• Tillbaka till startsidan
  • För att klargöra.

    I inlägget innan, jag vill bara klargöra..

    Att med behöva menar jag i klädväg. Jag behöver verkligen kläder..kläder behövs alltid. Kläder slits, kläder bleks, kläder går sönder, kläder är inte snygga längre. Med kläder menar jag just i det här sammanhanget då tröja, bälte och scarf, som jag köpte i helgen. Nu skulle jag verkligen behöva ett par byxor som jag kan ha och som inte åker av mig så fort jag böjer mig ner, sitter ner eller går upp för trapporna. (SUCK)

    Väskor är ju alltid behövliga, även om jag nu då råkar ha ett par stycken redan. Och med bra saker menar jag saker som JAG tycker om, saker som inte går att äta sig tjock på (haha) och saker som alltid går att använda. Istället för att köpa kläder jag (förhoppningsvis) kommer vara "för liten" för sedan eller godis som jag äter upp. Mina släktingar sa alltid till mig när jag var yngre och fick pengar; 

    "Gör nu något bra för de här pengarna, köp något fint och släng inte bort dom på massa skit bara.."

    Det här är saker som alltid kommer finnas kvar (om jag inte säljer, slänger eller de går sönder), som jag har användning för - alltså bra saker!





    10 orsaker till tom plånbok.

    1. En ny väska.
    100 kronor.



    2. Nya örhängen.
    70 kronor för båda.



    3. Ny plånbok.
    129 kronor.



    (Som jag för övrigt inte kommer behöva nu när jag inte har några pengar att lägga i den)





    4. Fem knappar som kostade 14 kr/styck. Likvärdigt med ett rån, men dom kommer bli fina ringar!!



    5. Tolv par nya strumpor. (Visserligen kostade dom bara 100 kr)



    6. Ett UNO-spel för tråkiga kvällar.
    120 kronor.



    7. En ny tröja.
    129 kronor.



    8. Ett nytt skärp/bälte.
    69 kronor.



    9. En ny scarf.
    49 kronor.



    10. Och en till ny väska?!
    200 kronor.





    Trots att jag nu tyckte att jag inhandlade väldigt bra och billiga saker, och mycket jag faktiskt behöver, så försvann ändå pengarna fortare än jag hade tänkt. De är inte helt slut, såklart, men nog inte långt ifrån. Jag har fortfarande inte vågat titta..

    Men jag är trots trolig pengabrist resten av månaden väldigt nöjd över mina inköp. Johan var mindre nöjd. Han tycker att jag har så mycket sådant redan, nu syftar han mestadels på väskor och smycken.

    "Ja, den där behöver du ju, för du har ju inga väskor."
    "Men du har ju redan rosa örhängen.."


    Ja, men inte just SÅNA rosa örhängen. (Haha)
    Och det är verkligen inte bara Johan som säger såhär. Ni skulle hört min pappa när jag köpte väska nr 2 på Loftahammarsutställningen. "Men..du köpte ju en väska förut?" Ja pappa, men den var vit, den här är röd!! (Hahaha)

    Men jag tänker såhär..om jag nu tycker om smycken och accessoarer, väskor och skor - kan jag då inte få köpa det? Jag försöker nu gå ner i vikt och då vill jag inte lägga så stora summor pengar på just kläder, eftersom jag ändå inte planerat att kunna ha dom så länge. Men väskor, örhängen (som är den största delen av mina smycken) och skor kommer jag ju alltid att kunna ha. Eller hur? Hur stor/liten jag än blir..ja, jag kanske inte kommer kunna ha alla mina pumps om jag skulle bli stor som ett hus, men det är ju inte direkt något jag har tänkt bli, eller hur?

    Så om jag nu vill köpa två väskor på en helg, eller tre om vi räknar med den svarta jag köpte i torsdags, så kan jag väl få göra det? Om jag nu bara använder 1 av dom, ja - då är det väl mitt beskymmer? Men nu är det faktiskt så att jag använder alla mina väskor, bara att jag använder vissa mer sällan än andra. Den knallrosa jag har används jätte flitigt, nästan jämt. Den gula använde jag jätteflitigt ett tag och sen har den kommit i andra hand lite nu när jag använder den rosa. Jag har en blå som jag bara använt ett fåtal gånger, men det är för att den inte passar till allt (och för att den är borta just nu).

    Likaså den rosa passar inte till till exempel rött, så nu köpte jag en svart (för det har jag verkligen saknat) en svart väska jag kan ha till ALLT - oavsett färg. Jag har tre bruna väskor i olika designer som jag använder när jag tycker att jag ska ha en brun väska. Jag har en röd väska med vita prickar som jag ville använda när jag hade en helvit klänning för att liva upp. Nu tänkte jag att jag ville ha en helröd väska då prickigt inte passar till allt. Jag ville ha en vit väska, för det har jag ingen. Nu fattas nästan bara en grön så har jag de färger jag använder mest.

    Sådan är jag!

    Jag har ett par blåa pumps som passar grymt bra till min blåa vårjacka i samma nyans eller till en blå tunika jag har. Jag har ett par gula pumps som passar bra till en gul klänning jag har eller till vitt eller svart, jag kan till och med kombinera ihop olika starka fäger som gult och rosa eller grönt och rosa om jag känner för det. Jag har två par rosa pumps, ett par med mönster på som inte passar till allt och ett par helrosa. Jag har ett par svarta (som jag inte vet var dom är nu kom jag på) som passar till allt. Jag har ett par svarta med ett band med vita prickar på som heller inte passar till allt. Jag har ett par lila som passar till lila t.ex. Jag har ett par leopardmönstrade högklackade och ett par låga (jag kanske vill ha leopardmönster men inte känner för högklackat). Jag har ett par vita med en rosett på där fram på toppen, nu vill jag ha ett par helvita med. Jag har ett par röda lågskor och skulle gärna vilja ha ett par röda högklackade. Jag har ett par svarta och ett par bruna högklackade stövlar, skulle gärna vilja ha ett par grå och ett par röda.

    Till exempel, listan kan göras lång. Så länge jag har råd och inte sätter mig själv eller någon annan i skiten (Johan får sin del av pengarna jag får in) så ser jag det inte som ett problem om jag har 20 par skor och vill ha 10 till. Eller om jag (som jag säkert har, gav upp räkning vid ungefär 60-70) har närmare 100 par örhängen i olika färger, mönster, former, material och storlekar eller ett 50-tal olika halsband och armband och ändå köper nytt varje månad..nu låter det kanske som om jag köper nytt hela tiden, varje dag, men så är oftast inte fallet. Och som sagt, så länge man håller det under kontroll och inte gör som människorna i Lyxfällan och handlar mer och dyrare än man har råd med och tar lån och krediter som man byter underkläder så tycker jag det är okej.

    Jag tröttnar aldrig, och om jag gör det så är det inte hela världen och det går att sälja om man nu känner för det.

    Vem skadar det? Jag tycker det är kul, det är en hobby, en passion. Jag älskar att ha valmöjligheter. Det kan finnas både för och nackdelar med det, vissa örhängen kanske jag bara använder en gång för att jag har så många andra, de glöms bort. Men jag har dom, OM jag vill ha dom någon dag.

    Vad tycker ni?






    Måndag..igen.

    God förmiddag..jädrans vad veckorna går snabbt. För att inte tala om helgerna..ursch. Jag hade gärna velat ha Johan hemma från jobbet ett par dagar till. Men icke. Stackarn är lite snuvig med, hoppas han mår bättre snart. Imorgon är det nya tag i skolan igen. Tisdag innebär lång dag, väldigt lång dag. 08.40-18.00. Puh. Pust. Tur att de sista 4 timmarna är bak/kallkök då, hoppas vi ska baka/göra något riktigt kul..

    Och här har vi mina mått. Det börjar nästan kännas onödigt att lägga in dom varje måndag nu när det ändå inte går riktigt som jag tänkt mig. Jag har verkligen blivit usel på att hålla efter det jag började med. Men det är som det är. Punkt.

    Och jag verkar ju i alla fall ha gjort något rätt denna vecka, några cm här och var har ju ändå försvunnit. Konstigt, med tanke på att jag känner mig större. Enligt måttbandet är jag inte det i alla fall..förutsom en halv centimenter runt armen då..


    Hals - 35 cm (-0 cm)
    Överarm - 32 cm (+0,5 cm)
    Byst - 103 cm (-2 cm)
    Under byst - 90,5 cm (-0,5 cm)
    Midja - 85 cm (-3 cm)
    Mage - 92 (-0 cm)
    Höft - 112 cm (-0 cm)
    Rumpa - 123 cm (-0 cm)
    Lår - 71 cm (-1 cm)
    Vad - 42 cm (-0 cm)


    Det var ju skönt i alla fall. Känns bra faktiskt. Så så illa är det alltså inte. Men detta är ju utifrån förra veckan, jämför ju från vecka till vecka. Så om jag skulle jämföra från när jag hade förlorat som mest och nu så skulle det ju visa en ökning på en del. Men så vill jag inte tänka, huvudsaken är att jag inte hamnar där jag var från början, givetvis är målet att inte öka alls, men nu är det ju som det är som sagt. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu, jag behöver nog lite mer hjälp. Mattider är väldigt svårt att hålla efter bra nu när jag går i skolan (jag trodde ju det skulle bli mycket lättare och bättre eftersom jag trodde dag-tid skulle innebära tiderna 8-16 typ).

    Men nu börjar jag ju lektionerna när jag egentligen ska äta lunch, frukosten skippar jag för att jag sover för länge, jag är mitt uppe i bak-lektioner när jag ska äta middag och jag är hemma alldeles för sent för att äta middag då (så vid det laget är jag vrålhungrig och stoppar i mig både det ena och det andra som jag inte ska, ljust bröd med räkost t.ex. eller färdig risgrynsgröt att bara värma i micron). Hm.

    Egentligen kanske det i alla fall inte handlar allra mest om vad och när jag äter, utan om motion..göra mig av med det jag stoppar i mig och lite till för att minska i omkrets. Så, då gäller det bara att finna orken att motionera mera istället.

    HJÄLP!!





    Snart hemma.

    Och jag skulle gissa att det blir sängen direkt. Jag är supertrött. Jag tror det beror på mina många psykoser jag fått i helgen av mammas hundar..(HAHA)..somnade ganska omgående när vi lämnade Västervik och vaknade upp strax efter Norrköping. Trött var ordet. Jag har haft lite smygande huvudvärk idag med, lite jobbigt, får ta en tablett när vi kommer hem. Annars har dagen varit bra, har inhandlat en del även idag. Jag törs nog inte ens kolla mitt konto nu. (HAHA)

    Skriver mer imorgon om jag inte orkar senare..





    Busy saturday..

    ..som vanligt när vi är i Västervik så har vi fullt upp hela tiden, många bollar i luften. Pust..

    Vi stannade i alla fall ute i stugan över natten igår när vi kom fram. Så skönt att sova på landet, vakna upp och kika ut genom det lilla fönstret och se vattnet och fint väder. Underbart!!

    När vi vaknat till och gjort oss iordning gav vi oss iväg till min farfar först..han bor i Loftahammar.
    Där fanns även en bakfull faster och hennes söta barn som tyvärr växer alldeles för snabbt för att tant Emma ska hinna med. (Haha).

    Efter det vandrade vi runt på utställningen och en hel del inköp gjordes. Jag var duktig och tog kort på allt tidigare ikväll men kom snabbt på att jag ändå inte hade kamerasladden med mig, så ni får vänta med bilder tills imorgon, eventuellt måndag. Hm..

    Efter utställningen åkte jag och Johan in till stan (Västervik) och pappa med sambo åkte tillbaka till stugan.
    Stressade in på både ÖB och Willys, ÖB för att kolla lite bara, Willys för att (som vanligt när det gäller oss) köpa presentpapper till mammas presenter i sista sekund innan det var dags för mammas kalas kl 14. Bilder på mammas presenter kommer nog det med, hon fick i alla fall bland annat två salt/peppar kvarnar, elektriska, i lime-grönt såklart som är hennes absoluta favoritfärg. Hon blev nog glad tror jag allt..

    Efter kalaset åkte vi hem till Ida och Jimmy en stund för att hälsa på dom och barnen. Ida var tyvärr inte hemma, bara Jimmy och småttingarna. Lilla Nellie, som jag trodde så har hon lärt sig gå. Oj oj, det gällde verkligen att tänka snabbt, reagera snabbt och ha falkögon i både nacke och tår för att hänga med där. (Haha) Men åh så söta dom är dom små. Elina är min lilla kyckling verkligen. Vi hade en diskussion när hon försökte klättra upp på staketet till deras uteplats precis som sin kompis..

    Elina - Törs jag hoppa här tror ni? Kan jag?
    Jag - Ja, men akta så du inte slår dig bara..var försiktig.
    Elina (lite gnälligt) - Men jag tööörs inteee.
    Jag - Nej, men hoppa inte då, ingen tvingar dig.
    Elina - Men jag viiiill.
    Jag - Ja, men hoppa då..

    (Haha)

    Hon hoppade till slut.

    Sen var det dags att skjutsa mamma ut till sin nyfunna karl, som för övrigt var en mycket trevlig man, så vi hämtade upp henne, stannade till på lite affärer för att handla och sedan gav vi oss ut från stan och iväg till landet där han bor. Mysigt, och han hade världens sötaste kattunge. Åhh, jag blev helt kär. Gosen!! Ville verkligen ta med henne hem..Skrållan hette hon. SÖT!!

    Sen åkte vi tillbaka till stan igen och hem till mammas lägenhet där vi ska bo inatt. Nu har vi varit ute på kvällens sista promenad med hundarna (vi är ju hundvakt åt mammas hundar alltså) för ungefär en timma sedan och Johan har somnat i soffan. Hundarna verkar med ha somnat - SKÖNT, för fy faan vad jobbiga dom är. (Haha) Jag får psykbryt, de skäller på ALLT, minsta lilla ljud. Visserligen saknar dom väl riktiga matte så jag får väl ha lite överseende. Sen är dom ju väääldigt söta. Men jag kan inte påstå att jag saknat tiden då jag bodde hos mamma varannan helg och hörde de där skallen jämt och ständigt. (Hahaha). Fattar inte hur jag överlevde till nu..

    Efter promenaden fastnade det bajs i Nappes päls med (det är den ena hunden, dvärgspetsar) och jag fick inte bord det, dels för att han ville bita mig för det såklart gjorde ont när jag drog i hans päls, och dels för att det var för löst. Så det blev duschen när vi kom in..tror ni det var lätt? Nej, skulle inte tro det. Han smet från mig först, men jag ger mig ta mig faan inte, duscha skulle han, punkt slut. Jag sprang minsann efter och till slut gav han upp hoppet om att springa ifrån mig och min nu ganska arga röst och satte sig ner rätt på mattan. Såklart! Åhhh.. "NAPPE! FÖR FAAN..SKÄRP DIG, sätt dig iiiinteee på maaattaaaan!! DU HAR JU BAJS I RÖVEN!! KOM HIT!"

