• Tillbaka till startsidan
  • Jag ber om ursäkt. Igen!

    Jag vet att det är dålig uppdatering här, men helt ärligt, jag orkar bara inte sätta mig här på kvällarna när jag kommer hem från skolan. Oftast..

    Nu kom jag precis hem. Har hunnit sitta ner i kanske 10 minuter. Tänkte att jag i alla fall skulle skriva att jag lever. (Haha)

    Jag vet att många kanske anser att det inte alls är så tufft att gå i skolan. Att det är mycket jobbigare att arbeta. Och ja, jag kanske kan hålla med om det till viss del. Men tänk, på ett arbeta går man dit en viss tid, gör det man ska (om man nu jobbar som bibliotekarie som mamma, bagare/chaufför som pappa eller brevbärare som min älskade sambo) och sedan går man hem. Trött, sliten och fysiskt ansträngd. När man går i skolan är ansträngningen mer psykisk med diverse prov och pressen att prestera bra för att just kunna få ett bra arbete senare. Just min utbildning kan vara ganska fysisk med då vi står och går i stort sett hela dagarna. I alla fall tisdag, onsdag och torsdag.

    Men jag klagar inte. Men ni anar inte hur skönt det känns nu att komma hem och veta att jag inte ens behöver titta på en skolbok till imorgon. Nu är proven över. Till nästa vecka då det kommer ett litet igen. Vi hade prov i fredags, prov igår och prov idag. Jag trodde aldrig jag skulle ta mig igenom det. Men nu är det gjort och med bra betyg hittills. Jag är så nöjd! Hoppas dagens gick bra med, jag är nöjd med ett G där.

    Nu ska jag faktiskt bara krypa tätt intill min älskling och titta på tv och sedan kommer jag somna gott. Imorgon börjar vi 12.35 och håller på till sex. Konditori och tårtor står på menyn. Fortsättning från förra veckan alltså..oj oj så kul det ska bli!! Resultat får ni nog se imorgon. Och oj, vilken förändring idag. Och igår. Vi har ju fått nya lärare till kursen Kallkök (tisdagar) och Bageri (onsdagar) och jag kan bara säga en sak; MER ÄN NÖJD! Så himla bra lärare bägge två och vilka grejer vi gör..mm..

    På återseende.

    Godnatt.





    Vår underbara helg.

    Som jag skrev igår kväll så har helgen varit underbar.

    Det började tidigt i lördags..vi gick upp tidigt och gav oss iväg mot Mantorp för STCC-race. Trots att jag inte har något brinnande intresse för bilar så var det faktiskt ganska intressant. Eller ja, spännande mer kanske. Dom körde så jävla snabbt och jag förundrades över att det inte skedde fler olyckor än det gjorde. För några blev det ju tyvärr..

    Det bjöds på gratis energidryck och eftersom Johan jobbar på Posten som var sponsorer så fick vi gratis kaffe/läsk, korv med bröd och bull-biljetter. Sedan fick vi även en keps och en filt. Filten kom till bra användning när vi skulle sätta oss ner i gräset för att kolla på tävlingarna.

    Efter Mantorp bestämde vi oss för att åka hem. På vägen skulle vi köpa ett Nintendo Wii i Norrköping då jag hittat en annons på Blocket just där. Sagt och gjort. Köpte spelet till ett riktigt bra pris med en massa spel och tillbehör.

    Själva Wii;et, Guitar Hero och ratt till Mario Kart..



    ..Mario Kart, Need for speed undercover, Wii Sports, Super Mario Bros, Rayman och Guitar Hero var de spel som medföljde. Allt detta för endast 2600 kronor. Och så delade vi ju förstås. Bara själva Wii;et kostar ju ca 2800 kr nytt på t.ex. Elgiganten eller OnOff så jag tror att vi gjorde ett riktigt kap.



    När vi hade köpt spelet skulle vi åka hem men så ångrade vi oss i sista stund och bestämde oss för att åka till Västervik trots allt. Jag blev överlycklig då jag fick chans att träffa alla igen och gå på Oskars minnesceremoni som skulle hållas på söndagen vid olycksplatsen.

    På väg till Västervik blev det lite strul med sovplatser av olika anledningar så vi tog in på ett värdshus/motell strax innan Valdemarsvik. Det var faktiskt riktigt mysigt..kostade ju lite såklart men ändå helt okej får man väl säga. Det var det värt. Inte så ofta man sover på motell direkt. MYS!

    Sen, söndag morgon, fortsatte vi vår färd mot Västervik. Väl framme åt vi frukost på Mc Donalds (frukostmacka) och sedan stannade vi till vid Netto för att köpa trosor, strumpor, tandborstar och deodorant. (HAHA) För inget av det fick man ju med sig då det inte var tänkt att vi skulle till Västervik..jag är så nogrann med det där, man kan ju tycka att jag hade klarat mig ett par timmar innan vi skulle åka hem till Stockholm igen men jag kände mig så ofräsh och det var ju inte så dyrt. Tror jag betalade 39:- för två par trosor, 19:- för två par strumpor, 10:- för deodoranten och 7:- för 10-pack tandborstar. (HAHAHA) Inte så mycket att bråka om, eller hur?!

    Vi hittade ett Sports Kit till Wii;et med för 249:- som vi slog till på.



    Och så fortsatte vi hem till kära papsen. Gjorde oss lite fräschare och pratade en del med honom..sedan åkte vi bort till Jimmy och Ida. Elina var ute och lekte och Nellie låg och sov. Min vanliga tur. (HAHA) Men Ida och dom skulle med på minnesceremonin så det dröjde inte länge innan lillan skulle väckas och det fick jag äran att göra. Aaaw, sötnosen. Jätte trött och INTE så glad när jag började prata med henne och ta på henne så hon skulle vakna. Ville bara till mamma Ida då. (HAHA) Gullet då. Sedan hämtade pappa Jimmy in en RIKTIGT ARG Elina från lekparken, jag fattade aldrig riktigt vad hon var arg för, men jäklar vilket liv det var. Riktigt kaos och man fick försöka lugna Nellie samtidigt så inte hon med skulle börja gråta, det var inte långt borta ett tag..puh! Iväg med barnen till deras mormor och så bort till Blomsterlandet för att köpa blommor och till slut blev vi avsläppta av Johan vid olycksplatsen och oj vad många människor det var där.

    Gamla som unga..det märktes verkligen vilken omtyckt och fin människa han var och hans lilla dotter sprang omkring och skrattade och lekte som om ingenting hade hänt, lillan då, tänk vad lite hon egentligen förstår. Det kändes riktigt tufft. Dotterns mamma (min vän) var i alla fall mycket tacksam att jag kunde komma, vi kramades och då brast det för mig. Det gick helt enkelt inte hålla tårarna borta..inte ett öga var torrt och oj så vackert det var med alla tända ljus, blommor, fina texter och foton.

    Vila i frid Oskar, du finns i våra tankar ständigt!!


    När det här mindre positiva ögonblicket var över var det dags för hemfärd igen. Back to Stockholm, skolvecka och prov. Nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska börja med, läsa på inför provet måste jag göra, få i mig något att äta måste jag och dessutom ska jag hinna med lite sömn. Imorgon är det lång och tidig dag, prov och vi ska få ny lärare i en kurs.

    Puh.

    Ni är väl lika trötta på att läsa denna långa text som jag är på att skriva den. Så, här kommer lite bilder, dels på surdegslimpan vi gjorde förra veckan i skolan och dels på en tårta jag gjorde idag. Därav har jag inte hunnit med allt annat, det är ju SÅ ROLIGT att göra tårta. Detta var min första princess-tårta och jag får väl ändå säga att den blev helt okej trots att den gick sönder lite och marsipanen sprack när jag skulle flytta över den från bänk till tårtfat. (HAHA)

    Enjoy.

    Surdegslimpan, visst blir det grymt snyggt när man låter degen jäsa i en sådan där mönstrad jäskorg?!



    Tårtan.



