• Tillbaka till startsidan
  • Förlåt.

    Förlåt för väldigt dålig uppdatering. Det enda jag kan skylla på, om man nu ska skylla på något alls, är att det är väldigt mycket runt omkring mig som händer nu..allra helst med skolan. Det är skolarbeten hit och prov dit.

    Förra veckan var jag sjuk..
    På tisdagen fick vi en hemtenta (i ämnet livsmedelshygien) som skulle lämnas in nu i tisdags som var. Jag fick inte hemtentan förens på fredagen, eftersom jag var sjuk innan, så jag hade fullt upp med den under helgen. Dessutom hade vi en frågestencil (i ämnet livsmedelskunskap) om kött och charkprodukter som skulle besvaras och lämnas in samma dag (i tisdags) och jag hade dessutom en annan frågestencil som jag låg efter med om fisk och skaldjur att lämna in. Som sagt, mycket att göra. Det slutar inte där. Idag hade vi prov i ett annat ämne (näringslära) och det gick väl sådär. Nästa vecka har vi prov del 2 i näringslära på tisdag, praktiskt prov i bageri på onsdag och inlämning av kaffearbetet på fredag.

    Det är en del och jag är inte ens säker på att jag fått med allt här ovan.

    Imorgon har vi vårt första praktiska PROV i konditori. Lite nervös, men samtidigt så finns det inte så mycket att vara nervös för. Man gör sitt bästa och det finns ju inget direkt man kan öva på. Vi vet ju inte ens vad vi ska göra ännu! Men det känns lite kul med, och bra, för nu har jag verkligen chans att visa vad jag går för, alldeles själv och utan hjälp av lärare eller medkamrat. Vi jobbar ju alltid två och två annars, förutom när vi göra tårtor och bakelser, då gör man ju gärna varsin..

    Hm..
    Nu ska jag gå och lägga mig, njuta av tanken på att det är första kvällen på en vecka som jag inte har något skolarbete alls att göra. Så underbart skönt. Imorgon är det prov som sagt, på fredag är vi lediga, då ska jag jobba med kaffe-arbetet tänkte jag. På söndag är det första advent, åh, vad det känns mysigt. Då ska det julpyntas! Jag älskar julen.





    Lördag..

    ..en alldeles fantastisk lördag!
    En av de bästa.




    När det vänder..

    ..är inte de dagarna helt underbara?

    Min hals börjar (peppar peppar) bli bättre istället för sämre, det betyder att det nog inte är någon halsfluss. Det i sin tur betyder att jag kan gå till skolan imorgon. Eller ja, åka pendeln..men ni förstår. Haha!

    OCH..vet ni?
    Pälsjackan jag beställde från Ellos den 17 september är äntligen skickad. Idag. Så den borde komma i slutet av veckan eller i början av nästa. Sjukt spännande. Hoppas jag kan ha den nu när jag ring och mailat och varit arg för att den dröjt så länge! MEN..nu är problemet att jag inte har några pengar kvar nu. Så även om den kommer nu så kan jag inte hämta den förens jag får pengar ändå. Lite typiskt! Men den ligger i alla fall här i Upplands Väsby, några meter från vårt hus, på Claudia Spel och Tobak och väntar på mig. DET KÄNNS JU HÄRLIGT!!


    Jag är glad. Jag känner för att måla..jag ritade en filur på en tavla igår som jag nu tänker färglägga. Se om den blir bättre eller sämre. Kanske gör om den helt annars..vad det är får ni inte veta ännu. Det dröjer några dagar till dess.

    Spännande va?
    Haha!




    Smärta och trötthet.

    Jag ska faktiskt gå och lägga mig. Jag har, och har haft hela dagen, så jävla ont i magen. Det är en blandning mellan mensvärk och en annan smärta som gör hela magen öm både innuti och utanpå. Jag får det lite då och då under mens, men inte alltid. Jag vet inte vad det beror på men det gör jätte ont. Det känns ungefär som att allt jag har där innanför i magen ska trilla ut genom..ja, ni vet vad. Ursäkta alla nära och kära som läser det här som tänker att jag är lite för frispråkig såhär öppet. Men varför ska man inte vara det? Jag är ju bara mig själv.

    Så, sängen blir det nu, är helt slut efter skoldagen med. Men den var kul! Jag ska dock försöka följa med älskling till macken och köpa diverse nödvändigheter sedan när hans alla tv-program är slut. Om jag inte somnat..hm..

    Hoppas ni har haft en bättre dag än jag och utan smärta. 

