi några spel till på maskinerna och sedan gick vi till hytten och bara mös och så somnade vi gott. Eller i alla fall jag. Johan började känna en huvudvärk komma smygande och den blev tydligen inte bättre..snarare tvärtsom. Jag somnade som ett barn till slut och när jag vaknade hade Johan kunnat sova en timma ungefär sa han. Tråkigt. Tyckte så synd om honom..så runt klockan fem gick vi upp till receptionen och frågade efter en huvudvärkstablett. Men den hjälpte inte..låg i hytten vakna och bara väntade på att vi skulle vara hemma så vi kunde åka hem och ta en riktig Ipren och sova vidare i vår egen säng.

    Sista halvtimman, runt klockan sex, tog vi vår packning och gick ut på däck och satte oss i den friska luften. Och klockan gick, sakta men säkert. Och så äntligen, klockan fem i halv sju, var vi hemma i Stockholm igen..



    Gröna Lund.





    För hur bra vi än hade det på vår resa, och hur mycket man än ville vara kvar på båten, så är det ändå bara en grej som gäller - Borta bra, men hemma bäst!

    Så tack för denna gången, vi ses säkert igen..






    Tack för mig. Nu ska jag gå och laga lite mat..det blir Tortellini. Och så ska jag, eller vi, njuta av vår sista Coca Cola på ett tag. För imorgon är det måndag och vi ska försöka oss på att börja vårt nya godis och läsk fria liv. Bara unna oss någon helg i månaden. Jag hoppas detta går vägen nu, och att vi ser lite resultat så man får ännu mer motivation att fortsätta. Fler promenader och cykelturer blir det och jag har köpt hem mängder av frukt nu som jag ska äta istället för godis när jag blir sugen. Håll tummarna för oss!






    Kryssning.

    Nu är vi hemma igen, jag berättar mer och massa bilder kommer senare. Vi har i alla fall haft det helt underbart bra hela tiden. Underbart väder, god mat och dryck, trevlig personal och massa roliga spel och live-band. Och så TAXFREE förstås. Jag är så himla nöjd. Vi hade inte kunnat få en bättre års-dag tror jag. Det var helt klart värt pengarna, även om det kändes lite kort för den summan. Men jag ångrar ingenting, och det gör nog inte Johan heller. 

    Nu ska jag krypa ner i sängen och slumra ett par timmar. Jag är sjukt trött...det är konstigt, för jag har sovit som ett barn på båten. (HAHA) Helt underbart att sova på en båt...bara så ni vet! Johan har dock inte sovit någonting knappt på grund av tråkig huvudvärk. Och nej, vi drack inga mängder igår kväll, så det var INTE därför. (HAHA)

    God morgon på er alla, men "SNARK" för oss. :)

    Härlig midsommarkväll!

    Det blev en jätte mysig liten picknick..vi åkte ut och satte oss ute vid Löwenströmska på en kulle. Det var mys!



    Den jättegoda potatisen..som jag för en gångs skull kokade helt perfekt. ÅH, så gott det var!



    Min tallrik..MUMS. Potatis, gräddfil, gräslök, två sorters sill, tomater och en skiva rostbiff! Mmmm....



    Till slut kom solen fram...ÄNTLIGEN!









    Min älskling la sig ner efter maten och njöt av solen...





    Det slutade med att även jag la mig ner...



    Mys på högsta nivå!



    Det är det mysigaste jag vet att ligga i Johans famn och bara vara...veta att han älskar mig så som jag älskar honom!



    Låg och tittade upp mot himlen en stund...



    Sen var det dags för jordgubbar...lagom till detta hade mina smaklökar slutat fungera såklart. TYPISKT!



    Jag fick tag i en mega-jordgubbe...snacka om konstgjorda. (HAHAHA)



    Och den räckte för mig...jag kände som sagt inte smaken, så jag gav upp, tyckte det var onödigt att slösa goda jordgubbar när man ändå inte känner något. Men jag vet att dom är goda, för jag smakade en innan vi åkte. Jag får se om mina smaklökar vill börja sammarbeta igen så jag kan ta mig ett par till filmen som börjar på ettan klockan 21.



    Johan hade med sig mjölk till sina...det ser ju inte äckligt ut i alla fall. (HAHA)





    Vi avslutade med att njuta lite till av solen och spela in en liten filmsnutt med min kamera...både på digitalkameran och min usla mobil. Som ett litet minne av dagen innan vi firar ett helt år.



    Efter en stund gick solen i moln och då bestämde vi oss för att packa ihop och ge oss hem igen.




    En härlig midsommarkväll med väldigt fint väder trots rädslan för och varningar om regn. Hur har eran midsommarafton varit? Har ni haft okej väder?


    Nu ska jag gå och snyta mig, ta en liiiiten liiiiten gnutta nässpray och sedan krypa ner hos Johan i sängen och invänta att filmen ska börja. Sen måste vi packa lite med..men det är ju inte allt för mycket vi behöver ha med oss på en 24-timmars kryssning så det hinner vi nog i pausen. Ha en fortsatt bra kväll alla ni andra så hörs vi nog på söndag igen när vi kommer tillbaka från kryssningen. Jag ska försöka komma ihåg att ta lite bilder, men batteriet i kameran är så fruktansvärt dåligt så det dör efter typ 10 minuter när man håller på och fotar. (SUCK) Men man kan ju hoppas att det finns strömuttag på båten så kan jag ta med laddaren...vi får se hur många bilder det blir helt enkelt. GLAD MIDSOMMAR och godnatt!


    Update; (HAHA) Ja, just det..paus/reklam på ettan..smart tänkt Emma. (HAHA, jaja) Det får väl bli efter filmen då.


    Glad midsommar!

    Det vill jag önska er alla, alla mina vänner, alla som jag känner - och inte känner.

    Idag har vi bara varit hemma och slappat heeela dagen. Funderat på vad vi kan hitta på som inte innebär alkohol och fest, eftersom vi drar iväg på kryssning tidigt imorgon på våran ett-årsdag. Till slut kom jag på idén att göra lite god mat och leta fram picknick-korgen och ge oss iväg till något mysigt ställe och äta..bara vädret håller i sig. Det har varit sol nu ett tag och det ska i alla fall vara uppehåll. Men just för tillfället verkar solen vara som bortblåst. Men vi får väl helt enkelt ta på oss varmare kläder bara. (HAHA)

    Potatisen kokar, det blir färskpotatis med rostbiff, gräddfil, gräslök, sill, körsbärstomater och varsin färsk fralla med en skinkbit på. Åh, det kommer bli så gott. Jag har som sagt inte ens gillat sill innan, men nu har jag fått någon slags knäpp i huvudet, igår åt jag som sagt en sillmacka med "Midsommarsillen" på. Idag köpte jag hem "Skärgårdsillen"..jag längtar ihjäl mig efter denna goda kvällsmiddag nu, om potatisen bara kan vara klar snart...





    Rostbiffen var det enda jag kunde komma på som Johan kan äta istället för sillen..det blir nog bra.



    MUMS!

    Mer bilder från vår lilla picknick kommer senare, om inte regnet kommer för då blir nog middagen inne denna midsommarafton. Håll alla era tummar för att solen håller sig framme ett tag till.......



    Hemkomna.

    Ikväll har jag fått i mig viktiga omega 3, jag tog en sillmacka. (HAHA) Oj, så gott det var. Jag som inte ens gillar sill.

    Hur eller hur så har vi kommit hem nu. Eller ja, runt sju kom vi hem. Men jag har inte haft tid att uppdatera här förens nu. När vi kom hem gick vi upp med packningen, sedan gav vi oss iväg till Elgiganten i Arninge för att köpa ett Buzz-spel till mitt PS2 (skulle levereras dit idag enligt deras hemsida). Mycket riktigt, det fanns. Dock inget prislapp, så jag frågade vad det kostar i butik..han tittade lite i datorn, sedan frågade han mig vad det kostade i internetbutiken..249 kr sa jag. Jag toppar det sa han. Jag fattade inte vad han menade först men så kom vi fram till att jag fick köpa det för 249 kr även i butiken trots att det egentligen skulle vara dyrare där. Fråga mig inte varför. (HAHA) Vilket kap. The POP quiz blev det. Så det är det vi har ägnat kvällen åt älskling och jag, efter min goda sillmacka förstås, spelat och spelat. Det var faktiskt väldigt kul, men kanske inte så kul som jag hade trott. Är väl ingen sådan höjdare på musik som jag trodde, men det var ändå helt klart prisvärt.

    Nu ska jag bara kolla Bilddagboken lite snabbt och läsa lite bloggar, sedan blir det sängen för mig. Jag är jätte trött, och dessutom har jag åkt på och blivit sjuk nu lagom till vår kryssning på lördag. JIPPI..varför är jag inte förvånad..?! Johan har varit dålig i någon vecka nu och nu kom det till mig. Näsan rinner när jag står upp, är helstopp (megatäppt) när jag sitter och ligger ner - vilket kan göra natten till ett rent helvete eftersom jag inte får använda nässpray. Huvudet värker, dunkar, sådär så det pulserar i hela ansiktet om ni förstår hur jag menar. Jag känner mig varm och mitt öra gör ont. Halsen känns lite med, men har inte fått så ont som Johan verkade ha ännu. Och jag hoppas jag slipper. Ursch. Känner mig helt slut, det tar verkligen på en att åka på en rejäl förskyldning..man blir så matt i kroppen på något sätt, inte alls som med många andra diverse "sjukdomar".

