• Tillbaka till startsidan
  • Gullhönan säger mums.



    Du är så söt älskade lilla vän! Som jag skrev i min bilddagbok, tänk att man kan tycka om ett litet djur så mycket, efter bara 3 dagar..

    Smakar på mineralstenen lite.



    Här får Lola smaka knäckebröd för första - men inte sista - gången, det verkade hon tycka mycket om!



    Och här får hon smaka lite ost..det var nog ännu godare. Knäckebrödet var nog mest skönt för tänderna! :)



    Vår lilla bebis. (LER)




    Godnatt säger vi alla 3...



    Det sötaste vi har.


    Ja, somliga lägger ut hundratals bilder på sina barn i blogg eller i bilddagboken varje dag, vi har inga barn ännu, så ni får nöja er med det sötaste vi har - Lola. (HAHA)















    Idag satte vi äntligen in skålen med badsanden. (Vi har letat efter en bra skål, som inte kostar multum som på djuraffären, så hittade vi denna för 5 kr på loppis idag - PERFEKT) Och hon blev så himla glad. Man såg det verkligen på henne. Hon dök ner i sanden direkt och skuttade runt och sprattlade och rullade sig. Så himla söt!







    Här är hennes hjul..lite roligare och finare än dom vanliga tråkiga som man brukar ha. :)



    Här är hennes hus.



    Hennes gungbräda.








    Kommentarer.

    Tänkte att det var dags att svara på lite kommentarer igen...


    Från Tessan angående Mikael Wiehe-texten jag la upp;

    "Det stämmer det där..
    Jag är bra nära att ge upp hoppet ibland, speciellt nu när jag har jätte jobbigt med det mesta :( "

    Svar;

    Tråkigt att du har det jobbigt Tessan. Men du ska inte ge upp. Det finns så mycket gott i livet, och även om det inte känns så just nu så kommer det till dig med. Det gäller att ha tålamod även när hoppet tryter. Jag vet hur det kan kännas ibland, men du har dina vänner och din familj som behöver dig och vill ha dig i deras liv! Kramar.


    Från Malin om inlägget som handlade om min kommande arbetsintervju;

    "Kul :) Roligt att du har jobb på G ! Håller tummarna. Ha en trevlig helg!"

    Svar;

    Tack så mycket, och det gick ju bra vad jag vet. Hehe! Kram.


    Från Vivvi om Lola;

    "Hejsan gumman! De var bra längesen. Hoppas allt är väl :) De var då en söt en :) Tihi. Ha de bäst Kram Vivvi."

    Svar;

    Hej hej! Jo, det var ju det. Men nu har vi ju pratat lite på telefon iaf. Hoppas vi kan ses någon gång snart. Allt är toppen som du vet och hoppas allt löser sig bra för dig med till slut med allt. ;) Ja, visst är hon söt den lilla. En riktig sötnöt! Ha det så bra du med. Kram.


    Från Rebecka;

    "Vilken fin blogg gumman! Hur har du fått till den?"

    Svar;

    Tack så hemskt mycket gumman, men det har jag nog redan sagt en gång. Men bättre en gång för mycket än en gång för lite. :) Jadu, med mycket pyssel, lite hjälp av en bekant och ganska mycket hjälp från designadinblogg.se så fick jag till det till slut. Men det tog mååånga timmar! Kram.


    Från Emelie om inlägget som handlade om överdriven säkerhet och legitimation;

    "Hehe låter som en helvetes dag med legget o allt, men måste ändå säga att det är bra att dem ber om legg, man funderar ju självklart på vem som skulle komma på tanken att uppge sig för å vara nån annan, men tänk om nån gör det ...blir jobbigt för den som inte är med på noterna ;) Men läste att du hade hittat det iaf - gott det !!! Kram Emelie!"

    Svar;

    Jo, visst kan det vara bra. Men dom behöver ju inte överdriva. Och jag menar, vad är faran med om någon idiot skulle skriva över mig från Af i Västervik till Af här? Är väl skillnad om det handlar om liv och död eller om pengar! Haha. Men jag förstår hur du tänker. :) Ja, det var väldigt skönt. Nu kan jag iaf använda det till i sommar utan att behöva slänga ut pengar på ett nytt. Kram.



    Jaha, det var nog allt för denna gång.
    Godnatt mina vänner!





    Nu börjar det hända något.

    Sådär! Puh..städat hela dagen, sedan gjorde jag maten klar till Johan kom hem, tände lite ljus och gjorde det mysigt. Jag hann även med att slänga ihop en kladdkaka som en liten överraskning...





    Man får ju försöka vara lite kreativ ibland. Haha!

    Nu följer lite bilder på - faktiskt numera till 100 % - VÅR lägenhet....


    1. Del av köket, de snygga luckorna!



    2. Ännu en del av köket - de delar som inte finns med på bild är ännu inte helt färdigstädade. HAHA!



    3. Hallen sedd från ena köksöppningen med dörr in till v-rummet till höger efter klädställningen, dörren till toaletten rakt fram, dörr till klädkammaren först till vänster, ytterdörren efter och dörren till sovrummet till höger jämte toaletten.



    4. Hallen..ignorera de fula sladdarna som vi ska ta oss i kragen och fixa till någon gång innan vi dör. HAHA!



    5. Hallen igen.



    6. En hylla i vardagsrummet där jag ställt in de lite finare glasen.



    7. En del av vardagrummet.



    8. Samma som över.



    9. Soffdelen i vardagsrummet. Blommorna på bordet fick vi av damen som ägde väskan vi hittade. Hon hämtade den förrut och på lappen står det; Tack för att ni hjälpt mig. Jag är verkligen tacksam. Gunilla Förare. Hon var för söt hon!



    10. Fönsterdelen i vardagsrummet..jämte finner man dörren ut till balkongen men jag klippte bort den delen för att vi har två stora sopsäckar ståendes där fortfarande. (LER) Till höger finns även andra dörren som leder till köket.



    11. Del av sovrummet.



    12. Ytterligare sovrum. Ignorera dock klädhögarna på sidorna av byrån, de SKA BORT! Slarvigt av mig..men orkade inte ta om bilden bara på grund på det. HAHA!



    13. TV n som står vid väggen mitt emot sängen, dock ska de gröna lyktorna bort eftersom vi kör rött där nu.



    14. Dörren in till badrummet/toan.



    15. Del av badrummet/toan. Badkar och tvättmaskin.




    Och så sist, men inte minst - Lolas boning. Hon finns i vardagrummet i hörnet bakom dörren. Bättre bild på detta, och henne, kommer när det har städats lite. Gud så dom stökar till det efter bara två dagar. Men vad gör det, hon är ju SÅ underbart söt den lilla rackar´n!




    Sådär, nu ska jag försöka få kontakt med den lille, och älskling som är helt inne i "Cops" på tv n. HAHA!
    Vi hörs! Tjillevippen.




    I väntans tider och på städhumör.

    Hm, sitter och väntar på att damen som äger handväskan vi hittade igår ska höra av sig och komma och hämta den. Ja, precis, du läste helt rätt. Jag och Johan hittade en handväska på parkeringen igår med plånbok, mobiltelefon (en jävligt fin sådan faktiskt), glasögon & hela köret i..vi bestämde oss (eller JAG bestämde mig) för att ta med den upp och kolla vem den tillhörde för att sedan försöka få tag i denne. Fanns körkort och sådant i plånboken med namn så vi slog upp henne på Eniro. Hon bor tydligen här i Upplands Väsby och vi ringde hem till henne utan resultat. Vi testade flera gånger men ingen svarade. Hm..tittade igenom mobiltelefonen lite (ja, det kändes väldigt dumt och som om vi gjorde världens största intrång, men vadå, vi var ju tvungen att få tag i någon) och till slut hittade vi en kontakt som vi fattade det som var en dotter till henne. Ringde, men ett litet barn svarade, sa att mamma är på konsert och att bara barnvakten finns där. Hm, okej..leta vidare. Men kunde inte riktigt hitta någon mer som vi trodde kunde veta var hon höll hus..vi ringde hem ett par gånger till och lämnade ett meddelande på telefonsvararen. Vi kunde ju inte ringa mobilen eftersom den låg i väskan hos oss..(HAHA)..klockan gick och det blev läggdags, vi tänkte att hon kanske kommit hem sent och inte velat ringa och väntar till imorgon (idag). Men icke..ingen ringde, men jag var otålig och orkade bara vänta till strax innan sju innan jag försökte ringa henne hem igen. Jag målade upp alla möjliga senarion, att det skulle hänt henne något, att hon var död och vi skulle bli misstänkta för att vi hade hennes saker eller att hon helt enkelt inte märkt något ännu. Men det vore ju konstigt, en hel väska lixom, det märker man väl ganska snabbt. Hm...

    Fick i alla fall inget svar nu heller, då kom jag på att jag kunde kolla på skickade meddelanden, vem hon skrivit till senast (för i inkorgen var sms en 3 dagar gamla och två var inte ens öppnade). Där kom det fram ett meddelande till en karl där det stod något i form med "Grattis på namnsdagen önskar mamma". BINGO! 

    Slog numret till denne, trots att klockan knappt blivit sju. Men det var ju för ett viktigt ändamål ändå. En lite trött men ganska glad röst svarade och jag förklarade hela situationen. Han blev nog ganska ställd först och lät väldigt uppstressad och förvånad i sina frågor var vi hittat väskan och så vidare. Till slut sa han att han skulle göra allt för att få tag i henne. Han sa att han kunde prova ringa på mobilen..jag sa; Men det kan du ju inte, för den är ju här hos oss. HAHA! Han svarar; Det har du jävligt rätt i du! Men jag försöker få tag i henne och sen, kan man nå dig på detta nummer? Ja..osv.

    Efter kanske en kvart ringde min mobil, det var ägaren till väskan. Hon var så glad och lycklig sa hon flera gånger och så berättade hon lite om gårdagen och att hon märkt att väskan var borta, att hon letat och letat och varit helt förstörd. Och det förstår man ju när hon tappat hela sitt liv nästan. Sedan kom vi fram till varför jag inte fått tag i henne på hemtelefonen, hon hade ju NYCKLARNA i väskan MED! Oj oj oj..så hon kom ju inte in, hon hade fått sitta hos grannen och väntat till låssmeden kunde komma och sådär. Förstod inte riktigt om hon hade fått en ny nyckel bara eller om dom bytt hela låset, men hon hade i alla fall fått betala 1 500 kronor! Puh..stackars. Men nu var hon så lycklig, även att allt blivit spärrat och så..sedan frågade hon såklart var hon kunde hämta väskan och om hon kunde komma runt tolv idag för hon ville sova ett par timmar till, hon hade ju inte sovit på hela natten av oro stackarn. Så kom vi fram till att hon skulle höra av sig innan hon kom och hon avslutade samtalet med att säga; Åh, vad glad jag är. Nu tror jag mer och mer på änglar!! Stort tack! Vi hörs senare...

    Men hon har inte hört av sig ännu. Jag sitter och funderar på om jag borde ringa och fråga om hon glömt bort mig eller om jag bara ska vänta. Hm..?!?

    Jag tror nog jag slår en pling, sedan ska jag städa som faan här hemma så det blir tipp-topp. Sedan tas lite bilder!
    Hörs senare.




    Lola.

    Här har ni henne, vår lilla sötnos! Hon är så himla söt...en till kärlek.





    Dock väldigt dålig bild, tagen med Johans mobilkamera, sedan var det väldigt svårt att få en bra bild då hon inte direkt var stilla..så det blev suddigt och så. Bättre bilder kommer!

    So long.




    Ny familjemedlem.

    Idag flyttade lilla Lola in till oss, vår nya familjemedlem - dvärghamstern. Hon är så söt..vi köpte allt som behövdes till henne, och det blev en hel del vill jag lova, och sedan en bur (dock en begagnad då nya är grymt dyra). Under kvällen har vi inrett och gjort det bra för henne, och vi hoppas hon ska trivas hos oss. Nu ska hon få vara ifred i två dagar innan vi ska börja bekanta oss med henne och ta upp henne och så...