    Jag är väl medveten om att tårtan inte är centrerad på tårtpappret, men när tårtan höll på att falla sönder när vi skulle lyfta över den så fick vi hastigt lägga ner den och hann då inte med att centrera den. (HAHA) Men ja, det fick duga. ;)




    Godnatt.
    Eller ja..prov var det imorgon ja, kära prov. (GÄSP)








    Bättre kan man inte önska sig.

    Åh, vilken underbar helg vi har haft..en av de bästa på länge. Det har varit full rulle hela tiden, precis som alltid, många bollar i luften men ändå mycket vila. Jag kommer berätta mer om helgen imorgon, känner mig ganska sovfärdig just nu..

    Först vill jag bara skriva ner ett par väl utvalda ord ur en låttext till min älskade sambo som, om jag inte berättat det förut, är väldens bästa! Jag har svårt att tänka mig att det går att finna en bättre kille än Johan. Faktiskt..

    "You are my everything
     You are my dreams come true
     Oh, baby, how I love you
     You are my everything
     Wherever life may take us through
     I don't want to lose you"

    Jag älskar dig av hela mitt hjärta älskling.
    Du är det finaste jag vet.






    On the road..

    Nu är vi snart framme i Mantorp.
    Självklart har jag min bärbara pärla med mig, mestadels för att jag eventuellt hittat ett Nintendo Wii till bra pris i Linköping.

    Jaha, tanken som slog mig att vi kunde fortsätta vidare mot Västervik och stanna till imorgon sinar sakta bort. Johan känner inte för det..och jag förstår. Men det hade varit kul. Samtidigt kunde jag ha fått medvera på minnesstunden/hyllningsstunden för kära Oskar som bekant avled i måndags efter skateboardolyckan i söndags. Den hålls i Västervik imorgon klockan 14-16 på olycksplatsen.

    Tråkigt nog får jag inse att det inte blir av och istället rikta in mig på att se något positivt i att stå i timmar och se på STCC race..(HAHA)

    Jag måste ju dock erkänna att jag hellre hade shoppat på Ikea och Ikano-huset i Linköping........






    Nintendo Wii.

    Jag vill så hemskt gärna ha ett Nintendo Wii. Ja, jag vet, det är mycket jag vill ha. Men det här letar jag febrilt efter på Blocket nu för att hitta ett så billigt som möjligt..och självklart;

    Så ska det vara rosa. (HAHA)


    Eller ja, det kommer ju inte vara rosa, men det finns skal att köpa till så att det blir det. Toppen! Jag älskar att det mesta finns i rosa alternativ nu för tiden. THINK PINK!

    Det är nästan för bra för att vara sant. Visst skulle det passa enormt bra jämte mitt rosa PS2? (HAHA)

    Givetvis vill jag ha Wii Sports till. Det brukar ju följa med..men sedan vore det verkligen kul med ett Wii Fit med (det går nästan till och med före Mariokart - det är ju annars med grymt kul). Så jag kan träna lite..lite gratis, rolig träning sådär mellan spelomgångarna.



    Och ja..visst finns det ett rosa "skydd" även till den delen av spelet. Det finns skal till handkontrollerna med vad jag förstår..det är ju bara för perfekt.

    Nu fattas bara Wii;et. Sen rullar pengarna på sidan där dessa godingar finns. Om det nu finns några pengar kvar efter att man köpt själva spelet.


    Känner du någon som har ett till salu? Till ett, inte skampris, men ändå bra pris..Hör gärna av dig. Och främst då i Stockholms-trakten, Västerviks-trakten eller om det är snabba bud i Linköpings-trakten då vi ska dit imorgon.

    Jo, för imorgon är det STCC i Mantorp. Ska väl trots allt (läs; trots min väldigt lilla brinnande låga för bilar och fart) bli lite spännande. Hm.

    Godnatt.






    Lyckans fredag.

    Idag hade vi som bekant det riktiga provet i SERVERING A..runt nio kom min klasskompis Åsa hit för att öva tillsammans med mig. Det kändes som vi kunde det vi skulle men ändå härjade vi upp oss över småsaker och, ja ni som känner mig vet ju hur jag är, jag satte igång en hel del tankar om saker och ting när hjärnan började arbeta. Haha!! Men tänk om..osv. ;)

    Klockan 13 var det dags för vår grupp (klassen delades in i flera grupper med ca 5 pers. i varje eftersom provet gick ut på att göra en 3-rätters dukning så får vi inte plats alla samtidigt) så vid 11.45 åkte vi nervöst mot skolan härifrån.

    Väl framme pratade vi igenom allt med övriga gruppmedlemmar medan vi väntade på vår tur, det kändes både bra och dåligt. Bra på vissa delar då allt man trodde sig kunna stärktes en del och lite sämre på de delar man kände sig lite mer osäker på och som inte alls reddes ut. (HAHA) Rätt som det var droppade föregående gruppmedlemmar ut från salen och de sken som solar, gjorde tummarna upp och då förstod vi att de alla hade klarat det väldigt bra.

    Pressen var stor.

    Vi hade ju bara 15 minuter på oss.


    Först och främst..dukpåläggningen. Som inte är allt för enkel innan man kan den. Som tur var kunde jag den!!

    Jag skulle duka upp för en middag med ostron, kräftor, sniglar och hummersoppa till förätt (mycket jag vet, men det var för att man för MVG-nivå skulle få med alla speciella bestick, ostronsked-kräftkniv-snigeltång och snigelgaffel och eventuellt hummergaffel som dock inte användes idag då det var hummersoppa och sked används till det såklart). Kuverttallriken är ju nr 1 såklart, för att markera kuvertet.

    Här får inte glömmas vanliga förättsbestick då man behöver de utöver kräftkniven till kräftorna (här gjorde jag min enda tabbe, jag sa att de skulle användas till ostronen men det var självklart kräftorna, detta kom jag på två sekunder efter att läraren lämnat mitt bord, haha) Till det skulle det drickas vitt vin..(alltså mellanstort glas) sedan, till varmrätt/huvudrätt skulle ätas någon form av kött som jag inte minns sorten på just nu, haha, (här fick man i alla fall inte glömma grillbesticken) och till det skulle det drickas rött vin (större glaset). Till dessert var det glass och dessertvin (mindre glaset). Sedan får man inte glömma vattenglaset, fatet som det ska vara bröd och smör på och smörkniv, sköljkoppen (som används när man äter skaldjur med händerna), ljuset och blomman för att det ska se snyggt ut och så salt och peppar. Salt till vänster, peppar till höger - så långt ifrån dig som möjligt när du kommer till bordet. 

    Självklart ska besticken ligga i helt rätt ordning och på rätt sida, man börjar utifrån och in mot tallriken när man äter, så man får tänka lite omvänt..knivarna ska ligga rätt, med eggen in mot tallriken. Allt ska ha rätt avstånd, kuverttallriken ska ligga i kant med bordskanten, bröd/smör tallrikens övre kant i linje med kuvertallrikens övre kant, glasen ska börja i mitten av kuverttallriken och sluta där besticken på knivsidan slutar, allt ska ligga rakt och bestick och glas ska vara väl putsade.

    Lite osäkert och trevande var det vissa stunder, mycket tänk för hjärnan och framför allt - STRESS!

    Hela dukningen görs till stor del fin med servettbrytningen (en solfjäder i detta fallet) som jag dock inte hann göra innan de 15 minutrarna var slut, men jag fick chansen att göra den ändå för att visa att jag kan den.

    Jag kunde inte ha gjort bättre ifrån mig. All nervositet flöt av mig, drog efter en lättnadens suck när läraren avslöjade hur det hade gått för mig. 


    Så, hur gick det nu då?
    Det framgår kanske redan när man läser rubriken. Jag satsade på ett MVG - jag fick ett MVG.

    Jag är så stolt över mig själv..nu gäller det bara att hålla det här MVG;t kursen igenom.






    Mörka moln på himlen.

    Idag är en dyster dag. Jag fick nyligen besked om att en bekant i Västervik har avlidit, endast 21 år gammal, efter en skateboardolycka med svåra skador till följd. Det tynger mitt hjärta och mina tankar går till hans nära och kära, framför allt till hans lilla dotter. Det är tråkigt när sådant här händer och det har en förmåga att alltid hända de människor som förtjänar det minst. Bra, glada, omtänksamma människor. Fina, omtyckta, älskade människor.