    Och vet ni vad det lustiga är..igår när vi hade kalas hos mamma så sa mamma att hon tyckte Johan lät lite snorig..sen frågade hon mig; Men du Emma, du är inte lika snorig och sjuk längre va som förrut? (Jag blev ju sjuk jämt innan, halsfluss och öroninflammationer avlöste varandra, var snorig mest hela tiden) Jag svarar; Nej, jag har faktiskt bara varit riktigt riktigt förskyld en gång sedan jag blev ihop med Johan..så skrattade vi och skojade om att det måste vara miljöombytet som gjort det bättre, att det är Västerviks-luften jag inte tål. (HAHA) Och igår kväll/natt/i morse - PANG! Jätte snorig..(SUCK)

    Men vad gör man..det är bara att le och se glad ut, knarka huvudvärkstabletter och väga mellan att inte kunna sova på grund av nästäppan eller att använda nässpray och blöda näsblod titt som tätt (förmodligen även under vår kryssning)...åh, vad lätta livets alla val är ibland. Eller hur? (LER)

    Godnatt på er. Hoppas ni känner er piggare än jag. Och på fredag (nästa alltså) ska jag jobba igen by the way. Det känns helt okej ändå..men jag längtar ju inte. (HEHE) Sedan har jag fått svar på mitt mail angående min förstörda väska och bh, hon skulle återkomma när hon hört vad som kan göras från sina chefer..och just det, på måndag ska jag och Johan börja vårat nya nyttiga liv. Vi ska ge oss på ett försök till att ge faan i läsk och godis. Någon gång ibland får man såklart unna sig, men inte som vi gör nu. Jag MÅSTE verkligen gå ner ett par kilo. Inte så några heller..Helst 20, men skulle nöja mig med 10, bara för att se att det händer något. Men det är en lång väg dit. Någon som har något förslag på vad man kan ta till för medel när man blir sådär riktigt godissugen så man nästan har lust att slänga sig ner på golvet och skrika av frustration, när man blir sådär riktigt sur och irriterad på grund av det och när man är sådär riktigt megatörstig på en kall Coca Cola?! Äta fruktsallad istället kan fungera, det vet jag..men något annat? Och hur dricker man mer vatten när det är så jävla äckligt? (HAHA) Och hur får man sig själv att gå ut och gå oftare när det är så jäkla tråkigt (för att inte tala om ansträngande och svettigt)?!? Och var finner man motivationen när man inte tycker att det händer ett skit på varken våg eller kropp? (SUCK)


    HJÄLP!

    Tjillevippen.




    Så himla bra dagar i fina Västervik!

    Det kunde inte ha blivit bättre. Vår sista kväll i Västervik avslutades som sagt med kalas hos mamma och efter det åkte jag och min älskling ut till Hästhaga-sjön och tittade. Åh, så fint det var..hade det inte varit fullt med mygg hade vi stannat längre, nu blev det bara en snabbvisit. Jag har inte varit där på flera år och jag har glömt hur fängslande det kunde vara........

    På väg.



    Fy, så vackert!





    Jag älskar dig!



    Jag hade dock helt fel skor på mig..(HAHA)..högklackade leopard-pumps var inte det bästa alternativet i buskar och snår. Men det redde jag ut fint. ;)



    I bilen påväg därifrån med rutorna nere och vinden i mitt hår..



    Jag är så lycklig med dig!!


    Och här ska ni få se vad jag fick i födelsedagspresent. Alldeles för mycket, men åh, så tacksamt.

    500 kr av morfar och Ingrid - TACK!
    500 kr av mormor - TACK!
    250 kr av "moster Ingrid" (mormors syster) och Leif - TACK!
    100 kr av morbror - TACK!



    Och så denna fina blomma i en fin kruka av morfar och Ingrid med.



    Mamma var snäll och gav mig lite stråltråd hon hade med (hon gör egna smycken och sådant) så jag kunde göra denna ursnygga ring av en gammal knapp. (HAHA)





    Den invigs idag. I LOVE IT!



    Och en del av pengarna jag fått av alla underbara människor omkring mig (inklusive familjen L) går till att köpa 1a, 2a och 3e säsongen av Grey´s Anatomy (fick ju 4e av pappa) och SEX AND THE CITY - The movie (fick ju boxen med alla avsnitt från serien av pappa). Så detta är beställt på CDON.COM nu till ett värde av ca 1470 kronor men jag betalade bara 627 kronor. TOPPEN! Jag är så glad..nu är det bara invänta allt detta så kan jag börja ta mig igenom Grey´s Anatomy.


    Tack.

    Jag vill tacka Amanda och Jessica för era grattis-kommentarer. :)

    Idag har vi varit på stan en sväng till, men bara på Åhlens. Sedan åkte vi ut till Gränsö en sväng och tittade lite och avslutade turen på kulbacken och njöt av utsikten..Nu har jag för en stund sedan gjort soppa och pannkakor till mig, Johan, pappa och hans sambo. Nu sitter Johan och spelar Rayman PS1 och jag sitter här en stund. Klockan är snart halv fem och klockan sex ska vi vara hos min kära mamma för "kalas". Det ser jag fram emot, det bjuds på mammas underbara smörgåstårta. MUMS MUMS!



    Update; Hos mamma nu och har precis ätit smörgåstårta. Snart blir det jordgubbar och glass..kan det bli bättre?!

    Hörs senare.


    Kvalar in som den bästa födelsedagen!

    Ja, den bästa någonsin. Den har varit så himla bra ända från start till nu, och förmodligen resten av kvällen med..UNDERBART!

    Som jag skrev förut så gav jag och Johan oss iväg ner på stan. Där kollade vi lite på Lindex och jag provade lite kläder, det tyckte Johan som vanligt var mindre kul, men jag njöt. (HAHA) Efter det köpte vi oss varsin mjukglass nere vid hamnen och gick ut på den långa piren och satte oss i det ganska behagliga vädret, trots dåligt med sol. Härligt. Jag njöt för fulla muggar av både glass och min älsklings sällskap..och så vackra Västervik såklart - Ostkustens pärla.



    Fontänen som ändrar sprutlägen då och då..



    Turistbyrån..



    Två segelbåtar kom och skapade broöppning..



    Här ser man en del av den öppnade bron bakom Turistbyrån..







    På vägen hem köpte vi jordgubbar på torget..MUMS!



    När vi kom hem väntade vi in pappa och hans sambo, som tyvärr varit på begravning (deras jobbarkompis, må han vila i frid), för god middag..(grytbitar och ris)..när dom kom hem fick jag jättefina blommor. Som luktade fantastiskt gott till och med, jag brukar inte känna så speciellt mycket om blommor.

    Dessa är från pappas sambo och på kortet står det; Inte gör det något att åren går...tänk på alla glada vänner och minnen du får! Grattis Emma önskar *******.





    Dessa är från pappsen..på kortet står det; Det är din dag idag! Grattis! på 22-årsdagen önskar pappa.





    Av pappa fick jag sedan 3 paket..och dom var alla hur bra som helst. Han är så bra min pappa!! (LER)

    Jag fick hela SEX AND THE CITY-boxen i den fina "skolådan". Åhh, ni anar inte hur länge jag suktat efter den. (HAHA) Dessutom fick jag säsong två av Desperate Housewives..den hade jag inte ens önskat mig, inte haft en tanke på den, pappa bara chansade. Och jag vill gärna ha den serien med så jag kan se den från början till slut. Så det var toppen! Och sedan fjärde säsongen av Grey´s Anatomy. Önskade mig ju alla eller någon av säsongerna. Så nu är det bara börja samla på sig och börja titta.



    Och här är parfymen jag fick av Johan och boken. Sedan fick jag pengar av pappas sambo och ett par skor som jag tittat ut i hennes garderob..(HAHAHA)..






    Nu ska vi äta lite jordgubbar och spela lite spel. För jag har fått tag i ett PS1Blocket idag som jag köpte för pengarna jag fick av pappas sambo. NOSTALGI! Fick PS1+4 spel (inklusive Rayman - det exakta som Jimmy hade till sitt förr) för 250 kr. GREAT!

    Dagens presentlista görs lång och allt var perfekt..

    Pappa - Blommor, SEX AND THE CITY, Grey´s Anatomy och Desperate Housewives. TACK!
    Pappas sambo - Blommor och 250 kr. TACK!
    Johan - Escada parfym och bok. TACK ÄLSKLING, I LOVE YOU!
    Farmor - 300 kr. TACK!

    Godnatt.

    Jag avslutar med min finaste prins, som till stor del varit med och gjort min dag bra och speciell. JAG ÄLSKAR DIG. Och alla er andra med. TACK för alla fina presenter, jag är så himla nöjd. Många kramar, Emma.



    Västervik.

    Vädret här var underbart när vi kom fram runt klockan sex igår kväll..vi började med att åka hem med packningen till min pappa där vi ska bo, sedan åt vi jätte god mat (kasslergratäng med ris) och så åkte vi hem till Jimmy och Ida. Johan och Jimmy spelade kubb mot Ida och hennes kompis och jag tog hand om lillan (Nellie, snart 8 mån). Elina sprang omkron som en höna och lekte med en kompis.

    Det var så mysigt att träffa barnen igen..och hela familjen. Kvällen avslutades med att jag fick äran att söva Nellie när hon skulle sova och det är så himla mysigt. Satt med henne i famnen och vaggade henne medan hon låg och nöp mig på halsen och "bröstet" tills hon somnade sött.