    Thats the latest news! Nu är det godnatt för mig, jag hinner verkligen inte med att blogga ens nu mitt ibland alla flyttlådor. Men imorgon ska jag faan bli klar, för nu är det inte så fasligt mycket kvar tycker jag. Sedan kommer bilder...

    Bilder på Lola och hennes hem kommer med.
    Bye for now.



    Suuuuuuuck.

    Tar det aldrig sluuuuuuut.......



    Arbetsintervju.

    Ja, precis som rubriken antyder var jag på arbetsintervju idag för Hemfrid. Jag tror det gick bra, hon verkade nöjd och sa att hon gillade det jag sa och sådär..så jag fick positiva vibbar. Hoppas bara jag inte hoppas för mycket en gång till nu som med Nanny Sthlm. Men, det tror jag inte. Så, wish med luck. Nu väntar jag på papper från polisen som ska skickas in till dom, sen får man väl se.

    Annars har jag tagit det väldigt lugnt idag faktiskt, Malin, Johans kompis var här en sväng förrut - jag var dock inte på det bästa humöret, jag ber om ursäkt för det Malin om du uppfattade det som att jag var lite konstig. Jag är så trött, hela kroppen är sliten, det kliar och killar i näsan (vet inte om det beror på damm, katt eller någon kommande förkyldning) sedan kändes det som jag hade 100 saker att göra, stress och dålig sömn gjorde en del av dagen ganska tröttsam och tråkig. Puh. Så, efter disk och mat gjorde jag faktiskt inte ett dugg mer som hade med flyttkartongerna att göra. Älskling och jag somnade en stund, sedan åkte vi ner till centrum, köpte semlor och sockerdricka. Sen hem till svärföräldrarna en sväng, det var lika trevligt som vanligt, man vill knappt slita sig därifrån. Vi spelade kort och bara mös. Sedan bar det iväg hemåt igen och jag hamnade vid datorn för uppdatering här och för att kolla på hamsterburar. Vi är jätte sugna på att köpa oss en liten hamster. (HAHA) Vi kan ju inte ha katt, så då kanske man kan ha en sådan liten skit istället. Det är nästa projekt........nu blir det sängen, mysa med karln lite innan han somnar in, han börjar ju jobba imorgon igen efter två dagars ledighet, och helgen såklart. Lite ångest där tror jag...


    Godnatt!



     

    Jag ber om ursäkt.

    För att jag inte skrivit på länge. Det har varit helt fullt upp sedan vi kom hem med flyttlasset. Och det är fortfarande långt ifrån klart. Jag rensade och gick igenom vad som skulle slängas och inte hemma i Västervik och tog med mig allt annat hit till Stockholm, sedan bars allt upp och ställdes i vårt vardagsrum, som har varit rena rama bombnedslaget sedan dess. Hela dagen igår och inatt gick jag igenom kartong efter kartong efter kartong. Jag packade upp allt som skulle vara i köket, och jag måste säga att det nog var mest sådant. Det var tvunget att rensa skåp och lådor riktigt ordentligt och möblera om mycket för att få plats med allt porslin och dylikt jag hade..ojoj säger jag bara! Men nu är väl den biten i stort sett klar i alla fall. Sedan har jag gått igenom övriga kartonger och rensat upp i tre högar; SPARA, SÄLJA och PLOCKA FRAM. Puh..det är väl ca 5 kartonger kvar att gå igenom, sedan är högarna klara, Johan har redan vart nere med en omgång i förrådet med det som ska sparas och säljas. Sedan återstår att städa upp ordentligt och få ordning på allt jag vill plocka fram. Allt småplock, det är ju jobbigast, vet faan inte var jag ska göra av allt....

    Så, av ovanstående anledningar har jag inte haft tid att sitta vid datorn ens fem minuter åt gången i mina pauser känns det som. Och min kropp ska vi inte ens prata om. Den är fruktansvärt trött och mörbultad, har ingen energi kvar alls och humöret sviktar..jag ska ALDRIG mer flytta! (HAHAHA) Det värker i varje liten muskel, speciellt vaderna, jag kan knappt gå. Det ska bli kul att försöka ta mig ner för trappan sen när vi ska iväg till Kista galleria och byta en grej till TV-antennsladden som vi köpte igår...haha...fick en ordentlig massage av Johan i förmiddags när jag behagade kliva ur sängen klockan halv ett, men då får man tänka på att jag var uppe hela natten och höll på med flyttkartongerna, gick inte och la mig förens strax innan kl sex i morse. Jag tror bestämt att det är dags för en till massage ikväll!

    Hej och hå, nu kallar plikten på mig, dags att ta tag i en låda till innan det är dags att ge sig iväg. Skönt med lite miljöombyte, men jävligt tråkigt att komma hem till skiten igen sen. Gaaah. Detta gör mig tokig, jag har lust att slita av mitt hår vad grejer jag har......



    Oj oj.

    För det första vill jag säga att jag tror den här dagen blir lite av ett helvete med blandad förtjusning. Jag har bara sovit fyra och en halv timma inatt, gick och la mig klockan 23.30 ungefär..av någon anledning vaknade jag klockan 04.05 och kunde därefter inte somna om. (SUCK) Det är värdelöst sånt där. Är ju helt slut redan nu för att jag varit vaken sedan klockan fyra. Och klockan är runt sju nu..vi är väl hemma någon gång inatt eller så. GAAAH..

    Men men, för det andra vill jag säga att jag har varit så uppstressad och inställd på dagens datum och vad som komma skall idag, att jag helt missat gårdagens datum. 20 februari - jag och Johan "firade" ju 8 månader! (HAHA) Varken jag eller han hade en tanke på det igår. Som han sa idag när jag sa det till honom; "Vilken tur att vi var så gulliga mot varandra ändå då!" (LER) Men det var väl egentligen ingen katastrof, hade ju känts lite tråkigare om det varit vår ett-årsdag eller något. Men den kommer jag inte att glömma! Inte för något i världen...


    Nu måste jag sätta fart, ska föna håret nu efter duschen och slänga på mig lite mascara, sen kommer skjutsen.
    Jag älskar dig Johan, av hela mitt hjärta!



    JAAA!

    Det gick fort..fick ett samtal av Johanna från Hemfrid redan någon halvtimma-timma efter att jag skickat iväg mitt CV.
    Och jag är välkommen på intervju nästa vecka, tisdag kl 13.00. JAAAA!

    Känns kanon! Hoppas verkligen att detta går vägen nu. Då är lyckan fullständig.

    PUSS! Nu blir det mys med älskling, men först två samtal, ett till mamma och ett till pappa. Vi lägger oss nog tidigt med eftersom det är mycket att göra imorgon. Halv åtta står Johans far beredd här utanför för att skjutsa oss till OKQ8 där vi ska hämta hyrbilen...


    Tjillevippen!



    Var försvann veckan?

    Herre gud, vad den här veckan har gått fort...eller är det bara jag som går hemma om dagarna och inte jobbar och sliter som tycker det?

    Det känns som om det nyss var måndag och älsklingen började en ny arbetsvecka, som om det nyss var fredag och jag skrev inlägget "Fredag, äntligen fredag". Nu är det äntligen fredag igen. (HAHA) Är det inte underbart? Ännu en helg att avnjuta med min prins. Nu är det ju visserligen så att vi åker till Västervik imorgon klockan 8.00 för att hämta de sista grejerna och min flytt blir total. Känns så himla kul, samtidigt som jag vet att det kommer bli slitigt och jobbigt..dels för att jag ska packa allt, rensa massor, lägga i spara och slänga-högar, sen ska allt lastas in i bilen och köras upp hit under kvällen/natten. Nu är det i och för sig inte jag som ska köra, utan Johan och eventuellt hans bror som förhoppningsvis ska följa med..det är för övrigt mycket trevligt tycker jag, dels för att vi kanske kan få lite extra hjälp att bära, och dels för att få visa åtminstonde NÅGON här uppe hur det är i Västervik och hur jag bodde och hade det.

    Någon gång mellan packande, lastande, rensning och att köra tillbaka till Stockholm ska vi även hinna med att äta - pizza, mums, pappa bjuder! (HAHA) Sedan MÅSTE jag hinna med att träffa lilltjejerna med - Elina och Nellie. Åh, vad jag saknar dom alla, Jimmy och Ida med såklart...sedan ska jag försöka hinna dra med mig Johan till pappas sambos mamma, som velat träffa oss hur länge som helst. Johan tycker mest det är jobbigt att fara runt och träffa alla, men jag hoppas att han innerst inne förstår mig med, att jag vill passa på att hinna träffa så många som möjligt när jag väl är där nere. För det är ju inte så att man kan åka ner varje helg och träffa folk..det är långt och dyrt och då blir det "tyvärr" (för Johans del) sådana här resor. Men jag hoppas det ska gå bra ändå!


    Nu längtar jag faktiskt till imorgon, så nu får jag nog ta och göra något vettigt som får mig på andra tankar ett tag. Som att gå och ta något att äta och titta lite på tv...EFTER att jag har skickat iväg mitt CV till Hemfrids Johanna. Det är helt klart nu och ser bra ut. Så, goodbye for now.




    Emma goes natural.

    Puh!
    Nu har jag skrivit ett CV för att skicka det till Hemfrid. Pust..jag HATAR att skriva sånt där. Jag KAN INTE! Kan ingen förståååå det? Blä. Har bett Johans bror om hjälp, frågat om han kan gå igenom det och kolla om det ser okej ut i alla fall. Han är ju bra på sånt där tydligen! Hoppas han ställer upp..men det gör han nog, han brukar ju vara snäll! (LER)

    Och nu, mina vänner, ska jag lägga mig i sängen och sträcka ut nacken lite, för FY FAAN vad ont jag har i den....snyft.

    Jag vill ju inte skrämma er, men jag bjuder på denna.
    Me ala natural....



    Godnatt! Puss.


    Almost forgot.

    Jag köpte nya spislock igår, till våra spisplattor..dom passade PERFEKT i vårt kök. Blev skitsnyggt!



    Sedan, har jag en grej till att visa er..för ett par dagar sedan, vill minnas att det kan ha varit i helgen som var, så fick jag 3 burkar i lite retro design av Johans underbara mamma! Dom är SÅ snygga..så nu samlar jag lite på dessa..



    En för kaffe, en för kakor och en för bullar. TACK SÅ HEMSKT MYCKET ANN! Nu håller jag lite utkik efter sådana här på Tradera (HAHA) och jag har redan hittat två stycken jag vill ha. En burk för te och två små salt och peppar kar. De SKA bli mina. (HAHA) Men så är kruxet att jag hittar massa andra sådana här i andra färger som också är jätte fina, så nu har jag lust att ha dom i alla färger..men det är ju ganska onödigt. (HAHAHAHA)

    Nu ska jag städa klart här hemma, det ska bli toppfint! Johan ska inte känna igen sig när han kommer hem. Och jag har varit på Arbetsförmedlingen idag med ja, och tryckt upp legget i ansiktet på dom..(HAHA)..nej men, det var inte samma karl idag heller, men när allt var klart och jag fått en ny handlingsplan så frågade jag vem jag skulle ha som handläggare. Då sa han; "Kom ska jag visa dig..." Så gick vi runt hörnet och så säger han; "Titta på den här ynglingen, han ska bli din handläggare!" Och gissa vem det var.........


    Dagen blev bara bättre och bättre.

    Jag åkte in till Stockholm Södra runt två-tiden för att möta Malin som drog med mig på en rekryteringsträff/ett informationsmöte om barnpassning för Hemfrid. Jag var så nervös, dels för att jag aldrig träffat Malin, eller i alla fall inte såhär som "kompis" (HAHA) och sen dels för att Malin var ju "inbjuden" till det här, det var ju inte jag..Malin frågade ju bara mig igår om jag ville följa med eftersom jag med är inne på det här spåret - barnpassning.