    (Jag menar självklart inte att någon förtjänar att dö, jo kanske vissa, men ni förstår förhoppningsvis min poäng.)

    Jag beklagar verkligen djupt vad alla i hans närhet nu får erfara. Stor sorg och många jobbiga stunder..det önskar jag ingen människa. Även jag, som väljer att kalla honom bekant istället för vän då jag inte kände honom till fullo, känner stor sorg och har svårt att hålla tårarna borta. Det känns konstigt och svårt att säga "kände" (kände honom), det känns konstigt och svårt att han inte finns mer. Denna glada, livfulla, skateboardälskande person..

    Jag kan inte ens föreställa mig hur de som kände honom bättre än jag känner i denna svåra stund.

    Jag blir arg. Ledsen, förtvivlad. Frustrerad! Världen är en orättvis plats. Fruktansvärt orättvis. Det finns inga ord, jag kan inte nog förklara hur jag känner. Men detta inlägg förklarar nog en del.....


    Update 22.00;

    Artikel i VT..
    Det är så tragiskt, jag finner inga ord.

    http://www.vt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5065775

    Vila i frid kära Oskar!!
    Du är saknad.









    Ångesten kommer krypande.

    Jag somnade igår, såg aldrig klart filmen. Jag såg klart den nu istället, den var riktigt bra..rolig, romantisk, dramatisk. Allt en film ska ha! Sevärd.

    Jag betalade den rosa vågen imorse..så nu hoppas jag att den kommer så snabbt som möjligt. Jackan från Ellos kommer ju förhoppningsvis imorgon med. Men jag går ju i skolan hela dagen, 8.40-18.00 (men åker hemifrån 07.15 och är inte hemma förens 19-19.30) så jag kommer inte kunna hämta ut den. Får nog ta det på onsdag.

    Ursch, som rubriken lyder, ångesten kommer sakta men säkert krypande nu, det är måndag eftermiddag, nu ska jag diska, sen kommer älskling hem från jobbet och då ska vi åka och lämna tillbaka filmen och handla lite så vi kan göra någon god mat och sen är det kväll och dags för att gå och lägga sig. Och då, då är det bara ett par timmars sömn kvar tills man ska upp och ägna hela tisdagen i skolan. Tisdagar känns verkligen jobbiga..men det är bara att stå ut. Det är ju bara en termin, hela nästa (vårterminen) är det ju praktik som gäller.

    Jag funderar på att kanske vara (om jag får, ska ta reda på det under veckan) på pappas jobb, eller ja, på konditoriet (pappa jobbar ju på bageriet och kör ut bröd och så) under min första praktikperiod, i Västervik alltså. Det jobbiga är att det är i 8 veckor..8 veckor ifrån Johan kan bli tufft. Det är ju två månader..hm. Vi har bara pratat lite löst om det ännu, Johan var väl lika skeptisk som jag själv. Så vi får väl se. Det är ju ett tag kvar till januari så.

    Tål att tänkas på.
    Nu, disken!!






    It´s mine!

    The pink one. Vågen. Den är min. Väldigt glada miner här hemma nu..

    Den blev min för 249:-, sedan tillkommer frakt med 59:- och expeditionsavgift (sidan heter enkrona.se) på 49:-. Så, slutsumma alltså 357 kronor. Lite mer än vad jag hade tänkt från början, det blir lätt så när man ger sig in i budfajt. Men den är nog helt klart värd det..den är ju så snygg! Och användbar..

    Mitt bud låg på 169 kronor när jag skrev här senast, jag ledde. Satte på filmen och vred skärmen så jag skulle kunna se från soffan om det hände något samtidigt som jag höll lite koll på tiden då det bara var en halvtimma kvar. Plötsligt ser jag att priset stigit upp till tvåhundra någonting. PANIK! Gaah. Paus på filmen och springa fram till datorn. Mycket riktigt. Någon försöker kriga till sig min rosa våg. Hm!

    Men icke, jag ger mig inte utan en fajt..mitt maxbud var ju just 200:-, den som försökte stjäla vågen hade lagt 199:-. Oj oj, mycket nära att personen knep ledningen. Så jag ökade snabbt maxbudet till 250:-. Jag ser hur tjuven försöker komma upp i rätt nivå, budar och budar. Sidan skötte ju min budning automatiskt. Kommer upp till 249 kronor..nej faan, jag vågar inte chansa. Även om några minuter går utan att personen i fråga lägger något mer bud så ändrar jag ändå mitt maxbud ytterligare en gång, till 300:-. JAG SKA HA DEN DÄR VÅGEN! Nu återstår endast 4 jobbiga minuter..SNÄLLA, buda inte mer nu din tjuv. Jag tänkte ju inte ge hur mycket som helst för vågen, över 300:- tänkte jag verkligen inte gå..

    Sekunderna tickar, minuterna minskar sakta men säkert - samtidigt uppdaterar jag sidan galet många gånger per minut för att inte missa någon eventuell ändring. Men tro det eller ej, den nedrans tjuven verkar faktiskt ha gett upp..10 sekunder kvar. För övrigt var nog det här de längsta 4 minutrarna i mitt liv. (HAHA). 10..9..8..7..6..5..4..3..2..1..GRATTIS, du har vunnit objekt "Hushållsvåg ROSA.." med budet 249:-. JAAA! Lycka.

    Lättnad. Pustar ut. Kollar lite bloggar efter att jag läst mig till hur genomförandet av köpet nu går till. Skriver det här och kommer på; Jävlar, filmen.

    Det är nog bäst att jag fortsätter kolla på den innan klockan blir alldeles för mycket. Nog för att jag är ledig imorgon men jag vill ju inte sova bort hela dagen.

    MIN, MIN, MIN!!!



    GODNATT!!






    Almost forgot..

    När vi var nere och hyrde film var vi inne på Coop för att köpa lite glass, vi blev så sugna på det..då hittade jag Sveriges kanske snyggaste hammare. Jag var bara tvungen att ha den..



    Det är en liten minihammare alltså, och i skaftet finns en "byggsats" till 5 olika sorters skruvmejslar..om jag förstått det hela rätt. (Haha) Den kostade 29 kronor och var verkligen värt det. Tycker jag. Även om jag kanske inte kommer använda den utan mest titta på den och liva upp verktygslådan lite så..ursöt! Tycker ni inte?



    Pimp my hammer..

    Haha.





    Ljuva söndag..

    ..jag nuter för fullt av tanken att det är måndag imorgon och jag ändå inte ska till skolan. Jag är ju som bekant ledig på måndagar. Det känns så himla skönt..tisdag längtar jag dock inte alls till då det är den längsta dagen.

    Men det behöver jag inte tänka på redan nu, den ångesten får jag ta itu med imorgon. Nu tänkte jag se en film, var nere och hyrde en på ICA ikväll. Johan ska sova, han har redan lagt sig. "En shoppaholics bekännelser" blir det för mig. Åh vad jag ska mysa. Jag känner mig inte allt för trött (sov mellan 18 och 20 ikväll), men inte pigg heller. Sådär riktigt film-gos-hängig. Ska krypa upp i soffan och släcka alla lampor och hoppas att filmen är bra..men först ska jag gå in och pussa på Johan innan han hinner somna om han inte redan gjort det.

    Får se om det blir någon kommentar om filmen senare ikväll/inatt, "auktionen" på den där rosa vågen går ju ut strax efter 23 med, så den väntar jag med spänning på..än så länge är mitt bud högst, men man vet ju av erfarenhet på Tradera (ikväll testar jag en annan sida) att det brukar ramla in galet mycket bud precis i sluttampen. Men håll tummarna för mig, jag vill verkligen ha den där vågen!! HAPPY.

    Godnatt om jag inte skriver mer ikväll..
    Har ni haft en bra helg och vad har ni gjort?





     

    Sätt färg på tillvaron!