    Tog tag i han, lufte in han i badrummet, in i duschen och stängde duschdörrarna om oss så han inte kunde komma någonstans. Så ja, det vara bara för han att gilla läget helt enkelt. Men när han väl fick vatten på sig så var han så duktig så, han verkade ha gett upp striden för länge sen för nu satt han så fint och duktigt, lät mig lyfta på han lite och komma åt ordentligt. Sen fick jag torka honom med en handduk och jag fick till och med torka tassarna..han HATAR när man rör hans tassar. Det gör Wille med för den delen, den andra pöjken.

    Så fick han godis efter, som han inte ville äta upp. Så jag gav han en liten bit leverpastej istället. Det var tydligen godare. Men sen fick han väl smak på det goda för då åt han upp levergodisen med minsann. Sen drack han lite vatten, gick och ställde sig i dörröppningen till sovrummet och tittade på oss precis som; Ska vi gå och lägga oss nu eller??

    Suckade lite besviket när vi satte oss i soffan, lunkade efter och la sig under bordet. Där ligger han än och verkar sova djupt. Wille försvann, han ligger nog inne under sängen. Nu ska jag väcka en sovande älskling och förflytta oss in i sovrummet och somna gott. HÄRLIGT! Imorgon har vi inga direkta planer utöver hundpromenaderna, kanske stan en sväng, letar efter en parfym jag vill ha. Sen är det hemresa igen..Back to the city that is alive. Det är inte den här stan i alla fall. Ursch så trist, efter klockan fem finns INGET att göra i stort sett, då stänger allt utom mataffärerna..BLÄ! Men å andra sidan är staden ganska mysig..i alla fall på somrarna.

    Godnatt.






    Finally friday.

    Men oj vilken bra vecka jag haft i skolan..nästan lite för bra. Måndag ledigt, tisdag var i och för sig väldigt lång - 8.40 till ca 19 (fick ju sluta lite tidigare än 19.40), onsdag ganska lång dag men det roliga med baktimmarna vägde ju upp. Torsdag studiebesök och idag, fredag, endast två timmar extremt rolig kurs. Servering. Idag fick vi lära oss vad alla tallrikar, bestick och glas heter och så fick vi lära oss vika servetter till solfjädrar. En klasskompis lärde mig även att vika till en "båt"..så nu kan jag 3 fina servettvikningar, jag kunde ju "näckrosen" sedan innan. Så skoj..nu kan jag även duka fint och läraren visade hur man lägger på duken på bordet på rätt sätt.

    Jag stormtrivs verkligen, jag har inte känt något negativt alls på dessa två veckor..ingen lärare man har lust att kasta pappersflygplan i huvudet på. Toppen!

    Som ni säkert förstår så sitter vi i bilen påväg ner till Västervik nu. Vi kom iväg ganska sent, det blev sista minuten jakt på present till min kära pappa som fyller år idag.

    GRATTIS PAPPA 46 ÅR!!

    Vi kom på en bra och lite rolig present till slut. (Haha) Vad kan jag givetvis inte avslöja här..i alla fall inte än.

    Vi ska alltså till Loftahammar och stugan först, där pappa och hans sambo befinner sig, för att fira pappa lite, ge han presenterna och få nycklar till deras lägenhet där vi ska vara inatt. Imorgon ska vi ut till Loftahammar igen för att göra ett besök på Loftahammarsutställningen..frågan är om vi inte ska stanna ute vid stugan inatt eftersom vi ändå ska ut igen klockan tio imorgon. Hm..hur eller hur, sedan klockan två har mamma sitt kalas (hon fyller ju år på söndag) och efter det ska jag (oavsett om vi känner för det eller inte) träffa Ida, Jimmy och barnen. MYS!!

    Nu ska jag runda av här, vara lite mer social mot äskling som kör, serva han lite med godis och dricka för att hålla honom pigg, sätta på någon bra låt på högsta volym och sedan bara hoppas på att tiden går lite snabbare så vi kommer fram någon gång. Enligt gps en ska vi vara framme 21.47. SUCK. Ge oss vingar..




    Fynd..

    ..idag har jag fyndat. Eller fyndat och fyndat - shoppat helt enkelt. Om det var så mycket till fynd vet jag inte..en del kanske.

    En svart väska, behövdes verkligen då alla mina väskor är ju konstiga fäger och mönster, haha, svart passar till allt, alltid bra att ha.

    För övrigt är den likadan i modellen som den rosa väskan/bagen jag har..man kan använda den med eller utan axelrem och den är lika snygg hur man än bär den. Jag ÄLSKAR den här väskan, oavsett färg. Det fanns en röd med men den får jag ta nästa gång. (Haha)

    299:- ord. men 25% rabatt. Wedins Accent.





    Och så det viktigaste, ett par sköna arbetsskor. Jag hoppas verkligen att jag får mindre ont i fötterna av dessa, för de kostade 500:-. Men det är det ju värt om dom är bra och jag har flera "klasskamrater" som har likadana skor (fast vita) och de är supernöjda med dom. Det var ju inte menat att jag skulle köpa skor idag då vi skulle inhandla dom där övriga klasskamrater köpt sina, på Kramtex i Uppsala. Men så av en slump (såg ett par knallrosa tofflor HAHA) slank jag in på Hälsa och Egenvård (tror det hette så) och Johan fick syn på dessa skor..tyckte dom såg bekanta ut, så sms ade klasskamraterna och frågade om det stod samma i deras som i dessa. Och mycket riktigt, det gjorde det. Dessa fanns dock inte i vitt, fanns ett par snarlika som kostade 399:- som jag tänkte ta först (de andra gav 444:- för sina) men sen upptäckte vi att de andra svarta hade speciella sulor..därav var dom snäppet dyrare - och skönare! Så det fick bli dom istället, och det gör inte så mycket att jag gav ett par 20-lappar mer än de andra gjorde för sina då det som Johan sa ändå hade blivit så dyrt med bensinpengarna till Uppsala och tillbaka.

    Så, taget!

    Ser ut som tofflor typ, och är som det, fast sulan är skönt formad efter foten, mjuk, hela toffeln är mjuk. Så sköna..hoppas dom är lika sköna efter åtta timmar. (Haha) 499:- alltså..



    Så köpte jag en nyckelring..mest för att jag tyckte den var söt bara. 29:- Köpte en till nyckelring men den är lite hemligt för tillfället. (Haha)



    En ögonskugga, kostade på mig en megadyr (tycker jag, för en ögonskugga) men säkerligen prisvärd från Kicks - Make Up Store. Silverglittrig löspuderskugga. Jag ÄLSKAR löspuderskuggor..dom fäster så mycket bättre.



    Diadem från en smyckes/accessoarbutik som jag tyvärr inte kan namnet på som i alla fall är rena paradiset för en accessoarälskare som jag!! Åh, deglar varje gång jag går in där, vill ha nästan allt. (Haha) Köpte i alla fall ett leopardmönstrat (som ni kanske märkt är jag helt frälst i det mönstret nu för tiden) och ett brund med en söt rosett på..Minns inte priset, runt 40-50 kronor ca tror jag..styck.



    Och så en rosa "plånbok" fast det är ingen plånbok. Det är bara som två plastfickor typ när man öppnar den, tänkte jag kan ha SL-kortet och andra kort där i när jag inte vill ha med mig hela plånboken..79:- ord men 25% rabatt. Wedins Accent.





    Det inhandlades lite mer grejer, som även dessa är hemliga för tillfället. Jag kommer lägga ut det i bloggen om ett par dagar. För övrigt var det rån (tror vi) på Coop när vi kom dit ikväll för att handla. Vi kom, såg en butiksanställd komma utspringande med telefon i handen, så tittade vi bort mot vägen, såg några springa som faan in i ett bostadsområde, men verkade senare som att det var vittnen som sprungit efter, tänkte att det var snatteri eller något sådant. Går in i affären, hör några kunder prata med butiksbiträdet, det började låta mer som ett rån, handlade klart det vi skulle, betalade och gick. När vi kommer ut står det två polisbilar utanför med blåljus och MASSA polismän/kvinnor, hör en annan polisbil lite längre bort med sirener, aldrig sett så många poliser på en och samma plats knappt. (Haha) Dom började spärra av området och prata med vittnen..tror inte dom gör så om det är snatteri eller stöld. Hm!

    Vi åkte hemåt i alla fall..får väl se om det står något i någon tidning eller så imorgon.

    Imorgon är det kort dag i skolan, servering 11.40-13.50 ungefär. Spännande..se om det blir lite mer praktiskt denna gång. Efter det blir det lite stress, hem (bara det tar tid) packa snabbt och städa undan lite, speciellt Lolas bur, sen iväg. "Hem" till Västervik. Mitt andra hem kan man säga..ska bli kul. Träffa alla igen, speciellt lillknoddarna, gosfamiljen och sen mamma och pappa förstås. Och alla andra..(Haha)..pappa fyller ju år imorgon och mamma fyller på söndag. Fira dom lite. Hundvakt åt mamsen lördag-söndag eventuellt och så ska Loftahammarsutställningen hinnas med. Oj oj..

    Förresten, kära läsare, idag, den större anledningen till att vi åkte till Kista Galleria och Wedins Accent var för att jag var ute efter dels en svart väska och sedan en turkos som jag spanat in tidigare men aldrig köpte. Och jag ångrar mig enormt. För nu fanns den såklart inte kvar..så jag kan gråta nästan, den var så himla fin. Jag är nästan villig att ge vad som helst för den. Nypris i alla fall om den är i fint skick. Så, om ni känner er träffade, eller känner någon som har en sådan väska och kan vara intresserade av att sälja den till mig - snälla hör av er.

    Efterlyses alltså - Turkos väska (lite mer åt ljusblåa hållet kanske), ganska stor och pösig, fuskläder typ..jag minns knappt hur den såg ut, bara att den var fin. Men tror det var dragkedja på och sedan två knappar på sidorna. Liksom, som om "hörnen" på väskan var nedvikta och fastsatta med tryckknappar. SKITSNYGG! Från Wedins Accent alltså. Om någon läsare har lust får ni gärna skriva ut det här i eran blogg med och hänvisa till mig. Jag vill verkligen ha en sådan väska och jag har redan tittat på Tradera och Blocket. Tack på förhand..


    Puss och godnatt. Återkommer imorgon under bilfärden säkerligen..



    Fy för småkryp.

    Blev väckt runt sex-tiden av en smått panikslagen älskling som säger; Älskling..jag skulle behöva din hjälp..jag har något här på halsen, det ser ut som en fästing. Eller om det kanske bara är en sårskorpa, jag ser ju inte, kan du komma?!

    En nyvaken väldigt sömndrucken jag kliver upp och följer med ut i badrummet, kikar lite på halsen (under hakan typ), det är en svart liten rund grej och jag tycker mig se ett par ben men det kan lika gärna vara Johans skäggstrå jag ser. Enda sättet att få veta är helt enkelt att ta en pincett och ta bort den. Jag har aldrig i mitt liv tagit bort en fästing förut och de som känner mig vet att jag HATAR fästingar. Blä, fy för dom!! Äckliga små kryp, jag fattar inte ens vad dom har här på jorden att göra och skulle gärna utrota allihop om det så gick. Hm.

    Jag tar i alla fall ett stadigt grepp om "den" (med en pincett såklart, skulle aldrig i mitt liv ta i den) och rycker med skakiga händer hastigt bort den..och mycket riktigt, den har ben..och huvud tycker jag mig se. Men den rör sig inte. Detta får Johan att tvivla på att det var en fästing, men jag tycker att det måste ha varit det. För den satt ju fast, den hade ben och huvud och den var svart - nästan lite "blodsprängd" för kroppen var ganska rund men ändå inte superstor (det såg nästan ut som en torkad mörkröd/svart blodskorpa).

    BLÄ! Det bara kryper på hela min kropp när jag tänker på det..den rörde sig inte som sagt, så jag spolade bara ner den i handfatet..eller rättare sagt, jag råkade tappa ner den där - annars ska man ju bränna dom gärna.

    Så, var det en fästing? Och vad kom den ifrån? Vi var ute och plockade svamp i söndags, den kan ju inte ha suttit där sedan dess..eller? Vi har en liten teori, eller jag. Att den faktiskt suttit där sen i söndags eller måndags, att den varit så liten från början att man inte sett den bland skäggstråna och sen att den dött utav Johans parfym. (HAHAHA) Jag vet inte, men en fästing måste det ha varit i alla fall..


    Nog om äckliga småkryp.
    Idag blev en ganska slapp och kul dag i skolan, och som nu märker är jag hemma tidigare än vad jag ska idag. Vi fick ju sluta tidigare eftersom det var ju som sagt studiebesök, på Saltå Kvarn, jätte intressant verkligen. Nu ska jag, efter jag skrivit klart det här inlägget, leta mig in på deras hemsida där man tydligen kan beställa hem egen musli. Där kan man välja mellan 4 olika baser och sedan lägga till vad man nu vill ha i, allt i från torkad frukt till chokladöverdragna nötter osv. Det låter ju väldigt intressant. Dock dyrt, det erkände föreläsaren, men spännande. Ska i alla fall kika på vad det kan tänkas kosta.

    Jag köpte mig även en jäskorg i butiken de har där, jätte mysig butik med mat (ris, pasta, gröt, nötter osv), bröd och ja - jäskorgar. En jäskorg är alltså en "korg" man lägger degen i när den ska jäsa, så är de mönstrade, sen stjälper man bara upp degen på en plåt sedan och in i ugnen - därav blir det fina mönster i brödet. Den var ganska dyr, 260 kronor, men jag tog den i alla fall, det blir så himla fint mönster så jag var bara tvungen. Så, fina brödlimpor ska ni få se framöver. (Haha)

    Den här jäskorgen valde jag, tyckte det mönstret var finast.







    Nu ska jag som sagt kika in på Saltå Kvarns hemsida, besök den här, och sedan ska vi fundera ut vad vi ska äta idag. Är hungrig..kanske en tripp ner till centrum efter maten, eller om vi får låna svärföräldrarnas bil en tripp till Uppsala för att köpa ett par ordentliga skor på Kramtex? Det återstår att se vad dagen har att bjuda på.

    Och som svar till Emelie, Johan jobbar på Posten. Brevbärare..vet inte om jag nämnt det innan.




    Bra känslor i min kropp..

