• Tillbaka till startsidan
  • Dåtid, nutid, och vad som komma skall..

    ..i fredags åkte jag hem igen, för första gången på 4 veckor, för att fira svärfars 60-års dag och "Alla hjärtans dag".

    Fredag; Efter att med nöd och näppe hunnit ikapp den missade bussen mot Stockholm i bil med pappas hjälp äntligen ha kommit på bussen kom jag äntligen, efter ca 4 timmar, hem till storstaden och min efterlängtade sambo!

    Det där med den missade bussen är en lång historia men för att göra den någorlunda kort - jag blev sen från praktiken, hem och packade det sista snabbt, iväg 10 minuter innan bussens avgång och kommer på att jag glömt mobilen på praktiken i vilken jag hade biljetterna i sms-form, iväg till praktiken igen i alldeles för hög, otillåten hastighet som dessvärre stoppades upp av all trafik såklart, som alltid när man har bråttom. In på praktiken på mindre än en halv minut, ut igen, iväg till stationen och möter bussen precis när den är påväg att svänga ut från stationen. U-sväng, efter bussen..ut på motorleden (tror jag det heter men jag ser det lite som en motorväg) och försöker allt vi kan, blinka, helljusa, tuta lite. Ingen möjlighet att köra om förens efter ungefär 3 mil. Kör om, jag hänger mig ut genom rutan och vevar som en galning med armarna, svänger av mot en avfart, bussen skiter i oss och kör vidare. Gasen i botten igen och efter ytterligare en bit innan bussen slutligen fattar och stannar. Sur chaufför, massa folk - PINSAMT!!



    I alla fall. Väl hemma..älskade älskade Stockholm!! Massa mys med Johan. Och så en god natts sömn..



    Lördag; Dags för kalas. Jag gör tårta..lite nervös, dels för hur tårtan ska bli, hur den ska smaka, att någon ska bli dålig, att det kommer mängder med folk jag aldrig tidigare träffat. Puh. Men oj så bra det gick. Tyvärr missade jag att ta bild på tårtan, men svärfar gjorde det så jag får nog tag i den någon dag så ni får se. Jag blev nöjd, gästerna blev supernöjda, åh så snälla alla var, klappade händerna och gav mig så mycket beröm att jag trodde jag skulle kikna. Jättekul! En kick för självförtroendet..TACK alla!!

    Söndag; Alla hjärtans dag..börjar med mys. Johan får sina presenter, en parfym och två kärlekslotter. Jag kallar dom så, det var någon form av tialott med hjärtan på! Haha.

    Så en massa mys alltså, hela dagen, sedan bar det iväg på middag och bio i Heron City. Avatar - 3D stod på schemat. Johans lillebror O och hans tjej J var med oss. Himla trevligt, och filmen var jättebra. Direkt efter filmen kände jag att den var toppen, MEN inte så bra som alla sagt. Men nu känns det så..att den är precis så bra som alla har sagt. Jag längtar tillbaka till filmen, vill se den igen. Konstigt det där att man kan ändra åsikt efter ett tag. Allt har fått smälta och man inser hur bra den faktiskt är. Hahaha..



    Oj oj, helt klart sevärd film, så har ni inte sett den - se den!!



    Såhär snygga var vi med 3D-glasögonen. Ha!

    Och här är min outfit för kvällen..





    Just det, tidigare under dagen var vi en sväng på IKEA och kollade fyndavdelningen. Och vad hittade jag? Jo, en rosa soffa..hahaha..och jo, mycket riktigt, jag köpte den!



    Måndag; Ledig från praktiken och dags för återresa. Jag ville inte. Hade ångest hela helgen och på måndagen var det värre än någonsin. Jag ville bara stanna hemma i vårt hem och vara med Johan. Men icke. Plikten kallade och åter till Västervik gick resan..





    Tisdag; Praktik..semledagen, fettisdagen, vad ni än vill kalla den. Semlor, semlor, semlor. Kan meddela att jag BARA gjorde semlor igår.





    Semlefyllning som gått åt..lite utav det.





    Wienersemlor.



    Vanliga semlor.



    Onsdag; Idag har jag gjort lite allt möjligt..började tidigt, halv sex, gjorde budapeststubbar och bakelser, princesstårtor, semlor, wienersemlor och några biskvier.

    En tårta.





    Och snön bara fortsätter att vräka ner..åh, vad trött jag är på det. Bilderna är tagen för några veckor sedan, när det kom så mycket snö på en gång.