    Gårdagens cupcakes..

    Här har jag precis spritsat på den färgglada frostingen.



    Grönt..
    Utan dekoration..



    Med dekoration..



    Gult..
    Utan dekoration..

    .

    Med dekoration..



    Och min favorit, rosa..
    Utan dekoration..



    Med dekoration..



    Dom var lika goda som dom ser ut.



    Egentligen ska de ju vara lite högre, större. Men nu blev dom som dom blev..haha!



    Nog om mina övningar på konditor-stuffsen..

    Såhär blev det i vårat kök (observera; innan allt stök och bök, haha) med det nya runda bordet. Toppen!





    Superläckert!!


    Sen inhandlades ju en massa underkläder, tror dock inte att ni är så intresserade av att se dom. Haha! Men här har ni ett par skor i alla fall..



    Fyndade dom på DIN SKO för 99 kronor. Precis min prisklass. (Haha) Sedan har jag under helgen köpt en hel del grejer till köket, till min samling med grejer-som-behövs-till-bak-nu-när-jag-ska-göra-fina-bakverk-som-konditor! Hahaha..ja, jag har tänkt att jag ska ha ett alldeles eget litet konditori här hemma. STÖRRE LÄGENHET TACK..eller i alla fall större kök. HAHA!

    Muffinsplåtar, två stycken.
    39:- RUSTA!



    Andra formar till sockerkaka, paj, kladdkaka osv..
    99:-/förp. RUSTA!



    En kavel..men nu har jag hittat en rosa som jag måste ha! Haha! Hur som helst..
    Osäker på priset, men billig, RUSTA!



    Svarta/gråa hårsnoddar.
    10:-/förp. RUSTA!



    Ett dubbelöverkast i noughat/guld/beiche färg.. 
    249:- RUSTA! (Vi älskar RUSTA, haha)




    Idag handlade jag en bakform till, i form av ett hjärta, till sockerkaka/kladdkaka på LAGERHAUS för 39:- och tårtunderlägg i knallrosa, även dessa på LAGERHAUS för 19:-/förp. Det kommer bli supersnyggt sen när jag försöker mig på att göra en fint dekorerad tårta..bilder kommer.

    Nu har jag sprängande huvudvärk så jag ska gå och lägga mig i sängen en stund.

    På återseende.


    Förresten..jag har lagt ett bud på en skitsnygg köksvåg. Hoppas jag vinner den. Och självklart..



    ..är den rosa! Vad annars..






    Färgglada cupcakes i Emma-tappning..

    Vårt besök har kommit och medan de har installerat sig har jag ägnat eftermiddagen/kvällen åt att baka muffins. Fina muffins. Jag är så stolt över mig själv, de blev så fina. Och oj, vad det var roligt. Det kommer jag att göra om. Goda var dom med..

    Jag gjorde muffins/cupcakes, grundrecept. Sedan gjorde jag Cream Cheese frosting, men jag spritsade på det så det blev supersnyggt. Delade upp krämen i 3 delar, färgade ena i gult, andra i rosa och tredje i grönt. Superläckert. Och så dekorerade jag dom med diverse strössel. De kanske inte blev så himla superduper fina, men jag tycker dom blev supersöta, och för att vara första gången så är jag mer än nöjd. Fick öva lite och jag ska ju bli bättre och bättre..förhoppningsvis! Bilder ska ni få se men tyvärr dröjer det till imorgon då jag la in dom på stora datorn och nu ligger i sängen med den lilla bärbara, vårt besök ligger ju och sover i vardagrummet där andra datorn är så - ha tålamod.

    Bilder på gårdagens inköp kommer med, som utlovat.
    Men nu måste jag stänga ner och sova..klockan tre ska vi skjutsa alla till Arlanda.

    Puss, skriver mer imorgon..








    Det blev mörkt..

    ..la mig i sängen för en kort paus i städandet (tänkte jag). Blundade, bara en kort kort stund (tänkte jag)..pang. Det blev mörkt. Somnade som en stock. Vaknade till, orkar inte. Somnar om.

    Älskling väckte mig halv nio..skulle ut och springa med Malin. Somnar om. Vaknar igen när han kommer hem runt tio. Drar mig för att kliva ur sängen men jag måste för att inte kissa på mig. Kissar. Går trött ut i köket..påbörjar min surdeg (ja, vi har fått i uppgift att göra surdeg, det är en femdagars-process nämligen, börjar idag, ska röra om en gång/dag i 3 dagar, på tisdag ska den matas med mer mjöl och vatten och på onsdag - dag 5 ska den tas med till skolan)..den blir inge vidare. Men jag har ju faan ingen aning om hur det ska se ut. Men verkar inte alls rätt. Hm. Får nog ringa min klasskompis och fråga hur hennes blev. Haha!!

    Nu hamnade jag här..igen. Fast jag egentligen ska fortsätta städa. Mest småplock, dammsugning, städ av hamsterbur och lite toalett-städ. Det känns jobbigt. Men oj vad skönt det kommer kännas när det blir klart..och fint blir det!! Bilder kommer.






    ???

    Jag har inte kommit någonstans. Sitter fortfarande här och hänger..SKÄRPNING!!!




    Burn, städ och tidsångest.

    En kall BURN, det gör att jag orkar. Åh, vad det är gott. Dock känns det som jag häller i mig ett glas med lite vatten och några deciliter socker..och det gör jag väl med. Men vad faan, det är ju fredag.

    Jag håller i alla fall på och städar. Puh. Klockan tolv på natten tänker ni nu..ja, jo. Jag fattar inte varför vi alltid skjuter upp allt till sista minuten. Jag hade hellre legat i sängen och snarkat nu. Imorgon kommer bonusmamma, bonusbror med tjej och bonusmammas kompis för att övernatta och sedan bli skjutsade till Arlanda klockan halv fyra söndag morgon..ojoj. Hur ska vi orka upp? Syftar snarare på Johan nu..haha. De reser ju iväg till Bulgarien. Hm. Somliga har det bra!! (Haha)

    Hur eller hur, efter skolan idag (förprovet gick förresten hur bra som helst, hade bara ett enda litet fel och det var att jag dukade fram vanliga varmrättsbestick istället för grillbestick..tror ändå jag ger mig på ett MVG nästa vecka!) blev jag upphämtad nere vid stationen av finaste prinsen och så åkte vi hem för att äta lite. Jag passade på att ta all disk med innan vi gav oss iväg med prinsens bror för att handla lite. Medan brodern köpte mat köpte jag och prinsen kläder..haha..jag köpte massa trosor för en billig peng medan prinsen riktade in sig på byxor. Det var halva priset, 75% rabatt och till och med halva reapriset på en del grejer så vi kom därifrån med ca 600 kronor i tjänade pengar..ja, alltså, i rabatter, sparade pengar. Härligt!! Detta var alltså på Coop stormarknad i Rotebro.

    Sedan hamnade vi på Rusta. Jag fick med mig en hel del hem, bland annat ett överkast till vår säng (ÄNTLIGEN) och lite grejer till min start-samling av diverse bakgrejer. Det känns som att jag vill ha ALLT jag kan komma åt nu när jag ska bli konditor, så jag kan göra allt jag vill hemma med och inte bara på jobbet..så bakformar och en kavel inhandlades!

    Drömmen vore ju såklart även att få ihop pengar till en sån här;



    Åh, tror ni jag höll på att smälla av när jag fick syn på denna rosa dröm? Fick tipset i skolan på en hemsida där man kan få tag i de maskiner vi har i skolan (det här är den lilla modellen för mindre degar, kakdegar och så, inte för större bröddegar) och någon sa att de finns i olika färger och kostar därefter. Idag kom jag ihåg att knappa mig in på hemsidan och hittade den i 22 olika färger..och SJÄLVKLART fanns den i rosa (jag hade nästan hoppats att den inte fanns i rosa för jag visste att jag skulle bli väldigt frustrerad över att inte kunna köpa den då) och SJÄLVKLART var den dyrast av alla!! Gah. Närmare 7 000:- får man hosta upp för att få den här pärlan i köket.