    Trots att jag är väldigt trött, speciellt i ben och fötter (som sagt, bra skor tack) så känner jag mig på riktigt bra humör. Jag har bara haft bra känslor hela dagen, allt har känts kul på något sätt, jag känner mig jätte taggad att "plugga" och alla ämnen känns roliga. Speciellt de praktiska där vi får baka och styra såklart..
     
    Idag har vi haft många bollar i luften, men det är bra, då går tiden lite snabbare. Vi hade ju bak från två till tjugo i åtta idag..det är ganska lång tid. Vi hann med att baka bröd, och finare limpa än min går inte att få (haha, om jag får skryta lite), scones, lemon curd och äkta american cookies. MUMS! Ja, farligt är det då vi provsmakar ALLT..hm..

    Idag fick vi med oss allt vi gjort hem, så här sitter jag med två påsar cookies, en påse scones och en limpa bröd. (Haha) Men tror att Johan får ta tag i cookiesen, inte så nyttigt för mig. (Haha)

    Kan tyckas att limpan ser nästan bränd ut, men det är den inte. Den har bara fått lite för mycket färg, mästerkocken (läraren) var inte nöjd med ungarna. Alldeles för höga temperaturer på dom tyckte han..Han är för övrig toppen!!

    Och se, så fin form..höhö..



    Cookies. Mmm..




    Ja, och efter en lång resan hem, eller den känns lång sådär på kvällen när man bara vill hem till sängen - så var jag äntligen hemma i trygga Väsby igen. Och på bussen från stationen hem hit fick mina känslor en extra kick. Det var ganska mörkt redan och man hade klätt några träd med ljusslingor..och oj så mysigt det kändes. Jag fick nästan alldeles för tidiga julkänslor..(Haha)..sen var det nästan sådär lite kyligt med, så jag tänkte på vinterkläder och snö. Mys!!

    Längtar lite..

    När jag väl var hemma möttes jag av en underbar älskling som diskat även idag och tvättat. Han är så bra min prins!! Och nu ska jag gå och lägga mig är det tänkt..jag hade kunnat somna för länge sen egentligen. (Haha)

    Imorgon är det studiebesök som gäller så hela dagen går åt till det är det väl tänkt..skönt..sen är det fredag och två timmars lektioner och sedan är det äntligen helg igen. Och eventuellt resa till Västervik. Hoppas!!

    Godnatt på er, nu ska jag drömma sött och sova lääänge läääänge. Jag förstår nu verkligen hur Johan har det när han jobbar och kommer hem, jag som gnällt på han att han är trött jämt. Men jag har det nog snäppet värre..(Haha) Kan jag få tycka i alla fall..han går ju visserligen till jobbet, men det är ju ändå hans jobb. Som han kan och har hållt på med i flera år. Jag ska ju ändå lära mig massa saker och DET är psykiskt påfrestande. Lite i alla fall..(Haha)..

    Tjillevippen!








    Rensa luften.

    Efter mitt svar på tal och Emelies ytterligare kommentar där hon förklarade att hon inte alls menade att vara snobbig känns det som att luften är rensad igen och jag ber om ursäkt att jag tog det helt fel. Vet dock fortfarande inte, även om jag har mina aningar, vem Emelie det är som kommenterar men..lite ska man väl kanske lämna åt ovissheten. (Haha)

    Ja, det känns, som svar på kommentaren, toppen att jag trivs i skolan. Det är ju lite A och O. En förutsättning för att kunna göra bra ifrån sig. Jag tror det kommer gå riktigt bra för mig..




    Svar på tal.

    Angående kommentaren från Emelie, någon jag känner eller ej vet jag inte, men som uppenbarligen inte riktigt vet vad hon pratar om och inte behöver låta så "snobbig" och som om hon vet bäst. Jag var "sur" på CSN för att jag upplever att jag inte fått klara direktiv och besked om vad jag behövde göra för att få min utbetalning. Och att pengarna alltid kommer efter den 25e stämmer inte då två av mina klasskompisar redan fått sin utbetalning, en redan den 17e och en i torsdags!!

    Så var det nog om det..

    Dagen idag har varit toppen, om man bortser från den senaste timman då det började kännas rejält i ben och fötter (ett par bra arbetsskor är prio nummer ett så fort min utbetalning från CSN kommer, enligt dom nu imorgon) men vi påbörjade 4 olika kurser idag och alla var lika intressanta. Speciellt Livsmedelskunskap och Hygien. Vi fick lära oss en hel del om just grönsaker på Livsmedelskunskapen, hur man förvarar allt på bästa sätt, vid vilka grader och så fick vi en del tips på vad man kan använda de olika grönsakerna till, maträtter och så. JÄTTEINTRESSANT, verkligen! :)

    På lektionen Hygien fick vi lära oss en del om hur man sköter hygienen på bästa sätt och hur viktigt det är när man håller på med livsmedel. Vi pratade om matförgiftning och läraren är så himla underbar. Äldre dam med skinn på näsan och humor så det skriker om det..det kommer bli så kul att få fortsätta dessa kurser. Alla lärare vi har verkar bra, men just denna dam och sedan läraren i Livsmedelskunskap (som vi dock bara kommer ha ett par lektioner till) är underbara!!

    Sista lektionen idag var Bak. Idag fick vi komma in i köket och börja arbeta praktiskt, trots att våra kläder ännu inte kommit, de ska komma imorgon. Vi mjukstartade lite med att lära oss göra majonäs och utifrån det "grundreceptet" göra aioli, remoulad och rhode islandsåser. Vi blev indelade i grupper om 3 pers/grupp och min grupp hade hand om rhode islandsåsen. Resterande grupper hade (såklart) hand om övriga såser och en grupp fick baka bröd. Sedan fick vi lära oss lite hur man ska hålla fingrarna när man skär saker, för att undvika att komma därifrån med saknade fingertoppar. Mycket lärorik lektion..avslutade med städ och att provsmaka av alla gruppers såser med gurkstavar, ägg och harricot verts till. Och så brödet förstås. MUMS!! Liten aptitretare sådär precis innan hemgång och god middag som var efterlängtad hela dagen hemma.

    Johan hade diskat när jag kom hem, jag känner mig helt slut så jag är så tacksam, han har även tvättat alla våra handdukar och lagt i ännu en maskin - nu håller han på med middagen. Spaghetti och köttfärssås står på menyn. Efter det ska jag ta och lägga mig faktiskt, jag kommer nog somna gott - och snabbt!!

    Jag skriver nog inte mer ikväll, så vi får höras imorgon igen.
    Godnatt.




    Mått, mått och mått.

    Hals - 35 cm (-0 cm)
    Överarm - 32,5 cm (-0 cm)
    Byst - 105 cm (-2 cm)
    Under byst - 91 cm (+1 cm)
    Midja - 88 cm (+3 cm)
    Mage - 92 (-0 cm)
    Höft - 112 cm (-1 cm)
    Rumpa - 123 cm (-2 cm)
    Lår - 72 cm (-0 cm)
    Vad - 42 cm (+0,5 cm)

    Lite minus, lite plus. Verkligen trist. Jag har inte så mycket mer att säga om det. Jag tar det lite som det kommer nu, när jag kommer in i rutinerna med skola och resor och så vidare lite bättre så kanske jag kan börja planera mer smart. Jag har ju i alla fall inte gått upp till det jag startade med, och det är ju verkligen skönt. Inga större förändringar, men klart att det är trist att jag kommit ifrån allt lite nu..det är som om motivationen är som bortblåst. IGEN!

    Men alla går väl lite upp och del, berg och dalar liksom.

    (SUCK)
    Får jobba på motivationen igen helt enkelt..och planering. Planering är A och O. Tyvärr har det inte gått riktigt som jag tänkt senaste veckorna. Som sagt, och jag har ingen ursäkt. Ingen alls. Jag har bara blivit väldigt slarvig. Och jag ska sluta säga "Det ska bli ändring nu.." för det verkar jag ju inte leva upp till. Än. Men jag hoppas att det kommer..


    OBS; Det ska dock tilläggas att dessa mått är tagna ganska precis efter mat, sen mat. Som vi alla vet kan man bli lite "uppsvälld" då..men det stämmer nog ganska bra. Får mäta mig imorgon bitti och se om det är någon större skillnad.






    Dagens.

    Dagens "outfit"..

    Jeans - Lindex 399 kr.
    Svart tröja/tunika - Kappahl 299 kr. (Man kan hasa ner den lite till över rumpan och bära den till vanliga leggings)
    Halsband med turkos blomma - Glitter 129 kr.
    Turkosa örhängen - Glitter 39 kr.
    Turkost diadem - H&M 9 kr.

    Jeansen är gamla, tröjan/tunikan inhandlades i panik i sista minuten i lördags inför festen, halsbandet köptes för ett par veckor sedan och likaså örhängena. Diademet, som jag bär med uppsatt hår, köpte jag dock för flera år sedan. Ja, för er som ville veta. (Haha) Och till den här "looken" har jag bara mascara, lite rough och ett ofärgat läppglans. Och detta "försök" till outfit bilder och beskrivning ska absolut inte ses som ett uselt försök att "härma" de stora bloggarna, modebloggarna. Jag tycker bara att det är kul att slänga in lite sånt här då och då. Det har inte blivit mycket alls i min blogg, i alla fall inte med affär och pris beskrivning..



    Dagens sämsta - Huvudvärk och slapp hela dagen.

    Dagens bästa - Att komma iväg en sväng nu såhär på kvällskvisten och få tänka på annat än skolan som sätter fart lite mer på riktigt imorgon..


    Dessutom ska ni få ta del av mina mått idag, de kommer i nästa inlägg tänkte jag..antingen hinner jag lägga upp ett inlägg nu, alldeles strax. Eller så får ni vänta till vi kommit hem igen, vi ska till Kista Galleria en snabbis. Jag ska även hinna med att skaffa ett nytt SL-kort (mina CSN-pengar har dock inte kommit in ännu och det gör mig arg som ett bi) och städa upp vid alla element då någon ska komma och byta något i dessa någon gång mellan idag och den 28e och jag är ju i skolan hela dagen imorgon och Johan på jobbet, ifall dom nu dyker upp då. Hm. Sen blir det bara lite dator, lite tv och sedan är det läggdags. Imorgon blir en riktigt lång dag, jag börjar tjugo i nio och slutar ca 18. Kan bli hårt. (Haha)

    I nästa inlägg skriver jag bara måtten, så jag passar på att skriva godnatt här..hörs imorgon med nya friska tag. Eller så möts bloggen av en helt mörbultad Emma som knappt orkar skriva ett ord. Det återstår att se..kul och spännande känns det ändå konstigt nog.

    Puss.





    Telefonkö?

    Jag sitter här, djupt suckandes och ganska varm om örat..

    Kom på att jag måste kontakta Media Markt angående ett mindre frågetecken om min faktura på datorn. Blir kopplad till en telefonsvarare som ger mig 4 olika alternativ/val. Väljer nr 4. Musik börjar spelas..ganska bra musik..till en början..de första 5 minutrarna kanske. Efter 10, efter 15 var det inte lika uppskattat. Samma hela tiden, om och om igen. Tittar på telefonen..16 minuter. Fortfarande inget svar. Och heller ingen röst som säger det gamla vanliga "Tack för att du väntar, vi besvarar ditt samtal så fort vi kan. Beräknad väntetid är ca (piiip) minuter, du har nu plats nr (piiip) i kön." Bara musik som fortsätter spela. Detta fick mig att tro att jag aldrig skulle komma fram, att det blivit något fel - för tro mig, det har hänt förr.

    När jag precis är påväg att ge upp och lägga på luren efter 24 minuter i kö, då..till min stora förvåning "Välkommen till Media Markt du pratar med (piiip)".

    Gaah. Jag blir galen på dessa telefonköer överallt. Det är INTE okej att sitta i kö i närmare en halvtimma för att ställa en fråga som tar 10 sekunder att få ett bra svar på. Åh..inte okej.




    God "morgon".

    Ja, den känns faktiskt ganska god. Förutom att Johan jobbar och jag är ledig. Hm..hade varit mysigare om han med varit ledig. Men nu är det som det är..

    Vaknade upp runt tio och upptäckte att bästa Kajsa var borta. Jag visste ju att hon skulle ta tåget hem tidigt, men hon kunde väl åtminstonde ha sagt till när hon åkte? (HAHAHA) Ja, hon sov här inatt för er som känner er lite förvirrade.


    Vad kan jag skriva mer? Jo, jag glömde påpeka på bilderna på mig igår att jag färgat håret igen..det såg ni nog, men nu säger jag det i alla fall.



    Sitter inne på CDON.COM och oj vad mycket grejer det finns som man vill ha. Jag ska nog i alla fall köpa "Vänner"-boxen när mina pengar kommer..som jag för övrigt hoppas på ska komma idag. Men det gör dom väl inte med min vanliga tur. Sedan är det såklart 5e säsongen av "Grey´s Anatomy" som inte släpps förens i november. Och så första och tredje säsongen av "Desperate Housewives" tänkte jag. Eftersom jag fick andra av pappa i julklapp. Första måste jag ju i alla fall köpa så jag kan titta så långt som till andra!! Ja, så mycket pengar kommer nog spenderas på den sidan framöver..

    Nu ska jag kolla min bank, sedan min mail och sedan ska jag sätta mig framför tvn med ett par goda mackor. Jag köpte GI-rutan, den är helt okej i smak, lite för mycket frön och skit för min del med det går ner. Det känns i alla fall lite nyttigare än övrigt bröd. Och eftersom jag går lite enligt GI (även om jag nu varit slarvig sista tiden) så ser jag det som okej att äta det brödet.

    Skriver mer senare..förutsatt att det finns något att skriva om såklart.




    Bingo.

    Vi fann några kantareller till slut i alla fall..men fy vad frustrerande det var, jag har verkligen inget tålamod när det gäller såna här saker. Jag blir så förbannad och irriterad när jag inte hittar något och då känns det bara tråkigt att fortsätta leta. (Haha) Till en början hittade vi bara 3-4 stycken medan Johans bror och sambo hittade hur många som helst. Det gjorde inte saken bättre..så jag gav upp och började plocka blåbär istället...



    Det var mycket roligare, jag hade velat plocka mycket mer men det är ganska jobbigt faktiskt, svettigt var det med, och det tar ett tag att fylla en hel burk, dessutom hade vi bara den här och en till med oss och den andra hade vi ju kantareller i. Så jag fick nöja mig..

    Men en del blev det ju.



    Till slut hittade även vi några fler kantareller..det var härligt. Åh, så gott det ska bli. Jag har dock ingen aning om hur man rensar svamp, men det får jag väl läsa mig till. Borde ju inte vara så svårt, få dom rena bara väl..Eller? (Haha)





    Nu ska vi försöka komma på vad vi ska äta. Vi är hungriga som vargar just nu..