    Nu ska vi snart ge oss iväg ner på stan en sväng, det har varit jätte varmt och fint hela dagen men nu när vi ska gå ut så gick solen självklart i moln. (HAHA) Får hoppas att den kommer tillbaka. Jag ska försöka hitta någon fin bikini och så hittar jag kanske lite annat smått och gott på vägen som jag brukar.

    Och förresten, ni har väl inte glömt att jag fyller år idag? Och min födelsedag kunde inte ha börjat bättre. Vaknade upp jämte min älskling som sa grattis och kramade mig massor, sedan fick jag paket. Och gissa om jag blev glad..jag fick en parfym (Escada som jag önskat mig) den luktar underbart gott. Som godis..sedan fick jag en bok (Snabba Cash) och den ska ju vara bra har man ju hört..så nu ska jag börja läsa. (HAHA) Jag vet inte var min älskade fick den idén ifrån, men varför inte?! Jag kan behöva komma igång igen, jag läste massor förr..det är så mysigt att läsa en riktigt bra bok.

    Jag får skriva mer om dagen allt eftersom den löper..jag får presenterna av pappa och hans sambo senare ikväll när vi äter tårta och tittar på speedway på tv n. (Västervik möter Lejonen). MYS!

    Tjillevippen.



    Snart.

    Snart så. Snart är det bilfärd mot Västervik som gäller. Jag kom hem från Arbetsförmedlingen för en stund sedan, skulle ju bara skriva på ett papper. Nu ska jag städa upp lite här hemma så det är gjort när man kommer hem på torsdag. Johan har varit så snäll och diskat..sedan ska vi äta lite "lunch" och så åker vi runt tolv-tiden..mys! Ska gosa ihjäl mig med Nellie och Elina om dom är hemma! Så det så.

    Har tvättat en bh i sista minuten, så den får jag väl hänga upp någonstans i bilen..(HAHA)


    En fråga, vad har ni för planer till midsommar?

    Tidigt firande av födelsedag.

    Ja, ska man försöka bli konditor så måste man ju träna lite..och resultatet blev helt okej tycker jag själv.

    Jag gjorde en stor tårta att bjuda på hos svärföräldrarna.





    Och så dessa små-tårtor/bakelser speciellt tillägnade Johans lillebror och hans tjej som tog studenten den 5 e när varken jag eller Johan var hemma. Tyvärr kunde inte tjejen komma till oss så hennes tårta skulle "lillebror" äta upp sa han. (HAHA) Eller så sparar han den till henne..en var i alla fall tänkt till dig Johanna. :)



    Och så fick jag en massa fina presenter..på tok för mycket faktiskt. Jag blev alldeles rörd, det hade verkligen inte behövts och det var så himla fint alltihop (ETT STORT TACK ÄNNU EN GÅNG TILL ER ALLA).

    En ljuslykta att ha antingen på balkongen eller i lägenheten, precis i min färg med. (HAHA) Det gjorde dom bra..



    Och så matchande blockljus till att ha i, och 4 små söta skedar som hette "emma". Det är glöggskedar, men som jag sa så kan man ju använda dom som vanliga dessertskedar med. Så himla fina med små hjärtan nedtill!!





    Och så en sådan himlans jättefin ljuslykta i form av en ros/blomma. Den kommer lysa fint i vår expedit-hylla om kvällarna.



    Och till sist, men absolut inte minst, ett fint kort med en sådan söt liten text i och en alldeles för stor slant..jag vet inte hur jag ska kunna tacka eller vad jag har gjort för att förtjäna allt detta. Och vilken bra smak ni har allihopa och att ni vet vad jag gillar. Det var verkligen helt rätt..jag är så glad och det uppskattas verkligen att ni tänkt på mig och min dag, som faktiskt inte är förens på tisdag. TACK!!



    "Vi gratulerar våran Emma idag. Hurra Hurra från oss alla på *********."  Så fint..ni är bäst!!

    Nu säger jag godnatt, för imorgon väntar Arbetsförmedlingen klockan nio och sedan en lång resa "hem" till Västervik efter det. Kram på er alla och hoppas ni haft en minst lika bra dag som jag. Det här var värt guld.




    Håret.

    Varsågod Johanna. Fast, idag kommer vi ju ändå ses förmodligen..men i alla fall. (HAHA) Bättre sent än aldrig..slingorna syns dock inte så bra, det blev inte så många heller, mamma ska göra flera nästa gång.

    Och, ignorera ansiktet, jag håller på och exprimenterar med mitt nya Viva la Diva smink. (HAHA) Rekommenderas starkt, jätte fina verkligen, dock får man (eller jag i alla fall) glitter i hela ansiktet som är väldigt svårt att få bort utan att ta bort alltihop. Hm. Någon som har tips? Hur man undviker att smeta ut skugga i övriga ansiktet..det liksom "ramlar ner" under ögonen och så gör man misstaget att försöka få bort det och smetar ut det som ett tunt lager glitter över hela kinderna istället..(HAHAHA) ?? Någon?






    Sådär. Då var det gjort.

    Nu ska vi äta "frukost"..ja, jag vet att klockan snart är halv ett. (HAHA) Men blir bara någon macka..sedan ska vi på jakt efter tårtfat på Rusta. Finns inga på det Rusta vi har här i Väsby så får testa i Barkarby. Hm. Sedan ska vi hem och laga någon god mat, och så blir det tårtbak för att sedan åka hem till svärföräldrarna och bjuda på den. MUMS!

    See you later.


    Just det.

    Jag har ju glömt att berätta två saker. Det första är att jag häromdagen fick ett sms där det stod;

    "Hej. Eftersom ni är vårt solskenspar undrar vi om ni vill vara med i en minnesrik intervju om hur ni träffades i DN, i eftermiddag. Som tack får ni 10 biobiljetter. Ring ***-******. Mvh Sandra på E-kontakt.se."

    (HAHA) Jag ringde upp efter att ha pratat med Johan så klart, i tron om att det var helt klart att vi skulle bli intervjuade om vi ville, eftersom det stod "i eftermiddag". Men icke, hon tog tydligen bara upp någon form av intresseanmälan som hon skulle meddela vidare till DN och så hör dom (DN alltså) av sig till de som blir aktuella. Lite besviken, för vi har ju inte hört något ännu så det blev nog inget..skulle ju vara kul och ett härligt minne att bli intervjuad om detta. För att inte tala om de tio biobiljetterna. (HAHAHA)

    Men men. Till det andra..Det blir en kryssning för oss när vi firar ett år nästa lördag. Bokat och klart, klockan sex åker vi nog hemifrån med avgång med båten runt sju. Det kommer bli kanon! Underbart. Bara 24-timmars till Åbo, men ändå. Skönt att komma bort lite och dessutom få uppleva något jag aldrig varit med om hittills. Bara man inte bli sjösjuk. 

    Får bli en längre resa någon annan gång..

    Tjillevippen!



    Shopping+älskling=BÄST!

    Idag låg vi länge i sängen och drog oss, både älskling och jag. Sedan bestämde vi oss för att åka till Kista Galleria och kolla efter lite kläder till mig..framför allt klänningar/leggings då mina leggings gått sönder allihopa. (SUCK) Så nu har jag bara ett par jeans att gå runt i, jag har svårt för att ha klänningar/tunikor på mig utan leggings under, får skavsår på insidan av låren och det gör djävulskt ont.

    Hur eller hur så hamnade jag inne på en affär med tv-spel först och där fanns det ju massor med spel till mitt kära PS2. JIPPI!

    Det slutade med att jag blev 300 kronor fattigare direkt efter att ha bestämt mig för RAYMAN, 3 spel som en slags box. Det spelet spelade jag mycket förr, fast på PS1, på den tiden då bonusbror Jimmy och jag delade rum. Det var så himla skoj. Hoppas det är lika kul nu..fast, det är från 3 år..(HAHAHA) Men men. Man blir ju som ett barn igen när man sätter sig framför ett tv-spel.

    3 ögonskuggor köpte jag med, inne på Lindex. Viva la Diva (aldrig vågat mig på att köpa dessa innan) men jag provade "testerna" på handen och dom fäste så himla bra och glittrade så fint och kostade bara 50 kr/styck. Så jag köpte en ljus silver, en mörkare silver/grå och en rosa/lila.



    Sedan till kläderna. Jag provade massor och inget var bra som vanligt. Men jag hittade till slut ett par byxor som satt jätte bra och var så himla sköna. Sådana där mjuka, tunna, fladdriga, pösiga byxor med resår/mudd i midjan och nere vid benen så man kan hasa upp benen lite så de liksom "fastnar" på vaden. Skönt i värmen om den kommer tillbaka någon gång. Jag vet faktiskt inte, det kanske är meningen att man ska ha dom mer som mysbyxor eller sovkläder..men det skiter jag fullständigt i ska jag säga er, jag kommer använda dom som vanliga byxor för dom är så himla sköna. Och dessutom hängde dom inte på någon sov/underkläds/mys avdelning utan mitt ibland alla andra klänningar och tunikor osv. Ett par svarta blev det i alla fall..passar ju till allt.

    Lite "Aladin-stuk" över dom..



