• Tillbaka till startsidan
  • Från gammalt, tråkigt och blått - till flott!!

    Här kommer bilder på mitt senaste projekt.
    Vårat kök. Denna gång fick jag göra ALLT själv, dels för att Johan har ju plikter - sitt jobb, men mest för att det hela var min fix idé om förändring som måste ske NU NU NU. Jag är sån. Jag kommer på något jag vill göra och då måste det ske på en gång..ofta kommer jag på sakerna när det är högst olämpligt av olika anledningar.

    Att måla om i köket har jag/vi dock velat göra sedan vi målade om allt annat i lägenheten. Men köket var sista prioritet då väggarna där var ljust ljust blåa medan väggarna i v-rummet var tegelrött färgade, gula med blommor i hallen och gröna med blommor på i sovrummet. I sovrummet blev det ju som bekant en fondvägg i brunt och övriga väggar i noughat men som dock blev någon annan skum färg, lite mer åt det gråa hållet. I v-rummet valde vi en grå färg som däremot blev mer åt det ljusblå hållet (SUCK), där har vi ju nu även satt upp en snygg tapet på ena lång-väggen - ursnyggt. Och i hallen målade vi mörkt lila. Köket lät vi vara..till nu.

    Nu fick jag en snilleblixt. Kom på att det ju finns sånt där "kontaktpapper" eller "dekorfolie" som är självhäftande som bara är att klistra på på t.ex. köksluckor eller köksbänkar och vi har ju två riktigt fula bänkar i köket, eller hade, ja, riktigt fula. Avgör själva på förebilderna sedan. Då tänkte jag att det kan ju göras om till något fint istället med hjälp av dessa dekorfolier. Tänkte först ta någon som var trämönstrat. Men väl i butik, efter medhåll från Johan valde jag istället en dekor som liknar..vad ska man säga. Marmor?! Ja, ni kan ju se själva nedan. Och som pricken över i ville jag måla köket vitt. Stilrent och snyggt, alltid trendigt.

    Sagt och gjort..dock visste jag inte riktigt hur jobbigt det skulle vara att måla allt själv, utan hjälp alls, dels för att jag fick hoppa upp och ner som en tok från stolen för att ta mer färg på penseln/rollern när jag målade där jag inte når. Puh. Och dels pga alla krångliga utrymmen som vid fönster och element. Suck. Jag har fuskat lite, men det ser i alla fall bra ut, det är väl huvudsaken, och jag har ont i muskler jag inte visste att jag hade. Men nu är det gjort och nu är det som ett nytt kök. Vad tycker ni?


    Lilla bänken, före;



    Lilla bänken, efter;



    Hade tidigare 100 kryddburkar och kolsyremaskin på denna lilla bänk men det har jag nu stuvat undan och istället valde jag att sätta små söta blommor där..



    Stora bänken, före;

    Ska tilläggas att jag glömde ta förebilden innan jag hade målat listerna vita. De var i samma trä som kanten runt om bänken innan.


    Stora bänken, efter;





    Nästa projekt är hallen. Är sugen på att måla den vit med..blir ljusare och mer mysigt då tror jag. Och fint så klart..dock lär det behövas mååånga lager färg att täcka mörkt lila med vitt. Hm. Med tanke på att jag behövde måla TRE gånger på vissa ställen i köket, som var väldigt ljust blått innan så..tanken slår ner mig, jag orkar inte. Men jag vill. Även skåpsluckorna behöver sig ett lyft, men det känns inte jätte viktigt. Lägenheterna ska ju faktiskt göras om helt om två år ungefär så man vill ju inte slänga ut några jätte summor heller. Men det har vi ju inte gjort heller..man kan göra mycket med enkla och billiga medel. Se bara på bänkarna..89 kr kostade en rulle som var 67x200 cm ungefär. Det räckte och blev över till de här bänkarna. Och färgen kostade 109 kr på Rusta, fem liter. Det finns med över, minst en liter, kanske två nästan.

