• Tillbaka till startsidan
  • Hemma i "Viken"..

    ..i tryggheten och värmen hos pappa. Jag är supertrött så jag ska faktiskt gå och lägga mig alldeles strax.

    Det ska bli så kul att fira nyår med Kajsa i år, men jag saknar ju Johan såklart.

    Godnatt kära vänner och bekanta, och GOTT NYTT ÅR! :)




    Jul, jul, strålande jul!

    Oj, vilken bra jul det har varit i år, tråkigt att den är över. Tänk, vi längtar så mycket efter något, jag längtade så jag höll på att spricka (men det hade ju en del med förlovningen att göra med såklart, haha) och sedan är det över på bara en dag. Poff! Så var julen över och vi blickar mot nyår och nya äventyr istället.

    Vad ska ni göra på nyårsafton?

    Här kommer massa bilder, mest på julklappar..

    Först ut är den önskade parfymen - Donna Karen, Delicious. Underbar!!
    Från mamma..TACK MAMMA!!



    Tre superfina sminkväskor som jag många gånger har tänkt köpa själv. Min mamma känner mig för bra..



    Ett linne och en tunika, självklart i rosa, även dessa från mamma. Tunikan provade jag ut senast i onsdags och var supersugen på att köpa den till julafton men jag valde till slut en röd blus istället..bild på den kommer längre ner.



    Sedan fick jag och Johan påslakanset och underlakan med, ett felköp av mamma så vi fick dom istället, inte vår färg men väldigt behövligt så jag tackade glatt ja när jag blev tillfrågad om vi ville ha dom. Dom är superfina men eftersom vi har brunt och caffe latte i sovrummet så passar det ju inte riktigt, men det syns ju ändå inte under överkastet. :) Tack för den extra julklappen mamsen.



    Helt oväntat fick jag mobilen jag dreglat lite över senaste tiden, jag höll på att få spader när pappas sambo sedan köpte sig en när jag tittat på den så mycket och önskat. Haha..pappa hade tydligen snappat upp det så jag fick den helt övergenerösa julklappen, fast jag egentligen redan fått min julklapp redan i somras. TACK PAPPA!!

    Den är (såklart) rosa, syns inte riktigt på bilden dock.



    Och oj, vilken överasskning när Johan och jag öppnade en gemensam julklapp från kära papsen och vi får syn på ett Wii Fit Plus. Oj oj, här ska tränas! Vi har provat det idag och det känns verkligen som att det kan ge något bara man har tålamod att orka hålla ut. Jag gav ju upp efter 6 minuters step-up träning. HAHAHA..



    Sedan fick vi choklad i mängder, mindre bra (HAHA). Varsin PARADIS ask av pappa, en ask After Eight av, jag blir osäker nu (skäms på mig) men tror det var morfar och Ingrid, en ask Romerska bågar fick Johan av pappas sambo och jag fick en ask Geisha av henne. Sedan fick vi även en sådan där påse med blandade chokladbitar i, en svart och guldig påse, jag minns inte vad den heter (haha) av mormor.

    På bilden finns även ännu en parfym med, som jag fick av pappa. Okänd för mig, men den luktade gott och så var det ett deodorantspray med också.



    Ännu en parfym av pappa..behöver jag säga mer än att jag nog klarar mig till nästa jul med alla parfymer jag fått?



    Här kommer nämligen ytterligare en som jag fick av svärmor och svärfar..jag har gått och sniffat på den och tänkt köpa den flera gånger. Mmm, vad den luktar gott ska ni veta! Naomi Campbell - Cat Deluxe With Kisses.

    TACK så mycket kära svärföräldrar!!



    En superfin nessesär, även den av svärmor och svärfar, självfallet i rosa. De känner mig allt dom med..haha!



    En vas från Kosta Boda av Johans ena storebror, SUPERFIN, och helt rätt färg. ;) TACK så mycket M.



    Av mormor fick vi denna fina skål tillsammans med dom där godisarna jag pratade om ovan och pengar! TACK MORMOR.



    Jag tror inte att jag glömt någon klapp som finns bild på, men sedan fick jag även pengar av morfar och Ingrid (för dessa och pengarna från mormor har jag faktiskt köpt mig en ny kamera).

    Min superfina kamera..




    Sedan fick jag ett presentkort på KappAhl av svärmor och svärfar också, två jättefina tröjor av farmor (en kunde jag dock tyvärr inte ha) och ett ljus i form av ett hjärta i rött av mormor. Det var nog allt..om jag glömt någons julklapp så hojta till, det är svårt att komma ihåg allt..ALLA julklappar var uppskattade och jag är lika glad för allt! Superfina klappar, det kunde inte ha blivit bättre.