    Bilden visar inte riktigt hur dom ser ut heller, men varför försöker jag förklara det in i minsta detalj egentligen, som om någon bryr sig. (HAHA)



    Nu ska vi spela RAYMAN (HAHA) och sedan sova. Imorgon ska vi till svärföräldrarna (längtar, känns som jätte länge sedan jag träffade dom allihopa) och bjuda på tårta..som tidigt firande av min födelsedag på tisdag. Så morgondagen går till att göra tårtor..det är så himla kul så det gör mig inget. Jag hoppas verkligen jag kommer in på utbildningen jag sökt, jag tror att det är väldigt rätt för mig. Hoppas, hoppas, hoppas! Håll alla tummar ni har för mig, dom på Vuxenstudiecentrum trodde jag skulle få veta v 25. Alltså veckan som kommer.......dock är vi ju inte hemma, åker ju till "Viken" på måndag och kommer hem tordag. Spännande. Se om det ligger något brev innanför dörren när vi kommer in.

    Puss och godnatt, hoppas ni haft en lika bra och mysig dag som jag/vi har haft.



    Helt okej dag.

    Jag ska inte ens nämna hur ont jag har i mina fötter, för det har ni fått höra så många gånger nu. Men trots detta har det varit en väldigt bra dag idag. Kundintresset för produkten var jätte stort, personalen på butiken var JÄTTE trevlig, hela butiken kändes trevlig och i fikarummet fanns en massagestol. (HAHA) OJ vad det var skönt att sätta sig i den på rasten.

    En sådan borde ALLA arbetsplatser ha!!

    Johan kom och hämtade mig när jag slutat, så handlade vi lite gott till kvällen och bröd. Vi ska handla lite mer imorgon då det eventuellt blir lite tårta hos oss imorgon eller på söndag..jag fyller ju år på tisdag.

    När vi kom hem märkte jag dock en väldigt tråkig sak..tröjan jag haft på mig idag (eller kockrocken heter det, som företaget jag jobbar för tillhandahåller) har färgat av sig överallt. Hela min överkropp är full med "svart färg" och när jag tog av mig bh n lämnades en vit rand efter den kvar..då kan ni förstå hur mycket den färgat av sig. Min gula bh är numera grå/svart och min FINASTE väska, den rosa "bagen" ni vet, har fläckar överallt efter att ha "vilat" över axeln och legat emot min rygg. Det tråkiga är att fläckarna inte går bort, det är nästan så jag har lust att gråta en skvätt, hur löjligt det än må låta. Försökt skrubba bort från väskan (eftersom det är lite typ skinnimitation så hade jag hopp om att det skulle gå att få bort) med diskmedel utan resultat. Fläckarna sitter där de sitter! (VÄLDIGT LEDSEN ÖVER DETTA) Bh n vet jag inte, men hoppet om att den ska bli gul igen efter tvätt är inte alls stort. Mina byxor har fått sig lite färg i midjan och på fickor och sådär, men dom bryr jag mig inte jätte mycket om då dom egentligen är lite för små..tur att jag inte tog mina "nya" jeans.

    Och för att inte tala om "färgen" på mig själv..jag ska hoppa in i en dusch nu och Johan får hjälpa mig att skrubba ryggen, men när jag försökt tvätta på armen har det inte fungerat så bra. Så jag undrar hur vi ska få bort det här..Självklart kommer det förvinna med tiden, det är ju inte intatuerat liksom, men till dess då? Kan ju inte gå runt och se ut som en skitgris?! Och min kära väska..300 kronor om det inte var 400 (minns inte) kostade den och jag ÄLSKAR den. Precis min färg och modell. Och dessvärre är jag 98% säker på att den inte finns kvar att köpa längre........





    Grymt tråkigt. Detta förstörde min kväll lite faktiskt..men jag ska försöka vara glad och mysig mot min älskling ändå. Jag ska skicka iväg ett mail till Caliptus och höra om man kan få någon form av ersättning för detta. Men det hjälper ju inte mig så mycket ändå om inte väskan går att köpa längre. (DJUP SUCK)

    Godnatt, jag skriver nog inte mer ikväll. Ska lägga mig i sängen nu och bara njuta av att äntligen få sitta och ligga ner. (HAHA)





    Vilket väder.

    UNDERBART!

    Jag har städat så det är så himla fint här hemma nu och sedan var vi iväg till IKEA i Barkarby en sväng och köpte en sådan där anslagstavla till hallen att hänga nycklar på och sådär.

    Jag kommer nog vänta med att sätta upp den till imorgon, men här kommer lite andra bilder. Tänkte gå och lägga mig snart, ska bara läsa på lite inför mitt uppdrag/min demo imorgon..


    Två rosa rosor köpte jag till Johan igår.





    Och två tröjor..





    Och så en liten "goodiebag". Påsen var söt tyckte jag..



    Och i den låg självklart just godis. Två Kick som han gillar, en Snickers och en Twix. Och så två femman-lotter!



    Detta var mycket uppskattat men mer kommer det att bli, jag måste bara komma på något bra. (HAHA)

    Jag köpte även till oss båda två nya badrumsmattor i samma färg som det blå-gröna på duschdrapperiet och det-



    Och dessa ursnygga förvaringsboxar i två-pack. Mönstret är ju samma som på duschdrapperiet och ljuset som finns i badrummet. I dessa tänkte jag ha mitt smink och allt vi tjejer behöver. (HAHA)



    Nystädat kök.



    Det var ganska mycket disk..







    Nystädat badrum, de nya badrumsmattorna och förvaringsboxarna har kommit på plats! Även handduken jag köpte med som egentligen är en kökshandduk, hahaha, men skit samma.





    Övriga rum behövde inte så mycket, mest dammsuga lite och så städade jag hamsterburen. Och hon verkar må bra (Lola alltså) hon sprang omkring så glatt som vanligt när hon har fått nystädat, nosade på allt och undersökte..jag är fortfarande lite orolig att det ska vara någon inre skada, men det borde väl ha märkts..det enda jag märker är att hon är lite mindre ute och så i buren, ligger mest i sitt bo. Men idag har hon varit framme mycket. Jag fortsätter hålla ett öga på henne så hoppas vi på det bästa.

    Ha en fortsatt bra kväll nu så skriver jag mer imorgon. Godnatt. Och just det..Johanna, bild på mig och håret kommer. (HAHAHA) Har bara glömt hela tiden..tar på allt annat utom det. Förlåt mig. (LER)







    Städa.

    Det måste verkligen göras, jag fattar inte hur det kan se ut som om helvetet brutit löst i vårt hem efter en-två dagar? Jag diskade och gjorde jätte fint häromdagen och nu ser det ut som om vi haft 10 personer på middag här. (HAHAHA)

    Så, nu ska jag med andra ord diska och göra iordning lite här hemma till Johan kommer hem. Sen ska vi äta mat och bara mysa och slappa för imorgon är det som sagt jobb för mig igen. Men sedan är det helg och på måndag åker vi till Västervik för på tisdag fyller jag hela 22 år..och på lördagen sen (nästa alltså, 20 juni) firar vi ett år för er som missat det.

    Huja, vad tiden går.


    Trött.

    Jag får skriva mer om dagen imorgon..jag var inne i "city" med min kära vän Kajsa, MYCKET efterlängtat att ha någon att träffa och umgås med..hittade lite smått till Johan, blir mer sedan.

    Blev väldigt trött i fötterna och har väldigt ont nu igen, så imorgon tänkte jag försöka vila och inte gå så mycket på hela dagen så jag är redo för jobb på fredag. Puh. Jag får nog uppsöka läkare, det kan inte vara normalt att ha såhär ont. Jag vet att jag tjatar, men jag vet ju inte vad jag ska göra. (SUCK) Vissa stunder gör det så ont att jag helst vill lägga mig ner och gråta.

    Någon mer som brukar få väldigt ont i fötterna?

    Bilder på det jag köpte till Johan, och på det övriga jag hittade till badrummet kommer imorgon. Jag är så himla trött nu så jag tänker faktiskt krypa ner jämte min prins och sova gott. Godnatt.



    God förmiddag.

    Mer god morgon för mig..om en kvart går bussen som tar mig ner till Arbetsförmedlingen och jag är 98% klar för en gångs skull. Ingen stress..Bara skor och jacka på så kan jag gå. Det är faktiskt inte alls långt till Arbetsförmedlingen från oss så jag brukar cykla eller gå men nu när jag har SL-kort fram till 26 juni så vill jag naturligtvis utnyttja det så mycket som möjligt då det kostade närmare 700 kronor..hm..efter Af kanske jag åker in och möter min kära vän Kajsa (som nu äntligen kommit hit för sitt nya jobb och liv, haha) och shoppar lite. Men bara lite. Fick ju mina skattepengar igår men dom ska räcka till något kul till vi firar 1 år den 20 e och till försenad födelsedagspresent till Johan. Kanske blir något till honom idag, vem vet. Men "Ssccchhh", säg inget. Får bli en överasskning.

    Nu ska jag börja gå neråt mot bussen.

    Hörs senare, ha en underbar dag allihopa.



    YEEEEEES!

    Jag har fått mina skattepengar!! JIPPII..



    Hungrig.

    Sitter och väntar på att prinsen ska komma hem och in genom dörren..han borde komma när som. Hm..jag är så hungrig, och det är nog han med om jag känner honom rätt. Jag somnade förrut och sov bra länge. Så nu är jag inte ett dugg trött. (HAHA) Och Johan ska börja tidigt imorgon så han blir inte vaken så länge ikväll. Tråkigt.

    Imorgon är det Arbetsförmedlingen som gäller kl 11. Sedan ska jag försöka pallra mig till Vuxenstudiecentrum med om jag inte tar det på torsdag..

    Vad gör ni och hur är vädret?


    Det närmar dig fredag.