    Sagt och gjort..innan detta sprang jag dock in på Arbetsförmedlingen för att få mitt ärende fixat nu när jag hittat mitt legitimation. Till min enorma besvikelse så fanns inte samma karl som häromdagen inom synhåll. Kom dit runt halv, det var bara en före mig så jag tänkte att jag skulle hinna innan tåget skulle gå 13.58. Men icke, runt kvart i gav jag upp och gav min nummerlapp till gubben som var efter mig. Han blev glad i alla fall, dagens goda gärning nr 1. (HAHA) Det kommer mera...och jag sprang för att köpa biljett till tåget och tänkte att inte hade väl världen gått under ännu, jag får ju en ny chans imorgon och då kanske han från häromdagen finns där att  trycka upp legget i ansiktet på. 

    Så, väl inne i Stockholm mötte jag upp Malin, som var - långt över förväntan - väldigt trevlig. Iväg till stället mötet skulle vara på och sen var det bara att vänta...när vi till slut fick komma in i rummet hördes orden "Välkomna till det här rekryteringsmötet" REKRYTERINGSMÖTE? Öh..jag trodde det bara var ett informationsmöte. (HAHA) "Ni har ju blivit hitkallade idag för det här mötet av......" Hitkallad...nej...(NERVÖST) Haha! Efter att vi fått fylla i intresseblanketter blev vi inkallade till två personer - den ena för oss på syd-sidan och den andra för oss på nord-sidan. Hm. Nord är jag va?! Öh.
    Springer efter tjejen jag trodde jag skulle till och får en dörr i ansiktet...öppnar dörren och frågar snällt; Jag bor i Upplands Väsby, ska jag vara med här inne då? "Ja, precis, men vi tar en i taget..."

    En i taget...shit, är det här en intervju? (ÄNNU MER NERVÖS) Hahaha!
    Äntligen min tur, när jag kommer in säger hon; "Du var visst på hugget du, det gillar jag!" Ehm, ja, jo..hehe..men jag ska nog säga som det är att jag har inte blivit hitkallad. Jag kom hit med en kompis bara som tyckte det här kunde vara något för mig med eftersom jag också är ute efter sådana här jobb..hoppas det är okej? Eller ska jag gå igen? (HEHE) "Haha, nej nej, vi söker ständigt nya, bra personer och jag tycker det är jätte positivt att du tar egna initiativ. Men jag skulle ju behöva ett CV för det har jag väl inte fått något då...så här är min mail-adress så kan du skicka det så snart som möjligt."

    Okej..sedan pratade vi lite, hon frågade varför jag vill jobba med barn och vad jag gjort efter studenten och lite. Jag svarade så gott jag kunde och till slut sa hon; "Ja Emma, jag gillar vad du säger! Så jag skulle vilja ha en lite längre intervju med dig, så skicka in ditt CV och så blir den andra intervjun förhoppningsvis någon gång nästa vecka."

    (CHOCK) Öh, okej..jaha! FAAAAN VAD KUL! Och skönt. Nu kanske jag kan få komma igång och jobba. Snart...det känns toppen! Hon ville att jag skulle titta lite på avstånd, resetider och viljan att ta mig till vissa ställen som kan ligga lite långt bort och sedan höra av mig med ett rakt och ärligt svar. Om jag tycker att det är ställen som ligger för långt bort så är det helt okej att tacka nej. Det känns ju bra! För man vill ju faktiskt inte ägna timmar åt bara resan om man t.ex. bara ska jobba i ett par timmar hos en familj..som hon sa!


    Men i alla fall, nu börjar det här bli väldigt långt, så jag ska nog börja sätta punkt snart. Påvägen hem skrev jag till älskling och berättade de goda nyheterna. Sedan fick jag ett samtal av en studievägledare som jag kontaktade tidigare idag, angående ett möte för att få lite hjälp och vägledning i mina studietankar...och i slutet av samtalet hörde jag någon/något som började spela, och jag tänkte; Men FÖR FAAN håll käften, jag pratar i telefon! Vad faan är det som låter? Efter att vi lagt på vänder jag mig om och får se en skitig äldre man som spelade på något slags instrument...mitt i pendeltåget! (HAHAHA) När han var färdig - och det lät förjävligt kan jag tillägga - så gick han igenom vagnarna och höll upp en en-krona och mumlade något på ett språk jag verkligen inte kunde tyda. Han fick irriterade nej-skakande huvuden en efter en, tills han kom fram till mig. Jag grävde i fickan för att jag visste att jag hade ett par kronor där, och gav honom hela sju kronor. Jag har aldrig sett någon så tacksam i hela mitt liv. Han tog min hand och pussade på den (DET VAR GANSKA ÄCKLIGT DOCK) Hahahaha...sedan gick han till nästa och upprepade samma visa. Han fick INGENTING av NÅGON annan. Sedan ett par stationer bort klev han av. PLING - dagens goda gärning nr 2.


    Punkt!
    Puss och hej! Kärlek till er alla....



    Humöret är på topp.

    Ja, ni läste rätt!
    Trots huvudvärk och nackont så är jag på toppenhumör just nu - varför? Jo, för jag har hittat mitt legitimation! JIPPIII..
    Alltså, det är helt sinnessjukt var man lägger ifrån sig saker ibland. Jag har letat som en tok här hemma och kollat igenom alla jackor, väskor, plånböcker, mina byrålådor, under badkar och tvättmaskin, i badrumsskåpet, i klädkammaren, i sovrummet på alla tänkbara ställen. Utan resultat!

    Idag bestämde jag mig för att gå igenom mina byrålådor extra noggrant, slängde ut allt som fanns i dom, men inget kort. Jag gick igenom alla mina sminkväskor, inget kort. Jag kollade alla mina handväskor igen, inget kort. Kollade igenom alla jackor igen, inget kort. Så var fanns det? Jo, det ska jag tala om. I en av lådorna på klädförvaringshyllan som vi har på hallmöbeln. Jag ska förklara bättre med en bild - för er som inte riktigt förstår. (HAHA)



    Ja, ungefär så. Fast vi har detta i svart - men det hör inte hit. (HAHAHA) I en av de lådorna låg det...helt sinnessjukt!
    Så det var bara för mig att slänga mig på telefonen till Polisen för att berätta detta, och sedan till UC för att ställa en del frågor angående mitt numera spärrade personnummer. (HAHA) Så nu hoppas jag att allt ska vara på det klara.

    Och jag ska gå ner till Arbetsförmedlingen nu har jag tänkt, för att trycka upp legget i ansiktet på dom och säga; NU, skulle jag vilja flytta över mig från Västervik hit till Upplands Väsby!! Tack!! (HAHA) Hoppas det är samma karl jag får komma till, och hoppas att väntetiden är aningen mindre.....



    Blä.

    Jag mår fruktansvärt illa...huvudet värker och nacken gör ont!
    Vad är detta?! (SUCK)

    Hoppas det är övergående för jag vill fortfarande inte bli sjuk, ursch och fy för att vara sjuk.
    Tror jag ska hoppa in i en dusch, se om jag blir piggare, ta en panodil till och sen ta tag i lite här hemma tills älskling kommer hem! Hm...


    Försöka få i mig lite att äta med, kanske är där problemet ligger?!
    Se you later.



    Ganska irriterande.

    Då var gårdagens uppdatering gjord...och på Arbetsförmedlingen gick det inge vidare! Gaah...jag blir galen på alla dessa aningen överdrivna "säkerheter".

    Kommer ner till Arbetsförmedlingen, på lagom bra humör - riktigt bra humör skulle jag nog vilja säga - kände en enorm energi som jag inte har en aning om var den kom ifrån...kliver in, ganska förvirrad, har ingen aning om var jag ska. Går fram till en pelare med en lapp på; Välkommen! Ta en nummerlapp om du...bla bla bla. Nummerlapp, nummerlapp, nummerlapp...tänker jag...?! Öh...var? Ingen nummerlappsautomat inom synhåll. Folk måste verkligen ha trott att jag var dum i huvudet som jag irrade runt! (HAHA) Till slut hittar jag en annan pelare..med samma lapp. OCH - nummerlappar!

    Tar en nummerlapp...nr 51. Försöker ivrigt förstå mig på nummersystemet och ens hitta nummerskyltarna. Hittar...nr 518...ööhh...nej, det var visst till försäkringskassan som ligger i samma lokal. Öh..DÄR! Nr 40...suck...det här lär ta en stund.

    Klockan är 14.38...klockan blir 14.50. Skriver ett sms till Johan. Gäspar lite...går runt ett varv. Tar en stol...gäspar...klockan blir 15.05...gäspar...funderar...kommer på att jag inte har något legg. SUCK, dom kommer SÄKERT fråga efter legg, men det måste väl faan gå bra med mitt personnummer. Hm...klockan blir 15.15...nr 50 är framme. 15.25...nr 51! Min tur...äntligen. Går fram till disken och den ganska trötta karln som står där.

    - Hej...jag är inskriven på Arbetsförmedlingen i Västervik och har flyttat hit och....
    - Jaha?
    - Eh, ja, och jag skulle vilja flytta över min inskrivning hit nu...
    - Okej, har du legitimation?
    (SUCK)
    - Nej, tyvärr! Jag har ju inte det, det är försvunnet och jag letar som en tok där hemma. Går det bra med mitt personnr?
    - Nej, tyvärr så måste du ha legitimation. Jag kan ta ditt personnummer och gå in i din fil och skriva att du varit här, men för att flytta över dig hit måste jag ha ett giltigt legitimation...
    - Oooookeeeej...SUUUUCK! Det var ju knepigt...
    - Men du vet väl att du måste visa legitimation på Arbetsförmedlingen?
    - Öh, nee, i Västervik har jag inte behövt göra det sen jag skrev in mig första gången, efter det har det gått bra med mitt personnummer...
    - Ja, men det är i Västervik det, där känner dom väl igen dig och vet vem du är, när du kommer in här har vi ju ingen aning om vem du är?!
    - Eh, nee...men...

    (Vid det här laget stirrar varenda en i lokalen konstigt på mig...)
    - Ja, det handlar ju om din egen säkerhet med som du säkert förstår, så att ingen annan kan komma in här och flytta över dig till en annan stad...och ett legitimation är ju lätt att fixa om du inte hittar det gamla. Så så är det!

    Jag svarar lite skämtsamt med glimten i ögat (tyckte jag);

    - Jo, men det kostar ju...hehe...

    Han svarar snobbigt och irriterat, TYCKER JAG!
    - Ja, men herre gud, vad är det för summa egentligen, runt 300 kronor kanske...?!
    - Ja, det är mycket pengar för en som är arbetslös!

    Här blir det ganska tyst och vi avslutar konversationen med ännu ett konstaterande att jag måste visa giltigt legg och jag fick gå därifrån utan att ha fått ett skit gjort! (SUCK) Visst kan jag förstå det där med att visa legg, till viss del, men hallå man behöver väl inte överdriva, vem faan skulle gå in till ARBETSFÖRMEDLINGEN och uppge MITT personnummer och flytta över mig från Västervik till Upplands Väsby om nu det var möjligt...? Jag menar, varför skulle någon ens få för sig en sådan idé? Och om, vad är faran med det, det är ju bara för mig att ändra igen! Gaah. Det är ju sinnessjukt överdrivet tänkt. (HAHA) Ja, nu såhär efteråt kan jag skratta åt det, men jag var INTE glad just då. Surade och grämde mig och letade efter mitt legg överallt. Slutade med att jag ringde till Polisen och anmälde det försvunnet och sedan ringde jag till något slags spärrsystem för att spärra mitt personnummer (som för övrigt var ett betalsamtal och kostade 55 kronor).