    Sedan kan jag tänka mig att frakten går på en hel del, den är ju ganska tung..suck. Spara, spara, spara! Och alla vet ju hur bra jag är på att spara.

    När vi kommit hem från allt handlande lyckades jag få tag i en som hade en annons på ett vitt runt bort ute på Blocket. Så det var bara att ge sig ut igen för att hämta det..så nu har vi äntligen ett vitt runt bord i köket (det vi köpte senast för 50 kronor gav vi upp hoppet om då vi aldrig tar oss tid till att måla klart det) och oj så stiligt det blev. Lite mer trångt dock, men det funkar.

    Så nu har jag pysslat lite med inredningen i köket, gjort iordning bordet snyggt med våra nya bordstabletter och nu hamnade jag här för en "paus"..jag drar mig mer för att fortsätta städet. Johan har somnat, han var så trött..jag är ganska trött själv när jag känner efter, men jag känner inte för att ha det hängande över mig i morgon att städa undan här. Och det är inte bara för att vi får besök, utan för att det behövs. Vi skulle ha städat redan i veckan egentligen..men icke. Så nu får vi ta smällen..eller jag. Johan sover ju. Haha, men han får dammsuga imorgon har jag sagt. SÅ mitt mål är att få klart allt utom dammsugning och städ av Lolas bur. Det får bli imorgon.

    Klockan är ju lite för mycket för det nu.....dammsugningen alltså!


    Återkommer med lite bilder på dagens inköp snart, närmare bestämt när jag har städat klart om jag inte hinner somna innan. För er som är intresserade. På återseende.






    JAAAAAA!!

    Jackan är min! Min min min.

    Pälsjacka - Ellos, 599 kronor. (Min för 360 kronor+frakt och expeditionsavgift, så 470 kr ca blev slutsumman.)



    Antingen har dom rotat lite extra på lagret och hittat några jackor till undangömda eller så är det jackor som blivit tillbaka skickade. Hur eller hur så fanns jackan i min storlek i lager nu. Jag är så glad!!

    Jag gick, som ni vet, in och skulle klicka hem denna ursnygga jacka från Ellos redan i söndags när vi fortfarande befann oss i Västervik..Johan tyckte jag skulle tänka på det (trots att jag tänkt på det sedan jackan kom in i deras lager för kanske en-två månader sedan, haha) och sa att jag kunde vänta tills vi kom hem. Sagt och gjort. När vi kom hem mitt i natten gick det inte att beställa. Så jag fick vänta till måndag morgon. Gick in och skulle beställa. SLUT! Leverans 25e november. Gaah. PANIK! Panik panik panik..SKIT! Tårarna var nära..(Haha, okej, kanske lite överdrift, men jag kände mig väldigt besviken och ledsen). Grämde mig över att jag inte beställde den när jag satt från början på söndagen. SUCK!

    Sedan dess har jag varit inne varje dag och tittat för säkerhets skull, för tänk OM det dykt upp fler jackor, dom kanske bara trodde att de var helt slut..haha..gick in måndag kväll. Ingen. Leverans 25e nov. Övriga storlekar stod det leverans 10 dec på till och med. Faan.

    Gick in på tisdagen..nej, ingen. Gick in igår..nej, ingen. Och nu ikväll tänkte jag att jag skulle gå in och kolla, bara för säkerhets skull men så tänkte jag; Äsch, är väl ingen idé egentligen. Men så gick jag in i alla fall..klickade upp jackan. Klickade på minsta storleken. 10 dec. Nästa 10 dec. Nästa 25e nov. Nästa 25e nov. Storleken innan min, i lager - OBS, ett fåtal varor i lager, för att kontrollera tillgänglighet, gå till kassan. Det gav mig liiite hopp. Ytterst lite. Klickade upp min storlek. I LAGER! Fåtal dock, men ändå. La den snabbt i varukorgen, klickade in rabattkoden, till kassan, snabbt som faan. Och klick. I lager..valde express, den är här tidigast tisdag kl 15.00. JAAAAAA. Jag känner mig så glad..nu hoppas jag bara innerligt att jag kan ha den. För storleken större är leverans 25e nov. Och det är två månader kvar. Det är ju NU när det börjar bli kallt man vill ha den. Jag vet inte hur den funkar som riktig vinterjacka. Är nog mer höst..så håll nu alla tummar för att jag kan ha den här, så jag slipper vänta till 25e nov på en storlek större. Puh.

    Åh, vad glad jag är..ska väl inte ta ut något i förskott, men det skadar väl aldrig att le och vara glad. :)
    Godnatt kära läsare.

    Imorgon har vi förprov..servering. Vi ska göra en uppdukning. Se vilken nivå vi ligger på inför riktiga provet nästa fredag. Wish me luck.





    Helt slut..

    Nu ska jag gå och lägga mig. Ska bara läsa läxan till imorgon, sedan kommer jag somna illa kvickt. Med rätta..

    Lång dag i skolan, kom hem runt åtta ikväll, hem snabbt och slänga in det vi bakat idag i kylskåpet och sedan iväg på bio. Älsklings förslag. Härligt, lite vardagslyx. Vi såg "The ugly truth" och den var kanonbra. Rolig, romantisk..och, ja - bara bra! Och Johan tyckte samma sak..

    Och Ida, som svar på din kommentar säger jag;

    Joo joo JOO!! Den jackan är min. Trodde jag..den är slut i min storlek och kommer inte förens 25e november i så fall. Och den på Lindex har jag med kollat på, den är inte alls likadan men den duger. Jag ska prova den någon dag när jag har tid. Och försök inte, jag sa till dig i helgen att jag ville ha en "pälsjacka", som Elinas typ, haha, och du sa; Nee, men en väst skulle jag vilja ha! Jag sa; Njae, eller det med kanske, men hellre en jacka. Du sa; Nej, en väst!!

    Så, jackan är min, jag var först för en gångs skull!! Så det så. Haha! ;)


    Godnatt mina vänner..







    Panik.

    Jag drunknar i instuderingsfrågor och min hjärna jobbar febrilt på att lära in allt till imorgon..puh..jag får väl skylla mig själv när jag inte har läst på det förens nu. Men jag har faktiskt inte haft tid i helgen. Håll tummarna för mig, att jag lyckas få godkänt i alla fall. Sedan är resten bara ett plus känns det som för tillfället.

    Jag skriver nog inte mer här ikväll, jag ska plugga, se tv, plugga, se tv och sedan ska Johan förhöra mig och sen är det läggdags. Imorgon är en ny skoldag, jag börjar 8.40, åker hemifrån 07.15, slutar 18.00 och kommer hem igen runt 19-19.30. Puh.



    Alla frågor.



    Mina svar.



    Jag har dock ett helt A4-papper med frågor kvar att svara på. Gaaah. Det här är nackdelen med att gå i skolan..






    Jisses!

    För visst stavas det så? Himla skum stavning tycker jag..hm.

    Först och främst ska jag svara på lite kommentarer. Sedan ska jag ännu en gång försöka komma med en bra anledning till varför jag inte har bloggat på heeela långa helgen (som inte alls var så lång som jag hade tänkt).


    Från Ann (svärmor), angående mitt inlägg om min längtan till längre hår; 

    Extensions???


    Svar;

    Jo, jag har funderat på det faktiskt. Kollat runt lite..men jag har svårt att hitta något som är skapligt billigt som ser naturligt och fint ut. Och jag tror det kan se lite konstigt ut när mitt hår är så uppklippt (här kommer dessutom en del av mitt svar på Emelies fråga nedan sedan). Det finns ju dyrare alternativ som görs hos frisör förstås, men det känns inte jätte aktuellt som ekonomin ser ut just nu. Men jag funderar. (Haha) Kram Emma.


    Från Emelie, angående håret även här;

    Haha fan vad komiskt,jag som precis tänkte fråga om du kan ta lite fler kort på ditt hår, typ olika vinklar framifrån,sida, bakifrån. Är riktigt sugen på att klippa av mig mitt hår nämligen...o ditt hår är lite av en inspiration förstår du =) Har du typ jämnlångt hår eller är det nå kortare bak o längre fram?