    Med stormsteg! (SUCK)

    Idag har jag varit duktig, jag är stolt över mig själv. Inte nog med att jag inte kunde somna igår/inatt utan var vaken med kill i benen till ungefär halv fyra så vaknade jag upp när klockan ringde klockan sju med världens huvudvärk. Jag bestämde mig då för att skriva ett sms till Mats på Adecco och fråga om vi kunde skjuta på mötet till imorgon eller torsdag. Men då jag inte fick varken svar eller leveransrapport så vågade jag inte chansa utan stressade iväg ändå. Mötet gick bra och tog bara någon halvtimma. Sedan återstod att fylla i försäkringskassepapper och lite sådant styr och sedan kunde jag åka hem igen och lagom hinna möta min älskling på parkeringen innan han åkte till jobbet. Nu har jag precis ätit och huvudvärken har fortfarande inte släppt..så nu tänkte jag vila lite, kanske slumra en stund - är ganska trött med tanke på den lilla sömn jag hann få inatt. Hm!

    Och snart är det onsdag..bara två dagar till fredag. Då är det dags för jobb igen..jag vill verkligen inte. Jag ser inte fram emot det ens lite grann. Eller ja, det skulle väl vara de trevliga kunderna i så fall. Men jag har sådana problem med mina fötter just nu, jag vet inte om det är att de inte återhämtat sig efter tidigare jobb-timmar efter hård ansträngning eller om det beror på de vanliga problemen jag brukar få med mina fötter vissa perioder.

    Jag får så ont i hälarna och på en viss punkt under foten (detta kan min gamla idrottslärare styrka då jag fått "skippa" idrotten just på grund av mina hälar ett par gånger) och när jag suttit länge och reser på mig så kan jag knappt gå ibland, får gå som en gammal tant och halta mig fram innan fötterna värmts upp och det känns okej igen. De blir liksom stela och ömma..någon som vet vad detta kan bero på? Och hälarna gör jätte ont när man trycker på en viss punkt bak vid hälsenan typ om ni förstår..och punkten under foten/sidan av foten är precis mellan häl och trampdynan vid tårna. Lite svårt att förklara, men det är på dom ställena det gör mest ont i alla fall. Jag vet inte vad det beror på, tyvärr har mamma samma problem. Och knäna/benen gör också ganska ont, men jag hoppas jag slipper de enorma problem mamma har haft med knäoperationer osv..tror det beror mycket på vikt med som jag sagt tidigare. Det är av denna anledning jag fasar för de dagar jag ska stå upp så länge och tror att detta jobb inte är bra för mig och mina fötter. Jag borde givetvis ha tänkt på detta innan jag sökte detta jobb, men jag trodde inte det skulle bli ett sådant stort problem för självklart får alla ont säkert, men kanske inte såhär. Jag tror inte det är normalt. Men jag får väl gå till läkare i så fall antar jag. Och man har ju inte så mycket till val på arbetsmarknaden idag..man får ju ta det man får, så är det ju.

    Nog tjatat om detta nu. Det är ju trots allt bara onsdag imorgon..får njuta som satan och bara vila ben och fötter till på fredag helt enkelt. (HAHA)

    Hörs senare, ska ta en efterfrågad bild på mig och håret efter färg och slingor som mamma hjälpte mig med när jag var hemma med...




    Städa, städa!

    Jag har hållt på och städat och plockat sedan halv åtta nu..fy faan så det såg ut! Hemskt att komma hem till. Men men..nu är det gjort, bara dammsugning och torka golven kvar. Sedan ska vi bara mysa och titta på tv och somna gott. Imorgon är det Solna som gäller - Adeco kl 9.00. (SUCK) Känns mindre kul. Men det är bara att bita i det sura äpplet och pallra sig dit.

    Godnatt, skriver nog inte mer ikväll.


    Svar till Anna.

    Om det är någon Anna jag känner eller inte skiter jag i. Du behöver inte låta så irriterad och nedlåtande..jag har väl all rätt i världen att köpa ett spel för att det är snyggt om jag nu vill det?

    Självklart köper man inte spelet bara därför, utan för att man vill ha spelet. Nu köpte jag inte spelet, utan fick det i present. Jag ville ha ett PS2, det fanns i svart och rosa. Vad väljer jag då? Självklart tar jag ett rosa när jag kan välja, självklart önskade jag mig ett rosa av min pappa - just för att det är snyggare. Enligt min smak..för att jag älskar rosa och för att det sticker ut lite mer. Sen behöver inte alla tycka som jag. Men JAG tycker att det är finare och roligare med ett rosa spel än ett svart som alla andra har!

    Och mitt inlägg handlade inte om att jag inte vill köpa ett PS3 för att dom är fula och tråkiga, utan för att jag har ett rosa PS2 som jag tycker om och inte vill göra mig av med, just för att det är snyggt med. Det handlade om att jag tycker det är så trist att det knappt tillverkas spel till dessa längre, att man hela tiden måste byta upp sig - oavsett hur spelen ser ut.

    Självklart ville jag inte ha mitt PS2 bara för att det var rosa. Utan för att jag tyckte Sing Star tilltalade mig och var så himla roligt bland annat, och många andra spel. Jag visste inte ens att det fanns ett rosa när jag började intressera mig för ett PS2. Men det är klart att det var extra fint och att jag hellre ville ha ett sådant än ett svart då! Och visst kan jag köpa ett PS3 även om det är svart och tråkigt som jag skrev i mitt inlägg, men nu handlade det inte om det. Och kommer det en rosa version av spelet så kanske det hjälper lite på traven att skaffa ett, om jag tycker att det är värt det. FÖR ATT JAG TYCKER OM ROSA! Det är likadant med folk som köper rosa datorer..eller i någon annan fin färg, varför köper man inte en vanlig svart om det inte spelar någon roll hur den ser ut? Jag köper hellre en rosa bärbar dator (som jag önskar mig så mycket nu) om jag kan det än en svart eller grå. Varför designas saker och ting på ett speciellt sätt om designen och utseendet inte spelar någon roll? Varför väljer man hellre en rosa/röd/gul eller grön telefon som är smal, liten och nätt istället för en svart tegelsten om dom fungerar på samma sätt? Jo, för att det är finare, för att det gör det hela lite roligare.

    Nu är jag mer inne på Nintendo Wii. Finns det i andra färger än vitt och i en annan form, kanske i form av ett hjärta - varför inte(?!) så väljer jag väl den färgen och designen jag tycker är snyggast?! För självklart är ett tv-spel lite av en inredningsdetalj med när det inte används..sedan om det finns ett spel jag verkligen vill ha, och det bara finns i t.ex. mörkblått som inte är en av mina favoritfärger, så väljer jag ju inte bort det bara för det - SJÄLVKLART INTE. Men ändå, varför inte? Varför skulle jag inte kunna välja bort ett tv-spel på grund av färgen? Vi gör ju det med t.ex. kläder varje dag. Hittar jag en snygg tröja, verkligen jätte snygg, men så är den mossgrön och jag tycker den färgen är ful. Inte faan köper jag den då bara för att "modellen" är fin? Nej, då letar jag efter en likadan i en annan färg. Finns inte det så köper jag självklart inte tröjan! Är inte det lite samma sak? Kan jag välja en annan färg så gör jag ju det. Vem gör INTE det? Är det så dumt? Är det så otroligt som du får det att låta med ditt omogna "Omfg"?

    Det är så jag tänker och tycker, och du behöver inte komma med en sådan där dum kommentar för det. Jag kan slå vad om att du väljer saker efter hur det ser ut ibland du med!!!

    Så du kan ta ditt "Vem i helvete bryr sig om hur ett jävla spel ser ut? Det är väl själva spelet som ska vara roligt i sig, inte fan har man väl ett ps2, ps3, x-box, wii för att det är snyggt? Omfg säger jag bara." någon annanstans, för här är det inte välkommet i den bemärkelsen!

    Punkt.


    Lola verkar vara okej..

    Hon går som vanligt, springer som vanligt, är pigg och kry i mina händer fast aningen rädd kanske. Verkar lite stressad. Men det är väl inte så konstigt med tanke på att hon ramlade i golvet två gånger igår när jag höll henne..stackars, hon tror väl att jag ska tappa henne igen men jag har lovat henne att det aldrig mer ska hända. (HEHE) Men hon gjorde ju grejer hon aldrig gjort förrut som jag inte var beredd på. Lilla snuttan..plutten. Hoppas hon mår bra..det verkar ju så i alla fall.

    Jag håller alla mina tummar, gör det ni med!

    Nu har jag fått uppdragsbeskrivningen till jobbet på fredag. Jobbar som demonstratör även då..denna gång med JO drickfärdig juice på Coop i Rotebro. Jag känner inte alls för det om jag ska vara ärlig och jag hoppas att denna vecka bara kryper fram! (SUCK)

    Hur eller hur, här kommer lite bilder från min tid i Västervik i veckan som gick. Håll till godo..


    Här är min kära pappa när han mötte upp mig på stationen och lastar in all min packning i bilen.



    Sötnosen Nellie när jag hälsade på Jimmy och Ida.



    Jag tror inte det finns någon gladare och mer lugn bebis än henne..(HAHA) När man sitter och äter sitter hon så lugnt och fint i sin stol och när vi spelade kubb satt hon i sin mormors knä hela tiden och bara var glad. De flesta barn blir ju lite mer rastlösa och vill ner och krypa och pilla på allt.



    Fast när man har en sådan här mamma så är det kanske inte så konstigt om man är glad..(HAHAHA)



    Vilken fin bild..