    Johan har med fått många fina klappar, bland annat en Sodatreamer, en Mp3, en klocka, pengar och presentkort på ett gym här i Väsby.


    Sedan har vi även fått två förlovningspresenter. Ett Höganäskrus i mörkbrunt från farmor och en fin jullykta av min farbror och hans familj. TACK SÅ MYCKET!!



    Och här är blusen jag köpte till julafton..




    STORT TACK TILL ALLA FÖR ALLA SUPERFINA KLAPPAR OCH JAG HOPPAS NI HAFT EN LIKA GOD JUL SOM VI..






    Lite andra bilder, bara för er kära läsare..

    Rosorna jag fick när vi firade 1 1/2 år är nu upphängda. Dom har stått och hållt sig fina från det jag fick dom (20/12) till igår. Helt otroligt..Så fina!!



    Små söta tomtar jag gjort av överbliven marsipan från när jag gjorde dammsugare här hemma. ;)



    En riktig julpuss, en god sådan med..haha..



    Underbart........



     

     

     


    Vi har förlovat oss!!

    Idag, 24 december 2009, blev det vi väntat på verklighet. Äntligen!

    Jag har fått min prins, fast jag hade honom ju redan..

    Förlovningen har varit bestämd ett tag men vi har inväntat just dagen idag - julafton, och har därför hållt detta för oss själva till nu.





    Ringarna är i silver och är superfina!!



    GOD JUL på er alla och GOTT NYTT ÅR.








    Luggen.

    Jag kom på att jag inte lagt in någon bild på den klippta luggen som tidigare utlovat. Ni ser, det har varit lite för mycket för min hjärna senaste tiden. Men oj vad allt är lugnt nu. Nu sitter jag bara hemma och väntar ut tiden, åh, vad det går långsamt. JAG VILL HA JULAFTON NUUU!!

    Men imorgon smäller det, åh vad härligt, tycker ni inte? Jag blir som ett litet barn inför julen, även om man kanske inte har riktigt samma entusiasm som när man var liten. Men mysigt är det allt.

     

    Bättre kort kommer, där jag ser lite gladare ut. ;)

     

     

     

     


    Dammsugare!!

    Här är resultatet av dagens bak av dammsugare..mycket goda sådana med och det känns skönt att veta att det är jag som gjort dom, att det inte är några konstigheter i dom. Det enda som kanske kan innehålla något onaturligt ämne är smakaromet, arrakessensen. Annars, all natural. Mmm..





    Och här kommer en bild på mina naglar..tjejen som gjorde dom är väldigt duktig, kommer nog besöka henne flera gånger! Är supernöjd, men bilden är riktigt kass om man jämför med hur det ser ut i verkligheten. Men ett litet hum om det kan den ju kanske visa..



    Mina korvfingrar..haha..

    Nu ska jag gå och lägga mig och försöka somna och sedan försöka sova bort heeela morgondagen, den kommer ju gå sååå segt och långsamt för att jag längtar så tills vi åker på torsdag. Julafton är snart här, jag har inte förstått det än..

    Godnatt.






    Vilken härlig dag!

    Dels snöar det..dels är det fjärde advent och julmys på hög nivå, vi har varit på julmarknad i Sigtuna (igen) och vi har varit och handlat julklappar under helgens gång som vi slagit in. Det är så underbart mysigt med jul. Och inte nog med det så firar vi ett och ett halvt år tillsammans idag och jag vaknade upp till en underbar älskling som kom in i sovrummet med en bukett rosor, en chokladask med romerska bågar, en trisslott som jag vann 50 kronor på och varsin pepparkaka!! Kan man ha det bättre?

    Han är så fin min prins..





    Ni som räknar kanske lägger märke till att det är 9 rosor och inte 10..haha..det var 10 rosor men en ramlade av så den fick jag med min pepparkaka istället. ;)

    Så fina var dom så jag var tvungen att ta kort i alla möjlig vinklar.





    Jag älskar dig älskling!!

    "When the storm rises up, when the shadows descend
    Every beat of my heart, every day without end
    I will stand like a rock, I will bend till I break
    till there's no more to give, if that's what it takes
    I will risk everything, I will fight, I will bleed
    I will lay down my life, if that's what you need
    every second I live, that's the promise I make
    Baby, that's what I'll give , if that's what it takes"

    (Celine Dion - If that´s what it takes)

    Jag älskar snön med. Och julen, har jag sagt det? Och det är snart julafton och vi ska fira i Västervik i år..det kan inte bli bättre. Fast, jag kommer ju sakna svärmor och svärfar med familj såklart. Det var ju väldigt mysigt att fira jul med dom förra julen..hm..synd man inte kan packa ner dom i sin julklappssäck och ta med dom.



    Snön ligger vit på taken..och Emma är vaken!