    Och så till sist, jag har länge funderat på vad jag ska ta mig till med det där jävla hålet under diskbänken. Haha. Ja, alltså, det är som ett litet krypin där under, där man kan ställa in pantflaskor, backar eller vad man nu vill, där bakbordet/skärbrädan även finns. Och där har det en förmåga att ligga väldigt mycket saker, påsar, drickaback, pantflaskor, bakredskap, grytunderlägg mm och även att det egentligen inte alls är någon jätte oordning på det så ser det väldigt otrevligt ut. Så jag bestämde mig för att sätta iför en tygbit, som ett skynke. Jag gjorde det bara lite provocoriskt och snabbt nu för att få det att se någorlunda ut, med ett kuddfodral jag köpte på IKEAS fyndavdelning i grått (som passar "marmor" känslan på bänkarna) och sprättade upp i kanterna för att få den att bli tillräckligt lång..och vips. Borta! Det ser väl lite halvdant ut men i alla fall bättre än att se allt skit där under.

    Kanske skulle fundera på att stryka tyget lite..hahaha..



    Ja. Sådär då. Godnatt hälsar jag och mitt (vårt) vita nymålade fräscha kök! ;)














    Värt att minnas..lite såhär i efterhand.

    16 juni - jag fyllde 23 år ung (icke att förglömma så fyllde ju söta Johanna år med) och fick en kryssning till Riga (som jag lääänge velat åka till) av fina fina Johan. <3 Bland många andra superfina presenter givetvis.

    19 juni - kryssning till Riga. Så mysigt att jag ryser är det att kryssa. Spela på maskinerna, se ut över havet, sitta i baren och lyssna på bra musik, spela kort i hytten och för att inte tala om att SOVA när det gungar så härligt. Jag sover som ett barn, mår inte dåligt alls.

    20 juni - ett par timmar i Riga, Johan och jag firar samtidigt två år tillsammans.

    24 juni - jag och Johan har varit förlovade i ett halvår, sex månader, 180 dagar..blir det väl ungefär?!

    Och så två datum som kanske egentligen inte hör till den här bloggen, då det inte är "mina" datum, men som jag tycker är värda att nämnas ändå;

    24 juni - detta datum var inte speciellt bara för mig och Johan utan även för min gamla barndomsvän Mira och hennes Adde. GRATTIS till er fina son!!

    26 juni - GRATTIS Johanna och Jonas till er fina son, Love.


    Det finns självklart många fler datum att minnas men detta är några jag tänkt skriva om innan men som av någon anledning inte blev av fören nu.

    Nu ska jag gå och lägga mig, har målat om i köket hela kvällen och en bit in på natten. Hoppas på ett bra resultat, just nu ser det inte mer än okej ut. Jag gör något fel tror jag, det ser flackigt ut. Men det kanske blir bra när det fått torka helt. Sedan ska våra två fula bänkskivor kläs in i ett dekorfolie som liknar..hm, man kanske kan kalla det för marmorskiva? Lite blommor och piff ska till med, sedan kommer bilder. Det blir nog fint till slut. Jag hoppas bara att jag slipper måla om en gång till, har målat två lager nu. Jag orkar inte ett till. Puh. Jag har ont ÖVERALLT..och det känns nog inte så mycket bättre imorgon misstänker jag........

    Godnatt på er.






    Vårat sovrum är vårat palats!

    Nu äntligen, efter över ett års försök har jag äntligen hittat rätt med sovrummet. Nu är jag jätte nöjd. Vi (ja, Johan har hjälpt till MASSOR denna gång) har idag möblerat om, rensat ur klädkammaren, gått ner med megalass till förådet, som förövrigt är en enda röra och vi har saker att täcka upp 10 ytterligare hem med där nere, puh, slängt, rensat, städat, varit på IKEA..och nu blev det så här!