    Man blir helt glad och lycklig i hela kroppen när man kommer hem till den här underbara familjen. Tyvärr har jag inte tagit en enda bild på min plutt Elina och inte på pappa Jimmy heller. :(



    Jag köpte 14 par strumpor..härliga läckra sommarfärger.



    Dessa var söta.















    Härliga va?

    Sedan köpte jag en tröja..det syns inte så bra på bilden, men det är en sådan där "pösig och luftig" med jätte vida ärmar, men det är som ett "inbyggt linne" så man inte ser rätt in under armen. Om ni förstår..(HAHA)



    3 linnen för 49 kr på Rusta. Ett rosa, ett svart och ett gult som inte är med på bild.



    Och snyggaste inköpet..dessa URSNYGGA leopardmönstrade pumps. Vad är det med mig och djurmönster nu för tiden? Och blommigt, gulligt? Jag har HATAT sådant innan. Nu är jag helt frälst..letar efter gulliga sommarklänningar med blommor och mönster på och sådana här skor och örhängen och gärna en "pälsjacka". (HAHA) Det är inte klokt..



    I alla fall..visst är dom snygga? Tack Ida att du visade mig dom..även att jag blev 300 kr fattigare och fick dåligt samvete eftersom du ville ha dom från början. Hm!

    Det bästa med dom är att dom är väldigt sköna och att klacken är sådär lagom och behaglig och inte skyhög..



    Sedan köpte jag en klänning med som jag inte har fotat ännu. Det kommer..nu ska jag pallra mig ner och hämta mitt paket från Ellos. Jag antar att det är "restpaketet" på det som inte fanns sist jag beställde. Jag minns inte vad det var, men jag tror det är en gul tröja. Hm. Spännande!

    Efter detta ska jag äta färska frallor som min prins köpte åt mig innan han gick till jobbet för lite mer än en timma sedan och så ska jag slappa och njuta framför tv n för imorgon ska jag till Adeco i Solna för "slutmöte", på onsdag ska jag till Arbetsförmedlingen, på torsdag till Vuxenstudiecentrum för att få hjälp med att fylla i mitt CSN papper och på fredag ska jag ju jobba..puh.



    Lilla Lola.

    Jag hittade en sida där det står lite om hamstrar. Och jag hittade detta..

    "Tyvärr händer det att hamstrar skadar sig, det kan vara så att man tappat sin hamster i golvet då den gjort ett plötsligt skutt, den kan ha fallit ner i sin bur, fastnat i burgallret, klämt sig i hjulet, brutit ett ben eller annat.

    Om man tappat sin hamster i golvet kan den rentav ha fått hjärnskakning (!), men den kan också ha fått inre skador, brutit något ben osv. En hamster som trillat i golvet kan bara ha blivit lite omskakad, men i vilket fall som helst så ska den få vara i lugn och ro i sin bur men det är bra att hålla hamstern under uppsikt för att se hur den verkar må. Har hamstern fått hjärnskakning är det inte mycket du eller en veterinär kan göra, det gäller bara att låta hamstern vara i fred i sin bur, prova ge den lite ljummet vatten (man kan också ge den liten druvsocker som kan hjälpa den att piggna till) och låt den vara i lugn och ro.


    Har hamstern brutit benet brukar det självläka, men du måste ta bort alla klättringsmöjligheter i buren, ta bort hjulet, ta bort huset och alla eventuella saker hamstern kan klättra på. Hamstern kan ses linka runt ganska rejält efter ett benbrott, med ett svullet och synbart skadat ben, men benbrott hos hamstrar självläker oftast remarkabelt snabbt och enkelt! Bär inte i hamstern, låt den få vara i fred. Har hamstern ont kan den dessutom i rent självförsvar vilja bitas så man ska inte hantera en skadad hamster mer än absolut nödvändigt."


    "Sårskador behandlas genom att tvätta såret med utspädd jodopax, finns att köpa färdigutspädd på apoteket i mindre flaskor.


    På en del hamstrar kan man se en annan slags sårskada än den som uppstår vid slagsmål, nämligen skavsår som blivit till sår. Dels kan de sitta på nosen, och uppstår då hamstern frenetiskt gnager på sitt galler. I sådana fall bör man byta ut hamsterns gallerbur till ett akvarium." (Vi har inte gallerbur.)

    "En annan vanlig skavsårsskada är sår på bakbenen, som uppstår då hamstern springer i sitt motionshjul och trampar igenom "ribborna" i hjulet och då blir det skav/sår på framsidorna av bakbenen. Det löses enklast genom att klä hjulet utvändigt med papp eller styvt papper så kan inte hamstern trampa igenom. Såren tvättas med utspädd jodopax. Det finns numera också heltäckta hjul att köpa till hamstern, de är väldigt bra." (Vi har ett sådant hjul.)



    MEN HALLÅ! Detta "sår" jag hittat (om det nu är ett sår) sitter ju i pälsen..? Kan det vara svamp? Eller..vad ska göras åt detta? Någon som vet?

    Och nu borde jag alltså låta henne vara ifred men ändå hålla henne under uppsikt. Men som sagt, hur vet jag om hon skadad benet? Jag ser ju inte att det är skadat, så för mig är det ju inte självklart att ta bort alla klättringsmöjligheter..ska jag göra det ändå?

    Åh. Får ringa djuraffären som sagt..


    Hemma.

    Åh, så skönt att vara hemma igen..nu har jag vaknat till liv, jag var så in i norden trött eftersom jag aldrig gick och la mig igår. Slumrade stundtals i bilen och slocknade som en stock när jag kom hem.

    Men först vill jag prata om en tråkig sak. Ni anar inte vad som hände när jag skulle hälsa på Lola (hamstern för er som inte läst min blogg innan).

    Hon kom fram så glatt när jag pratade med henne och så lyfte jag upp henne ur buren och gosade med henne lite som jag brukar..då kände jag något i pälsen på henne, som en ruga typ, så jag försökte titta lite, sära på pälsen för att se vad det var. Det är inte lätt att se på en liten hamster som vägrar vara stilla men det ser ut som ett litet sår.

    Och så rätt som det var så bara sprang hon rakt ut och ramlade ner på golvet. Jag hann inte reagera. Det var inte högt, kanske en halvmeter om inte mindre. Men oj vad rädd jag blev. Tog upp henne och blev helt tårögd, lilla gumman..klappade henne och pratade med henne. Men hon verkade okej..släppte in henne i buren igen och hon sprang omkring som vanligt, tvättade sig ovanligt mycket bara och fnös lite. Efter en stund tog jag upp henne igen för att kolla så hon verkligen var okej..tog henne i ett stadigt grepp (trodde jag) som jag brukar och vände henne upp och ned typ för att kolla hennes ben. När jag tog i höger bakben så skrek hon till och sprattlade sig ur mitt grepp IGEN och pang ner i golvet. Denna gång från kanske en meters höjd. Då brast det..jag började verkligen gråta. Det kanske låter larvigt över en liten hamster och när jag var liten tappade jag dom hundra gånger. Men jag fick så dåligt samvete och önskade att jag aldrig tagit upp henne från början. Fick upp henne igen och gosade lite med henne, hon gick på som vanligt i händerna men jag är ändå orolig. Låg och vände och vred på mig när jag skulle sova, tänkte "Tänk om hon dör..då är det mitt fel för att jag tappade henne.."

    Åååhhh. Jag är så orolig att hon är skadad. När jag vaknade nu för en stund sedan gick jag in till henne för att kolla. Hon vaknade till som vanligt när jag pratade med henne där hon låg inbäddad i sin vadd, så kröp hon fram och verkar gå som vanligt och låter inget..kan hon ha ont ändå? Det där med benet tänkte jag att det kanske (om vi har tur) berodde på att hon var öm bara efter fallet. Om det var något brutet skulle det väl både höras och synas, då går dom väl inte som vanligt? Eller? Och den där rugan? Ska man göra något åt den eller bara låta det vara? Kanske får ringa djuraffären. Lilla gumman..

    Åh, jag är så himlans jätte orolig. Är hon skadad tror ni? Och hur märker man det på en liten hamster om dom varken skriker eller går konstigt..det enda jag tycker är annorlunda är att hon är lugnare. Kan det vara något invändigt? (SUCK) Tänk om hon dör eller aldrig blir okej som förut (alltså, jag tycker som sagt hon verkar lite slöare). 

    Mitt samvete ska vi inte prata om..ursch vad hemskt. Jag har ALDRIG tappat henne förut. Nu har jag det och jag känner mig urusel.......



     

    Väntan.

    Åh, denna långa väntan..snart är den över, men oj vad tiden går sakta när man längtar. Jag sitter här och väntar på att Johan och co ska hämta upp mig. Enligt gps en skulle de vara framme runt kvart över fyra..lite drygt en timma kvar och jag är så himlans trött. Håller på och somnar. Försöker sysselsätta mig med något, för somnar jag kanske jag inte vaknar när han ringer och även om jag gör det så blir det grymt jobbigt att gå upp och ta all packning ut i kylan..lättare om jag håller mig vaken och sover i bilen sen.