    Och 300 kronor för ett nytt...jag skulle mer tippa på runt femhundringen...för det är ju inte bara legget som kostar, utan jag måste ju för faan ta ett nytt foto med. Ursch, bara den biten känns fruktansvärt jobbig!

    Gud vad allt ska vara krångligt.

    Det är ju inte första gången detta händer sedan mitt legg försvann heller. Nu har nästan varenda affär börjat be mig visa legg när jag handlar på mitt kort. Det är i och för sig de affärer som inte har kod-system, utan som själva drar kortet åt en...då är det ju faktiskt bra att de gör såhär, så inte vem som helst som fått tag i mitt kort kan gå och handla med det. Men jag tycker det är bättre att de inför kod-maskiner överallt istället, så man får knappa in sin kod, så behöver man inte gräva fram det där jävla legget jämt. För man har det faktiskt inte alltid med sig, inte jag i alla fall, många gånger vill jag inte släpa med mig hela plånboken, och ska jag då handla så tar jag ju bara med mig kortet där pengarna finns. Jag kanske är konstig...?!

    Så, hittar jag inte legget inom de närmsta dagarna får jag bita i det sura äpplet och skaffa ett nytt (visserligen vill jag minnas att mitt nuvarande ändå går ut i sommar) men det svider onödigt tidigt i plånboken...dessutom får jag vänta tills jag får pengar igen den 25;e innan jag kan fixa detta, för man lär väl inte få ta det på faktura. Så det här med Arbetsförmedlingen och hjälp med skola och utbildning ser ut att få vänta ytterligare....för de ska ju ha legg överallt nu verkar det som....men när jag väl har skaffat ett nytt, då jävlar, då kan jag slå vad om att inte en jävel kommer att fråga efter det. Då ska jag ta mig faaan trycka upp legget i ansiktet på varenda människa jag kommer i kontakt med!



    Arbetsförmedlingen.

    God middag!
    Nu ska jag rusa iväg till Arbetsförmedlingen här i Upplands Väsby för att ändra så jag är skriven här istället för i Västervik. Toppen! Undrar vad man får för handläggare dock, min förra var ju så himla bra! Suck...men men.

    Jag funderar lite på utbildningar, ska rådfråga lite om det idag tänkte jag. Nanny Sthlm verkar ju inte höra av sig. Har skrivit både sms och mail till dom, men icke. Tråkigt. Nu måste jag gå vidare lite känner jag!

    Så, UTBILDNING! Står högst på listan för tillfället..Återkommer med den informationen senare för er som är intresserade. (HAHA)



    Sedan ska jag uppdatera gårdagens inlägg, det är långt ifrån klart, men bloggen segaste så in i norden igår så jag gav upp, orkade inte vänta i 15 minuter mellan varje uppladdad bild och sådär. (HAHA) Så. Later!



    Make and bake.

    Hej hopp!
    Gårdagen slutade lika fantastiskt som den började..och här är mina presenter från Johan;



    Parfymen luktar väääldigt gott!!



    Här kommer lite sminkningar..jag har mixtrat lite med ögonskuggorna de senaste dagarna. Jag blir bättre! Tycker jag själv i alla fall....här gjorde jag i 3 olika färger - lila, grönt och guld (som skulle föreställa lite gult) Haha!







    Sedan fixade jag lite lockar i håret till Henriks födelsedagskalas...



    Och här blev det blått/turkost en dag..










    Ikväll har jag gjort maräng-tårta, med marängbotten, glass, grädde och bananer..det var olagligt gott! Och jag gick säkert upp 5 kilo av bara det..(HAHA) Men vad gör det om hundra år?! Godnatt!





    Valentines day.

    Och såhär långt kan det inte bli en bättre dag!
    Massa mys. Dagen började dock med magont och rädsla för blindtarmen, men det har i stort sett gått över..både jag och älsklingen sov till klockan 12 idag. (HAHA) Men det var skönt..sen fick jag presenter vid frukostbordet. En parfym, en duschcreme och en ask med chokladhjärtan. Och han sa att det bara var småsaker! Alldeles för mycket och superfina grejer! Han är så underbar..gud, vad jag älskar honom! Och inte för sakerna, utan för ALLT han ÄR och ALLT han GÖR. Finns ingen bättre!

    Jag själv hade inte köpt något än, men hade en hel del planer i huvudet. Blev dock ingen av dom då ekonomin tyvärr inte tillät. Så jag gick runt i centrum i en halvtimma idag och bara funderade på vad jag skulle köpa..något bra. MASSAGEOLJA! Så kan jag ge honom en skön massage ikväll..toppen! Sen två TIA-lotter. Han blev jätte glad. Skönt! (HEHE)

    Nu håller jag på med maten och han spelar poker. SUCK på det. (HAHA) Jag försöker mig på att göra en potatisgratäng UTAN lök i idag. Jag hoppas och ber att det ska bli gott, sedan fläskfilé till det! MUMS..hoppas jag! Har aldrig gjort potatisgratäng utan lök förrut, nu blev det bara lökpulver..sedan brukar jag ha i bacon med, men det blir det inte heller nu. Så, wish me luck! (HAHA)



    Efter att ha avnjutit en förhoppningsvis god middag blir det bara massa mys och gott framför tv;n. Och massage då förstås.

    Jag är så lycklig och glad!
    Se you later..eller imorgon..





    Och just det...

    ...jag vill ha minst en besökare till, så når jag hundra-sträcket!
    Toppen, ha en bra dag alla! För det ska jag...(LER)


    Tjillevippen!!

    Fredag, äntligen fredag.

    Just för min egen skull spelar det väl egentligen ingen roll om det är fredag eller någon annan dag i veckan...men jag är glad ändå, just för att det är fredag, just för att det är helg och min älskling inte jobbar och jag får ha honom för mig själv på ett annat sätt än i veckorna. (HAHA) Sen just för hans skull med är jag glad...han är lite halvt nere just nu sedan han blivit omplacerad på jobbet till ett annat kontor i Edsberg. Han vill tillbaka hit till Upplands Väsby såklart! Stackarn, jag önskar det fanns något att göra för honom...

    Annars är det mys som gäller ikväll, hos hans föräldrar. Hans pappa fyller ju år, så stort grattis till honom och en värmande kram! Och hoppas vi spelar mycket Rödskägg (HAHA)

    Grattis Henrik, hoppas du får en helt underbar dag...



    Sedan är det ju Alla hjärtans dag imorgon, icke att förglömma. Då blir det ännu mera mys...vi tänker oss en mysig middag - potatisgratäng och fläskfilé kanske, lite levande ljus och god dricka till detta. Åååhh, vad mysigt det ska bli! Jag längtar..........

    Mums.

    Jag tog mig i kragen och gjorde en god äppelpaj ikväll..och OM den var GOD! Jag vill ju inte skryta, men jag tror att det var den godaste pajen jag ätit i hela mitt liv. Väldigt lyckad. MUMS! Sedan färgade jag ju håret med..det blev helt okej. Bild på det kommer imorgon.......







    Och så förstås MASSA vaniljsås till!



    Godnatt mina vänner.....



    Filar på skönheten.

    (HAHA) Gud vilken värdelös rubrik..
    Men jag ska i alla fall färga håret nu..och prova mina nya ögonskuggor som jag köpte på Rusta igår för 20 kr styck. Maybelline brukar vara bra så det ska bli spännande!

    Hårfärgen blir Deep Plum..(HAHA) Det var faktiskt Johans val, så stackars honom om det inte blir bra. (HAHA) Jag stod i valet och kvalet mellan röd/brun/lila som jag brukar eller denna som är mer lila än röd..så frågade jag Johan och han sa; Ta lila! Jag; Ameeen, faan vad svårt. För jag vill ta den, men jag är osäker, det kanske blir JÄTTELILA..?! Han; Jaa, vad coolt. Ta den. Lite omväxling..

    (HAHAHAHA) Ja..så, vi får väl se var detta slutar!



    Sedan måste jag klura ut vad jag ska göra för mat idag..eller vi..Johan kommer väl hem runt halv fyra-fyra. Sen ska jag göra paj till efterrätt med vaniljsås till. MUMS!


    Se you later...



    Konst i vår hall.

    Vi var på Rusta idag och köpte lite smått och gott vi fått slut på, och så kollade jag på en tavla som jag redan sett ut på deras hemsida, så jävla snygg. Och Johan tyckte det med så vi klippte till och köpte den..den pryder nu vår hall och den passar (som vi redan konstaterat innan den köptes) perfekt till de lila väggarna!



    Den var som gjord för att sitta där! (HEHE) Den kostade bara 49 kronor, visst hade jag kanske kunnat måla en själv, jag gillar ju att måla och jag har ju lite talang för det...men jag tyckte den var värd att köpa istället!

    Nu finns det ännu en tavla, eller två egentligen, som vi skulle vilja ha...en till köket eller vardagsrummet och en till sovrummet. Den till sovrummet är ganska stor och avlång, med motiv av ett flertal "kändisar" i svart och lite creme/nougat bakgrund...men den kostar 198 kronor, så vi hoppas att den finns kvar till vi får pengar igen då ingen av oss har särskilt bra med pengar just nu. Och den andra kostar 98 kronor och det är lite blommönster på, som 3 tavlor som man ska kombinera ihop till en lixom, lite svårt att förklara. Så, 300 kronor skulle jag gärna vilja ha i överflöd just nu...hoppet om att detta ska finnas kvar den sista är inte så stort hos mig. Dels för att det inte fanns så många kvar och dels för att jag inte ens vet om Rusta behåller grejer tills det tar slut eller om dom bara har det i butiken under den tiden som "annonsen" gäller. (SUCK) Synd...men sånt är livet!


    Godnatt på er. (LER)





    Tänkvärt!!!

    "Livet kan va besvärligt och svårt
    Livet kan sakna mening och mål
    Livet kan va sorgligt och sentimentalt
    Livet kan va ohyggligt och hemskt
    Livet kan verka mest som ett skämt
    Men det är det enda liv vi har

    Livet kan va ensamt och kallt
    Livet kan va för lite av allt
    Livet kan va skoningslöst hårt och brutalt
    Livet kan va djupt orättvist
    Livet kan va bara en strid
    Men det är det enda liv vi har

    Bara här hör vi fåglarna sjunga när våren slår ut
    Bara här hör vi stjärnorna tändas och solen gå upp
    Bara här kan vi jobba och älska
    Bara här kan vi möta varann
    Bara här kan du gå vid min sida och hålla min hand

    Livet kan va motigt och hårt
    Ibland så bara längtar man bort
    Livet kan va torftigt och tomt och banalt
    Ja, livet kan va bittert och tufft
    Ändå får vi aldrig ge upp
    För det är det enda liv vi har"


    Mikael Wiehe - Livet



    If you think about it.............


    Kommentarer.

    Hej!

    Jag tänkte att jag skulle svara på några kommentarer...


    Från Hulda;

    "Hej!
    Läste om dina klädinköpsproblem! Lika här! fast egentligen inget problem sen många år, för jag köper mina kläder på Gudrun Sjödén. Hon gör kläder för normalstora och stora. Alltså inte till såna här anorektiska som tycks vara rådande stilen! Prova att gå dit! Lite dyrt ibland, men kläderna är av mycket god kvalitet!
    Lycka till!
    Hulda"

    Svar;

    Tack för tipset Hulda och kul att du tycks fortsätta läsa min blogg. Jag ska kolla upp det helt klart! Tack igen. Mvh Emma.


    Från Tessan;

    "Hej sthlms Emma kanske man ska säga :P
    Haha, vill du ha snö så kan jag med glädje dela med mig av den vi har här uppe, vi har så det räcker och blir över....."

    Svar;

    Hej hej..jo, det kanske man kan säga nu. (HAHA) Nja, jag vet inte om jag egentligen vill ha snö, men det vore ju kul om jag kan få använda mina skor och nu även min nya varma jacka! (HEHE) Och när jag tänker efter så, jo, jag vill nog faan ha lite snö. Det är mysigt...bättre än slask och halka i alla fall! Kram.