    Till något tråkigare, jag delar av lite för att skärma av från det ovan som är bra och fina saker som händer..jag har haft så konstiga magkramper i en vecka nu och nu (med lite hjälp av tips från vänner och bekanta) misstänker jag att jag har fått magkatarr. Hm. Jag vet inte..enligt mina vänner ska det finnas receptfria mediciner för sånt, jag har ta mig faan inte råd att gå till läkaren IGEN nu. Räcker med besöket för fötterna och röntgen efter det. Och sen kanske det inte ens är säkert att det är magkatarr. Men hur vet man det? Är det farligt att ta medicin mot något man inte har, om man nu inte skulle ha det? Suck.

    De vanligaste symptomen lyder;

  • Smärta eller obehag i övre delen av magen - JA!
  • Tidig mättnadskänsla när du äter - Njaa, kanske när man tänker på det.
  • Hungersugningar i magtrakten - JAAAA, väldigt obehagligt.
  • Känsla av uppkördhet - JAA!
  • Illamående och rapningar - Rapar gör jag mycket, men kanske inte mer än vanligt, illa mår jag när jag får ont i magen, det gör sååå ont.
  • Halsbränna, som egentligen är ett eget tillstånd, men ibland kan vara ett delsymtom vid dyspepsi (magkatarr) - Jag har nästan alltid halsbränna, mer eller mindre.
  •  

    Så, vad tror ni?
    Mamma..?







    Hemkommen.

    Klev innanför dörren här hemma för runt en halvtimma sedan och nu är det skolarbete som gäller. Det sköna är att vi inte börjar förens klockan två imorgon och med karameller och julgodis! Underbart kul tror jag det kommer att bli..

    Fick reda på mitt betyg i "Kallkök" idag och det blev ett VG. Helt okej får man väl ändå säga..

    Snön ligger kvar och det snöar fortfarande, det är så jäkla härligt att jag nästan svimmar av. Underbart! Jag ÄLSKAR snön. Men med snön kommer halkan och det är ju mindre kul.

    Så, ikväll alltså, skolarbete..två frågor kvar på ett arbete som måste skickas in ikväll för att jag ska undkomma morgondagens lektion. Kan ju vara skönt..annars har vi egentligen till julafton på oss med det, men då måste man gå på morgondagens lektion och arbeta med det, skickar man in det innan har vi ju inget att göra och behöver då inte gå på lektionen. Härligt!!

    Sen ska jag gå och lägga mig, är jätte trött.
    Min blogg har blivit väldigt tråkig sista tiden, men ni vet ju varför. Jag kommer tillbaka! :)
    Bilder på mig och min lugg kommer förhoppningsvis imorgon när jag har mer tid och ork.
    Godnatt.





    SNÖ!!

    Jag är som ett litet barn idag, Johan väckte mig i morse och sa; Älskling..det är snö! Jag vaknade direkt. VA? svarade jag och reste mig upp..Ja, gå och titta! sa han. Jag gick till fönstret och kollade ut och OJ, vad mycket snö det var.

    Det är säkert några decimeter och det snöar fortfarande. Så himla mysigt! Det är lycka. Snacka om att julkänslan äntligen kom såhär med ungefär en vecka kvar till julafton. Nu hoppas jag bara att den får vara kvar så den inte försvinner till dess..

    I Västervik är det också lite snö, det bådar ju gott.

    Nu ska jag pallra mig iväg till skolan. Just det, jag har klippt lugg igen..bilder kommer.

    Ursäkta den suddiga bilden, den är tagen från min balkong och min kamera är inte så bra i såna här lägen. Har jag blixt blir bilden kolsvart, har jag inte blixt blir den suddig och ful. Suck..

    Jag ska garanterat leta fram mina röda moon-boots. Haha. Se upp, röda faran kommer snart ut på vägarna, oj vad ni kommer att skämmas för min skull alla modemedvetna nollor, men oj vad varm och skön jag kommer vara om fötterna!! :)


    Tjillevippen!!

     

     





    Potatis?!

    Alltså. Vad är det med mig och potatis?

    Visste jag inte bättre skulle jag tro att jag var gravid..att potatis var ett av mina "cravings" (stavning?!). Nu är det inte så, så ni där hemma, nära och kära, vänner och familj som läser detta - jag är alltså INTE gravid! Haha.

    Men man kan tro det..Åh, vad det är gott med potatis. Det är ett av mina måsten på senaste. Jag vet inte varför. Jag har ju alltid gillat potatis, det är bland det bästa som finns i matväg, dessvärre äter vi det inte så ofta här hemma. Det är så jobbigt att göra tycker jag. Haha! Eller jobbigt och jobbigt, jag är lite lat bara. Det ska skalas och det ska kokas och hej och hå..kokningen tar sådan jävla tid jämt. Sedan är det svårt att få till riktigt bra potatis, den blir antingen överkokt eller lite för hård. Jag vet inte hur man gör, jag kan inte koka potatis. Men det händer. Men inte så ofta..