    Svar;

    Oj, vilken press jag känner nu. (Haha) Att mitt hår är lite av en inspiration alltså..jag förstår inte riktigt varför men. Antar att ett tack är på sin plats..typ. (Haha) Hur eller hur, mitt hår är ganska mycket uppklippt (nu). Jag tog ett kort precis efter jag varit hos frisören senast och där ser man lite framifrån i alla fall. Men jag ska försöka ta lite kort bakifrån och från sidan med. Det är väldigt svårt att se på mitt hår då det är mörkt, man ser knappt var det slutar och så, om du förstår hur jag menar. Var det är uppklippt och så alltså. Men jag ska försöka knäcka den nöten. (Hehe) Kram Emma.


    Ja, det var det!

    Så, nu till helgen. Helgen har gått väääldigt vääääldigt fort. Jag fattar inte var den tog vägen. SVISCH sa det så var vi tillbaka i Stockholm igen, hemma i lugnet. Jag skulle tro att älskling redan har somnat (vi kom precis hem alltså).

    Jag som hade tänkt hinna med både det ena och det andra nere i Västervik, och nu menar jag inte att träffa så mycket folk som möjligt, att klämma ihop så många möten som möjligt, utan mer saker som att läsa min läxa, plugga inför mitt prov som är på tisdag eller onsdag och att just blogga då det var lite tomt här i veckan. Men icke, inte något av detta har jag hunnit med. Puh!

    I torsdags kväll mötte jag upp bästa Kajsa efter skolan för hon skulle övernatta hos oss för att sedan följa med oss ner till "Viken" (Västervik). När fredagen kom och vi väl kom iväg (klockan ett istället för tio som det var tänkt, haha) så gick hela bilfärden åt till att försöka få bort min jävliga huvudvärk. Kajsa slumrade lite och Johan koncentrerade sig på vägen. Min dator, som jag hade tänkt använda, hade dåligt batteri och jag kan ju inte ladda den i bilen. Klantigt av mig helt enkelt att inte ladda upp den innan avfärd. Men men. Väl framme i Västervik åkte vi först hem till Ida och Jimmy med barn för att träffa dom. Dom var på språng bort till lokalen där pappas sambos 50-årsfest skulle hållas på lördagen. Vi slog följe och hjälpte till med lite förberedelser. Jag vek servetter (till solfjädrar som jag lärt mig i skolan nu) och Ida gjorde skylten som skulle hänga utanför lokalen. Efter det åkte vi till affären och handlade lite dricka och chips till tvn. Det här har varit min mest onyttiga helg på länge..blä..

    Och så hem till pappsen där vi skulle bo. Installerade oss och somnade sedan ganska tidigt. Natten var inte allt för rolig men det går jag inte in på här i bloggen.

    Vaknade upp på lördagsmorgonen med något för lite sömn i bagagen och gjorde oss iordning lite hastigt och halvdant. Gav oss iväg till KARLSSON (en lågprisbutik med mycket smått och gott) för att hitta ett vitt skärp/bälte till min outfit för kvällen. Jag kom därifrån med TVÅ bälten. (Hahaha)

    Och så vidare till lite andra ställen för att slutföra vår present, komplettera med blommor och lite. Hem igen för att slutföra vår look. Stress, stress, stress. Och så iväg för att hämta upp alla tårtor. Smörgåstårtor och vanliga tårtor. Köra megasakta till lokalen för att dumpa av alla tårtor. Parkera bilen och sedan var festen igång. Alla tyckte jag var fin i min vita klänning med blåa blommor (som jag för övrigt fått av pappas sambo och lovat att ha på festen), det vita bältet i midjan, mitt blåa armband och mina blåa pumps som passade PERFEKT för att binda ihop hela outfiten. Håret hade jag uppsatt för att svettas mindre. (Haha) Festen blev jätte lyckad, alla betedde sig trevligt och representabelt trots lite för mycket alkohol för vissa, haha, och alla tårtor var supergoda (ja, jag smakade alla) men jag beundrade dom mest för färg och form och ville inte skära så mycket i dom, jag stod och filurade på när jag ska få lära mig göra såna fina. Hm..

    Hur eller hur, supertrevlig fest. Och oj, vad mycket det var som hände. Först smörgåstårta och sedan fika. Sedan sång för födelsedags"barnet" (men hon fyller egentligen inte förens på onsdag), och så paketöppning. Jag trodde pappas sambo skulle svimma när hon fick megapresenten. En resa med sin son med sambo och sin bästa vän till Bulgarien. Oj oj, vad hon blev glad. Vi var inte med på den, utan hennes söner och deras respektive, hennes kompis och några till hade bidragit. För att inte tala om när pappa gick ner på knä och friade. DÅ, då trodde jag hon skulle smälla av. (Hahaha) Ja, precis. Ni läste rätt, nu ska min kära pappa gifta sig och jag ska tydligen (med delad uppgift av Ida och förmodligen Sofie med) vara brudtärna. Oj oj. Ja, ni kanske förstår att det är mycket i huvudet på fröken Emma i helgen. (Haha)

    Jag och Johan gick i alla fall hem skapligt, kvart i ett låg vi i sängen och somnade ganska omgående. För att vid tre halv fyra bli väcka av pappa med sambo (med lite för mycket innanför västen, men trots detta stor eloge till pappa som skötte sig exemplariskt denna afton, ni som känner honom vet vad jag menar) för att pappa SJÄLVKLART var tvungen att se sitt inspelade GP, speedway, mitt i natten. Gah. Då var jag arg och irriterad, nu skrattar jag mest åt det. Pust, stånk och stön. Vad jobbigt. Vi fick helt enkelt flytta in från vardagsrummet och bäddsoffan till deras sovrum och superskön dubbelsäng, vilket i och för sig såhär i efterhand kändes jävligt skönt, och Johan fick en sjuhelvetes huvudvärk. En panodil till honom och så somnade vi gott om igen. Snark. Sov till tolv-tiden idag, låg och drog oss lääänge. Klockan två kom vi iväg till Netto för att köpa oss varsin kall cola, såå gott när man är lite bakis. Men jag mådde jävligt bra ändå, är glad att jag inte drack så mycket kvällen innan.

    Sedan gick vi bort mot lokalen och hämtade bilen, som självklart fick stanna där över natten, och så hem igen för att hämta upp pappa med sambo, sambons son och hans sambo - alltså klämde vi in 4 stycken i baksätet, för att åka till pizzerian och möta upp andra sonen (Jimmy) med sambo (Ida) och de två barnen. Och så glufsade vi i oss allihop..bästa pizzerian i Västervik är förresten, när jag ändå är inne på det, Acapulco. Underbara pizzor, farligt god kebabsås, trevlig personal och fräsch lokal.

    Ja. Pang som sagt, så var helgen över. Vi avslutade dagen med att hjälpa till med lite städning i lokalen, hämta upp vår packning och sedan göra ett kvällsbesök hos mammsen, som fortfarande är sjuk stackarn. Hon var varit sjuk till och från sedan början av sin semester (i juni). Nu har hon varit hemma från jobbet i två veckor, man misstänker lite svininfluensa, får inget mer sjukintyg, inga prover görs och hon måste pallra sig till jobbet imorgon. Jag tycker så synd om henne, man såg ju på henne att hon inte var frisk än. Dumma läkare!!

    Så kom vi till slut ifrån kära Västervik vid strax efter nio.

    Puh, vad långt detta blir. Det HÄR är nog längsta inlägget numera, de blir bara längre och längre. Mamma brukar säga; Jag brukar ta lite i taget, du skriver så himla mycket, orkar inte läsa allt samma dag. (Haha) Jag vet inte om någon orkade läsa igenom allt det här, om ni tycker det är jobbigt och tråkigt med såhär mycket text? Men jag hoppas det är intressant och därav gör det lite behagligare att ta sig igenom, det är ju såhär det blir när allt kommer på en gång. För att inte tala om FarmVille. Oj oj, vad det hänt grejer där, jag har ju inte varit inne där på hela helgen. På Facebook alltså. Massa kor och getter att mjölka ur, hönor att plocka ägg ifrån, grisar att ta hand om, träd som ska skördas, får att samla ull ifrån, hästar att samla hästhår ifrån och ankor att plocka fjädrar på. (Hahaha) Och gåvor, 17 gåvor har jag nu som jag måste acceptera och sätta på sin plats. Dags att utöka farmen ytterligare snart, får knappt plats med mera. 