    Från Malin;

    "Gå ut och gå en långpromenad tillsammans...."

    Svar;

    Ja, det är en bra idé. Vi har länge (sedan vi träffades) sagt att vi ska gå promenader tillsammans. Men det blir aldrig av...jag är nog lite lat. (HAHA) Det är ju ganska mysigt med promenader ändå och vi båda gillar det när vi väl kommer igång med det....(HEHE)....Kram!



    Från Hulda;


    "Hej!
    Den är riktigt fin, din blogg. Och det är klart att rosa är snyggt! Och du är en duktig skribent, och rolig. Lycka till med bloggen! Och hoppas du får ett jobb snart!
    Ha det bra!
    Hulda"

    Svar;

    Tack så mycket för de fina orden! Jag hoppas med på det där med jobb...nu har jag faktiskt sökt ett annat eftersom de jag inväntar besked från inte verkar höra av sig. Så vi får väl hoppas att det lossnar lite på jobb-fronten snart! Mvh Emma.


    Från Sandra;

    "Jätte fin blogg enligt mig iaf."

    Svar;

    Tack så mycket, jag blir så glad! Kram.


    Från Johanna;


    "Jag tyckte iaf att filmen var bra med ett bra budskap! :D Så det såå :D"

    Svar;

    (HAHA) Ja Johanna, filmen var allt bra..jag sa bara att den var lite lång och seg på vissa ställen. (HAHA) Kram.



    Sådär! Enjoy.
    Nu ska vi åka och handla. Tjillevippen!


    Hej hopp.

    Idag känner jag mig glad och är på ett strålande humör. Underbart...jag har bara slappat hela dagen, inte ens tänkt tanken på att sätta mig vid datorn förens nu. Bra för mig! (HAHA) Annars sitter jag vid datorn på tok för länge och glömmer bort allt annat som måste göras. (LER)

    Men NU, tänkte jag att det var dags för ett litet inlägg. Men det blir inte så långt, dels för att jag inte har något speciellt att skriva och dels för att jag ska gå och ta fram falukorven ur frysen och sen städa upp lite. Dra en sväng med dammsugaren tror jag nog allt och sen bara invänta att min älskling kommer hem. Åhh, vad jag längtar efter honom..även att han bara varit borta sen drygt klockan sju imorse. (HAHA) Han finns i mina tankar hela tiden och jag älskar honom så mycket!


    Det är KÄRLEK mina vänner och jag längtar ihjäl mig till den 21 (som faktiskt närmar sig med stormsteg) då vi åker ner till Västervik och hämtar alla mina grejer..den 25 är det helt officiellt att vi är sambos. Det har det väl i och för sig varit ett tag, men det är ju inte förens då jag står skriven här på riktigt och inte bara har namnet på dörren. (LER) Och kalla mig konstig, men jag längtar tills nästa telefonkatalog kommer..för att få se mitt namn på samma rad som Johans.

    A WONDERFUL FEELING...........what a wonderful world!





    Godnatt.

    Ja, det var nog bara det jag ville säga..




    Öhhh?

    Läste precis en artikel i AFTONBLADET, om någon karl som fått älskarinnans namn och något slags mönster inristat med någon form av rakblad på armen medan han sov. Eller hur..dröm vidare. Det måste vara en jävel till att sova i så fall. Jag tror inte en sekund på det, en normal människa vaknar ju om någon börjar rista in saker på kroppen......herre gud!

    Om man inte är medvetslös eller helt nerknarkad!


    Möblerat om i sovrummet.

    Hej och god förmiddag!
    Jag skrev inget mer igår efter inlägget där jag skrev att jag skulle städa och laga mat och allt..och det var just därför - det var fullt upp.

    Jag väntade dock med möbleringen i sovrummet till Johan kom hem..frågade honom vad han tyckte om idén och sådär. Han hade väl inte sådär jätte mycket att säga till om, jag hade ju redan bestämt mig innerst inne (HAHA) men jag ville ju ändå fråga. Hade han sagt att han absolut inte ville så hade det ju inte blivit av. Men han sa mest att han inte visste och sådär..karlar!


    Till slut fick jag hjälp av min trötta slitna man (förståerligt efter hans dag på jobbet) med att flytta på den stooora sängen vi har, och sen fick han gå ut och så fixade jag resten själv. Det blev KANONSNYGGT och MYCKET bättre än innan. Johan blev mycket positivt överraskad när han fick komma in igen och se hur det blev. Då hade jag flyttat på datorbordet (men bara vänt det åt ett annat håll) tv-bänken och byrån, och såklart allt småplock. Han sa att det såg mycket bättre ut nu än innan (han som var SÅ nöjd med hur det såg ut innan, HAHA). Det är kul hur bra det kan bli med bara en annan möblering, som ett helt nytt rum. Och mer trivsamt..vi är riktigt nöjda.











    Sådär!
    Hej hopp..



    Ja, god förmiddag förkyldning?!?

    Har sovit länge idag, IGEN, till närmare halv ett..känner en tryckande huvudvärk som smyger sig på, näsan rinner lite och jag känner mig bara helt matt. Seg..jag hoppas det bara är något tillfälligt, för jag vill verkligen inte bli sjuk!


    Jag ska nog kliva in i en varm dusch, ta hand om mig själv lite..sen ska jag ta fram kyckling ur frysen och lägga fram för tining. Sen väntar disken på mig, och om jag ORKAR så ska jag storstäda till min älskling kommer hem. Verkligen storstäda, ta bort ALLT vi inte använder, bort med allt småplock som bara samlar damm och ner i källaren eller in i klädkammaren om det får plats! Det ska bli skönt att få det gjort och det kommer bli mycket finare..jag är väldigt sugen på att möblera om lite med, framför allt i sovrummet, men sängen är enormt tung så jag kan nog inte flytta den själv. (SUCK)


    Ja, vi får helt enkelt se vad jag orkar med och hur det blir.
    Här kommer bild på jackan jag köpte igår och även två par örhängen jag hittade..det är verkligen farligt att gå in på Ur & Penn med mig. Johan får börja säga ifrån. (HAHA) Igår gjorde han faktiskt det, han tycker ett par av örhängena är SKITFULA (HAHAHAHAHA) men jag köpte dom ändå. Det är ju inte han som ska ha dom på sig.....

    Här är dom "fula" örhängena. Jag tycker själv att dom är snygga, lite tuffa, och garanterat de största jag har. Eller iaf bland de största. (HAHA)



    Ett par enkla gröna bollar. Jag har ju gula, rosa och blå bollar - fast inte i den här modellen. Och nu har jag ett par gröna med. Perfekt!



    Och så jackan då.





    Syns kanske inte så bra på bilderna, men ja, det är det bästa ni kan få. (LER) Så, tjillevippen nu!


    Hemma, äntligen.

    Nu har vi precis kommit hem efter att ha letat som galningar efter en jacka till mig..sprang igenom i stort sett varenda "Outlet" butik i Barkarby utan resultat..jag hittade dock en jätte fin creme vit jacka med hög krage som jag så länge letat efter. Men jag tyckte den var lite för dålig kvalitet på för det priset (529 kr). En sömm var trasig och knapparna var jätte dåliga. Sen var det ditsytt ett ganska fult skärp på och jag hade nog hellre velat ha en i svart. Så, jag lät den vara...när hoppet började svikta så sa älskling att det skulle finnas någon butik bakom alla hus där "Outlet" butikerna låg. Men det var bara vanliga Lindex, Intersport och Stadium. Vi gick in på Intersport..inget. Vi gick in på Lindex (i hopp om att den butiken skulle ha jackor för den var mycket större än den vi var i igår) men nej, inget. Inte en enda jacka säljer dom?! ÖH..jo, EN, svart, skinnjacka - SKITFUL! Då gav jag upp helt..innan vi åkte därifrån frågade min älskade älskling om vi inte skulle ge Stadium en chans till (den var också större än den vi besökte igår) och jag suckade långsamt och sa; Okej......

    Väl där inne var det första jag såg ett "stånd" med en skylt över där det stod; PASSA PÅ NU! Jag gick igenom jacka efter jacka och fick till slut tag i en svart jätte fin som kändes varm och go..sånt där fåraktigt på insidan..det fanns 3 stycken i svart, jag tänkte direkt; Klart att den inte finns i min strl..XS..M..S..SUCK! MEN - där, bland de bruna fanns EN TILL...L !!!!! Lycka, den såg ganska stor ut i modellen så jag tänkte att, den här kan jag nog faktiskt kanske ha. Ropade på älskling och han kom som ett skott (HAHA) sa att den var fin och så kollade han på prislappen (HAHAHA) det hade jag inte ens tänkt på att göra ännu (HAHA) 499 kr. Och min/vår gräns låg på 500 kr. PERFEKT. Provade den och vips - den satt SKITBRA! Äntligen en jacka som inte är för liten, en jacka som jag kan stänga helt och som är VARM. Köpte den utan att tveka.

    ÄNTLIGEN, LYCKA..nu är bara kruxet att den kanske är lite för varm nu när vintern lider mot sitt slut..men jag får helt enkelt njuta av den så länge jag kan!


    Bild på jackan kommer senare, kameran dog.
    Kram till er alla!! Nu blir det mat. Stuvade makaroner och köttbullar..MUMS..


    Actually, I´m oversize.

    Nu är jag inte bara ganska överviktig, utan jag har även ganska stora bröst. Så i t.ex. jackor behöver jag minst strl 46 eller XL för att ens kunna tänka tanken på att få igen den över bysten! Och byxor, ni anar inte hur svårt jag har att hitta byxor..jag var på Cubus en gång för inte så länge sedan och kollade efter just byxor. Jag hittade ett par jättesnygga svarta (precis som jag ville ha) jeans. Men de största jag hittade var i strl 44. Jag måste minst ha strl 46 även i byxor om det inte är en väldigt stor modell. Jag tänkte att jag har ju i alla fall inget att förlora om jag provar dom - just i det ögonblicket var jag helt ovetandes om att jag skulle förlora en del av min värdighet den dagen. Byxorna satt PERFEKT, jag ÄLSKADE dom, dessutom fick jag en väldigt snygg rumpa i dom (HAHA) - MEN, jag kunde inte knäppa dom. Är det inte rumpan som är problemet (som det också ofta är) så är det midjan. Det är så himla typiskt..jag tänkte att jag kunde fråga om dom kanske hade storleken större på lager. Men jag fick inte höra det jag ville riktigt, den lite sura, högst ansträngt léende expediten svarade "Nej, vi kör inte större än strl 44 här!" Nehepp, tänkte jag lite besviket..så Cubus går jag i stort sett bara förbi nu, som så många andra butiker. Som H&M, Gina Tricot och JC, de lägger jag verkligen inte ner någon energi i om dom inte råkar ha en riktigt snygg tröja i stor modell som jag kan klämma mig in i. Det har nog hänt en eller två gånger på H&M i alla fall....och Intersport och Stadium, där var vi inne igår för att kolla efter en jacka, och dom har heller inte större strl än L och 42, likadant är det med Team Sportia, jag har i alla fall aldrig hittat större storlekar än 44 på någon utav dessa butiker.

    Men det jag inte förstår är varför det är såhär?! Är det såhär det ska vara? Visst är det inte bra att vara överviktig och det ska väl inte uppmuntras men vad FAAN, nu är det ju så att vissa av oss är det! Ska inte vi kunna handla kläder som alla andra..utan att behöva banta först?! Aningen diskriminerande om jag får säga det själv..(SUCK)..Lindex och KappAhl är i stort sett de ända affärerna jag kan handla kläder i - såväl byxor, som tröjor, trosor och bh;ar. Dom får många plus i betyget!! Men det försämrar ju helt klart utbudet att det bara finns två butiker jag kan handla kläder i? Och jag kan bara föreställa mig hur det är för de som är större än mig.