    Gårdagen.

    Vi hade en väldigt lyckad kväll med lite (läs mycket) alkohol, spel, skratt och konstigheter. Fyra stycken är alldeles lagom att vara på en "hemmafest". (HAHA)

    Det kommer lite bilder, jag har inte riktigt tid att dra allt i detalj så jag försöker skynda på lite, vi ska ut och plocka svamp om ungefär 6 minuter..hm.

    Jag och bästa Kajsa.



    Ehm, ja..



    Kajsas vs mitt glas..



    Sen finns det många fler bilder, mest på Johan och Mr T, och fler egopics på mig och Kajsa. Jag får se om jag hinner gå igenom bilderna och lägga upp lite fler utvalda favoriter senare efter svampplockningen. Mr T har en hel del ögongodis i sin kamera med som han ska skicka över..

    Så, tills vidare kommer en bild på mig, bakis med glad. Konstigt nog känner jag mig ganska fräsch. Lite trött kanske men annars, helt okej!



    Se så rosig och glad jag är. Och ännu gladare blir jag om vi hittar MASSA svamp. Kantareller alltså..



    Tjillevippen.


    Snabbt.

    Jag skriver av mig lite snabbt, för jag känner mig verkligen jätte trött och skulle vilja krypa ner och sova nu.

    Idag hade jag bara en lektion, eller egentligen två men det är samma lektion med samma lärare så vi slår ihop dom lite grann sådär..gick mest bara igenom kursplan och betygskriterier även där men pratade lite allmänt om just servering som lektionen ska handla om. Dukning osv..läraren verkar helmysig och rolig så allt känns jätte bra. Det här kan nog bli en av favoritlektionerna. Vi kommer få lära oss att duka fint, och rätt, det ska vara raka och fina linjer - ingenting på sniskan inte. (Haha) Sedan ska vi lära oss att vika servetter till solfjädrar bland annat och lite vett och etikett. Kanon! Även om jag nu kanske inte kommer syssla med just servering på "mitt" konditori sen så kan det vara kul och bra att lära sig ändå.

    Sen fick vi gå hem ungefär en halvtimma tidigare. Skönt. Men det kändes nästan lite för kort, kändes knöligt att ta sig dit och hem igen så snabbt, lite onödigt nästan. Men men, det blir nog bättre nästa vecka då vi förmodligen får våra kläder och böcker och sådär och kan komma igång på allvar.

    Efter skolan väntade jag bara på att Johan skulle sluta, då begav vi oss till Kista Galleria för att köpa vit sprayfärg som jag ska spraymåla bordet vi köpte igår med. Ett runt bord, äldre, för 50 kronor. Kan nog bli fint när det blir iordninggjort.

    Imorgon ska vi plocka svamp på förmiddagen med Johans bror och sambo och sen kommer bästa Kajsa framåt eftermiddagen och vi ska börja göra oss iordning för kvällen som ska bjuda på sällskapsspel och lite dricka hos Mr T (Johans kompis för er eventuella nya läsare.) Det ska bli trevligt.


    Nu ska jag avrunda med att kolla min mail och kika runt lite på Blocket och i de bloggar jag inte hunnit med ännu, bland andra http://familjenkorb.blogg.se/ som jag för övrigt tycker är värd att besöka minst en gång om dagen. En helmysig tjej som jag förhoppningsvis ska få lära känna lite bättre och mer personligen när allt har lugnat ner sig lite med skola och rutiner och sådär.
     
    På Blocket söker jag mest en rosa cykel och kattungar. (Haha) Men vi har fortfarande inte bestämt oss angående katt. Det tar vi lite längre fram..

    Så, godnatt på er, sov så gott och dröm sött. Jag återkommer imorgon, kanske med lite bilder från kvällen om jag kommer ihåg kameran. Jag brukar vara väldigt dålig på att dokumentera mina äventyr. Hm!

    Tjillevippen.




    Dålig uppdatering.

    Jag ber om ursäkt för det..

    Dagen i skolan igår var toppen, provade bara kläder och sedan fick vi gå hem. Idag började vi kl 12.35 med Bak. Bageriteori först och sedan var det meningen att vi skulle haft praktiskt men eftersom våra kläder inte har kommit ännu så kör vi inte igång med den lektionen förens nästa vecka, och då ska vi på studiebesök. Vi pratade lite grann om vad kursen kommer att innehålla, gick igenom betygskriterier och gick en liten rundvandring till salarna vi kommer vistas i. Läraren verkar jätte bra, Eva, verkar gullig och snäll men ändå lite...ja, vad ska man säga, inte sträng men rättvis. Det var min första uppfattning. Men väldigt gullig med som sagt..så, vi fick se bageriet/konditoriet där vi kommer hålla till när vi ska baka och så - öva praktiskt. Det var kul. Jag ville ställa mig och baka med en gång. Men det gick ju inte. (HAHA). Sedan avslutade vi dagen (ungefär 3 timmar för tidigt) med att kort gå igenom hur mjöl blir till. Det var faktiskt ganska intressant. Och så fick vi en lite mindre läxa till nästa gång att läsa igenom ett par blad om..ja, jag kommer faktiskt inte ens ihåg vad det handlade om, bröd tror jag. (HAHA) Får nog ta fram det där pappret redan ikväll. Bakläxa där Emma Andersson!! ;)

    Sen var vi fria att gå och imorgon är det Servering som gäller från ca 11.40-13.50 om jag inte minns fel. Så, en kort dag även imorgon men nästa vecka tror jag det kör igång på riktigt allvar med alla långa bakpass på tisdagar, onsdagar och torsdagar!! Ser jag fram emot. Måndag är jag ju ledig dock, så lång helg blir det, känns så himla skönt. Scheemat är riktigt riktigt bra, lite för bra nästan. Måndagar lediga, tisdagar ca 8.40-18.00, onsdagar ca 13.00-19.40 (längsta dagen), torsdagar ca 12.35-18.00 och fredagar som sagt ca 11.40-13.50. Visst låter det bra? Lagom. (Haha)

    Så efter skolan idag, var hemma runt fyra-tiden, åkte vi iväg och handlade med svärmor och svärfar på Coop stormarknad. Jag behövde en kalender till skolan, ja och annan tid med såklart, och en deodorant framför allt. Jag hittade även diverse hårprodukter till kanonpris som jag tog ett par stycken utav och en rosa mapp till lösa papper i skolan.

    Så det blev 3 x någon slags inpackning som ska lämnas kvar i håret efter dusch, för färgat hår från VO5, 10 kr/styck. Ett Sunsilk schampo för färgat hår och ännu en slags inpackning, Sunsilk även där, 10 kr/styck. Vilka kap! Jag tänkte ta ännu fler först, är ju sådant som alltid går åt men Johan suckade högt när jag kom med 5 stycken i handen så jag struntade i det. (Hahaha) Men däremot tog jag en flaska "vanligt" GLISS schampo och en flaska GLISS balsam med till normalpris. Men även dessa är bra för färgat hår såklart. Det är min grej!! Man måste ta hand om håret, köpte ju ett spray som ska skydda det mot värme från plattång och hårfön häromdagen med, men det är LOREAL, många olika märken här nu. Men det kan väl inte göra något tycker man..

    Hur eller hur, när jag ändå var igång med allt som är bra för färgat hår så passade jag på att köpa även hårfärg. Håret har bleknat så himla mycket och jag har redan ganska mycket utväxt så jag tyckte det var dags igen nu efter klippningen, det blev ju aldrig av direkt efter som det var tänkt. Och så deodoranten, mappen och kalendern.



    Kalendern verkar superbra, inte för mycket och inte för lite plats per dag att skriva på. Men åh, vad dyrt det är med kalendrar. Helt sjukt, 139 kronor fick jag ge för den där. Puh. Som ett rån alltså..för en jävla kalender. Men det är behövligt, nu kommer jag ha stenkoll på allt som ska hända, tänkte sätta mig redan nu och notera studiebesöket på torsdag nästa vecka!!



    Ja, det är vad jag kan komma på att skriva om just nu. Nu tänker jag ta mig ett glas vatten (för att släcka törsten), sen ett glas juice som ska avnjutas framför tvn innan jag lägger mig till rätta för att få en god natts sömn. Så underbart!! Krypa ner i en kall säng och ligga och huttra en stund under täcket innan man får upp värmen och sedan lägga sig i en skön ställning och somna in. Åh, mys! Speciellt när jag får äran att ha älsklings armar om mig nästan varje natt. Det bästa som finns!!!

    Och märker ni vad jag skriver och hur jag bara babblar på här nu bara för att jag inte skrivit något på länge. Helt plötsligt finns det tusen ointressanta saker att skriva ner. (Hahaha) Grattis till den som orkade ta sig igenom det här..

    Godnatt kära läsare.
    Och påminn mig gärna om att jag ska komma ihåg att ringa och beställa 2 utav böckerna imorgon, de hade gått för dagen idag när jag ringde. Hm..







    Nu bär det av..

    ..



    Jag är redo för andra dagen i skolan med mina nyplockade/färgade ögonbryn och ett gott humör. Dock går bussen om några minuter och jag har fortfarande inte hittat väskan jag ska ha idag..hm! Lite knepigt. Men måste kila nu.

    Puss.

    Vilken dag..och natt.

    VARNING FÖR LÅNGT MEN INTRESSANT, TROR JAG, INLÄGG!!

    Kajsa var hos oss igår kväll..det blev väldigt sent. Jag och Johan följde henne ner till stationen för att passa på att köpa ett sl-kort till mig och mina resor till skolan nu framöver. Klockan var runt tolv. Det gick inget tåg Kajsa kunde ta hem. Så det var bara att gå hem till oss igen och så sov hon här. Jag tror vi kom i säng runt halv två. Puh! Oj oj, upp och ge sig iväg till skolan om bara ett par timmar..fick sova i 3 timmar ungefär när jag väl somnat, upp och hoppa halv sex. (Djup suck).

    Jag behöver nog inte säga att jag inte var pigg när jag klev upp. Gjorde mig iordning, väckte Kajsa, iväg ner till bussen. Iväg till stationen, iväg med pendeln till Solna, iväg med bussen därifrån till Sundbyberg station och därifrån var det bara ett par hundra meter att gå så var jag framme vid skolan. En väldigt mysig skola!! Redan vid det här laget var jag helt slut efter "resan". (Haha)

    Fick massa information, scheeman, en rundtur och lite nya bekantskaper. "Klickade" snabbt med ett par tjejer, framför allt en. Dock ska de alla gå dag. Och jag kväll. Som det ser ut nu..men jag sa till idag, berättade om mailet jag fått om att komma på uppropet och att det sedan ska lösa sig, men det var självklart fler än jag som ville byta till dag. Så, hoppet försvann ganska snabbt då det var väldigt många där, inte alls många som fattades så läraren kunde inte garantera att vi fick byta. Jag blev lite irriterad på de andra just för att jag tycker att jag var först med att vilja byta redan samma dag jag fick beskedet att jag fått kväll istället för dag. Men jag kan ju i och för sig inte veta det..men det verkade som att vissa ville byta bara för att dag-scheemat hade måndagar lediga. Hm. Hur eller hur så får vi se om jag lyckats knipa åt mig en plats på dag-tid eller inte. Imorgon trodde läraren att vi skulle få veta. Men som sagt, hoppet tryter.

    I alla fall. Efter det var det tack och adjö för idag och imorgon är det bara "mått" till kläderna som ska beställas till alla som ska tas. Klockan elva. Det kommer ta ett par timmar i alla fall men jag ska nog hinna hem till den stundande middagen hos svärföräldrarna, när nu det kan tänkas bli. Sen på torsdag så drar hela karusellen igång "på riktigt" enligt scheema. Känns kul och spännande. Men jag måste fixa lås till skåpet och kolla upp böcker och sådär..så, inte en billig historia alltså. Böckerna är väldigt dyra och för att inte tala om kläderna och en kopieringsavgift på 200 kr/elev. Men om man tänker positivt så är det ändå en gratis utbildning för oss, som egentligen skulle ha kostat runt 200 000 var det någon som sa idag. Ojoj!

    Skolan verkade helmysig som sagt och lärarna med, klasskamraterna verkar vara bra allihopa med så det här känns jätte bra!! Kommer trivas som fisken i vattnet tror jag..


    Efter skolan väntade jag in Kajsa, vi gick och åt lite och sen gick vi vidare till salongen där hon jobbar. Det var väldigt fint..se hur hon jobbar, inte gjort det än ju. Så, idag har jag fått mina ben vaxade (för första gången i mitt liv) och HELVETES F**N vad ont det gjorde. Ursch, vilken mes jag kände mig som men det var själva f**n vad det kändes. (Haha) Sen fick jag en skön rygg/nack massage och så färgade hon och plockade mina ögonbryn och till sist sminkade hon mig fin. Toppendag!! Känna sig lite områdd (heter det så?).


    Nu är jag så himlans trött, de senaste timmarna har varit fruktansvärda, känner mig helt utmattad, inte av skolan som bara höll på i två timmar utan av att inte ha "fått" sova ordentligt och gått upp tidigt, så jag ska faktiskt krypa ner i sängen nu. Försökte sysselsätta mig här för att hålla mig vaken till Johan kommer hem och jag har lyckats. Han kommer när som, ringde nyss. Sen kommer jag slocka illa kvickt (ska ringa mamma en sväng först med) och jag kommer sova som ett litet barn. SKÖNT! Längtar..

    Återkommer imorgon med bilderna jag lovat, jag bara orkar inte nu. Godnatt och sov gott allihopa!




    Mått..igen.

    Hals - 35 cm (-0 cm)
    Överarm - 32,5 cm (-0,5 cm)
    Byst - 107 cm (-0 cm)
    Under byst - 90 cm (+1 cm)
    Midja - 85 cm (+1 cm)
    Mage - 92 (-1 cm) ??
    Höft - 113 cm (+1 cm)
    Rumpa - 125 cm (+1 cm)
    Lår - 72 cm (+1 cm)
    Vad - 41,5 cm (-0 cm)

    Ja, svart på vitt. Där har vi det. Jag har gått upp en cm lite här och där, mindre bra. Men det ska jag ta igen nu!! Kämpa, kämpa! Förklaringen är för mycket helgsnacks och för lite motion.

    Ändring, jag vet, senaste tiden har det varit ganska mycket snack och liten verkstad..men jag måste. För min egen skull!! Hur det ska gå till vet jag inte än, men det kommer. OBSERVERA även att byst-måtten är tagna med en helt annan bh från och med nu, innan hittade jag inte bhn jag ville mäta mig i - som inte har någon vadd, så då mätte jag mig i en vadderad bh och klämde åt till där brösten var ungefär (den bhn är alltså lite för stor nu). Idag har jag alltså mätt mig iklädd ovadderad bh och måttet är detsamma. Men från och med nu går jag efter den bhn.