    Och ingen läxa har jag hunnit med. Tur att både jag och Johan är lediga imorgon, jag måste tvätta skolkläderna med. Och plugga plugga plugga. Nu ska jag klicka hem en ursnygg jacka på Ellos, kolla min bank och sedan är det godnatt. Bilder kommer när jag får dom från pappas sambo. Framför allt på min ursnygga (men liiite obekväma) outfit.

    Här är jackan jag förälskat mig i.




    Godnatt.





     


    School.

    Nu ska jag springa ner till bussen snart..den går halv så jag skriver det här i all hast. Jag ber om ursäkt att det är dåligt med uppdateringar. Men det kommer nog igen ikväll och i helgen skulle jag tro. Då får ni säkert massor att läsa om så häng inte läpp för att det inte finns så mycket att läsa just nu. Tisdagar, onsdagar och torsdagar är ganska långa dagar och konstiga tider, därav hinner jag inte skriva så ofta, och när jag kommer hem på kvällarna är datorn bland det sista jag tänker på, jag kollar mailen bara i stort sett.

    Och FarmVille. (HAHA) Är det någon mer än jag som har trillat dit på det? Oj, så kul det är, jag blir som ett litet barn igen. (HAHAHA)

    Nu måste jag kila, börjar 12.35 och slutar 18.

    Kanske skriver lite mer ikväll.

    Puss.






    Pust och längtan efter långt hår!

    Kom hem från skolan runt halv åtta nu ikväll, nu sitter jag här, känner mig helt slut. 12 timmar hemifrån är lite för mycket för mig nu såhär i början. Mina fötter värker. Men jag gnäller inte lika mycket om det längre, vet att det finns dom som har det mycket värre än mig.

    Älskling ska gå ner med soporna nu och sedan ska vi lägga oss i sängen framför tvn och bara vara. SOVA snart. Imorgon har jag i alla fall sovmorgon, skönt. För imorgon slutar vi inte föresn tjugo i åtta.

    Och vet ni vad en av mina största önskningar just nu är..att ha långt hår. JAG VILL HA LÅNGT HÅÅÅÅR!! Faan att jag klippte av det i april eller när det nu var. Och ännu mer faan att jag klippte av mitt långa hår som jag hade ända ner till ryggen för ett par år sedan. Men det var så slitet. Och jag hade det jämt uppsatt. Och nu tänker jag; Vafaan då för? Gud vad mycket man kan göra med långt hår. Platta det för en platt look..bara låta det lufttorka för en snygg lite slarvig look, locka det, sätta upp det i en bulle för en "bullig" look, lite vågig, våffla det. Fläta i småflätor så det blir vågit, ha en enda stor lång fläta. Två flätor på var sida..en inbakad fläta. Eller bara en slarvig (som jag oftast hade) knut uppe på huvudet, det kan faktiskt vara riktigt snyggt ibland. Åh, mina ögon tåras nästan när jag tänker på det. Så nu ska jag spara! SPARA SPARA SPARA SPARA!!

    Dock växer håret enligt många källor ca 1 1/2 cm i månaden. Det betyder att jag om jag ska få håret så långt som jag vill ha det, ca 30 cm längre (minst) gärna 40-50 (haha), så får jag vänta i ca 2 år (då växer det ca 36 cm). En del hår växer snabbare, jag vet inte hur snabbt mitt växer, men jag tycker att jag får utväxt väldans snabbt när jag färgat håret i alla fall. Får väl ta måttbandet och se hur mycket det växt hittills sedan sist jag färgade det..dock minns jag inte riktigt när det var. Men det kanske står någonstans i bloggen. Har ni lust att hjälpa mig kolla upp det? Alltså, när jag färgade håret senast..?!

    Men om vi fortsätter räkna på att håret växer 1 1/2 cm i månaden så kommer det ha växt ut ca 15 cm till vi firar två år nästa sommar (juni) iaf. Men oj så långt det känns..suck..djuuup suck. JAG VILL HA LÅNGT HÅR NUUU!! Nu nu nu.

    Nu ska jag gå och mäta min utväxt. Senare..kanske. Om jag orkar..tänkte lägga upp lite bilder på dagens verk i skolan! ;)

    Godnatt annars, då kommer bilder imorgon.





    Dålig uppdatering..

    ..jag vet. Och jag har ingen bra ursäkt.

    Jag har dock varit sjuk under helgens gång, allt blev värre i lördags kväll..någon form av magsjuka tror jag. Idag är det mycket bättre i alla fall. Skönt. Det kändes helt okej redan igår men hela dagen gick till att slappa och så var vi och handlade en present till pappas sambo som har 50-årsfest på lördag.

    Så, denna vecka blir kort i skolan, imorgon är längsta dagen, 8.40-18.00. Puh. Onsdag börjar jag strax efter halv tolv och slutar tjugo i åtta och torsdag börjar jag strax efter halv ett och slutar klockan sex. Fredag är det tänkt att jag ska ta ledigt, jag hoppas att det går igenom, eftersom vi åker då. Till Västervik alltså..

    Jag är dock ute lite i sista minuten att meddela skolan, jag har inte haft en tanke på det, jag har bara haft huvudet fullt med tanken att Johan ska få ledigt. Men nu för tiden har ju även jag grejer att sköta, tider att passa. Det känns lite ovant fortfarande..men det ska nog lösa sig, vi har ju bara en lektion på fredagar - servering.

    För övrigt har jag en slappardag även idag, karln kommer väl hem från jobbet snart, äta lite och sedan fortsätta rensa upp bland skolböcker och papper tänkte jag. Annars letar jag efter en träningmaskin, ett löpband. Elektriskt/med motor, men alla är ju så himla dyra. Inget jag har råd med i alla fall..försöker kolla Blocket och så men verkar bara finnas sådana utan motor i min prisklass. Håll gärna utkik åt mig ni med. Tipsa mig gärna om ni hittar något..


    På återseende.






    Pics.

    Här kommer några väl utvalda bilder som beskriver hur vår kväll ser ut nu när älskling kommit hem från meck med sin bil och jag har städat hela lägenheten grundligt..

    Vi kan börja med en bild på min fina uppdukning till kvällens middag.





    Fint va?

    Nu har maten fått sjunka ner lite i magen, så nu åker snart jordgubbarna fram..jag köpte dom igår nere på ICA men glömde äta upp dom. (Hm..)



    Och här har vi en av alla kakor som gjordes på tordagens baklektion i skolan, som utlovat, en bild på chokladkolakakan med lingon..själv är jag inget fan av lingon men det ser ju ganska snyggt ut. Jag kommer nog ta på blåbär eller hallon eller något sådant gott istället i framtiden.




    Här nedan följer lite bilder på saker som har inhandlats i veckan..

    En toalettborste och hållare som vi tyckte var lite fräck. 49:- (Denna inhandlades på ÖB i Västervik senast vi var där)





    Nagelfilar till mig..10:-



    Ett riv"järn" i plast med tillhörande "box" där allt hamnar direkt istället för att hålla på och krångla med tallrik under vanligt rivjärn osv. Praktiskt..endast 10 kronor dock så jag räknar ju inte med att det är toppkvalitet. (Haha)





    Tandborstfodral, det känns lite mer hygieniskt med sådana istället för att förvara tandborstarna helt öppet i badrummet..5,50:-/styck.



    Garneringsspritsar i "miniformat", 10:-, men duger att öva lite med här hemma tills jag införskaffar riktiga i normal storlek.



    Ansiktsmask, 10:-/två-pack.




    Nu följer lite bilder på ett nystädat hem..







    Elefantfamiljen har hittat sin plats i lägenheten under dagen..