    Många butiker kan lika gärna ha en vakt ståendes utanför som stoppar oss lite större kunder och säger "Ledsen, men vi har inget för dig här" På det sättet slipper vi i alla fall ödsla tid och energi på att leta där i onödan. Och ibland känns det just så, som om expediterna - och ofta även andra kunder - tänker "Här finns väl inget för henne, vad gör hon här inne?" "Kommer hon i det där tror hon?" Precis så kändes det igår i en av affärerna. Jag sa till Johan "Titta älskling, den här skulle jag vilja ha, SKITSNYGG, men den finns väl inte i min storlek..." Så skummade jag igenom storlekarna till skrattet från två killar i butiken (som säkerligen inte ens skrattade åt mig, men det kändes så) bara för att upptäcka att dom hade typ strl 40 eller L som högst. (SUCK) Det var bara att gå ut igen..

    Sedan, inte nog med att det bara finns små storlekar - så är det verkligen just SMÅ storlekar med. En jacka vi kollade på var i strl 36 och den såg ut som om den skulle passa en ettåring bättre. Alltså..no words!

    Jag läste en text igår, som folk hade lagt ut på bilddagboken om killar och utséendefixering och sånt..här är en del av den;

    " Nått att tänka på

    Ord som : hora, slampa, skabbig, äcklig, ful, tjock..
    Är ord som alla tjejer får höra någon gång. Det är dessa ord som utformar kvinnorna i vårat samhälle.

    Antingen gör dom oss starkare eller så trycker de ner oss totalt,
    men det finns en sak som är samma för alla flickor, vi tar åt oss.

    Som in i helvete tar vi åt oss.

    Vi ältar det, vi pratar om det,
    Vi tänker på det och vi skadar oss själva med det.
    Vi tar åt oss så mycket att inombords är vi som tomatsoppa, helt mjuka och krossade. Det är såhär som vi blir utseendefixerade.

    Plötsligt handlar allt om kläder, smink och hur man snabbast ska gå ner i vikt och ta världen med storm.

    Vi slåss som barn i sandlådorna om vem som ska få den snyggaste killen.
    Vet ni vad som gör oss tjejer såhär fucked up i huvudet?

    Jo det är alla killar.

    Det är egentligen dom som är utseendefixerade. Kanske inte alltid på sig själva men på dem som finns runt omkring dem.
    Tyvärr är det vi tjejer som är de som står runt dem. Det är vi som står där och tar i mot allt."


    Men är det så konstigt att vi blir utséendefixerade och mår dåligt om vi väger för mycket när butikerna inte ens har kläder som man kan ha? Beror det inte på det? Jag tror inte det är killarnas fel?! Visst, killar har väl en del i det med, för att dom är så himla utséendefixerade och inte kan acceptera större tjejer (nu har jag haft turen och hittat en som faktiskt gör det, accepterar mig för den jag är) men vi tjejer då? Är vi så himla bra själva? Accepterar vi killarna som dom är? Är inte vi lika utséendefixerade? Eller? Är det inte klädindustrin som är den större boven i dramat? I alla fall en väldigt stor del av det.

    DET är något att tänka på.....

    Det är så himla tråkigt, jag blir så ledsen, och det sorgligaste är att butikerna själva inte förstår hur mycket dom själva förlorar på det. Nu har jag inget direkt underlag för det jag uttrycker, att dom förlorar på det, men jag undrar hur många fler än jag det är som bara går förbi dessa butiker......


    Jack-jakt.

    Efter en seg start kom vi överens om att vi skulle ge oss iväg till Kista Galleria i jakt på en jacka till mig. Två vinterjackor jag har känns för små, två höst/vår jackor jag har känns för kalla och så har knapparna lossnat på båda två. Och det är inte första gången...så man ger upp att sy dit dom igen efter ett tag. (SUCK) Och jag behöver ju en jacka. Lite tidigt att gå runt utan, eller med öppen jacka som jag fått göra senaste tiden. (HAHA)

    Så i alla fall, väl i Kista betade vi av butik efter butik, alla klädaffärer vi kunde hitta, utan resultat. För det första så säljer dom flesta affärer inga jackor alls? ÖH? HALLÅ...?! Jag fattar ingenting. Det är väl för faan inte sommar än! Så vi hade inget annat val än att bege oss hem igen - utan jacka. Trist..vi får kolla lite andra butiker imorgon som hade stängt idag.


    Men som plåster på såren fick jag ett par örhängen inne på Ur & Penn. Älsklingen vet ju att jag ÄLSKAR örhängen. Ja, alla smycken egentligen. Och då hittade jag - efter ett snabbt kast med ögat igenom hela lilla butiken - väldigt snabbt ett par jag bara var TVUNGEN att ha. Ett par likadana som jag köpte häromdagen, hjärtanen, fast i rosa/lila..de fanns inte då - annars hade jag nog tagit dom istället för dom vita/genomskinliga. (LER)





    Och nu ska jag plocka av mig dagens "gula tema" och lägga mig i sängen..se om herr "har-redan-söndags-ångest" vill göra detsamma! (HEHE)

    Godnatt!


    Lördagen fortsätter uppenbarligen på det sega spåret.

    Puh..jag har ingen aning om vad vi ska hitta på idag, jag och Johan. Det är så tråkigt..när man inte har sådär värst mycket pengar att spendera heller så blir allt ganska segt. Just nu sitter Johan vid datorn och spelar poker (SUCK) och jag sitter vid MIN dator inne i klädkammaren och håller på att DÖ av uttråkning.

    Johans kompis ringde förrut och frågade om Johan/vi ville gå till "Garaget" i Märsta ikväll, det skulle tydligen vara något live-band. Jag vet inte riktigt om jag är så pigg på den idén. Dels för att jag bara har drygt 300 kronor kvar tills jag får pengar nästa gång, och dels för att det är så jobbigt att ta sig hem därifrån mitt i natten..Och, Tomas (som han heter) är en trevlig prick, och jag har ingenting emot honom alls, men jag gillar inte att sova borta helt enkelt. Så att sova där kommer inte på fråga! Hm..så, vi får väl se vad kvällen bjuder oss på. Jag kanske ångrar mig helt sen och faktiskt vill gå ut..och vad Johan vill, det har jag faktiskt ingen aning om.


    Nu ska jag gå och tröstäta lite jordgubbsremmar och lägga mig på sängen och sucka lite och se om Johan kanske uppmärksammar mig lite då..(HAHA)..vilka jävla medel jag drar till med. (LER) Men måste man så måste man..jag VILL UUUUT!! Någon som har något bra förslag på vad man kan göra såhär en lördagseftermiddag om man inte har så mycket pengar att röra sig med? Kommentera gärna då...

    So long.








    You win and you loose.

    Det blev ingen resa. SUCK..fast Johan vann i alla fall 20 kr på sin ena TIA-lott. Så, vi vann tillbaka kostnaden för de två TIA-lotterna. Men de 30 kronorna för "SKRAP-BINGO"n fick vi ingenting för. Men det var spännande! (HAHA)




    Nu har jag ätit mig trött på chokladpudding och grädde, och är mer sugen på några goda vinduvor och kanske en och annan god jordgubbsrem. MUMS!





    2 1/2 män står nu på menyn som sagt, så, jag säger godnatt ifall jag inte kommer på något riktigt bra att skriva här senare......


    I´m stuck.

    Fast i godisträsket, ja, det kan man ju kalla det.

    Tillbaka från affären, och drygt 200 kronor fattigare. (HAHA) Kvällen bjuder på chokladpudding med vispgrädde till mig och lösgodis till älskling. Till detta avnjuter vi päronsoda/cola/burn energidryck. MUMS!

    Medan detta äts upp så ska vi nog beta av ett par avsnitt av 2 1/2 män, är inte den serien bra?! Och sedan ska vi såklart skrapa våra lotter vi köpte, för att se om vi kan sticka till Arlanda och ta första bästa flyg bort härifrån..(LER)


    Så, jag återkommer med det beskedet senare. (HAHA) Hej hopp!







    OBS; Detta är dock en gammal bild, men han är allt bra söt när han gör sig till. (HAHA)

    Segaste fredagen hittills.

    Jag och min älskling känner oss mest jätte sega efter maten, HAN har till och med sovit en stund..och jag hamnade här. Och nu sitter vi och funderar på om vi ska åka och handla något gott till ikväll. Om det finns något bra på tv..annars kanske man lika gärna kan dra täcket över huvudet och gå och lägga sig igen. (SUCK)

    Och jag har inte ett skit att skriva här känner jag..(HAHA) Tror jag redan tappat inspirationen..kan nog vara för att jag fått för mig att jag inte har sådär värst många besökare (eller, det VET jag ju att jag inte har, för jag har ju faktiskt besöksmätare på min blogg, haha) men det är aldrig någon som kommenterar så då finns det nog ingen som läser..utom kussen Sandra då, men hon har ju inget liv, det vet vi ju redan... (HÖHÖ, SKÄMT Sandra, HAHA)

    Så, jag säger väl ännu en gång Tjillevippen så drar vi oss nog iväg till Coop en sväng i alla fall. Jag får ju tänka så att det kommer något gott ur det i alla fall, jag får ju använda min nya fina väska! JIPPI....


    The ticking of the clock.

    Min älskling gick precis till jobbet..och jag hamnade här när jag hade varit uppe och kissat lite. Nu bara längtar jag till han kommer hem igen och det är fredag och vi kan äta gott och bara njuta av tanken på att det är helg igen och får vara tillsammans hela dagarna. (LER)

    Det är så underbart, inte minst för honom som får känna den där "äntligen-ledig-känslan" (jag minns den, när jag faktiskt också jobbade) men även för mig som får ha honom hemma. (HAHA) Det är ganska tråkigt om dagarna när han är och jobbar..det blir bättre sen när jag med jobbar!


    Nu ska jag nog försöka slumra en stund till..jag känner en enorm huvudvärk som smyger sig på. Den utvecklas INTE får vi hoppas.

    Godnatt på morgonkvisten!


    'I hear the ticking of the clock
    I'm lying here the room's pitch dark"






    Mys.

    Vi kom precis hem från älsklings föräldrar, alltid lika mysigt..det bästa sällskapet man kan ha och roligt kortspel. Kakorna var uppskattade där med, så det är ju kul! (LER)
    Jag tänkte att jag skulle skriva lite mer här innan jag går och lägger mig, men så insåg jag - att jag inte har något särskilt märkvärdigt att skriva. (HAHA)

    Så nu blir det mys med älsklingen bara, och tv när han har somnat.
    Jag är nog själv ganska trött när jag känner efter ordentligt. Hm..Återkommer imorgon.



    Godnatt!

    Recept.

    För er som vill prova på dessa underbart goda kakor, så kommer här ett recept. Jag vet inte vad kakorna heter men min mamma kallar dom "Kolakakor". Hm..men jag skulle nog hellre kalla dom "Havrekakor" eller något sådant.

    Hur eller hur...det är inga nyttiga kakor, så det är inget för er som räknar kalorier kan jag säga med en gång. Kalorimätaren slår i botten efter en tugga. (HAHA) Och dom är relativt enkla att göra. Jag fick det till 37 stycken! Nu är det dock bara 33 kvar. (HAHA) Älsklingen tog 3 på raken..dom var uppskattade. Skönt. (LER)


    Smeten;

    300 gram smör/margarin
    3 dl havregryn
    1 ägg
    3 dl socker
    5 dl mjöl
    4 tsk bakpulver

    Gör såhär;

    Värm ugnen till 175 grader.
    Smält smöret/margarinet i en kastrull. Blanda allt utom ägget i en bunke (mjöl, bakpulver, socker och havregryn). Blanda sedan i smöret, tänk på att smöret inte får vara för varmt då det har någon slags negativ inverkan på bakpulvret, och ägget och rör till en jämn smet.