    Hungrig börjar jag bli med. (SUCK)

    Jag fick ju rycka in som barnvakt åt småtöserna Elina (3 år) och Nellie (snart 8 mån) ikväll. Jag hade ju ändå inget för mig fram till när jag åker hem så, varför inte. Så jag åkte bort runt tio-halv elva, stora tösen sov som en stock medan den lilla var vaken och ruskigt övertrött. Gav mig på ett försök att söva henne men det gick INTE, hon hörde ju sin mamma och pappa i andra rummet. Så mamma och pappa tog över och då somnade hon..en stund. (HAHA) Sen var det full rulle igen, men då fick jag äran att försöka en gång till, satt med henne i soffan och efter någon minut lugnade hon ner sig, gnydde lite bara medan jag varsamt och omsorgsfullt gungade henne till sömns. Så låg vi där och myste en stund innan jag gick in och la ner henne i sängen. Sedan gav sig mamma Ida och pappa Jimmy iväg med sina kompisar och vi bestämde att de skulle komma hem igen runt två-tiden eftersom jag skulle hem till min pappa igen och packa allt och vara redo när Johan hör av sig. Runt kvart över ett gav jag upp tv-tittandet då ögonen gick i kors, gick in och la mig i sängen jämte spjälsängen och slocknade. Vaknade till några gånger av att lillan gnydde lite och några gånger bara för att titta så hon andades. (HAHA) Ja, jag blir ganska nojjig när jag är barnvakt. Men man kan aldrig vara nog försiktig med andras barn. Inte sina egna heller för den delen, men ja, ni fattar! (LER)

    Efter ungefär en timma kom dom hem och jag gav mig iväg igen "hemåt" för att packa.

    Nu sitter jag här och har varit klar bra länge..men min älskling kan ju inte komma fortare än vad han kan köra. Så han kommer när han kommer, och vad jag ska krama honom. Krama sönder honom nästan..(HAHA)

    Jag skriver mer imorgon (eller ja, idag), bilder kommer nog med, om jag orkar. Annars väntar jag till måndag. Och förresten, ni anar inte vilken träningsvärk jag har i skuldror, axlar och armar efter att ha spelat Nintendo Wii (bowling) två kvällar i rad..aj aj. (HAHAHA)

    PUSS!
    Hoppas ni sover gott och att jag med får göra det snart.

    Jag åker hem inatt.

    Det får bli så..jag varken vill eller orkar sitta på en buss imorgon igen med all packning och så. Ursch! Mycket skönare att åka bil, stanna när man vill och så.

    Det ni kan se fram emot är ju bilderna som jag ska lägga in så fort jag kommer hem. Skriver mer imorgon om jag inte skriver något lite senare. I natt någon gång hämtar dom upp mig..



    Lördag.

    Största delen av dagen har spenderats hos min kära mamma..hon har varit så snäll och hjälpt mig med håret idag. Först färgning, sedan middag med mormor på besök med, och så slingor. Just nu sitter jag med den ursnygga "hättan" på mig och väntar på att få skölja ut håret och ge mig iväg till Jimmy och Ida för grillning och kubb. Ska bli trevligt..


    Dock har jag tappat humöret helt. Krångel med hemfärden. Johan och co ska tydligen åka redan ikväll/inatt och jag trodde de skulle komma senare imorgon. (SUCK) Jag som tänkte hinna hälsa på min morfar och hans fru imorgon och sedan laga pannkakor åt pappa och sambon. Men nu blir det kanske inte så..antingen får jag åka hem med dom inatt eller så får jag beställa biljett till en buss. Om det finns någon kvar..I så fall får jag åka med 18.50 bussen imorgon och kommer fram ungefär 22.50. Ursch, så tråkigt. Jobbigt med all packning, hade ju sett fram emot hemresa med bil.

    Så jag får väl helt enkelt meddela min släkt att jag åker redan ikväll/inatt..tråkigt men sant. Kommer ju visserligen tillbaka den 15 e igen. Men ändå. Tråkigt när det inte blir som man har tänkt sig..

    Jag återkommer.



    Godnatt.

    Efter en lugn och trevlig hemmakväll med tv-spel (Nintendo Wii) med pappa och sambon så säger jag nu godnatt.

    Imorgon (idag) är det lördag, som innebär fullspäckat scheema. Först mat hos mamsen, förhoppningsvis lite tidigare på dagen, eventuellt färgning av mitt hår och slingor, sedan grillning hos Jimmy och Ida..om vädret tillåter förstås.

    Sen är det söndag..då ÄNTLIGEN kommer min prins på sin ridande häst och hämtar hem mig..eller ja, det blir en Saab men. Ändå. (HAHA)

    Ooohh vad jag saknar honom. Min älskling. PUSS på honom och KRAM på alla er andra.

    Godnatt.


    Hem ljuva hem.

    Eller ja, nästan då..jag är ju inte hemma men ändå "hemma". (HAHA)

    Dagen gick ganska okej ändå..ganska fort. Men ont har jag..det värker som satan i fötterna. Benen värker det dock inte lika mycket i som sist. Nu ska jag bara lägga mig ner och vila. Imorgon blir det grillning, så nu hoppas vi på fint väder!


    Kram och godnatt om jag inte orkar skriva mer senare.



    Jag vill inte.

    Nej, JAG VILL INTE!!!

    Men jag måste. Och nu måste jag åka..(SUCK)

    Hoppas dagen går fortare än fortast. Ont i fossingarna..men har tagit på mig dubbla strumpor nu, tänkte om det kanske blir mjukare för fötterna. Hm..

    Hej svejjs!


    Stan.

    Även om det inte var så konstigt att man var arg, så ska man ändå tänka på vad man säger och tycker innan man vet hur allt ligget till till 100%. Det visade sig att han som skulle hoppa in och jobba för pappa i onsdags är död. Han hittades idag..ja, det finns inte så mycket mer att säga.

    Hur eller hur, nog om det..idag har jag varit på stan med Ida & Nellie och Amanda & Ronja. Jag var det tredje hjulet utan barn..(HAHA) Men det var mycket trevligt. Jag hittade på tok för mycket att handla med så lite ångest fick jag. Men nu visade det sig att jag får behålla de 500 kronorna jag fick låna av min snälla mamma häromdagen, för att mina försäkringskassepengar inte kom som dom skulle, som för tidig fördelsedagspresent. Och jag har bara handlat bra grejer med så det känns bra. Skor, tröja, klänning, 3 par trosor och 14 par strumpor. Bra va? (HEHE)

    Bilder på detta kommer när jag kommer hem på söndag..

    Nu tänkte jag titta lite på tv, äta vindruvor och kiwi som jag köpte förrut, en Hustler energidryck till det och sedan ska jag ringa min kära man och se hur han har det innan jag går och lägger mig. Ska ju jobba imorgon (som det inte var tänkt från början) 11-19. Hoppas dagen går fort och att jag inte får så ont i fötterna. Håll tummarna för det!


    Godnatt och tack för en trevlig dag till Ida och Amanda.


    Där ser man.

    Vaknade för en stund sedan av att telefonen ringde..det var Jimmy som sa att det finns nybakad bröd hos dom om jag vill ha. KLART JAG VILL. (HAHA) Så nu ska jag hoppa in i en dusch och åka bort till dom tänkte jag..jag och Ida hade ju tänkt gå på stan idag med så det passade ju bra.

    Dessutom, så ringde min mobil nu precis och det var från Caliptus. Jag svarade på ett mail igår från hon som har hand om mina jobb-bokningar, hon frågade nämligen om jag kunde jobba något denna vecka. Då sa jag ifrån, att jag är hemma i Västervik på besök och därför går det inte. Frågade om det fanns något nästa vecka istället..

    Men så ringde telefonen nu som sagt, och det var en annan tjej därifrån. Hon sa att de fått en avbokning i just Västervik och att de snappat upp att jag var här och tänkte fråga om jag kunde jobba imorgon..först tvekade jag en del eftersom det är tänkt att vi ska grilla imorgon om det blir fint väder. Men då sa hon att hon kollade på SMHI nu och att det ska vara mulet fram till sex och sedan sol därifrån till midnatt och att jag dessutom får två timmar extra betalt för "mödan". Dom behövde verkligen mig sa hon. (HAHA) Vad skulle jag säga? Jag sa i alla fall ja..hon blev jätte glad och tackade HEMSKT mycket.

    Jag får väl åka till grillningen efter det, slutar ju kl sju. Det jag är mest orolig för är ju såklart mina ben och fötter eftersom jag har väldigt ont i dom fortfarande. Nu har jag nämligen väldigt ont i hälarna med (misstänker sporre?) och på en punkt under foten är jag helt öm som om det är ett stort blåmärke där. Hm. Men jag hoppas att det ska gå bra ändå..

    Så, håll tummarna för mig imorgon, att dagen går bra och fort!

    Nu måste jag springa. Tjillevippen.


    Onsdag.

    Nu har hela onsdagen gått och om bara några minuter slår klockan om till tolv och det blir plötsligt torsdag. Då är det bara 4 dagar kvar tills jag får träffa min älskade igen. Nu börjar jag sakna honom riktigt mycket faktiskt..men ändå inte sådär superduper så det känns som en omöjlighet att vänta till söndag, men riktigt mycket - lagom! Men det är ju så det ska vara..vore ju konstigt om jag inte saknade honom efter 3 dagar. (HAHA)

    Jag somnade om förut, runt klockan sju-halv åtta, efter inlägget jag skrev klockan fem i morse..och så vaknar jag upp klockan halv två? Öhh..visste knappt vilken dag det var eller VART jag var. (HAHAHA) Helt sjukt hur det kan bli så. Fick världens ångest, flög upp och fixade mig, sedan bar det iväg med pappa och sambon till Elgiganten för att kolla på något tv-spel till mitt PS2. Dessvärre fanns det INGENTING till det..inget för mig i alla fall. Fanns bara till PS3 och Nintendo Wii. Åh, vad jag vill ha ett sådant. Men det är på tok för dyrt så det får väl bli en senare fråga. Trist det där med att spel försvinner så fort ett nytt kommer. Jag menar, PS2 har ju ändå inte funnits hur länge som helst. Han som jobbade på Elgiganten sa "Du kanske borde börja fundera på att byta upp dig till ett PS3?" Jag tänkte, ja, eller hur..tills det också är ute och jag måste byta upp mig igen. Ursch vad tråkigt det är..men jag svarade bara "Nja, det finns ju inte i rosa.." Och vad han skrattade. (HAHA) Men så är det ju..PS3 är så fula i övrigt med tycker jag, inte nog med att dom är svarta och tråkiga.