    Jag vill avsluta med att kommentera nyheten om spädbarnet som tros ha kvävts av en katt. Har ni läst om det? Åh, så tragiskt. Jag blir alldeles tårögd och får en klump i hals och mage när jag läser sådant där. Vilken sorg, vilken smärta. Alla tankar till den familjen.

    Och angående en annan artikel jag läste om idag på vägen hem. Om en 10-årig flicka (minns tyvärr inte hennes namn) som blev utslängd från bussen för att chauffören ansåg att hennes biljett redan var stämplad. Fast den inte var det. Och ändå, själva principen, OM det nu hade varit så att flickan inte haft en giltig biljett så får man väl ändå ha lite vett och hjärta. Man låter inte en 10-åring gå hem själv i mörkret en fredagskväll (tror jag det var). Vad var det för jäkla pucko? Tänk om något hänt henne? Hur faan hade du mått då (ursäkta mitt språk) din jävel? Suck. 






    Så var även denna helg över.

    Jag har precis klivit ur ett skönt bad och en dusch efter att ha slutfört 3 skolarbeten jag låg efter med plus ett till som ska lämnas in imorgon, diskat efter gårdagens tårtstök, dammsugit och torkat golven.

    Nu ska jag städa Lolas bur och sedan ska vi krypa ner och njuta av en natts sömn. Förhoppningsvis. Älskling är sjuk, så föregående natt var inte rolig alls. Stackars, låg och frös och huttrade och kunde inte sova. Världens huvudvärk har han haft hela dagen med. Hoppas det är något tillfälligt och att jag får hålla mig frisk.

    Lång skoldag imorgon..8.40 till 18. Puh. Får gå upp runt halv sju i alla fall. Senast, för att åka hemifrån runt halv åtta. Godnatt kära vänner och bloggläsare.

    Hoppas ni haft en bra och skön helg, det har jag. Dock önskar jag att den kunde vara lite längre..





    Födelsedagskalas!

    Johans lillebror fyller 20 år imorgon, så idag har vi haft kalas för honom! Vi kom precis hem. Jag fick äran att göra tårtorna..

    Såhär blev resultaten.



    En helt vanlig princesstårta..med brun marsipan som jag färgade själv och så rosa blommor och bokstäver i sugarpaste. Bokstäverna har jag skurit ut för hand, därför är dom inte helt perfekta. Men jag tycker det är charmigt!







    Andra tårtan fick enligt önskemål bli en chokladtårta. Något jag mest bara kom på själv och slängde ihop. Det blev vanlig chokladsockerkaksbotten med härlig kärleksmumsglasyr emellan och en härlig kolakräm över! Sedan spritsade jag på lite creme-cheese frosting i rosa för att matcha ljusen vi köpt.



    Lite snett spritsat, men vad faan, tårtan är handgjord! Haha..



    Jag är nöjd. Födelsedagsbarnet är nöjt. Familjen är nöjd. Alla är nöjda och glada, så spelar det någon roll att det kanske inte riktigt är konditori-material till fullo?! Nej.

    Här är även en bild på dagens outfit, min fina rosa blåsa jag köpte till halloween. Så fick jag äntligen använda den en gång till. Det är ju inte direkt en klänning man slänger på sig lite när man vill. Tyvärr. Men jag skulle vilja våga ha den precis när jag vill. Den är så fin!



    Och sedan, sist men absolut inte minst..
    Födelsedagsbarnet var ju lillebror, men även jag fick en liten gåva. Inte så liten för mig, den betyder mycket och jag kommer att tänka på den här dagen varje gång jag tittar på den. (Haha) Jag blev ganska häpen när Johans lite äldre bror och hans sambo kom fram till mig och sa att dom köpt en liten grej till konditorn med, som tack för att jag gjort tårtor. Åh, vad dom är gulliga i den här familjen. Helt galet underbar familj.



    En gulgranskula i form av en cupcake. Åh, så fin och otroligt söt. Den glittrar så fint med!! Den kommer jag definitivt ta väl hand om och jag undrar om jag inte kommer att ha den hängade året om..bara för att den är så söt! TACK SÅ HEMSKT MYCKET.





    Nu ska jag och älskling mysa till det framför tvn och njuta av ett par lugna timmar innan sängdags. Disken som blev idag tar jag hand om imorgon, jag har i alla fall plockat undan och gjort det skapligt fint än så länge..det får räcka för ikväll!

    Godnatt kära vänner, alla som jag känner..och inte känner.





    Underbart!

    Jag satt en hel del timmar igår, långt in på natten och en bra bit efter att Johan kommit hem och gått och lagt sig och kämpade med arbetet som ska vara inlämnat senast onsdag. I ämnet näringslära, mineraler..