    Nu ska jag kika på tv lite, men först ska jag kolla mailen. Hej så länge!





    Åh.

    Varför är det så fruktansvärt skönt att sova?

    Vaknade klockan elva prick, en stressad älskling sprang omkring och yrade och jag gick trött upp för att gå på toa. Gick sedan och la mig i sängen igen, låg där till Johan gav sig iväg med ett språng runt tjugo över. Sedan bestämde jag mig för att, nej, jag ska inte somna om nu. Elva är på tok för mycket bara det..så nu ska jag gå upp! Och så hamnade jag här. Som vanligt..vad ska jag annars göra? (HAHA)

    Men idag har jag faktiskt lite att stå i, jag måste ner till stationen och fixa mitt sl-kort inför imorgon och resten av veckan. Sedan kanske Kajsa kommer hit, jag hoppas det, men jag har inte fått något riktigt svar på det ännu. Och så ska jag ringa runt bankerna och reda ut lite trådar. CSN ska även kontaktas angående CSN-kort. Om jag får ett nytt sådant och så..

    Hm. Ja..sen ska jag väl mest förbereda mig mentalt inför skolstarten imorgon. Oj oj..

    Vad ska ni göra idag? Jobbar ni? Går ni i skolan? Är ni hemma med sjuka barn? Är ni bara hemma av någon anledning?

    Just ja, det är måndag igen och det betyder nya mått. Är rädd för att det inte hänt så mycket alls, kanske gått plus lite till och med. Vi får väl se. Jag fixar det alldeles strax så häng kvar kära läsare..




    Det blir..

    ..inte alltid som man tänkt sig.

    Det blev ingen lägenhetsvisning idag, lite synd, men det passade inte bara. Tyvärr. Nu får vi se om vi får möjlighet att se den på onsdag istället, men det beror ju helt på hur jag får det i skolan. Om dom kan slänga in mig på dagtid eller inte. Annars är det ju skola till klockan 20. (Suck)

    Ja, precis..vad mer kan jag säga om det..jag börjar bli riktigt nervös nu. Imorgon kommer det bara bli ännu mer nervöst, hela dagen kommer gå åt till att tänka att "imorgon är det dags" osv. Ursch, huja. Men det ska bli kul och spännande med. Men det är ju alltid lite nervös i början med allt nytt, ingen man känner och det är en bit att åka kommunalt med. Jag börjar klockan åtta, så halv sju måste jag ge mig av på tisdag. Så närmare halv sex minst måste jag ju gå upp för att hinna..hm. Imorgon innan sängdags precis kommer nog magen göra riktigt ont. Av nervositet alltså. Blir man någonsin vuxen när det gäller sådant här? (HAHA)

    Hur eller hur. Ikväll har vi haft så himla trevligt borta hos svärföräldrarna..vi var ju bjudna på kräftmiddag/kräftskiva och OJ vad det var gott. Jag tror jag åt i alla fall 10 kräftor. (Haha) Mums. Det var ett x antal år sedan jag åt kräftor på det här sättet..det var nog närmare bestämt när jag fortfarande bodde hos mamma för många många många år sedan. Det är i alla fall det minnet jag har som lyser klarast när jag tänker på att äta kräftor. Sedan har man ju självklart ätit några kilo kräftstjärtar i sitt liv men det är ju inte riktigt samma sak..

    Efter maten blev det fika, tårta som svärmor hade gjort, så himla god. Vanliga tårtbottnar och så vaniljkräm som ett lager och äppelmos som ett. Och så vispad grädde på bara och supergoda vinbär. Skulle tro att dom kom direkt från trädgården. Åh, syndigt gott, jag tog till och med två bitar. Så, ja, hårdträning var det något som hette som jag egentligen skulle ha börjat med i veckan som var ja..eller hur var det nu? (HAHAHA)

    Ja, i alla fall, efter det så blev det sällskapsspel. "Med andra ord", det är väldans skoj faktiskt. Någon som spelat det? Om inte så är det ett måste på släktmiddagen eller festen med kompisarna. En del av familjen drog sig iväg ganska skapligt men jag och Johan dröjde oss kvar och spelade med svärfar och svärmor långt in på kvällen, vi kom hem ungefär för en timma sedan..inte ens det. En toppenkväll helt enkelt och den måste göras om.

    Nu har jag faktiskt inte den blekaste vad jag ska skriva om härnäst, så jag avrundar väl här och återkommer imorgon när jag är pigg och kry igen. Jag känner hur det börjar svida lite i ögonen och ryggen värker lite. Så, godnatt på er kära vänner och bekanta (och obekanta), sov gott och dröm sött. Det ska jag. Och jag ska njuta rejält av min "sista" sovmorgon nu på ett tag. Om jag kommer in på dag förstås. Annars kan jag ju sova ett bra tag även i fortsättningen, men det är inget jag känner att jag vill faktiskt.

    Får se om Kajsa tittar förbi en sväng imorgon med min kamera så jag kan lägga in lite bilder. Det blir ju så mycket roligare då.

    Tjillevippen!!


    God morgon!

    Jag har varit vaken i en timma nu ungefär, gäspandes och uttråkad. Så nu tänker jag faktiskt krypa ner hos Johan igen och slumra en stund till.

    På menyn idag står;

    Tillställa tagande angående eventuellt köp av katt.
    Lägenhetsvisning(ar) i Märsta.
    Kräftmiddag hos svärföräldrarna.


    En väldigt mysig dag skulle jag vilja säga.
    Vad ska ni göra denna söndag?

    Hörs senare.



    Slarver?!

    Jag har visst slarvat med bloggen idag ser jag..och ingen bra anledning har jag heller. Jag har inte haft speciellt mycket för mig, dagen har mest bestått av att slappa och ha det bra med min kära sambo.

    Jag har dock fått lite gjort i alla fall, vi kom iväg på loppis i Täby faktiskt. Jag letade mest runt efter mina vinflaskor (i form av katt ni vet) men det var hopplöst. Men jag hittade massa annat smått och gott. Bland annat en rosa elefantfamilj..ja, alltså, i porslin. En stor, två mellan och en liten. Jag tyckte de var så söta och jag tror att de kan bli en fin inredningsdetalj. De ville ha 100 kr för allihop, jag sa 50. Dom sa 75. Jag sa 60. And it was a deal. Yes!!

    Sen köpte jag lite håracessoarer och örhängen, bilder kommer, min kamera är ju dessvärre utlånad till min kära vän Kajsa.

    Efter loppisen åkte vi hem och sedan dess har vi bara slappat och haft det bra. Jag slumrade lite där på eftermiddagen, nu sitter Johan och kollar på någon konstig film och jag sitter här.

    Jag kollar lite på kattungar på Blocket. Jag är ju allergisk, men ändå inte superduper allergisk. Och vi vill så gärna ha en katt både jag och Johan. Så vi FUNDERAR (bara funderar) på om vi ska skaffa en och hoppas på att det fungerar. Eftersom man faktiskt inte känner av sin allergi mot alla katter (mot Johans föräldrars katter känner jag ingenting förutom när dom sätter klorna i mig, då kliar det lite) och jag har träffat flera jag inte känner något märkbart emot. Jag har nog egentligen bara träffat på två katter jag känt av det väldigt mycket emot. Dels katten vi hade (pappas sambos katt) för flera år sedan när vi upptäckte att jag faktiskt är allergisk och dels mammas kompis katt. Men hon hade flera med..

    Och mm vi nu skulle sätta planerna i rullning och det mot all förmodan inte skulle gå så får jag kolla upp tablett-alternativet. Alltså allergitabletter. Om inte det heller fungerar så måste vi ju tyvärr inse att vi måste sälja plutten. Och detta låter kanske väldigt oansvarsfullt och elakt, att liksom "chansa" med en katt när man inte vet om man kan behålla den. Men enligt experter är ju möjligheterna till att leva ett helt normalt och bra liv med katt som allergiker väldigt stora med rätt metoder. Och jag har läst om många som gör just det, utan problem alls. Man kan städa oftare (jag ska dock helst undvika damsugaren då det flyger runt mycket partiklar just då) och hålla ett rum kattfritt där katten inte får vistas t.ex.

    Finns det någon som känner till det här lite bättre? Någon ni känner som är allergisk men ändå har katt och vet att det faktiskt fungerar? Eller är ni själva kanske allergiska och har katt (eller något annat djur, kanske är ni allergisk mot hund men har en hund)?


    Och med tanke på hamstern vi har så ska det inte vara några större problem tror jag. Vi har ju en heltäckande bur förutom en liten del som är "galler" i taket och lilla Lola når inte upp till springorna och då borde det bli omöjligt för katten att få tag i henne. Eller? Tror verkligen inte en katt får ner sina tassar genom dom springorna......dessutom står ju Lola i vårat sovrum som i så fall är det rummet vi tänkt hålla kattfritt (åtminstonde sängen).



    Städ.

    Jag städar som en galning nu så jag hinner klart innan Johan kommer hem. Jag började tidigare idag men kom av mig, hamnade vid datorn istället, sedan kom Kajsa och sen hamnade jag vid datorn igen. (Haha) Nu är det dags, tiden är inne, heja heja - städa utav bara faan.

    När Johan kommer hem blir vi förhoppningsvis hämtade av lillebror för att åka till Sundbyberg och kolla in min skola jag ska gå på med start på tisdag. Ursch, vad jag börjar bli nervös. Jag vill inte ens tänka på att den här helgen kommer blåsa förbi snabbare än snabbast och att det sedan är en nervkittlande måndag kvar innan det är dags. Fy..

    Så, på återseende senare ikväll som förövrigt blir en vanlig myskväll vad jag vet just nu!



    Jag blir ganska fundersam..

    ..vad är det som händer? För tredje (eller kanske till och med fjärde) dagen den här veckan hör jag åskan. Det åskar verkligen..IGEN! Öhh?!

    Och varje gång är jag ensam. Jag som hatar åskan.

    Jag är tacksam att det bara är "lite" muller och buller och inte buller och brak och blixtrar och knak.



    Värme!

    Åh, så härligt med värme. För drygt en timma sedan kom jag och älskling in från en mysig men mycket BLÖT kvällspromenad. Vi gick ner till stationen och hämtade min cykel, mötte en kompis till Johan och stod och pratade en stund, sen gick vi hem igen. På vägen hem hittade vi ett äppelträd med ett gulligt litet äpple som hängde så pass lågt att vi kunde få tag i det..det ska jag mumsa på sen, det ser så surt och gott ut. MUMS!



    Här kommer lite andra bilder, på mig och på lite smått och gott som vi inhandlat på LAGERHAUSE, jag bara ÄLSKAR den butiken, så himla mycket fina, praktiska och stilrena saker till ett bra pris som man faktiskt har råd med. Stort tips, önskar jag hade handlat där när jag flyttade hemifrån och skulle inreda lägenheten. (HAHA)

    Här är jag tidigare idag..lite sliten, men ändå glad.



    Och här är jag innan vi gav oss ut i regnet (som knappt var märkbart innan vi väl kom ut, haha).



    Och här är jag när vi kom hem igen..djup suck. Mina skor kallas inte längre skor, utan sjötofflor. Hm! Tur att man har leendet med sig i alla fall..(Haha)



    Som ni ser är min tröja inte längre ljusgrå utan mer mörk. Tss..galet. Men mysigt på samma gång. Förutom "plask" "gloffs" och "plump" som lät i mina skor. Finns det något mer obehagligt med att vara ute i regnet än blöta skor? Ursch.

    Här kommer lite grejer från LAGERHAUSE, både praktiska och snygga.

    Först ut, en..ja..vad faan kallas det? Pappers..grej..(HAHA) Ja, som man har papper och sånt i i alla fall. Hm.





    Jätte smidiga, säljs i 2-pack, man får "bygga" ihop dom själva men det är ju superenkelt. 49:- /2-pack. Vi köpte så vi har 4 st. Mycket snyggare med än dom andra vanliga röda gamla vi hade innan. Även om jag nu kanske inte tycker att texten på är så logisk med tanke på att man kanske mestadels har räkningar å papper och sådant i sådana här. Men men. Snygga är dom i alla fall tycker jag!



    Sedan hittade vi kakeldekor. I samma snygga färg som vi har som "tema" i badrummet. Som finns i duschdrapperiet, handduken, ramarna och mina förvaringsboxar (om ni minns dom, dom blommiga fina)..vi köpte ju allt det just på LAGERHAUSE men då fanns inte kakeldekoren i samma färg. Vi köpte ju vid ett senare tillfälle svarta istället för att klista över de rosa kakelplattorna som fanns i badrummet. Nu var jag bara tvungen att köpa i denna färg istället, men när vi väl kom hem tyckte vi nog att det var bättre att behålla det svarta ifall vi ska byta drapperi så kanske man inte har lust att behöva byta kakeldekor då med. Så dom ska jag hitta på något annat fiffigt med tänkte jag..på bilden ser dom gröna ut men dom är mer blå-gröna.

    49:- /10-pack.



    Och så hittade vi ursnygga köksunderlägg. Smidigare med sådana som går att torka av lätt, i plast, än sådana i tyg som vi haft innan - det var INTE praktiskt kom vi på efter ett tag. (Haha). Så nu köpte vi dessa, men jag vill så gärna vänta med att börja använda dom till vi hamnar i en ny lägenhet, eller åtminstonde skaffar ett nytt runt köksbord. ;)

    Dom är alltså transparenta eller vad man säger, med blomtryck på, det är det röda lakanet som förvirrar lite.

    15:- /styck.



    Ja, det var det hela för den här gången.

    Ni kanske tycker att det är skittrist att läsa om vad vi har köpt och inte, men jag själv tycker det är kul att se vad andra har köpt och var, få lite tips och inspiration. Ibland tänker jag; Åhhh det där vill jag med ha! Eller så tänker jag; Nej men gud, hur tänkte hon/han där, ursch vad fult! Och så är ni med fria att tänka. Alla har vi ju olika smak.

    Nu ska jag ta och bita i det där sura äpplet (bokstavligt talat) och sen krypa ner i värmen hos min kära sambo som förmodligen slocknat för länge sen.

    Nästa torsdag "firar" vi 14 månader förresten....

    Godnatt.



    Bloggtorka?

    Ja, det känns lite så just nu..jag vet inte vad jag ska skriva. Älskling jobbar, jag tycker mig höra åskan idag igen, ska fixa iordning mig lite snart och ge mig iväg ner till stationen för att hämta min cykel. En liten promenad. Men först ett besök på balkongen för att se om det är åska jag hör eller inte. Mullrar gör det i alla fall..hm.