    Ja. Imorgon är det torsdag, sen är det fredag. Härligt..helg helg helg. Underbara helg. Men den går oftast på tok för snabbt..på fredag ska jag i alla fall vara barnvakt! Åt två små troll eventuellt. Det kan bli bara ett troll, det är inte bestämt, men det kan bli två.

    Dom här trollen pratar jag om då..

    Troll nr 1 - Elina aka trollunge, snart 4 år.



    Troll nr 2 - Nellie aka "Little baby", 1 år och 4 månader (idag faktiskt, grattis lillstupan).






    Klart slut.








    Dålig uppdatering och halvdålig dag!

    Jag ska börja det här inlägget med att tillkännage några ord som tidigare aldrig kommit ut ur min mun..och det är att jag från detta nu officiellt, på riktigt, HATAR snö!! Jag HATAR snö. Jag hatar skiten. Och bara mer kommer. Gaaah. Jag blir galen, det får mig att vilja slita av mitt hår. Det får mig att vilja gå i ide.

    Mina fötter gör ont efter en dags stående och gående. Men det kan jag leva med..ett tag till i alla fall. Däremot, vad jag INTE kan leva med är ryggsmärtor, sträckningar, onda knän och fötter efter att ha halvt vrickat ihjäl mig varje steg jag tar. Jag är livrädd för att halka, det är snorhalt överallt, det är dåligt plogat vilket bildar spår och gropar som man gärna på snedden får ner foten i när man går - det gör SVINONT, jag spänner mig vilket resulterar i stel gång som i sin tur resulterar i ond rygg, onda axlar och ond nacke. Knäna gör ont av den ojämna marken och (ska erkännas) min övervikt och dessutom sträcker man låren när fötterna glider åt olika håll som bambi på hal is. Jag blir galen!

    Och, allvarligt, hur jävla svårt kan det vara att ploga och sanda på gatorna? Finns det inga som jobbar med sånt längre? Jag börjar undra. Inte ett sandkorn såg jag på vägen från praktiken och hem idag, och det var förjävla halt. Packad snö som är hal i sig och under den ligger dessutom en halv meter tjock blankis gömd, vilket hur beredd jag än försöker vara alltid kommer som en jävla överraskning titt som tätt. Inte mindre än två olyckor fick jag bevittna under min nästan (på grund av bambi-på-hal-is-steg) 40 minuter långa promenad hem. En halka omkull med cykel och en halka omkull gående. För att inte tala om alla slirande och ibland fastkörda bilar..

    Min fråga är? VAR I HELVETE ÄR ALL SAND? Jag kan förstå att man inte kan sanda varje meter av hela Sveriges gator, och jag kan till och med ha överseende med att det kan ta lite tid. Men vad fan, vi är inne i februari och snön har fallit i omgångar, det är väl inte direkt någon överraskning att det kommer snö. Så, min slutsats är att antingen finns det inga som jobbar med sånt här längre, eller så har dom blivit helt handlingsförlamade vilket tyder på att de inte ens är nog kompitenta för att ha det jobbet. Jag själv skulle ta mig fan göra ett bättre jobb med en sandhink och en liten leksaksspade..och då finns det stora jävla bilar som alternativ!! Åh.

    Det är så jag kan SPY på den här jävla snön!!!
    Det har gått så långt att jag till och med intalat mig själv att aldrig mer önska mig en vit jul. Aldrig mer.



    För övrigt började jag tidigt idag, så nu ska jag lägga mig och vila en stund och sedan ska jag uppdatera här lite senare har jag tänkt, med mängder av bilder och lite text om vad som hänt under helgen som gick..den kom och gick. Men en underbar helg var det. Så håll utkik!






    Jag säger bara..

    ..once in a month stomach ache is happening!!

    Gaaah.







    Tårtor i mängder..

    ..för att det är allra roligast!

    Några av många tårtor från förra veckan och idag.

    Idag fick jag lära mig en ny tårta (dock dekorerade jag den bara då jag aldrig gjort den förr), eller egentligen två, men den ena skiljde sig inte alls mycket från princesstårtan - bara utseendet som skiljde, mer lik sommartårtan.

    Men en tårta jag aldrig gjort eller sett eller knappt hört talas om innan är Margareta-tårtan. Och den verkar inte det minsta god, i alla fall inte enligt min smak. Men det var ju ändå kul att göra den. Haha.

    Här är den.



    Och så den andra tårtan - hallontårta.



    Några godbitar från förra veckan..









    Och har jag skrivit om utställningstårtan jag fick göra häromveckan, tiden går så himla snabbt, det måste ha varit förr-förra fredagen? Jäklars..otäckt vad tiden springer iväg.

    I alla fall, fick äran att göra en utställningstårta inför Alla hjärtans dag, den står i skyltfönstret. Toppen!