    Toppen. Nu vill jag knappt lämna sovrummet. Nu har vi gått från att ha vardagsrummet som finaste rum i lägenheten till att sovrummet är finast. (Bortsett från påslakanseten med döskallar på, haha, som är lite av vår "nöd-variant" när de finare ligger i tvätten.)















    Godnatt.







    Klockan blev sent..

    ..precis hemkommen från Ida, Jimmy och barnen efter en jätte trevlig kväll med skratt och kortspel. Många sådana har ägt rum under min vecka i Västervik. Livet är härligt!!

    Dessutom fick jag en mysig eftermiddag/kväll med mamma innan med god mat och inköp inför imorgon.

    För ja, idag (lördag) är det min sista riktiga dag här innan Johan och Mr T hämtar upp mig och tar mig med hem till Stockholm igen. Det är blandade känslor..lycka för jag får träffa han med stort J som jag saknat så enormt, "sorg" (eller ja, ni fattar) för att min tid här är slut för denna gång.

    Men det slutar ju bra, nämligen med en tidig födelsedagsfest. För mig. Det bjuds på mammas dundergoda smörgåstårta och fika. MUMS. Jag längtar. Framåt kvällen kanske det blir ett sista parti kortspel med familjen med stort F för att sedan försöka sova och invänta min prins.

    Det kan inte bli bättre. Kanon.
    Nu ska jag spela lite Snake 2 på min gamla Nokia-mobil innan jag går in i dvala. Sweet!

    Vi hörs.
    Godnatt...
    Och håll tummarna för fint väder imorgon, det har verkligen regnat VARJE dag denna vecka. Typiskt.





    Nära.

    Idag (onsdag) är det exakt en vecka kvar till min tjugotredje födelsedag äger rum, det känns inte så märkvärdigt faktiskt. Vi ska fira mig i helgen hemma hos mamma, eftersom Johan kommer hem på söndag och hämtar upp mig och vi åker tillbaka till Stockholm så blir det för nära inpå att komma tillbaka hit till onsdagen igen. Därför tjuvfirar vi mig lite nu medan jag ändå är här, vad som sedan händer på min riktiga födelsedag vet jag inte..

    Igår (tisdag) hade jag bara glädje i hjärtat. Då fick jag äntligen, efter jag vet inte hur länge, se speedway live igen. Och vilken match, det var helt fantastiskt bra, och storfavoriten Gollob var i sin bästa form. Doften, ljudet, stämningen - jag är hemma! Haha. Ungefär så kändes det, och sedan att få vinna matchen med 16 poäng var bara en bonus. Kul så klart! Jag hoppas inte det dröjer allt för länge innan jag får se nästa match igen, tyvärr är det ju lite för långt för att åka "hem" hit på tisdagarna för att titta..Är det något jag saknar med Västervik, förutom vänner och familj så klart, så är det speedwayen.

    Jag drar en djup suck när jag tänker på det. Men sedan har jag ju också något alldeles fantastiskt istället. Ett underbart samboliv med mannen i mitt liv som jag älskar av hela mitt hjärta och dessutom finns den bästa vännen genom tiderna där, även om vi inte ses så ofta så vet jag ändå att hon inte är så långt borta.

    Jag trivs och är lycklig i Stockholm, men det är skönt att komma "hem" ibland. Och när jag nu dessutom får vara här i en hel vecka..sedan finns det självklart nackdelar med det, som att Johan inte finns vid min sida, men å andra sidan så ses vi ju jämt, det är nyttigt att vara isär lite. Men det känns i hjärtat många stunder på dagen, känner att jag saknar honom enormt mycket och tycker tiden går låååångsamt. Men snart så..

    Jag älskar dig älskling!
    Jag hoppas att du har det bra..
    Puss.

    Nu tackar jag för mig, godnatt.




    Västervik.

    Imorgon åker vi.
    Johan och Mr T lämnar av mig i "Viken" för att sedan dra vidare till Sölvesborg (tror jag det heter) och Sweden Rock.

    Åh, vad jag kommer att saknar honom.
    Mitt allt.