    Vi letar vidare efter lägenheter och vi fortsätter kolla upp lån med banker och så får vi se vad som händer helt enkelt. Hittat en annan fin lägenhet idag, fast i Huddinge. Får se vad Johan tycker om den..

    Skriver senare.



    Tack!

    Tack Ulrika för den fina kommentaren. Jag blir så glad!!

    Det blev ingen springrunda i spåret då mörkret har en förmåga att falla alldeles för snabbt nu för tiden. Över en natt sa det bara POFF så kändes det som om det är vintertid igen och man borde gå i ide. (Haha). Men hur eller hur, en promenad blev det. Vi gick till Johans föräldrar. Pratade lite med hans mamma och lillebror, hans pappa var inte hemma.
    Sen fick vi skjuts hem av lillebror och väl hemkomna hamnade vi i stor fight med en mega-super-duper-fet och stor fjäril och en sådan där flygande stor sak som ser ut som en spindel nästan med långa ben och är bara jävligt äcklig. Harkrank eller vad det heter. BLÄ! Vi skrek, sprang runt, viftade, det var bara rent KAOS.

    Panikartat när äckeldjuren gärna ville sätta sig på en eller flyga runt huvudet på en. Ursch. Jag hatar såna där kryp. På avstånd gör det inget men när dom vill pussas med mig tar jag avstånd. Huja. Det hela slutade med att Johan viftade lite med armarna efter harkranken och rätt som det var låg den helt orörlig precis innanför tröskeln vid balkongen (som vi givetvis öppnat på full glänt i hopp om att de skulle flyga ut istället för att flyga in i lampan och cirkulera som puckade idioter) och jag säger; Men älskling, dödade du den?

    Johan svarar; Ne, det gjorde jag inte. Den ligger ju där, ta ut den nu! Jag kontrar med att efter att ha rört på den lite säga; Amen, den är ju visst död..den rör sig ju inte. Johan säger; Okej, jag kanske gav den en liten smäll. Jag; Den är stendöd! Johan; Jag tror den bara spelar..Jag; DEN ÄR DÖÖÖD. Johan; Men ta ut den dååå!! Jag; Men hämta något att ta den med då för faan. Johan; Tror ändå att den bara spelar..dom är bra på sånt tror jag. (Så går han och hämtar en stekpincett, HAHAHA). Min kamp fortsatte med äckel-fjärilen och herre gud säger jag, vad larvig man är i såna där situationer. Som om den skulle kunna döda mig liksom..men jag gillar det inte bara. Uuuhh..

    Efter många om och men fick vi i alla fall ut dom bägge och vi hoppas på att grannarna inte ringde polisen och rapporterade misstänkt mordförsök här uppe så som vi (läs jag) skrek och (läs Johan) sprang omkring och smällde igen dörrar efter sig i desperata försök att undkomma djuren..(Hahaha). Ja. Vilken kväll.

    Nu är jag supertrött och tänker gå och lägga mig, Johan har redan lagt sig, hoppas inte han somnat. Godnatt på er, bilder på senaste inköpen kanske kommer imorgon.



    If only I could..

    ..stop dreaming.

    Ja, hej hopp! Jag känner mig aningen piggare nu än tidigare idag..jag har hunnit med att städa undan lite, diska och gjort en jättegod middag. Fiskpinnar och potatis till Johan, ugnsbakad torskfilé med potatis och spenat till mig. MUMS!

    Jag dukade lite extra fint och gjorde det mysigt med ljus och nya underlägg.



    Mmm..



    Nu slänger jag in lite bilder på mig, nyklippt och fin, sen ska jag och älskling ge oss iväg till spåret och springa ett varv eller två om vi hinner innan det blir allt för mörkt. Det är ju en bra bit dit och vi ska gå så det kommer ta en stund. Återkommer senare med lite av våra nya inköp och sådär om jag bara kommer ihåg det. Påminn i kommentar annars.







    Inför visningen igår tog jag på mig jeans, svart tröja och min nya schal i rosa/hallon och mina stora ringar. Mycket fräsch kände jag mig..



    Hej så länge mina vänner!!



    Sjuk?

    Jag tror jag börjar bli sjuk..igår kväll satt jag här i soffan med kudde och täcke och frös som aldrig förr. Brr, vad kallt det var..när Johan kom hem var jag allmänt gnällig och grinig, just för att - även om det inte är någon bra ursäkt - jag kände mig lite hängig, förlåt älskling.

    Framåt läggdags mådde jag lite illa, konstigt illa, inte kräkilla - bara illa. Och i dag vaknade jag med svag huvudvärk. Johan gick till jobbet och jag låg kvar i sängen och drog mig efter vår gemensamma frukost. Somnade om på stört när han gått. Vaknar upp av ett telefonsamtal från mäklaren angående en av lägenheterna vi tittade på igår. Nu känner jag mig lite snuvig och "seg" i halsen. När jag kom hem från Västervik tyckte jag mig känna lite ont i halsen och tänkte att det säkert var mamma som smittat mig då hon varit sjuk i stort sett under hela sin semester. Stackars!

    Så ja, det återstår väl bara att se, om jag blir bättre eller sämre. Ska ta en panodil, skutta ner i sängen igen och hoppas på bättre.

    På återseende.


    Jaha ni..

    För första gången i mitt 22-åriga liv är jag med i en "blogg-tävling". Vore kanonkul om man vann..men jag sätter inte jätte stort hopp till det. Jag antar att det sker någon form av lottning. Hm. Hur eller hur, vill ni med vara med och tävla? Gå då in här; http://familjenkorb.blogg.se/2009/august/ett-gnistrande-leende.html

    Vinsten? Jo, ett superfint tandsmycke.



    Lycka till!
    Godnatt...



    Åhh..lägenhetsångest!

    ..jag måste ha hjälp.

    Men först varning för rörigt inlägg!!

    Om jag vågar drömma lite, så vill jag bestämma mig för vilken lägenhet jag tycker bäst om. Och jag vet inte. (SUCK) Så jag får helt enkelt överväga för och nackdelar med båda lägenheterna.



    LÄGENHET NR 1
    Planlösning



    Fördelar..

    Allmänt - Stor, ljus, fräsch. 3a.

    Hall - Stor hall, fin färg, välkomnande, mycket plats för diverse grejer som man kan tänkas ha där. Fint golv.
    Badrum - Stort, "duschkur", plats för tvättmaskinen. Fräscht, snyggt.
    Vardagsrum - Stort, ljust, stilrent, stora ljusa fönster.
    Sovrum 1 - Stort, mycket förvaring.
    Sovrum 2 - Perfekt som "kontor" t.ex.
    Kök - Diskmaskin och hällspis (tror jag), stort, fint inrett, stor matplats, mycket skåp och förvaring samt bänkytor, fläkt finns.
    Balkong - Fin trätrall på "golvet" och väldigt mysig, markis och mycket sol om dagarna.

    Nackdelar..

    Allmänt - Inga, möjligtvis att det, vad vi kunde se, inte finns möjlighet att få Bredbandsbolagets tjänster i lägenheten.

    Hall - Inga.
    Badrum - Inga nackdelar, kanske i så fall att vi inte kan använda vårt fina duschdrapperi då det är duschväggar.
    Vardagsrum - Golvlisterna och golvet, inte min smak, men ändå okej.
    Sovrum 1 - Grönt.
    Sovrum 2 - Golvet, plastmatta, typ korkmönstrad, skitful. (Haha)
    Kök - Golvet, plastmatta som ska föreställa typ klinker eller så i mönstret, inte jätte snyggt och fönsterbrädet gillas inte. (Haha)
    Balkong - Inga nackdelar.



    LÄGENHET 2
    Planlösning




    Fördelar..

    Allmänt - Snygga lister i hela lägenheten, svarta - lite mer ovanligt än de tråkiga vita. Något större än vår nuvarande lägenhet och den känns väldigt mysig. Två "balkonger". Fina golv överallt!

    Hall - Stor, inbjudande och fräsch hall.
    Badrum - Jättefint, nyrenoverat, fräscht, stilrent, ganska stort och rymligt.
    Vardagsrum - Stort, ljust och fint. Fransk balkong.
    Sovrum - Så himla fint, jätte snygg fondtapet som skulle passa grymt bra till en vit säng (som vi har). (Haha) Många garderober och perfekt passform mellan två av garderoberna till ett av våra datorbord (de hade exakt samma datorbord som vi har där). Riktig balkong, stor.
    Kök - Stort, fint, stor "matplats", vita stilrena luckor och fläkt.
    Balkong - Stor.

    Nackdelar..

    Allmänt - Det är en 2a, det behövs bara en tvåa visserligen men tycker att om man ska köpa något kan man dra till ordentligt med en gång då priserna är nästan desamma (denna lägenhet var inte alls dyrare som jag skrev i tidigare inlägg utan lite billigare än 3an).

    Hall - Grönt. Men helt okej!
    Badrum - Möjligtvis att det är lite osäkert om tvättmaskingen går att få plats med där uttaget finns, men det går kanske dra sladden på något sätt annars. Kanske även att underskåpet på tvättstället är träfärgat, passar inte, och att vi inte kan använda vårt fina duschdrapperi då det är duschväggar. (Haha)
    Vardagsrum - Inga.
    Sovrum - Inga.
    Kök - Mindre och "fulare" bänkytor än andra lgh;en, "äldre spis", ingen diskmaskin (haha, men det behövs inte).
    Balkong - Tråkig grön "matta" och lite skum utformning.



    Ja, det var nog allt jag kunde komma på. Så, hjälp oss nu, vilken skulle ni slagit till på om det var möjligt (vilket vi fortfarande inte vet riktigt om det är) ???

    Min sammanfattning är att jag gillar golven i alla rum, sovrummet (med tapet och balkong), badrummet och själva planlösningen av lgh, och även utformningen av köket (då "matplatsen" är mer "centrerad" där) bättre i lgh nr 2. Dock gillar jag det tredje rummet (just för att det är ett tredje rum alltså), diskmaskinen, de stora fönstren i vardagsrummet, luckorna i köket och balkongen bättre i lgh nr 1.

    Så ja, HJÄÄÄÄLP! Ska fråga älskling, sen när han kommer hem ikväll och kan vara lite mer koncentrerad, med vad han tycker.



    Muller, buller och bong.

    Jag tycker mig höra åskan ute..eller rättare sagt, det ÄR åskan jag hör. Det mullrar så härligt, mysigt. Men inget regn? Inte vad jag kan höra eller se i alla fall. Hm. Så länge det inte är sådär jätte oväder med jätte knallar och muller och buller och blixtar och BOOM PANG BOOM så är jag helt okej med att det åskar. Nu behövdes det verkligen, var så himla kvavt ute, inget syre alls i luften kändes det som. Puh!

    Vi har som sagt varit på två lägenhetsvisningar i Märsta idag..den första lägenheten är en 3a, jätte fin, enda nackdelarna var att det var plastmattor i alla rum utom vardagsrummet..framför allt den i kök och lilla rummet gillade jag inte. Men det är nog ganska lätt fixat. Annars var den superfin och både Johan och jag blev nog lite förälskade och tyckte att vi skulle vilja ha den. Tidigare har jag sagt att jag helst inte vill bo i Märsta (senast vi tittade på lägenhet där) men den uppfattningen ändrades en hel del nu. Visst, det kanske inte är det ultimata för mig då det inte finns något riktigt centrum och jag kommer få längre till skolan, men Johan får ju längre till jobbet med. Och å andra sidan tar det en kvart att åka till Väsby om jag vill det eller till Arlanda Stad. Och området här var mycket finare och trevligare, kändes som man var hemma helt enkelt. Dock är priset aningen högre än vad vi får "lånelöfte" på men vi får väl prata med banken lite mer personligen och se om det skulle kunna gå..vore verkligen toppen, som en dröm!!

    Andra lägenheten var en 2a, även den jätte jätte fin. Fina golv överallt och alla rum var nog kanske snäppet finare men den var också dyrare än 3an så det lutar nog åt 3an i alla fall..ja, drömma kan man! Vi får se helt enkelt..ska hur eller hur ringa Väsbyhem idag och höra efter lite vad dom tänker och tror om hur snabbt man kan få flytta om det blir aktuellt, om dom vet redan nu att det finns folk som är intresserade av hyresrätt här och så. Man kan ju alltid fråga..för det kan ju bli knepigt med de där 3 månadernas uppsägningstid annars..Hur eller hur så ser det ju onekeligen ut som att det kommer att få vänta ändå till även jag har ett jobb, alltså efter min utbildning om ett år. Känns tungt för jag längtar verkligen efter att få flytta till något tillsammans, nytt och fräscht liksom. Men men. Sånt är livet, eller hur?!

    Nu ska jag ta tag i lägenheten vi faktiskt bor i nu, haha, måste verkligen städas en hel del. Sedan tänkte jag tvätta ett par maskiner tvätt och göra lite ärenden. Men först ska jag äta något gott till lunch. Hungrig som en varg...




    Svar till anonym!

    Jag vet inte vem som skrivit anonymt så jag svarar här. Jag antar att du menar min bärbara dator?! Jo, den har cam. Men det blir ju inte så jätte bra bilder..men det var en bra idé, kan ju kanske ta en bild med den.

    /Emma.


    Typiskt.

    Det är verkligen rätta ordet..typiskt.

    Efter att ha plattat håret och format det som jag vill ha det så är jag sjukt nöjd. Det blev, trots tidigare inlägg, skitsnyggt! JAG är skitsnygg. (Haha) Om man nu får säga så utan att verka överlägsen. Men det är ju inte allt för ofta jag säger det. Dock tror jag inte att de i min omgivning, Johan och så, kommer märka någon skillnad. Det brukar vara så. Jag vet inte, det är något med mitt hår som gör att man inte lägger märke till en ny frisyr. Eller så är det att jag aldrig gör något tillräckligt extremt. Förutom sist då det blev ganska kort, men det blir det aldrig mer. Inte nu i alla fall. Nu ska här sparas! Långt, fint hår vill jag ha!!

    Vi får väl se om Johan säger något när han kommer hem. (Haha)

    I alla fall, det jag skulle komma till var att jag tog kort på håret och gick mot datorn för att lägga in dom..Var är sladden? VAR ÄR SLADDEN? Galen vid det laget..sprang runt som en tok och vände upp och ner på hela lägenheten, ingen sladd någonstans. Hm, kan den vara kvar i Västervik? Nej, jag kan ge mig faan på att jag packade ner den..för när jag sprang runt som en yr höna och packade inför hemresan i fredags så minns jag att jag tänkte precis så "jag får inte glömma kameran och sladden sen" som låg vid pappas dator. Och kameran har jag ju här hemma, men inte sladden. Ringer till pappa lite tveksamt då jag kunde sätta mitt huvud på att jag packade ner sladden med, jag menar, varför skulle jag ta kameran och inte sladden när dom ligger precis jämte varandra? Ganska trög jag måste varit då..men mycket riktigt, de hade hittat en sladd där "hemma". Åh, typiskt.