    Jag skrev till händer och ögon blödde (nästan) och lämnade bara en grej kvar att fortsätta med idag. Nämligen innehållsförteckningen. Egentligen var det kanske två grejer för jag skulle ju skriva rent instuderingsfrågorna och bifoga med arbetet med..

    Detta var det första jag satte mig ner och gjorde tjugo i tolv när jag klev ur sängen. Och nu är jag äntligen klar. Med allt. Arbetet är komplett och riktigt snyggt om jag får säga det själv..det här bara måste bli bra betyg!!



    Önska mig lycka till. På tisdag lämnar jag in det. Så himla skönt att slippa tänka på det nu resten av dagen, imorgon och på måndag..resten av helgen och ledigheten alltså. Dock har jag lite andra arbeten att göra som jag ligger efter med, de handlar om hygien. Men dom är inte alls lika stora som det här, så det känns skönt att ha fått det här gjort i alla fall. Hygienarbetena får jag väl ta tag i senare idag när jag vilat lite från tangenterna så jag får det gjort med.

    Puh.
    Jag är så stolt över mig själv. Att börja med, och slutföra ett arbete på bara en dag, det är riktigt bra tycker jag. Jag får självklart skyllda mig själv som sköt på det så länge, meningen var ju att det skulle ha gjorts under lovet för att få det gjort, men nu är det äntligen gjort och jag har ett par sköna dagar framför mig.



    Ikväll ska vi nog bara vara hemma och ta det lugnt, ta hand om varandra. Imorgon är det en ny dag och då är det dags för tårtbak..bilder på dom kommer givetvis. Både här och på Facebook i min "tårtmapp".

    På återseende.







    Äntligen!!

    Nu jäklar.
    Nu åkte han ut..det är klart att det aldrig är roligt när någon åker ut, jag förstår att dom fattat tycke för varandra och Rabih verkar vara en härlig kille. Ganska söt med. MEN..han är faktiskt inte allt för bra på att sjunga. Jag förstår ärligt  talat inte vad han gjorde där från början. Men det är ju vad jag tycker!

    Mariette var i alla fall mycket bättre ikväll och förtjänade att vara kvar.

    Nu ska jag stänga av tvn och stänga ner bloggen och istället klicka upp Word på skärmen. För nu återstår bara renskrivning av arbetet jag suttit med mestadels av kvällen. Och att få ihop det till ett snyggt arbete. Resultatet kommer senare.

    Vad gör ni denna fredagskväll?
    Jag pluggar som sagt och Johan är på jobbfest, hoppas han har roligare än mig min prins!




    ...

    Dåligt med uppdatering här ser jag. Riktigt dåligt till och med. Men jag har haft fullt upp med mitt med fotproblem, läkarbesök, stanna hemma från skolan, varit i skolan..

    Och just nu ser det ut såhär i vår soffa;



    Plugg, plugg, plugg. Och lite Idol såklart..Och nu är det väl ändå dags för den där Rabih att åka ut? Gaaah.





    Mirakelkurer?

    Jag har provat mina nya skoinlägg nu och jag känner skillnad redan nu. Jag har gått omkring här hemma med skorna på, med inläggen i, och jag kände skillnad redan första stegen jag tog. Jag kallar inläggen för mirakelkurer!!

    Jag hoppas och tror att de kommer att hjälpa mig även efter längre stunder..det gör dock ganska ont igen när jag tar av mig skorna. Men det kanske är normalt? Någon som har erfarenhet av hälsporre och inlägg? Jag vill ha på mig skorna hela tiden för då känns det knappt ingenting. Bara vanligt trötthet i fötterna..självklart lite smärta med men inte alls lika intensiv och då har jag ändå bara haft dom på mig någon timma.

    Jag har diskat, dammsugat, plockat undan lite, tvättat mina konditor-kläder och skurat golven. Det måste ha sett ganska roligt ut hur jag gick omkring här hemma i trosor, linne och gympaskor. (HAHAHA) Johan var över hos sin bror och lånade en film men han reagerade inte alls när han kom tillbaka och såg mig stå med halva överkroppen ner i diskbaljan med gympaskor på fötterna..kanske bara var jag som kände mig ganska dum. Men skönt var det!

    Håll tummarna för nu att de har samma verkan imorgon under vår 4 timmar långa konditorilektion. Nu har jag tagit två tabletter enligt doktorns order och ska krypa ner jämte min prins och be om en stor värmande  jag-älskar-dig-mest-av-allt-i-hela-världen-puss! Mys. Jag ser faktiskt fram emot skolan imorgon, det känns konstigt att vara hemma därifrån. Även att vi hade lov precis innan så kändes det att jag verkligen egentligen skulle befinna mig i skolan dessa två dagar. Nu när jag provat dessa sköna inlägg känns allt mycket lättare med. Det kommer bli bra det här tror jag!! Jag hoppas det..I gotta stay positive.