    Och här är en motivtårta med Pippi. Har gjort en hel del andra sådana tårtor, men många har motiv på kanske sina barn eller någon annan släkting, och det känns ju inte helt rätt av mig att lägga ut en sådan bild.



    Så. Där kom en hel del tårtor, igen. Haha..för övrigt inleddes vecka 5 på praktiken idag, det var en bra dag, trots att Johan lämnade mig igår igen. Ja, alltså, lämnade mig här i Västervik för att åka hem till jobb och plikter i Stockholm. Hm..förutom hallontårtan och Margareta-tårtan har jag idag fått göra budapeststubbar och bakelser, sommartårtor, burit tårtbottnar upp från bageriet till konditoriet, puh, 18 trappsteg upp och ner upp och ner kanske 10 gånger. Dagens motion. Haha!! Sedan har jag gjort chokladdekorationer till budapesten, bara spritsat ut choklad på ett papper i lite mönster som sedan torkar, ingen raketforskning direkt, men jäkligt kul och kreativt.

    Minns inte så mycket mer, stod i frysen ett tag för att svalka mig lite efter ronderna i trapporna..

    Hahaha.

    Nu ska jag ta mina trötta händer och lägga dom på mobilen, slå en signal till min älskade sambo och säga hur mycket jag saknar honom och sedan tar jag och låter mina trötta ögon sluta sig för att låta min trötta kropp få en god natts sömn innan nya tag ska tas imorgon. Längtar till fredag..åååhhh..ge mig fredag nu. För hur bra jag än trivs på praktiken och hur kul jag än tycker att det är att stå och gladda med choklad, grädde, frukt, sylt, vaniljkräm, maräng, kola, nougat, degar och smetar så finns det trots allt inget som slår en varm, gosig famn att ligga i och få höra orden alla drömmer om att få höra, om och om igen.

    DU, är det bästa som har hänt mig.








    ...

    Söndag igen och Johan har åkt hem. Finns bara ett enda ord i mitt huvud just nu.

    Saknad.

    "Another day without your smile
    Another day just passes by
    But now i know how much it means
    For you to stay right here with me
    The time we spent apart will make our love grow stronger
    But it hurts so bad i can't take it any longer.

    I wanna grow old with you
    I wanna die lying in your arms
    I wanna grow old with you
    I wanna be looking in your eyes
    I wanna be there for you, sharing everything you do
    I wanna grow old with you."

    Westlife - I wanna grow old with you.












     

    Emma loves music!!

    Min egna topplista just nu..

    1. Owl city - Fireflies
    2. Rise against - Hero of war
    3. Glee cast - Take a bow
    4. Glee cast - No air
    5. Glee cast - Don´t stop believin´
    6. Donkeyboy - Ambitions
    7. Pink - I don´t believe you
    8. Yohanna - Is it true
    9. Lady gaga - Bad romance
    10. Beyonce - Halo

    Enjoy!!






    1 februari..

    ..och jag inledde idag min fjärde vecka på praktiken. Efter denna är det bara 3 veckor kvar! Oj, så snabbt det går..

    I helgen kommer Johan hit och helgen efter åker jag hem, dels för att fira svärfar som fyller år och dels för att fira "Alla hjärtans dag" ihop med min älskade sambo! Underbart..

    Idag har jag gjort en gräddtårta, lite semlor, biskvier, plockat fram napoleonbottnar, stansat ut kors i marsipan, sommartårtor och några p7. Tänkte lägga in lite bilder..vet inte, det kanske dyker upp en och annan bild jag lagt in tidigare, men det får ni stå ut med.

    En frukttårta jag fick garnera idag.






    Här fixade jag lite biskvier..

    Först bottnar..



    Som jag smetade på fyllning på..





    Slutligen doppas dom i choklad..

    Lite princesstårtor jag gjort..









    En princesstårta som var beställd, med rosa marsipan och text som jag fick äran att göra. Gjorde många fler beställda tårtor men denna blev jag mest nöjd med.



    En gräddtårta jag gjorde förra veckan någon gång, den har ni nog sett.





    Wienersemlor!




    Imorgon ska jag göra en tårta till pappas sambos mamma som fyller år..hoppas innerligt att den ska bli bra!!

    Bild kommer.

    Nu ska jag titta på ett avsnitt av Old Christine..en riktig feel-good serie. Superrolig, sen ska jag ringa och säga godnatt till min kära fästman och sen sova. Tänkte lägga mig extra tidigt ikväll, som jag säger varje kväll men aldrig gör, för jag är superdupertrött.

    Godnatt.