    Så jag hade alltså lik förbannat glömt sladden i Västervik. Och det är ju inte direkt så att jag kan sätta mig på cykeln och hämta den. (Haha) Pappa fick i uppdrag att skicka den, helst idag om han hann, senast imorgon. Så ni får ha tålamod tills dess helt enkelt. Det kan hända att jag kan ta en bild med Johans telefon sen och lägga in (om jag hittar DEN sladden) det får vi se helt enkelt. Så håll utkik ändå!

    Och på tal om cyklar så vill jag ha en rosa cykel. Helst knallrosa men typ metallic eller ljusrosa funkar med. Så, ser ni någon till salu, hojta till. (Hehe). Sen vill jag skriva ner att vi ska på TVÅ lägenhetsvisningar imorgon..en halv tio och en kvart över tio. Det är ju skönt att få slå två flugor i en smäll så vi slipper fara till Märsta flera gånger denna vecka. Ja, det var det. Nu tror jag inte att jag har så mycket mer att blogga om..jag ska försöka få tag i älskling och höra hur vi ska göra, om vi ska handla något ikväll. Det skulle verkligen behövas..och jag vill köpa hårfärg. (Höhö)


    Och jag "vill ha" (låter som en bortskämd snorunge när jag säger vill ha hela tiden, haha, men om jag ändrar till jag vill ha och SKA KÖPA en när jag fått jobb då?!) en chihuahua..ååhh, en stor dröm! Jag mötte en tjej tidigare idag som hade en "under armen" innanför sin tröja, den var så söt, vit och pytteliten. Aaaww.

    Men nu ska jag sluta babbla, dricka lite vatten och sätta igång en maskin tvätt..Puss och kram på er!







    Nöjd eller inte, det är frågan.

    När jag satt i frisörstolen efter att allt var klart tänkte jag; Åh, så fint..

    Jag vändre och vred på huvudet, puffade till håret med händerna och sa rakt ut; Jag är verkligen jättenöjd, det blev skitbra!! Kommer garanterat tillbaka flera gånger till dig.
     
    Går hem i rask takt de fåtal meter jag hade att gå och tänkte hela tiden att jag kände mig så fin i håret..kommer innanför dörren och ställer mig framför spegeln; Nee..?! Va? Vad hände nu? Det ser ju inte alls bra ut?! Eller..jo, visst faan är det fint! Njae, jo, nee? Hm..

    Efter att ha pillat en stund i håret och provat att sätta upp det i en låg tofs och pluffsa till det korta håret känner jag djup besvikelse. Nej, nu är jag minsann inte nöjd ett dugg. Slängde jag ut 240:- på det här?

    Alltså, är det något speciellt med speglarna på salongerna? Det såg så jäkla bra ut..gaah!
    Jag får återkomma, ska platta det lite och göra iordning och se om jag får bukt med det hela. Jag blir galen!




    Hoppsan..

    ..jag blev visst inputtad på frisörsalogen här nere i Sigma och blev tvingad att beställa en klipptid.

    (Haha) Nej, det var inte riktigt så det gick till kanske..men jag satt och tänkte lite tidigare idag och fick för mig att jag vill klippa mig lite igen..mest bara klippa upp det så som jag vill ha det. Ida gjorde ju ett sådant bra jobb senast men det har redan växt ut så himla mycket och nu är ju inte Ida här.

    Det börjar bli dags för en ny färgning med, gud vad det har blekts. Och denna gång tänkte jag att jag inte ska göra om misstaget jag gjorde senast heller (kan vara lite därför färgen har "blekts" med). Jag färgade håret och sedan lät jag Ida klippa mig. (Haha) Mycket hår och färg försvann alltså med andra ord. Så denna gång klipper jag mig och färgar håret efter. Och frisören här nere hade tid redan idag klockan fyra, så det känns kanon. Jag vet att jag inte blev så nöjd sist jag klippte mig där men denna gång ska jag ju inte klippa kort och dessutom är det en annan frisör, hon verkar så himla gullig och har samma namn som min mamma. (LER) Det bara måste ju bli bra, det måste vara ett tecken. Billigt är det med, billigaste stället jag hittat i Väsby i alla fall hittills. 240:-.

    Så, klockan fyra alltså. Sen måste jag pallra mig ner till centrum och köpa hårfärg om jag orkar, annars får det bli imorgon..affären här nere hade inte något sortiment alls knappt, fanns 3 paket och det var sådana där med slingor i med och färgerna var ljusbruna.

    Bilder kommer senare, på håret alltså. Och nu är det även klart för en visning imorgon på den finaste av lägenheterna i Märsta. Visning imorgon klockan 09.30 alltså, hoppas det ska fungera för oss hur vi nu ska ta oss dit. Det var allt. Någon Kajsa blev det inte idag, kanske imorgon istället.


    Mat nu.
    Tjillevippen!




    Var tar veckorna vägen?

    Poff! Så var det måndag igen och dags för uppdatering av mått..passade väldans bra då jag varit ganska slarvig på att uppdatera här i bloggen.

    Senast jag skrev så skrev jag att vi skulle in till gamla stan och kanske gå på bio. Gamla stan blev det, bio inte. Det får bli en annan gång. Det var varmt, vi gick och gick och gick och sedan åt vi och sen blev vi så trötta så vi åkte hem istället. Men en kanondag hade vi om man kunde radera bort allt mitt gnäll om hur varmt det var. (HAHA)

    Sen kom vi hem och det blev myslördag framför tvn, Hotell Rwanda (se den om ni inte redan gjort det), jag har sett den förut och den är väldigt bra. Hemsk, men bra. Sevärd!

    Ja..och sen blev det söndag, vi var på en lägenhetsvisning här i Väsby på en jättefin lägenhet, verkligen SUPERFIN och jätte billig månadskostnad, men den är nog lite för liten för oss. En minitvåa på 40 kvm. Vi har ju runt 60 nu och får knappt plats med alla grejer vi har. (HAHA) Men då får man, som sagt, göra sig av med lite..det skulle kunna gå och det kan bli jätte fint med våra möbler men det fanns ingen balkong heller så den känns nog kanske lite liten. Men vi får väl se om priset sjunker lite..

    Ja. Och så var det måndag. Så här kommer "dagens" mått..efter en sjujädrans vecka av synder. Inga bra mattider ELLER måltider under min tid i Västervik, lite för lite motion (visserligen har jag fått gå och cykla dit jag ska hela tiden) och alldeles för mycket godis och utemat i helgen. En svacka kan man säga..men jag kan inte påstå att jag tycker det har gjort någon skillnad på min kropp, men i min kropp är det skillnad. Halsbrännan har kommit tillbaka lite och jag känner mig bara stor och plufsig.


    Enligt måttbandet ser det i alla fall ut såhär sen förra måndagen (det inom parentes är det jag "förlorat" eller "plussat" sedan dess);

    Hals - 35 cm (-0 cm)
    Överarm - 33 cm (-0,5 cm)
    Byst - 107 cm (-0 cm)
    Under byst - 89 cm (-1 cm)
    Midja - 84 cm (-3 cm) ??
    Mage - 93 (-3 cm) ??
    Höft - 112 cm (+2 cm)
    Rumpa - 124 cm (-0 cm)
    Lår - 71 cm (-1 cm)
    Vad - 41,5 cm (-0,5 cm)

    Jag kan inte fatta, jag får stå fast vid mina ord till Kajsa häromdagen; Jag tror att kroppen vill ha lite kolhydrater ibland..(HAHAHA) För trots mina synder har jag blivit av med ytterligare 3 cm runt magen (nu är det "bara" 5 cm kvar tills jag är nere på 88 som jag tror är gränsen för vad kvinnor "får"/ska ha som mått där) och 3 cm i midjan med. Vågen står på 91,2 och om det stämmer har jag ingen aning om.

    Visserligen har min höft plussat med 2 cm men det rör mig inte så mycket. Jag ska kämpa nu!! Nu jävlar..


    Nu ska jag pallra mig ner till Arbetsförmedlingen för att fixa och trixa lite med datum och så inför min skolstart. Oj oj, har ni tänkt på att jag börjar skolan nästa vecka? Sista veckan som jag bara är hemma om dagarna..hur ska det gå? Åh, vad jag kommer sakna att få sova på mornarna (om jag nu får dag-tid vilket jag verkligen hoppas trots mitt sega morgonhumör)..efter Af ger jag mig iväg till Sundbyberg tror jag, hälsar på Kajsa på jobbet och ser om jag kan få mig en och annan behandling. (HAHA) Kanske kan passa på att kolla var min skola ligger, den ska ju ligga där någonstans i vimlet. Hm..imorgon är det dags för nya lägenhetsvisningar eventuellt. Kanske två stycken..härligt! Dock i Märsta igen, men den ena är superfin och jag längtar som en tok tills vi hittar en bra lägenhet som vi vill flytta till och kan flytta till så jag kan få börja på noll med inredningen!! Åh, ge mig en ny lägenhet NUUU. Nu nu nu!




    Myslördag!

    Jag och älskling åker in och går lite i "gamla stan" idag..mys! Sen bio.."Sommaren med Göran".

    Återkommer senare.



    Hem ljuva hem.

    Äntligen är jag hemma, verkligen hemma. Det känns skönt. Men jag saknar ju alla i Västervik redan..

    Svärfar och Johan kom och hämtade mig på centralen, skönt att jag slapp ta pendeln. Nu blir det massa mys framför tvn med älskade älskling och sen sova. Jag är jätte sliten..och min rygg gör fortfarande brännande ont.





    På väg..

    ..nu sitter jag på bussen och har bara kommit någon mil från "viken" och jag längtar redan ihjäl mig så jag spricker tills jag är framme. Framme halv åtta..åh, vad lång tid. Gah!

    Jag lyckades få med mig både väska och påse med PS1 på bussen i alla fall. Det var ingen som sa något..skönt.

    Frågan nu är hur jag ska lyckas ta all packning från centralen och hem själv..puh!!


    På återseende.




    Fredag..

    ..och det betyder hemresa. Tjugo i fyra går bussen som ska ta mig tillbaka till Stockholm och mycket efterlängtade älskling. Härligt! Men trist att sitta själv på en buss så länge, men jag har ju datorn och min mp3, det går nog bra.

    Jag sov till halv tolv idag, PANIK, upp som ett skott och börja packa och städa. Jag tror att jag har fått med all packning nu, jag får ta ett extra varv i lägenheten innan jag åker och titta så jag inte glömt något. Nu tänkte jag äta lite mat och sedan gå ut med soporna för att efter det ge mig iväg en snabbis till Jimmy och Ida (om dom är hemma) och säga hej då och sådär..sedan måste jag cykla hem hit igen och så kommer morfar och hämtar mig och skjutsar mig och packningen till stationen.

    Jag har dock ett problem. Jag har ju ingen resväska med mig, jag packade ju bara ner det jag behövde för 3 dagar i min rosa "handväska/bag". Och så tog jag med mig mitt PS1 och lite spel i en påse och så datorn i handen. Nu har jag dock mycket mer grejer som ska med hem. Dels så köpte pappa en extern CD/DVD enhet till datorn i för tidig julklapp (haha, ja ni läste rätt, julklapp) på vägen från Upplands Väsby i söndags, vi stannade till vid ONOFF. Så nu har jag den med. Den är värd ganska mycket pengar och är helt ny. Plus datorn då. Det är inte direkt något jag vill lägga i bagageutrymmet på bussen. Så allt det jag är rädd om har jag packat ner i min handväska, den brukar jag få ta med mig in på bussen, men allt annat och om det är tunga saker måste det läggas i bagageutrymmet. Då har jag en stor påse med kläder (blev ju lite mer som jag fick av pappas sambo som ska med hem) den kan jag tänka mig att lägga där (i bagageutrymmet). Men min handväska är proppfull med grejer, inklusive datorn och den vill jag gärna ha med mig på bussen, tänk om dom anser att den är för proppad, stor och tung så jag inte får det? Dessutom har jag ju en påse med mitt PS1 och det i, det vill jag ju helst inte heller lägga i bagagen..så det återstår att se om dom säger något om att jag inte får ta med det in på bussen. Då tänker jag säga att dom får ansvara för det om det försvinner (för det gör dom ju inte egentligen). Sen har jag ju påsen med alla skrivblock jag köpte på ÖB igår till när jag börjar skolan, lite skor och skit i med. Hm.

    Lite frågeställningar..
    Någon mer än jag som blir nojjig över att lägga sina grejer i bagageutrymmet när man ska åka buss? Och tycker inte ni att jag har rätt att ta med mig det som är mest värdefullt in på bussen? (SUCK)

    Jag kommer skriva i bloggen lite på vägen hem, nu måste jag springa. Hej svejjs!!




    Hoppsan.

    Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här, men det är fullt upp om dagarna. Jag passar på att hinna med så mycket som möjligt och umgås mestadels med Ida, Jimmy och barnen. Imorgon är det tänkt att det ska bli hemresa, tjugo i fyra bär det av. Jag har min kära morfar till hjälp med packningen till stationen. Hemma ungefär halv åtta i Stockholm, så jag och Johan kommer hem ungefär samtidigt. Åh, vad jag har saknat honom..jag hoppas att han har saknat mig med. Lite i alla fall.. (LER)

    Imorgon tänkte jag ägna dagen åt att packa och städa upp här i "lånelägenheten" (pappas) och sedan säga hej då till mina kära "syskonbarn", dom är så underbara. Världens finaste familj!! Eventuellt hinns det med att få till ett möte med någon mer. Jag har mina idéer, jag får se vad jag hinner och hur länge jag sover imorgon. (HAHA)

    Nu ska jag snart lägga mig och titta på tv en stund innan jag somnar gott, har varit lite bakis idag. Gårdagen bjöd på "fest" med lite dricka och krogbesök. Mycket trevligt..inte lika trevligt för viktresan dock. Men hårda tag är det som gäller när jag kommer hem!! Bakläxa med 200 situps mer om dagen av Kajsa..(HAHAHA)..oj oj.

    Godnatt kära vänner, alla som jag känner. Jag slänger in ett par bilder, den ena på mina mystiska bristningar som dykt upp på "höften", jag har haft bristningar där jätte länge, men idag har de blivit jätte stora och blå-lila-röda, jätte framträdande..ser ganska otäckt ut och jag fattar inte varför. Någon som vet? Jag stod och speglade mig och såg det och sa rakt ut hemma hos mamma tidigare idag; MEN GUD. Vad är det här?? (Helt förskräckt) Först tänkte jag att det var smuts..skumt..Mamma säger att det är vanligt, men jag gillar det inte. Jag hoppas hon har rätt i att det försvinner i alla fall..