    Jag har ordnat en hörna bakom toalettdörren i hallen för lite parfymer/hårvårdsprodukter/smink/krämer..



    Översta hyllan - Hårvårdsprodukter.



    Andra hyllan - Parfymer/deodoranter/krämer. Eltandborsten hamnade där i all hast med..



    Tredje hyllan - Förvaring av toffsar och hårspännen. Spännen i den lilla söta asken och toffsar i mängder i sminkväskan..



    Ja, lite tips på bra förvaring helt enkelt. Och nu, åter till "röran" på bordet i vardagsrummet..om ni la märke till den.

    Såhär ser det ut på lite närmare håll.



    Jag ska alltså rensa mina papper (skolpapper), sätta in bakom rätt flik i den fina pärmen jag köpte igår, skriva över det som skrivits i fel skrivblock när jag slarvat till rätt block för rätt ämne och snygga till saker och ting lite. Och datorn är med på ett hörn såklart..och en gammal NOKIA-telefon vilken jag spelar SNAKE på. (HAHA)



    Detta är vad jag tänker ägna kvällen åt, samtidigt som jag myser och har det bra med älskade älskling, underbara älskling, som kollar på en film (som det var tänkt att jag med skulle kolla på men jag gav upp efter 5 minuter då den verkar skitdålig) i soffan jämte mig. En riktig hemmakväll/myskväll med andra ord. Jag har ont i magen med så jag går nog och lägger mig skapligt ikväll om det inte går över snart..

    Vad gör ni denna lördagskväll?





    Emma rekommenderar!

    Det finns många saker som kan kännas riktigt bra, och oj vad det känns bra med ett nystädat hem. Doften av skurmedel och känslan av att gå barfota på ett golv helt utan smulor och smuts. Inga synliga dammråttor, fräscht badrum och kök och bra ordning på saker och ting! Underbart..

    Och CILLIT BANG..rekommenderas verkligen. Jag som inte brukar tro på vad de säger på reklamen, jag brukar vara den som slår dövörat till. Men när de hade två-pack för 35 kronor på Rusta så slog vi till. Det kan ju alltid vara värt att prova.



    PROVA!

    BANG, och smutsen e väck! Eller hur låter det..?!

    Vi har en för smuts, fastbränd mat och fett och en för ingrodda beläggningar, rostfläckar och kalkavlagringar. Och det fungerar faktiskt, riktigt bra till och med. Vi har nog aldrig haft en sådan ren spis t.ex. och ett sådant fint badrum. Sedan om det är så mycket bättre än alla andra sorters medel som finns har jag ingen aning om, för vi har inte provat alla, men dessa fungerar i alla fall. Som utlovat..

    BANG, och smutsen e väck
    !








    Tråkig lördag.

    Finns det något tråkigare än att städa, när man har så mycket att städa, att man inte vet var man ska börja? Så är det för mig idag. Johan är hos sina föräldrar och fixar med bilen. Jag stannade hemma för att städa och fortfarande, 3 timmar senare har jag inte kommit igång ordentligt. Jag drar mig för att sätta fart..drar ut på det. Det är ju lördag. Är det det här lördagsnöjet jag har att roa mig med denna helg?

    Tydligen. Det måste ju göras.
    Och det ska göras. SUCK. Jag ska bara finna ork. Jag fryser med, det är så kallt i hela lägenheten. Det gör att jag hellre vill lägga mig/sätta mig i soffan framför tvn med en varm filt och datorn i knät. Men det får väl bli efteråt. Då kan jag ju i alla fall känna mig stolt och duktig som tog tag i skiten. Och jag lär få se en glad och tacksam älskling när han kommer hem. Ska försöka ha middagen klar med..

    Bilder kommer senare.






    Skoluppdatering.

    Vi har rast..

    Vi blev indelade i två grupper idag (Servering A är kursen) och den ena fick duka (som var lite av ett test) och den andra fick gå tipspromenad. Min grupp började med dukning och jag tycker nog att jag klarade av det galant. Lite osäker på vilken sida allt skulle stå men det ordnade sig bra till slut. Det blev så fint!!

    Nu är jag jätte sugen på att komma hem och duka upp jätte fint till middagen, imponera lite på Johan. Vi får väl se om jag lyckas.

    Nu har vår grupp precis kommit tillbaka från tipspromenaden som innehöll diverse frågor om det vi pratat om hittills, vi ska samlas allihopa igen för att avsluta lektionen kvart i..sen är det hemresa som gäller igen, och oj vad härligt det känns att det är helg igen. Jag blir alltid så glad på fredagarna. Johan är ledig, jag är ledig. Vi har all tid i världen att hitta på vad vi vill..

    Är det inte härligt?
    Puss.










    On my way..

    ..sitter här påväg till skolan.

    Det är bara en station kvar till jag ska av så jag måste nog börja stänga ner snart..
    Magen gör ont - av nervositet alltså. Puh. Nervös för förhöret..wish me luck.

    Tessan undrade vad jag ska göra i helgen och jag har faktiskt ingen aning. Hm..Det återstår att se.

    Skriver senare.






    Trött och sliten.

    Idag pallrade jag mig iväg till skolan, huvudvärken är nu som bortblåst (konstigt det där hur det kommer och går, blir galen) dock har jag haft ganska ont i magen idag. Men det gick över framåt kvällen..

    Idag hade vi vår första riktiga praktiska konditorilektion. Tidigare har det ju varit bageri och kallkök. Och oj vad kul det var. Tiden bara flög iväg, precis det här jag vill göra. Bageri är inte lika kul, bröd och sådant. Det är självklart kul det med men just konditori slår ju allt med hästlängder!

    Idag gjorde vi korintkakor och en kaka på mördeg fylld med chokladkolasås och toppade med lingon. MUMS! Farligt det där..

    Här är korintkakorna jag och min kompis för dagen gjorde. Förpackade i små söta "present-påsar" med 15 st i varje hade vi första tjing på att köpa om vi ville (det har vi alltid på det vi gör). 10 kr/påsen var priset och jag köpte såklart med mig lite hem..mest för att ta kort och visa hur stolt jag är och sedan för att kanske bjuda lite på och för att dom var syndigt goda. Dregel..



    Imorgon ska det köpas av de andra kakorna vi gjorde (3 kronor styck), vi kunde inte köpa dom redan ikväll eftersom chokladfyllningen var tvungen att få stelna till i kylskåp över natten. Så bilder på dom ska ni förhoppningsvis få se imorgon! Jag är så stolt, man känner sig så duktig när man lyckats göra något gott och fint.

    Nu orkar jag inte skriva så mycket mer ikväll, jag måste krypa ner i sängen känner jag. Jag kom hem halv tio ikväll efter ett kompis möte med bästa Kajsa efter att jag slutat klockan sex. Imorgon är det "förhör" på alla glas, tallrikar och bestick och jag känner mig väldans osäker på dom. Har inte alls läst på i den mån jag borde. (SUCK) Dessutom ska vi kunna duka rätt med duk och allt..jag får väl panikläsa lite nu innan jag somnar och sedan imorgon påväg till skolan. Två timmars lektion imorgon alltså och sedan är det helg igen..så underbart skönt. Ändå har ju den här veckan varit ganska kort för mig i och med att jag var hemma igår. Jag hoppas på en skön helg och att man får vara frisk.

    Vad ska ni göra i helgen?

    Godnatt..






    Sjuk.

    Allt har fått fel idag, hela dagen..visserligen har det inte gått så lång tid på dagen än. Men ändå. Och jag är uppenbarligen sjuk, så jag är hemma från skolan idag. Känns skittråkigt. Får ta igen det jag missar på bästa möjliga sätt. Imorgon bara måste jag gå, då har vi vår första konditorilektion..så jag hoppas huvudvärken åtminstonde gått över då, som suttit i sedan igår. Illamåendet, mensvärken och snoret kan jag nog försöka bortse ifrån. Men huvudvärken är verkligen jobbig. Ursch.

    Svininfluensan? Huja..

    Måste lägga mig ner igen. Kanske skriver senare om jag orkar.