    Godnatt.







    Vad är det för fel?

    Är det någon mer än jag som har fel på sin mobiltelefon? Eller rättare sagt Comviq. (DJUP SUCK)

    Jag försöker få tag i min kära sambo för att berätta hur det gått hos läkaren, jag kan inte ringa från min mobil, jag kan inte skriva sms till min klasskompis och jag kan inte heller få tag i de som har Comviq via hemtelefonen. Bara telefonsvarare, förutom hos mamma, henne kunde jag nå (trots att hon med har Comviq). Gaaah. Det här gör mig galen.

    Vad är det för fel? Det står bara; Ingen nätåtkomst..gjort i snart två timmar.






    Hälsporre!

    Det kanske inte är så konstigt att jag har så himla ont i fötterna. Enligt läkaren är det mest troligt att jag lider av hälsporre. Och att jag haft otur som fått det på båda fötterna. Detta är mycket smärtsamt (jo, jag vet) och behandlingen består av antiinflammatoriska läkemedel (undrar om ZON kan fungera här?) och ilägg i skorna som avlastar hälen. En remiss till röntgen skickas för att utesluta stressfrakturer..

    Som läkaren sa så ska man avlasta hälen genom att gärna minska på den aktivitet som gör att jag får ont. Med andra ord att stå och gå längre stunder..men då jag pluggar till konditor är detta självklart inte möjligt. Men jag stannar i alla fall hemma från skolan idag med och så ska de där iläggen skaffas senare idag och provas imorgon. Hoppas att det blir bättre snabbt, trots att det enligt läkaren KAN ta 1-2 år för hälsporre att läka helt. Men det kan även ta några månader, så vi får väl hoppas på det.

    Så ser min situation ut just nu och nu ska jag sätta fötterna i ett fotbad och massera dom lite med fotkräm. ZON ska införskaffas för att se om det hjälper något..





    Smärta.

    Idag blev jag hemma från skolan pga enorm smärta i mina fötter. Och det har inte blivit bättre. Det värker och jag har svårt att slappna av. Men nu ska jag ändå försöka somna, krypa ner i den varma sängen bredvid min prins och försöka att inte tänka på morgondagen. Förresten så ska jag till vårdcentralen då, dom ska titta och förmodligen klämma och känna på mina onda fötter, aj aj aj!!

    Men det är väl bara att bita ihop och se hur man mår i dom efter. Vem vet, det kanske blir bättre?!

    Jag berättar mer imorgon.
    Godnatt.






    Vilken uppståndelse..

    ..är fortfarande inne på ämnet "Snusksnask". Jag blir så trött. Sitter och läser alla kommentarer vid artikeln och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över denna hysteri. Vad är problemet? 

    Ser kommentarer som;

    1.
    "Jag tänker så här: hade de här kroppsdelarna/godisbitarna inte haft en sexuell anknytning så hade de inte tillverkats överhuvudtaget. Man kommer inte på att man ska tillverka en godispenis utan att samtidigt tänka på sex eller porr. Det är självklart, för penisar, bröst och snippor HAR en mycket stark anknytning till sex. Och barn på 6, 7 och 12 år ska inte behöva utsättas för det. Det finns liksom ingen mening. Jag tror knappast att de här godisarna hjälper till i sexualundervisningen......"

    Svar på tal;

    Amen hallå?! Ett litet barn som har snopp/pulla och bröst, som ALLA människor (kanske med vissa undantag) har helt naturligt, ska de förknippas med sex då med? Och som någon skrev, får barnen inte äta skrevet på en pepparkaksgubbe heller? En vuxen person som är oskuld, kanske oerhört kristen, någon som inte alls tänker på sex, denne har även den bröst/snopp/pulla. Måste det vara så himla förknippat med sex? Varför?

    2.
    "Jag har svårt att se det lämpliga i att barn ska stoppa könsdelar i munnen. Ni som inte tycker detta är en stor grej: Skulle ni tycka att det var ok om era barn kom hem och berättade att de blivit bjudna på sådant godis?"

    Svar på tal;

    Till att börja med, JA! Jag skulle tycka det var helt okej om mina barn (som jag inte har ännu) kommer hem med sådant godis. Vad är grejen? Det finns väl allvarligare saker att få panik över!! Och för det andra så hänvisar jag till mitt inlägg nedan, var finns det lämpliga i att stoppa tänder, spindlar, katter och döskallar i munnen då? Det finns hur mycket godis som helst som inte är lämpligt i sådana fall.