    Klicka nu ut smeten i bakformar på en plåt. Mindre än bullformar - större än knäckformar. (HAHA) Tänk på att inte ta för mycket smet i varje form då de kommer att jäsa och bli större i ugnen sen. (Halva formen med smet blir lagom ungefär, aningen mindre kanske till och med)

    In i ugnen (175 grader) i ca 15 minuter. Håll lite koll så de inte blir brända. Om du känner att du har allt under kontroll kan du göra glasyren under tiden. Kakorna kommer få en liten "grop" där glasyren ska vara.

    Glasyr;

    150 g smör/margarin
    2 msk kakao
    6 msk grädde
    3 dl socker
    1 msk mjöl

    Gör såhär;

    Smält smöret/margarinet i en kastrull. (Jag stänger av plattan sedan för att det inte ska brännas vid, jag vet inte om den ska vara på under tiden) Rör ner kakao,  grädde, socker och mjöl. Rör om ordentligt.

    Klicka ut ca 2 msk glasyr på de klara kakorna, låt svalna. Ät och njut, eller frys in.




    Jag älskar att baka.

    Nu har jag (efter disk och mat) bakat kakor. Ja, minsann. Återstår att se om dom går att äta. Men det tror jag nog..och om, så åker vi hem en sväng till Johans föräldrar och tar med oss ett par stycken som fika. Kanske även lite kortspel om jag har tur?! (HAHA) Jag ÄLSKAR det spelet, vill spela varje dag (Rödskägg heter det). Men tyvärr måste man vara minst 3 stycken, så Johan och jag kan ju inte spela själva. (SUCK)

    Here´s my lovely cookies. MUMS!



    And here I am, this is me..provar mina nya örhängen idag. Snyggt! Notera att rivmärket fortfarande är kvar - and it hurts.




    Please don´t say you´re sorry.

    Men det tänker jag säga - FÖRLÅT alla, att jag inte har skrivit på så länge..inte för att det verkar vara så hemskt många som läser min blogg, men till dom som kanske gör det.

    Jag städar som en tok här hemma, och det har jag gjort ända sen jag gick upp (klockan 12.30). Aj aj, det är hemskt vad länge jag sover - jag är en expert på att vända på dygnet. Jag behöver ett jobb!


    På tal om att sova, så har jag - eller Johan - varit allt för vild inatt. Vaknade upp med ett stort rivmärke vid sidan av ögat. Öhm..ja, så kan det gå. Och det svider rätt bra ska jag be om att få tala om. (HAHA)



    Nu är det hög tid för mig att fortsätta att städa..och det här inlägget blev ju inte ett dugg intressant märker jag. (HAHA) Men, det är i alla fall något.

    Tjillevippen!
    Och är inte den här chokladen god så säg......Mmmm.......




    All min kärlek till mannen i mitt liv.

    Johan har somnat som en stock i sängen, och jag lovade att krypa ner till honom "snart". Så nu tänkte jag faktiskt hålla det och göra precis det....


    Så nu får ni klara er utan mig ända till imorgon då nästa inlägg kommer. Men jag har ju hunnit med en del idag i alla fall..imorgon tar jag upp nya roliga ämnen! Förhoppningsvis....


    Johan - jag älskar dig utav hela mitt hjärta. Jag kan fortfarande inte efter snart åtta månader förstå att jag har funnit en sådan underbar kille som dig, vad jag har gjort för att förtjäna dig. Man kan kanske tycka att åtta månader inte är så lång tid, och det är det kanske inte, men för mig känns det som för evigt. Jag kan knappt minnas mitt liv före dig. Du kom in i mitt liv, du hände - och jag hoppas att det håller i lång tid framöver. Allt kändes så rätt från början, och det gör det fortfarande. Och nu är vi sambos. Jag har valt att leva mitt liv med dig - det är stort. Mitt hjärta tillhör dig, du betyder så mycket för mig! Jag vill ge all min kärlek till dig, bara dig!



    Dessa små ord är allt jag kan ge dig just nu, och jag hoppas och tror att du känner likadant för mig.

    Du är det bästa som finns!

    Home sweet home.

    PUH! Vad lång filmen var..men den var väldigt bra, lite seg på vissa ställen kanske, men helt klart sevärd.
    Innan filmen råkade jag glida in i en butik där dom hade en sådan fantastiskt snygg väska så jag var bara så illa TVUNGEN att köpa den. (HAHA) Eller ja, älskling betalade så länge, så teoretiskt sätt är det väl hans än så länge (LER) men han brukar inte använda handväskor...speciellt inte rosa...





    I just LOVE it!

    Sedan råkade jag visst hamna inne på Ur & Penn med, och där hamnade 3 par örhängen (eller teoretiskt sett 5 par då två av paren kom i tvåpack) i påsen som fick följa med mig hem. (HAHA)



    De svarta & rosa ringarna med "pluppar" till var det 50% rea på, så jag gav 49 kr för båda och hjärtanen gav jag 49 kr för. Så sammanlagt drygt hundralappen, ett väldigt bra köp tycker jag!

    Nu till dagens sminkning, som dessvärre inte gick något vidare..såg mest ut som vanligt, alltså vad jag kunnat innan, men vi hade bråttom iväg så det fick gå ändå. (HAHA)



    Jag och min prins hann med ett par pussar med..









    Thats it for now! Grattis till den som orkade ta sig igenom allt det här.......

    Dinner is served.

    Sedan sist jag skrev har jag inte hunnit med så mycket som jag hade tänkt. Men jag hann i alla fall med disken - är det inte bland det tråkigaste som finns att diska.....



    Maten blev gjord den med, och det blev himla gott. Stekt, strimlad kyckling med ris och grädd/currysås. MUMS! En matlåda blev det till älskling med.....



    Nu ska jag springa och dra på mig lite smink och kläder, sen blir det bio - Benjamin Buttons otroliga liv! Spännande....
    Johans ena bror Oskar och hans tjej Johanna kommer med oss också, mycket trevligt.


    Bild på dagens sminkning kommer snart, eller efter bion.
    Puss.


    Time goes by so fast.

    Oj, vad tiden går..nu måste jag verkligen sätta igång med dagens sminkning. (HAHA) Har inte ens kommit så långt än. Datorn (framför allt bloggen) har blivit mitt beroende. Aj aj, inte bra.

    Måste hinna laga mat med till älskling kommer hem om en halvtimma-fyrtio minuter. Oj oj oj..........





    Amazing.

    Jag har just sett senaste avsnittet av One tree hill och GUD, finns det någon bättre serie. Tårarna sprutar samtidigt som jag ler och jag bara längtar ihjäl mig efter nästa avsnitt. (HAHA) Jag känner mig så töntig där jag sitter och gråter, samtidigt som jag känner den där svidande känslan i halsen - ni vet, när man försöker hålla igen? (HAHAHA)

    Jag bara älskar livet dom här stunderna. Trots min otroliga mensvärk....men man ska ju känna att man lever.

    "Cause I am a Superwoman
    Yes I am
    Yes she is
    Even when I'm a mess
    I still put on a vest
    With an S on my chest
    Oh yes
    I'm a Superwoman"

    Alicia Keys - Superwoman



    God morgon.

    En god morgon vet jag inte om det är. Inte morgon heller för den delen. (LER) Ursch. Vaknade för en stund sedan (har dock sovit VÄLDIGT gott, jag minns knappt när Johan gick till jobbet imorse, haha) med en sådan mensvärk, att man kan tro att det står små monster inne i magen som sticker mig med kniv och bara skrattar. Och ju mer jag rör på mig, desto fler blir dom dom små asen verkar det som! GAH.

    Dom som säger att man ska röra på sig när man har mensvärk - har fel. Eller så har dom bara inte känt på MIN mensvärk. Jag kryper hellre ner i sängen under det varma täcket och tycker synd om mig själv hela dagen. Eller i alla fall tills det går över. (HAHA) Men ibland får man faktiskt tycka synd om sig själv och tro att man har det värst i hela världen. Fast man är låååångt därifrån...


    Och nu ska jag göra just det. Tycka lite synd om mig själv. Krypa ner i sängen, äta en rismacka eller två, dricka ett glas multivitaminjuice (finns det någon godare juice?) och hälla i mig en å annan värktablett framför senaste avsnittet av One tree hill. Kanske slumra en stund, det finns inget bättre än att sova bort värken. Sedan är det plikten som kallar, jag måste kolla upp vad det finns för bio att se ikväll. Lycka till säger jag, till att hitta en film som både jag och Johan vill se. (HEHE) Kanske får ta tag i den biten redan nu, innan jag tycker synd om mig själv och slumrar. Det ska tilläggas att Johan och jag fick två biobiljetter av Johans URGULLIGA föräldrar igår, eller ja, Johan var det väl egentligen men - jag räknar in mig själv i den kalkylen (HAHA). Hoppas fru Ann läser detta idag, så lägger jag fram ett stort TACK här och sänder över en stor "JAG-TYCKER-JÄTTE-MYCKET-OM-ER-KRAM".....



    Suck, ursäkta den enormt fula bilden, ville lägga in bara själva bilden, i den rundade formen, men jag vet faan inte hur jag får bort bakgrunden - alltså själva pappret eller vad man ska kalla det. Så det fick bli såhär sålänge. (HAHA)

    Jag skriver lite senare. Hej svejs!

    Godnatt.

    Nu tänker jag gå och lägga mig..fastnade vid Tradera och Bilddagboken, som vanligt. (HAHA) Älskling sover för länge sen och jag lovade att komma och lägga mig om en timma..vad har det gått nu? Jag har ingen aning, säkert två i alla fall! (SUCKAR FÖR MIG SJÄLV)


    One tree hill får vänta till imorgon, är för trött för att se det nu. Tankarna för tillfället går till hur och VAD jag ska köpa till Johan på alla hjärtans dag..puh. Det är ju snart..


    Tack.

    Jag vill tacka för de kommentarer som hittills kommit in, jag hoppas på fler. (HEHE) Men då vet jag att åtminstonde tre stycken har kollat min blogg sen inatt. (HAHAHA)


    Och ett extra tack till Hulda för de fina orden, och för att jag fick använda din blomma i min design.

    Kramar till er.



    Make up.

    Dagens make up..jag håller ju på att lära mig skiten, hur faan man gör för att få det riktigt snyggt. Så, jag tänkte, att det kanske kan vara kul att följa min utveckling här. (HAHA)


    Idag körde jag på guld och vit silver.
    Ursäkta de lite suddiga bilderna, kunde inte få det bättre. (SUCKAR)





    Och tänk att (med hjälp av mascaran) jag hittade små fransar längst in vid ögat som jag knappt visste existerade.
    SNYGGT!


    Ja, thats it. Nu blir det affären. Tjillevippen!

    Dagens bestyr.

    Jag drar en stor suck här för mig själv när jag tänker på allt som finns att göra och vad som komma skall. Först och främst - det som gäller nu är att hoppa in i en uppfriskande dusch. Sedan ska jag pussa på min älskling massor för att jag har suttit vid datorn hela tiden sedan han kom hem från jobbet. Ursch - dåligt samvete.

    Efter det ska jag ladda en maskin tvätt och diska. Sedan måste jag ringa OKQ8 och fråga vad kostnaden blev i slutändan med försäkring och allt för bilen vi ska hyra när vi ska ner till Västervik och hämta mina sista grejer i lgh den 21 feb. Och sen får dom ta mig faan försöka svara på vad bilfaan drar i bensin på ett UNGEFÄR med..sen ska vi åka och handla lite tror jag innan vi ska laga mat. Sen blir det nog lite tid här igen för jag bara MÅSTE klämma in en tid för att se One Tree Hill;s senaste avsnitt som sändes igår. (HAHA) Efter det kanske jag tar och bakar lite eller något, om det finns tid till det, jag är lite sugen på att prova att göra en pannkakssmet med banan i - med glass till. Eller mammas underbara havrekakor med choklad i! Oj oj, det känns som jag börjar dregla nu. (HAHA)

    Sen ska jag faktiskt försöka lägga mig samtidigt som Johan ikväll, inatt blev det inte mycket mys med honom, jag gick och la mig ungefär när han gick upp- suck!