    Ja, så jag får nog bara nöja mig med att bara ha ett spel till mitt PS2 (som är ett Sing Star) och hoppas att jag kan skrapa ihop pengar till ett Nintendo Wii. Men den dagen kommer väl den med, då även det spelet är helt ute. BLÄÄÄ säger jag.

    Kvällen blev i alla fall bättre när jag fick träffa min älskade bästa vän Kajsa! Åh, vad jag har saknat henne..det var så härligt att vara med henne igen. Och mer ska det bli, nu innan jag åker, och sedan med eftersom hon faktiskt ska flytta upp till Stockholm. ÅH VAD JAG ÄR GLAD!!! Det kan inte bli bättre..om inte resten som jag känner flyttar dit med. Som om det kommer hända. (HAHA)

    Nu tänkte jag försöka få kontakt med min fina man, sedan sova gott. Godnatt.



    Vilken gårdag! Vilken morgon!

    Igår hann jag inte med allt för mycket, men jag hann med att träffa Ida och Jimmy med barn ett bra tag i alla fall..tog lite kort, så dom kommer in i efterhand eftersom jag som nämnt tidigare glömt kamerasladden hemma!

    Sedan klockan halv fem bar det iväg med bussen till Norrköping och min för i år första "live-match" i speedway. Vargarna-Västervik!

    Kvällen blev endast en enda stor besvikelse. Det var ruskigt och kallt och efter första heatet började det mer eller mindre ösregna. Pressenningar var utlagda i fall att runt om banan men var det någon som rullade ut dom när regnet tilltog? Nej..de skulle fortsätta köra. Banan såg jätte lerig och hal ut och flera förare (ur båda lag) hade stora problem att ta sig runt ban-jäveln. I Gollobs första heat (heat 4) gled han sakta men säkert rätt in i sargen redan i provstarten..så halt var det! Och ja, heat 4 blev sista heatet........

    Så, till slut meddelar man att man ska avvakta och se om regnet avtar så att man kan göra iordning banan och fortsätta matchen och de resterande 12 heaten. La dom ut pressenningar nu då? Nej.

    Efter många om och men, när reget avtagit för ungefär en halvtimma sedan, så vaknade personalen och började försöka göra iordning banan igen..så dom kommer ut med traktorerna..eller? Vänta nu..skrev jag traktorerna? Nej nej, helt fel. EN traktor!! Och inte vilken traktor som helst, en traktor som var så liten så att man kunde trott att den var radiostyrd, i så dåligt skick att man trodde den skulle rasa ihop vilken sekund som helst, en traktor med en skopa som knappt orkade lufta det lager lervälling som vid det här laget fanns på banan. Helt ärligt så var nog denna traktor från 50-talet! Det var katastrof rent ut sagt. Det hade gått fortare att gå runt med en spade själva och ösa bort leran. Fy faan!

    När det gått någon halvtimma och halva banan såg ut att vara okej, då kommer äntligen en annan maskin ut som skulle fylla på med nytt material. Eller? Ja, om maskinen fungerat som den skulle kanske, då KANSKE det hade blivit en bra bana igen. Den här maskinen släppte ut kanske 1 dl "sand" per meter och någon fick gå bakom den hela tiden och slå med en spade för att det som "kokat ihop sig där inne" skulle lossna. Oj oj oj säger jag bara..när denna försökt göra sitt jobb i någon halvtimma den med så gav man upp. Det meddelades att de gjort allt de kan men att det tyvärr inte gick som dom hoppats och att matchen därmed är inställd! Dessutom hade det börjat tillta i regnmängd igen för länge sen. (SUCK)

    För det första kunde dom meddelat detta innan, de måste ju för faan ha vetat att deras skitmaskiner inte skulle palla trycket vid ett eventuellt regnväder, så vi hade sluppit stå och frysa och bli helt genomdränkta med vatten.

    Det var skrattretande, och jag som äntligen var hemma och fick chansen att se en match live för första gången i år, speedway som är mitt liv - eller i alla fall var förut, och så blir det pannkaka av allt. Och deras "ursäkt"..

    "Tyvärr kan vi inte styra över vädrets makter.." Nej. Må så vara, men ni kunde ha lagt ut presseningarna från början när första skuren kom istället för att envisas med att köra ett par heat först, avvaktat när regnet tilltog för att undvika just det som nu hände med banan! Och ni kunde ha haft bättre traktorer, eller åtminstonde fler än en, och maskiner som fungerar. NI ÄR I ELITSERIEN FÖR FAAN. Det är inte annat än skandal. SKÄRPNING!


    Nog om det. Vi lämnade Norrköping runt halv tio och när vi hade en bit kvar hem körde vi på ett rådjur..det small till lite och vi åkte lite som bambi på hal is med bussen, väjningar och för att undvika räcke och diken. Till slut stannade bussen och alla gav sig ut på jakt för att leta efter det skadade stackars djuret..hittade det en bra bit bak i mörkret, låg intill ett träd och pustade och sprattlade lite. Aaaww. Jag ville bara bära med den hem. Så söt..stackars! Fick ringa polis för att få tag i markägare osv, och så kom en bil och stannade, frågade om vi behövde hjälp. Och som sänd från ovan var han jägare och hade kniv så han kunde göra slut på lidandet för det stackars, stackars rådjuret! Ursch. Sedan bar det iväg hemåt igen och oj vad skönt det var att lägga sig i en varm, skön säng när jag kom hem.

    Vaknade dock (som ni märker är klockan bara 05.08 ungefär) för ca 40 minuter sedan av världens liv i hallen. Eller ja, höga röster i alla fall. Det var pappa med sambo som höll på och göra sig redo för jobbet. Pappa som tagit ut semester idag och fortfarande inte var helt klar efter ett par öl för mycket igår fick alltså ge sig ut till jobbet i alla fall en och en halv timma senare än vanligt då hans ersättare inte ens behagat höra av sig. FAAN vad arg jag skulle bli. FÖRBANNAD rent ut sagt!! Det återstår att se hur denna dagen gick då sambon fick följa med (såklart) för att köra och pappa får göra "jobbet". Oj oj. Vilka bravader. Men min pappa kan man lita på..bland annat när det gäller jobb, då ställer han upp i vått och torrt. Oj vilken person han är ibland. Ibland kan jag förundras och bara stå och gapa över hur bra människa han är, men givetvis har han som alla andra mindre fel och brister, ni som känner honom vet nog vad jag pratar om när jag säger så. Men oj vad jag älskar honom och tycker att han är världens bästa pappa ändå!!!

    Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig igen och sova minst 5 timmar till då jag bara sovit sedan kl halv två ungefär. TRÖTT! Hörs sen.

    Framme.

    Jag har varit framme ett tag, sedan strax innan 21, ätit lite och installerat mig. Jag saknar redan min kära älskade sambo. Och vårt hem..och Lola. (HAHA)

    Hoppas veckan går fort men att jag ändå hinner med att träffa alla mycket, mycket!!

    Tänkte gå och lägga mig, men kom på att jag ska hålla mig vaken till kl 00.01 för att se om mina pengar kommit in och föra över till Johan och hoppas att han får dom under morgondagen redan. Men sådan tur har man väl inte, tar väl till onsdagen även om jag för över dom inatt, eftersom klockan är efter tolv och det räknas som tisdag redan då. (SUCK) Men man kan ju hoppas och försöka i alla fall.


    Skriver mer imorgon. Bilder kommer jag inte att kunna lägga in som jag tänkt, glömt kamerasladden hemma. Klant! Som så mycket annat..mina tjocktröjor och en kabelgrej till mitt PS2 som jag tog med mig. Gaaahh. Sliter av mitt hår snart.......(HAHA)

    Godnatt.



     

    Hektiskt.

    Morgonen har varit ganska hektisk, men nu börjar det lugna ner sig. Jag slapp Solna idag så nu har jag lite mer tid. Nu tänkte jag ta mig något att äta, kolla lite på tv samtidigt, och sedan ta tag i packningen. När det är gjort är det hamsterburen som ska städas, och sedan är jag faktiskt klar. Redo att åka. Jag tar och åker härifrån runt halv fyra in till centralen. Blir lagom tror jag..om inte Johan kör in mig, han ska eventuellt in med Mr T och kolla i någon slags affär. Jag kanske måste ta med mig Lola med (om det är tillåtet på bussen, tänk vilka bekymmer en pytteliten hamster kan ge en, hahaha), så då kan jag verkligen inte åka in kommunalt. (HAHAHA)

    Undrar hur folk på bussen reagerar om jag kommer in med en stor hamsterbur..
    (HAHAHAHAHAHA) Ser ni det framför er? Min pappas sambo sa "Vadå, det är väl faan inget konstigt med det!" Eh, joo, det är det..lite konstigt. (HAHA)

    Hörs senare. Puss.