    3.
    "Jasså, Hahaha, ni som tyckte det här var bara roligt, era puckon! Barn har rätt att vara barn och inte exponeras för sexuella anspelningar och könsorgan, de har mycket kvar att lära sig och att komma till insikt med innan de är trygga nog för sådana grova "skämt". Skäms!"

    Svar på tal;

    Jag har inget att säga här..jag vet inte var jag ska ta vägen.


    Som tur är verkar det som att ungefär 90% av de som kommenterat artikeln tycker ungefär som jag. Vilka gnälliga människor som hakar upp sig på sådant här istället för att koncentrera sig på de större problemen. Jag förstår att folk har olika åsikter, respekterar det och jag menar inte att varenda människa som tycker detta är mindre lämpligt är gnälliga och puckade. Men när någon kopplar ihop godkännandet av dessa godisar med att man år 2015 kommer tillåtas att stöta på 7-åringar vid godisavdelningen..Vad var det för ointelligent människa som skrev det? Då undrar jag var vi är påväg när vi tänker. Det kan inte ligga mycket tanke bakom det uttalandet!!

    GÖR INTE SÅ STOR GREJ AV DET.






    Snusksnask?!

    Ja, enligt Aftonbladet, Wendela, heter det tydligen så..själv tycker jag bara det är larvigt vilken uppståndelse det blir när något sådant här dyker upp.

    Herre gud..självklart ska vi ha olika åsikter, och här kommer min.

    Att ha tuttar, snoppar och pullor (snippa, vad faan är det för ord?) som godis är väl inte så himla farligt. Dels är det helt naturligt, dels förstår väl inte barnen riktigt vad det är för något fören de kommer upp i den åldern då de ska veta/ska få veta vad det är för något. Det är en del av våra kroppar. Skillnad hade det väl varit om man kanske började tillverka älskande par eller så..men tuttar, snoppar och pullor, so what? Barnen har med sådana..?

    Jag tycker personligen inte att det är så mycket värre än andra godisar. Ta t.ex. en döskalle? Jag ÄLSKAR hallon/lakrits skallen. Men hallå, egentligen, om man tänker på det..en döskalle? Hur naturligt är det? Eller ja, klart det är naturligt efter döden, men för barn att se då om vi nu är inne på barn? Och "harpluttar"? Vad är en harplutt? Bajs? Heta läppar, vad är det för namn? Salta bomber? Bomber?! 

    Ja, listan kan göras lång om vi är inne på vad som är olämpligt för barn. 

    Den enda nackdelen jag kan se är väl kanske då själva ätandet. Att det kanske inte känns så trevligt att äta snoppar och pullor, tanken på barn som stoppar snoppar i munnen liksom, men å andra sidan, hur trevligt eller naturligt känns det att stoppa harpluttar, pepprade döskallar, grodor, bläckfiskar, katter, pengar, bilar, spindlar, sheriffstjärnor (snacka om förvirrande för barn i så fall, kan man äta dessa stjärnor? Ganska mycket riv i halsen det skulle bli), sega råttor, sura tungor, tänder och salta bomber?

    Jag inser att det kanske inte är riktigt samma grej att stoppa en seg råtta eller ett stycke löständer i munnen som en "snopp" eller ett par bröst. Men jag menar, huvudsaken är väl ändå att det smakar gott? Vi äter ju allt som är gott, oavsett färg eller form.

    Jag kan medge att pullorna inte ser så trevliga och aptitretande ut, men jag tycker inte det är något fel i sig att tillverka sådant godis.



    Bild lånad av; http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6015551.ab



    Nog om det.

    Här kommer en bild på gårdagens middag. Åh, vad det var gott. Jag gjorde min tacogratäng..

     

    Ja, det var allt för denna gången.

    Nu väntar reprisen av gårdagens One tree hill och lunch. Gårdagens tacogratäng..åh, det bara svider i magen. Mmm..

    Ha en bra dag, för mig är det skolarbete som gäller hela dagen sedan.














    Bilder.

    Jag idag..våfflade håret inför brunchen hos Johans bror och sambo. Härligt gott allting..det var äggröra, smörgåsar med bacon och sallad på, pannkakor, pecannötter med lönnsirap (tror jag det var?), ost, pepparkakor, morotskaka, kladdkaka, prinskorv och jag vet inte allt. Mmmm..



    Här är den rosa drömmen..min ursnygga klänning! Titta och njut..ja, för er som gillar rosa alltså.





    Nu ska vi lägga oss och mysa lite, kanske slumra en stund, fick inte mycket sömn inatt.
    På återseende.