    Du vet väl att jag älskar dig Johan?!
    Puss.


    It makes me happy.

    Och nu, mina vänner, vill jag att ni kommenterar vad ni tycker om designen på bloggen..inte för att jag egentligen bryr mig för jag ÄLSKAR den - men det kan vara kul att veta i alla fall.

    Och ni som hatar rosa kan låtsas att ni inte läst detta inlägg. (HAHA)




    Uppdaterat mitt första inlägg.

    Nu har jag lagt in bilden i mitt första inlägg som inte gick när jag skrev det.

    Men är inget märkvärdigt, bara bild på min mobil och mp3. Rosa såklart. (HAHA) Nu är det enda som fattas som sagt en rosa laptop..och en rosa plattång, hårfön och gärna locktång med. Jag ÄLSKAR rosa på tekniska prylar. Skulle vara fint med en rosa hemtelefon med (DORO pink - väggtelefon) Men jag vet inte riktigt vad Johan skulle tycka om det..jag måste ju faktiskt anpassa mitt rosa lite efter honom nu när vi bor ihop.

    Den skulle dock passa jätte bra på den lila väggen i hallen, där min byrå står. 



    Det här är väl i stort sett allt rosa som finns i vår lägenhet, LITE måste väl jag med få ha?! (HAHA)



    Think twice!

    Okej!
    Först..jag bara undrar - MÅSTE man vara smal, snygg och modell, skriva om mode, lägga upp bilder på dagens outfit och låtsas som om man inte kan brygga kaffe för att verka så dum som möjligt för att få en "känd" och välbesökt blogg? Är det så det måste vara? Oj, i så fall vill nog ingen läsa det här som JAG skriver.

    Vore kul om alla som läser såhär långt kunde ge en kommentar eller så, så jag vet om NÅGON läser min blogg alls....
    I och för sig har jag ju bara skrivit i bloggen sedan inatt, men i alla fall?!


    Sen..skulle jag vilja ta upp ett ämne om just det "där" - mode! För några dagar sedan var jag och älskling med två kompisar till honom på Max i Solna och åt. Lena, som en av kompisarna heter, tog då upp ämnet angående vad som är ute och inne. Hon hade shorts på sig med tights/leggings/strumpbyxor under och frågade mig om det är ute nu eller vad? Hon liksom jag fattar inte grejen förens det är försent verkar det som..hon älskar att ha den outfiten (som jag förstod det) men är det någon annan som har det nu eller är det borta nu när hon äntligen har förstått att det är snyggt?

    Och jag, jag ÄLSKADE/ÄLSKAR min moonboots. När alla gick runt i sådana..för, visst ska man inte bry sig om modet egentligen och man ska ju trivas själv i det man har på sig. Det ska inte bara handla om vad alla andra har..jag gick faktiskt emot strömmen lite i alla fall och köpte mig ett par röda istället för svarta och vita som jag tyckte att ALLA hade, eller med päls. Men - när jag väl förstod att jag med ville ha sådana så var det precis som om alla bara slutade med dom, lagom tills jag faktiskt hade ett par. Dessutom verkade det som att folk bara tyckte mina var ännu fulare än andras bara för att mina var röda.....

    Och om ingen annan går i dom, kan jag göra det då? Vem har bestämt att det är okej att stirra, tissla och tassla och ibland även skratta åt mig om jag kommer och går i mina (enligt min egna åsikt) söta, häftiga, och framför allt SKÖNA monsterskor? Bara för att de är ute nu och var inne på kanske 5 år sedan?! Varför är det inte okej att behålla ett mode som är ett väldigt bra sådant längre än ett år?


    Hur eller hur så bestämde jag mig för länge sedan att jag skulle ta mod till mig och sluta tänka på vad alla andra kommer att tycka, och faktiskt sätta på mig de där skorna. Dessvärre tillåter inte vädret riktigt..det känns inte som att man vill sätta på sig dom när det bara är lite frost eller fjun på marken, skorna är ju bra i SNÖN, när det är riktigt kallt och de har faktiskt en riktigt bra sula som gör att man inte halkar lika mycket...men var är snön när man som mest behöver den?






    Så, alla Upplands Väsby-bor (eller varför inte ALLA Stockholmare) - bli inte allt för förvånade om ni ser mig komma gåendes i dessa om eller när vintern behagar dyka upp!

    So long.

    Vilket tempo.

    Ja, oj oj oj. Det är helt sinnessjukt vilken skillnad det är på tempo här i Stockholm mot i Västervik. Och jag märker av sviterna själv faktiskt..hemma i Västervik kunde jag ändå tänka mig att gå långsamt bakom en gammal dam med rullator i 50 minuter för att ta mig uppför gatan till Åhlens. Men nu? Nej, det går inte. Dels för att jag känner stressen, jag har inte tid att vänta om ingen annan har det..och dels för att, ja, bara för att! Så man kan väl säga att jag lär mig att anpassa mig efter tempot där jag befinner mig. Jag har lyckats beta av 6 affärer på en kvart här..man kan givetvis masa sig fram här med om man nu känner för det, men absolut inte med min pojkvän vid sidan. (LER)


    Men hur eller hur, oavsett hur högt tempo det är, så är jag i alla fall ändå artig. Artig, det är ett ord vi kan börja ta upp här med när jag ändå är igång på riktigt. Även där har vi en stor skillnad, nu säger jag ju inte att det inte finns artiga människor i Stockholm (dessutom finns det gott om otrevligt folk i Västervik med, i alla städer skulle jag tro) men alltså, jag kan ändå inte låta bli att undra vad som är felet på folket här ibland.
    Jag är van att kunna hälsa till med en liten nick eller två, eller ett glatt hej när jag stöter på en bekant - eller till och med en för mig helt okänd människa. Nu stöter jag inte så ofta på någon "bekant" här (kan kanske bero på att jag knappt känner någon här ännu) men sen är ju Stockholm ganska stort jämfört med lilla Västervik där man blir GLAD om man lyckas UNDVIKA någon man gärna inte vill träffa..(HAHA)
    Men åter till ämnet - här fungerar det inte. Hur charmigt mitt leende än må vara så, nej.
    Hört talas om "stone-face"? Det får en helt ny mening när man är här. Nä, den gubben biter inte på gubbarna här ni!

    Och sen är det verkligen ingen myt det där om att man får se upp i storstäderna så att man inte blir omkullkastad och ihjältrampad i rulltrapporna - eller i bästa fall nerkastad från dom så man bryter nacken och dör bara..(OKEJ, KANSKE EN LITEN ÖVERDRIFT) Men HALLÅ? Min fråga är; Varför ta rulltrappan om man ändå inte har tid eller ro att vänta tills man kommer hela vägen upp? Då kan man väl lika gärna ta dom vanliga trapporna och springa upp för i 110 km/tim?! Eller..? Och förvänta dig inte att dom klämmer fram något "Ursäkta" (vare sig dom vill förbi eller om du redan blivit bortknuffad) när dom prejar sig fram som en jävla plogbil, nej, man har i stort sett stora blåmärken när man kommer hem..OM man kommer hem. (HAHA) Herre gud alltså.


    Men vet ni vad? Jag älskar livet här ändå..och till er Stockholmare där ute som kanske "prejar er igenom detta om ni hinner" så vill jag bara säga; Ta inte till er det här om ni inte känner er träffade. För de flesta, eller många i alla fall, är ju faktiskt ganska trevliga. ;)

    So long.

    Think pink.

    Hej alla (som om jag har så många, haha) läsare!
    Nu har jag bestämt mig.. jag börjar om med min blogg! Ut med det gamla och in med det nya, och vad passar bättre då än en helt ny, roligare, fräschare design? Nu känns det lite roligare att faktiskt gå in här och skriva lite då och då, förhoppningsvis varje dag nu.
     
    Det ultimata hade väl varit om jag hade kommit igång vid årsskiftet, men min hjärna var uppenbarligen inte mottaglig för den idén just då. Men nu är jag här..så, här har ni mitt rosa liv. (HAHA)



    Jag kanske borde börja med en liten uppdatering, det har ju faktiskt hänt en del sedan sist jag skrev..om någon nu ens läste den värdelösa biten av mitt liv. (STORT LEENDE) Men ja, jag heter fortfarande Emma, jag är fortfarande 21 år, snart 22 dock, är numera i ett väldigt seriöst och härligt förhållande. Vi blev tillsammans midsommaraftonen 2008, 20/6 alltså. Jag är så lycklig att jag nästan får dåligt samvete. (HAHA)
    Allt agående oss har gått ganska snabbt, men det känns inte mindre rätt för det. Faktum är att det nog inte kan kännas mer rätt än såhär!

    Jag och Johan, som han heter, är numera även sambos - officiellt den 25 feb då jag även står skriven hos honom, eller oss, här i Stockholm (Upplands Väsby)! Dagen då jag verkligen började förstå att jag förvandlats från en småstadstjej (VÄSTERVIK) till en liten MINI-Stockholmare på riktigt var när jag  en förmiddag sprang runt som ett yrväder inne i city med Metro under armen och mobilen i handen, sms;andes samtidigt som jag följde strömmen och försökte undvika att springa över någon stackars gammal tant i päls med lila hår - och insåg att det enda som fattades var en mugg med kaffe i andra handen..(HAHAHA) Jag skrattade för mig själv och tänkte på Kajsa, vad hon skulle skratta om hon såg mig. (HAHA)

    Ja, det var väl min lilla update, jag söker jobb, väntar nu på besked angående ett jobb som barnflicka - får väl se vad det leder, till något bra hoppas jag så jag kan börja dra in lite pengar när mitt ekonomiska stöd från "soc" upphör.

    Jag hoppas att jag får många läsare här nu när jag ska ta detta på lite större allvar, och jag hoppas ni kommer tycka att det är kul att läsa just min blogg och uppskattar den. Jag förväntar mig dock inte att bli någon slags "billig kopia" av Blondinbella - Blondinemma, hur skulle det låta? (HAHA) Dessutom är jag inte ens blond. Men iaf, jag hoppas att jag ska lyckas med en lite rolig blogg som lockar till skratt och som folk kan relatera till. Jag kanske skriver om mina otroliga loppis-fynd, eller till och med om mina ursnygga trosor jag köpte för 34,50 kr/styck på Lindex häromdagen. (Utan att faktiskt lägga ut en bild på dom när dom sitter på mig). Och ja, ni hörde rätt. 34,50 kr/styck..
    Så, relatera var ordet, det kan nog dom flesta göra till min blogg, till skillnad från t.ex. Blondinbellas (för att ta upp ett exempel) där hon skriver om sina 1 000-kronors klänningar eller sin pälsjacka för 15 000, som ingen - nej INGEN normal arbetare eller tonåring som inte är kändis har råd med. Vissa har det inte så bra..och jag vet inte om jag skulle vilja ha det så bra heller. Skulle känna mig allt för bortskämd tror jag. Fast..visst skulle det sitta fint med en extra slant - en stor sådan..


    Hm, detta får mig att vilja gå och köpa en trisslott eller två i hopp om att skrapa fram en rosa laptop..(HAHA) För mitt hopp till lotter är väl det enda jag har för att det ska hända..........................



    Måste även passa på att tacka Kristoffer för de delarna av designen jag fick hjälp med, även om jag faktiskt till slut lyckades klura ut det mesta själv...TACK!

    Längtar ni till nästa inlägg? (HÖHÖ) Det behövs inte, för det kommer om bara några minuter. Känner att det bara sprätter i fingrarna, men vill dela upp det lite så det inte blir så jobbigt att läsa.
    So long.