    De syns mycket mer i verkligheten, mörkare och väldigt "blodsprängda" och utåtbuktade från huden. Ursch..



    Andra bilden är på dagens tabbe från när jag, Ida och barnen spenderat dagen ute på Lysingsbadet i poolen och i solen..jag har bränt upp mig som vanligt, även att jag smörjde mig med solskyddsfaktor 50. (SUCK) Missade tydligen ryggen/nacken/axlarna..gaah! Det gör så ont.



    JÄVLIGT ONT till och med. Det kan uppstå stora svårigheter att sova med detta. Får väl ligga på mage......



    Vilken underbar dag!

    Den här dagen kunde inte blivit bättre..

    Allt började runt klockan tio i förmiddags med att mamma frågade om vi skulle ner på stan en sväng, vi pratade lite löst om det igår men bestämde inget. Jag blev överlycklig, studsade upp ur sängen och började göra mig iordning.

    Mötte upp mamma utanför henne och så cyklade vi ner mot staden..så strosade vi runt lugnt och mamma köpte två skitsnygga tröjor till mig inne på Kappahl.

    En luftig, stor tröja/tunika..



    Och en kofta..



    Bilderna ger inte rätt bild av kläderna, bättre ni ser dom IRL.

    Vidare mot Lindex. Jag hittar ett par svarta leggings (som för övrigt gått sönder i en söm redan efter ikväll, suck, snacka om dålig kvalitet, för dom sitter inte åt alls så det är inte därför) ett par leopardmönstrade örhängen (sådana som du har Ida, jag högg dom direkt, haha) en leopardmönstrad scarf och lite hårspännen..

    Bilderna är tagna när grejerna ligger på pappas biljardbord, därav den gröna hemska bakgrunden. ;)







    Sen bar det av in till Din Sko. Där fastnade vi bland rea-högarna och jag hittade dessa för 99 kr. Toppen tänkte jag, då kan jag välja mellan låga skor och högklackat när jag vill ha leopardmönstrade skor på mig. (HAHA). Jag har aldrig gillat såna här "slip-in", tycker dom ramlar av en när man går, men dessa var faktiskt riktigt sköna. Supernöjd!!



    Efter alla dessa fynd avslutade vi inne på H&M där jag bara köpte mig ett balsam som var billigt och som jag vet är bra.

    Ja, det var det. Sedan åkte vi hem till mamma och åt mat! MUMS. Sen åkte jag hem till pappa där han och hans sambo var hemkomna för tillfället från stugan, eftersom det skulle bli speedway på kvällen, och då hade pappas sambo gått igenom sin garderob så jag fick massa kläder, mest tröjor, men även denna ursnygga klänning som jag blev helt kär i..Åh. Så fin den är.  TACK SÅ MYCKET!!



    Även här är det svårt att få en uppfattning om hur klänningen ser ut, jag får ta en bild när jag har den på mig någon dag. Superfin i alla fall, blev överlycklig när jag fick den. TACK! Och så fick jag även två deodorantspray som jag tycker luktar så fruktansvärt gott, som godis, som hon inte använder tydligen. TACK igen!!

    Efter den halvan av dagen var det dags för speedway. Stannade till hos morfar och Ingrid på vägen så jag fick träffa dom lite och sen cyklade jag vidare upp mot Ljungheden (eller vad det heter nu för tiden, fattar inte varför man ska byta namn på allting jämt, det kommer alltid heta Ljungheden för oss här i Västervik i alla fall). Och oj vilken seger det blev! Underbar kväll. Inte nog med att det var så härligt att få se speedway live igen så vann vi riktigt stort mot ett väldigt bra lag. Det är inte varje dag man gör det..oj oj! Visserligen hade dom en av sina toppförare borta men hade han varit med och tagit fullt hade det inte hjälpt ändå!! Så stort vann vi..Härligt. Slutsiffrorna skrevs till 60-36.

    Nu ligger vi tvåa i tabellen om jag förstått det hela rätt..underbart!! Heja Västervik.

    Nu ska jag börja runda av här vid datorn, även att jag ligger i sängen med bärbar i knät så är det jobbigt. Måste nog sova, börjar få huvudvärk..men lite tv blir det först.

    Godnatt.

    Jädrans!

    Jag höll ju nästan på att glömma att det är måndag, vilket ju betyder att ni ska få ta del av mina mått igen..

    Så, här kommer dom;

    Hals - 35 cm (-0,5 cm)
    Överarm - 33,5 cm (-0,5 cm)
    Byst - 107 cm (-1 cm)
    Under byst - 90 cm (-1 cm)
    Midja - 87 cm (-0 cm)
    Mage - 96 cm (-2 cm)
    Höft - 110 cm (-5 cm) ??
    Rumpa - 124 cm (-4 cm) ??
    Lår - 72cm (-1 cm)
    Vad - 42 cm (-0 cm)

    Jag kan inte tro det är sant. Eftersom jag slarvat mycket de senaste dagarna med såväl mat, mattider, för mycket gott i form av glass och kakor och promenader så hade jag ställt in mig på att ha gått upp några cm här och där..istället har jag förlorat 5 cm runt höften och 4 cm på rumpan, jag blir så himla glad. För rumpa och höft var de ställen jag såg minst resultat på förra veckan..Ida sa till mig när jag kom igår att det syns att jag gått ner, mamma sa samma sak idag. Men jag har så svårt att ta emot sådana komplimanger då jag själv inte vågar tro att det är sant. Men det är sant..faan vad glad jag är. Och nu svär jag med, rätt ut, men det skiter jag i. (HAHA)

    Det som står inom parentes är alltså det jag förlorat sedan förra mätningen, alltså för en vecka sedan (förra måndagen) och här kommer nu vad jag förlorat allt som allt sedan jag började mäta mig för två veckor sedan..

    Hals - 3 cm
    Överarm - 2,5 cm
    Byst - 4 cm
    Under byst - 3 cm
    Midja - 5 cm
    Mage - 10 cm
    Höft - 8 cm
    Rumpa - 5 cm
    Lår - 4 cm
    Vad - 1 cm

    Det var allt..för den här gången. Jag återkommer imorgon..nu är det godnatt för imorgon har jag mycket att hinna med. Puss på er alla.






    Favorit i repris.

    Jag sitter hos Jimmy och Ida nu, bara minstingen är vaken. Ida pratar i telefon och Jimmy försöker roa Nellie.

    Tidigare idag var jag hos mamma och åt mat, potatis, sill, gräddfil, dill och ägg. Åh, så gott det var. Sedan gav jag mig hem till Jimmy och Ida, en favorit i repris.

    Jag ska nog dra mig hemåt snart för lite mys framför tvn, ska fylla på mitt internetsurf med en vecka med tror jag..

    Och det här blev ett väldigt tråkigt inlägg känner jag, jag vet inte vad jag ska skriva.
    Jag skriver mer senare eller imorgon.

    Jag saknar min älskling..åh, vad jag älskar honom! Man uppskattar verkligen vad man har, om möjligt ännu mer, när man är borta från varandra såhär. Och det har bara gått en dag. Men imorgon är det speedway och så ska jag hälsa på morfar och Ingrid tror jag så den dagen går nog fort, sen är det onsdag och då åker jag kanske hem..




    Försummar bloggen..

    ..ja, det blir lätt så när man har ganska fullt upp.

    Igår när jag hade "landat" lite så gav jag mig iväg till Ida och Jimmy+barnen. Åh, det var så efterlängtat och mysigt att träffa dom små igen. Som inte längre är så små..huja, vad tiden går fort. För fort..

    Det blev att jag stannade där hela kvällen, jag fick mat (kycklinggryta och potatis som var supergott) och senare på kvällen kände vi oss sugna på något gott så vi bestämde oss 7 minuter i 22 att vi skulle åka bort till Willys och handla något. (HAHA) Cyklade som galningar dit och kom dit 3 minuter innan stängning. Pinsamt! Jag som har jobbat där vet vad man tycker om att kunderna kommer infarandes minuterna innan stängning. Vi sprang förbi vakten som redan kommit såklart och in som yra höns och stressade ihop lite vi ville ha. Jag tog vindruvor och kiwi och Ida hon gjorde en handling som mer liknade en storhandling med hårfärg och allt. (HAHAHA) Ida då!!

    När vi väl kom därifrån och närmade oss "hemmet" igen så kände vi att vi inte ville hem riktigt än, det var så mysigt att bara cykla omkring ute i Västervik igen, det var så länge sedan och jag kände mig som 15 igen. (HAHA) Så vi gick in och hämtade en filt och tog med oss allt ner till stan där vi slog oss ner vid vattnet..och där satt vi och hade lite picknick och pratade om allt mellan himmel och jord, så himla kul var det. Härligt! Och jag klämde i mig en "dammsugare" (punchrulle) OCH en chokladboll, fy mig. Men oj så gott det var och det var ju faktiskt fortfarande helg. (HAHA)

    När klockan närmade sig ett åkte vi hemåt igen och jag åkte hem till mig..eller ja, pappa, där jag bäddade åt mig och la mig med datorn en stund och sedan kollade på tv tills jag runt 4 bestämde mig för att det var dags att sova. Jag hade ju tänkt ta en morgonpromenad idag, tror ni det blev så? Nej.

    Vaknade runt halv tolv när mamma väckte mig i telefonen, men somnade om sedan och gick upp halv ett. Nu sitter jag här och ska snart ge mig iväg bort till min kära mamma och äta middag. MUMS! Sen åker jag vidare till Jimmy och Ida igen tror jag, hoppas dom är hemma och så kanske jag kan få med mig Ida på en promenad då istället......






     

    Surf i bilen?!

    Det här är så häftigt att jag bara måste berätta om det. Jag sitter nu alltså i bilen med pappa och hans sambo påväg "hem" till Västervik. Och ja, jag bloggar. Vad kul det känns. Jag har fått en av mina önskningar uppfylld, eller två kan man säga. En bärbar dator, som dessutom är snygg och som jag trivs med, OCH mobilt bredband. Nu har jag alltså skaffat en Comviq surfsticka. Det innebär alltså att jag när jag behöver och vill kan "tanka på" min surfsticka, som innehåller ett sim-kort, precis som på en vanlig mobiltelefon. Jag kan tanka på för en dag (29 kr), en vecka (89 kr) eller en månad (249 kr). I mitt paket med surfstickan jag köpte idag ingick en endags-surf och därav har jag nu installerat det och kan nu surfa idag..i bilen..på motorvägen. (HAHA) Så skoj! Jag är alldeles till mig, även att man kunnat det hur länge som helst, men jag har ju inte kunnat det.

    Nog om det, nu ska jag koppla in min externa hårddisk och sätta på lite musik, se vad jag får för reaktion från dom där framme. (HAHA).

    Och jag ska tala om att jag saknar Johan redan. Jag bestämde mig alltså som ni förstår för att följa med pappa hem till Västervik, träffa Ida och Jimmy+barn står högst på listan. Och mamsen, och morfar och Ingrid om det passar dom. Och på tisdag ska jag få njuta av det som står mig så väldanst varmt om hjärtat - speedway, LIVE! Västervik möter Dackarna, smålandsderby. UNDERBART! Jag hoppas på bra väder och MYCKET folk, vilken stämning. Och vinst såklart......



    Vilken mini!

    Datorn verkar fungera kanonbra..jag är supernöjd. Enda nackdelarna är att tangenterna känns lite ovana, men det lär jag mig snart hoppas jag, trycker gärna på flera åt gången när jag försöker skriva snabbt. (HAHA) Sen att det inte finns någon CD-läsare. Det får jag väl köpa till en extern, kan ju vara bra att ha för att installera vissa program och så..

    Annars, toppen!! Jag skriver det här på den nu faktiskt..ligger i sängen (åh så härligt det känns att slippa sitta vid den vanliga stationära i vardagsrummet), bara kopplar av framför tvn med msn på här och klinkar ner ett litet blogginlägg här.
    Ni ska få se bilder på pärlan, först ska jag berätta lite om dagen..

    Idag var vi på Gröna Lund. Jag övertalade pappas sambo att köpa ett åkband och åka med mig, vilket inte lönade sig i slutändan ändå då vi dels fick ont om tid och dels så fick jag inte med henne upp i de åkattraktioner jag ville. (HAHA) Slutade med att jag tog mod till mig och åkte Fritt Fall Tilt och Extreme, SJÄLV. Eller ja, jag var ju inte själv, men ingen i mitt sällskap följde ju med mig. (SUCK). Men det gick ju bra och här sitter jag..

    (HAHA)
    Ja, en trevlig dag hade vi i alla fall, fick i alla fall med mig Johan och pappa in i Blå Tåget och Spökhuset..och Popexpressen åkte Johan med. Kvasten fick jag med mig pappas sambo upp i i alla fall men hon blundade ju hela tiden. ;)

    Hur eller hur, en bra dag, sedan skyndade vi oss hem till direktsändningen av GP-speedwayen. Tacos blev det och några öl för pappa och Johan. Numera sover vårat besök och min man som egentligen borde ligga här jämte mig nu smet iväg med en kompis en sväng..han kommer väl inatt någon gång. Men det känns okej..bara han är pigg och kry imorgon! För övrigt åker ju pappa och sambon hem imorgon, helgen gick allt för snabbt. Känns tråkigt..men jag kanske följer med dom hem och går på speedwayen på tisdag och åker hem sedan på onsdagen eller så..jag får se. Ska bestämma mig till imorgon. :)

    Nu ska jag slänga in ett par bilder till er och sedan är det godnatt. Bild på bilden av mig ENSAM i Fritt Fall Tilt kommer imorgon..

    Riven ost, isbergssallad och gurka..

    ..tacochips, gräddfil och stark sås. Mjukt tacobröd eller pita..




    ..tomat, majs och riven cheddarost. Det var valalternativen på tacos-bordet.





    På tal om mat och sådant så har det blivit alldeles för mycket slarv i helgen, så det blir hårdträning i veckan. Och jag ska nog inte unna mig mycket alls dessa veckor som är kvar till festen nu. Skärpning. Mina 10 förlorade cm i magen har nu minskat till 6 förlorade. Men då mätte jag mig precis efter vi ätit tacosen visserligen..men ändå. Hårda bud igen nu.

    Och här, här har ni min pärla..det var den här jag slutligen bestämde mig för. Så jäkla fin!!



    Musen är trådlös med samma design som datorn och den köpte jag till för 449 kr. Den har som ni ser redan blivit lite kladdig av fingeravtryck men fick en putsduk till så jag ska putsa den lite. Den här ska jag ta hand om som om den vore min lilla bebis. Näst efter Lola då..(LER)



    Godnatt.