    Men på senare tid, senaste veckorna, har jag haft ett enormt sug efter potatis. Ni skulle ha sett mig i skolan på vår kallköks-lektion i veckan. Vi gjorde lite allt möjligt i salladsväg..jag och min lagkamrat gjorde pastasallad, någon annan gjorde räksallad och så var det en ljuvlig grupp, som gjorde någon slags sallad med potatis och paprika. Åh, det var ljuvligt. Jag gick runt och knep åt mig en och annan potatisbit innan det ens var klart, men när det sedan var klart. Oj oj oj. Då var jag som en maskin. Mina ögon var helt inställda på potatisen..det var som om jag inte såg något annat. Haha! Jag såg mig själv uppifrån där jag svävade över min kropp och såg hur jag bara stirrade på potatisen och väntade på att läraren skulle säga var så goda. Men jag var inte ensam om att vilja komma åt den där potatisen..så jag fick snällt vänta på min tur. När alla utom jag hade tagit (jag tog av räksalladen så länge) så sa en ur klassen till läraren att han kunde säga åt klassen i klassrummet bredvid att det var fritt fram att komma och smaka nu (vi gör så, vi bjuder varandra när det finns över) och jag reagerade snabbt men aningen desperat. NEEEEJ, VÄÄÄNTAA (står och stampar i golvet i panik medan jag slänger mig över uppläggningsbesticket) JAG MÅSTE HINNA TA POTATIIIIS!!!!! Jag tar mig en rejäl portion och lugnar nöjt ner mig igen. Puh! Jag hann.

    Vad dom skrattade åt mig..

    Men åh, så gott det var. Jag älskar potatis.
    Och inte helt oväntat blev kvällen snacks just det - potatis.

    Skivade och "stekta" i ugnen med aromat som krydda på. MUMS! Jag har inte njutit så mycket av något på länge..Mmm..









    Rosa drömmar..ätbara!!

    Idag fick vi äntligen lära oss att göra de efterlängtade dammsugarna! Underbart roligt att kunna..och självklart blev dom rosa. Haha..

    Se och njut. Nu är dom ju såklart inte lika fina som kanske Delicatos eller en proffskonditors men. Ja, de blir väl bättre och bättre förhoppningsvis. Jag tänkte göra ett par här hemma någon dag.



    Och så tänkte jag slänga in en lite random bild jag fann i min kamera, på vår julgran i plast som fått komma hem till oss. Den är så fin..i vitt. Myskänsla på hög nivå trots grått och trist väder ute..



    (Stängde av blixten för att få bättre bild på belysningen..gick väl sådär, lite suddigt men helt okej)



    Sådär.
    Nu ska jag krypa ner med min onda arm i sängen och sova ett par sköna timmar innan det är dags för skola imorgon igen. Skönt att det är fredag och att vi bara har en enda lektion - Servering. Betygsprat och omdöme på slutarbetet står på scheemat tror jag. Spännande!!


    Godnatt.





    Var tar tiden vägen?

    Tiden bara springer iväg från mig och julafton närmar sig med stormsteg. Jag längtar enormt till julafton..så mysigt och att dessutom få komma hem till Västervik över jul är som pricken över i. Det kommer bli härligt!!

    Det är fortfarande ganska mycket med skolan men nu är det bara några få dagar kvar, närmare bestämt 7 dagar (då har jag räknat in två extrainsatta dagar för lektioner vi har missat) sen har jag så mycket mer tid över till bloggen.

    Det händer inte så mycket mer än mat, sömn, skola och läxor/prov om dagarna just nu, men idag har jag faktiskt varit och tagit svininfluensa-vaccinet trots allt. Mycket för Johans skull..så nu har jag väldigt ont i armen och hoppas bara att det inte blir värre. Kan bli jobbigt i skolan om armen gör ondare än den gör nu imorgon. Ursch. Har också passat på att gå upp till röntgen i samma veva och röntgat mina fötter. Så nu får vi väl vänta och se vad dom svaren säger och eftersom jag upplever att det förvärrats senaste veckorna så får jag väl kontakta läkaren igen. Vi får se.

    Nu ska jag krypa ner, jag är jäkligt trött, imorgon är det konditori och dessutom förlängd lektion. Puh. Så det är nog bäst att vara utvilad. Hoppas ni har det bra och har överseende och en hel del tålamod med mig och min blogg där det inte händer allt för mycket just nu...

    Godnatt kära vänner, alla som jag känner.