Tårtor i mängder..

..för att det är allra roligast!

Några av många tårtor från förra veckan och idag.

Idag fick jag lära mig en ny tårta (dock dekorerade jag den bara då jag aldrig gjort den förr), eller egentligen två, men den ena skiljde sig inte alls mycket från princesstårtan - bara utseendet som skiljde, mer lik sommartårtan.

Men en tårta jag aldrig gjort eller sett eller knappt hört talas om innan är Margareta-tårtan. Och den verkar inte det minsta god, i alla fall inte enligt min smak. Men det var ju ändå kul att göra den. Haha.

Här är den.



Och så den andra tårtan - hallontårta.



Några godbitar från förra veckan..









Och har jag skrivit om utställningstårtan jag fick göra häromveckan, tiden går så himla snabbt, det måste ha varit förr-förra fredagen? Jäklars..otäckt vad tiden springer iväg.

I alla fall, fick äran att göra en utställningstårta inför Alla hjärtans dag, den står i skyltfönstret. Toppen!



Och här är en motivtårta med Pippi. Har gjort en hel del andra sådana tårtor, men många har motiv på kanske sina barn eller någon annan släkting, och det känns ju inte helt rätt av mig att lägga ut en sådan bild.



Så. Där kom en hel del tårtor, igen. Haha..för övrigt inleddes vecka 5 på praktiken idag, det var en bra dag, trots att Johan lämnade mig igår igen. Ja, alltså, lämnade mig här i Västervik för att åka hem till jobb och plikter i Stockholm. Hm..förutom hallontårtan och Margareta-tårtan har jag idag fått göra budapeststubbar och bakelser, sommartårtor, burit tårtbottnar upp från bageriet till konditoriet, puh, 18 trappsteg upp och ner upp och ner kanske 10 gånger. Dagens motion. Haha!! Sedan har jag gjort chokladdekorationer till budapesten, bara spritsat ut choklad på ett papper i lite mönster som sedan torkar, ingen raketforskning direkt, men jäkligt kul och kreativt.

Minns inte så mycket mer, stod i frysen ett tag för att svalka mig lite efter ronderna i trapporna..

Hahaha.

Nu ska jag ta mina trötta händer och lägga dom på mobilen, slå en signal till min älskade sambo och säga hur mycket jag saknar honom och sedan tar jag och låter mina trötta ögon sluta sig för att låta min trötta kropp få en god natts sömn innan nya tag ska tas imorgon. Längtar till fredag..åååhhh..ge mig fredag nu. För hur bra jag än trivs på praktiken och hur kul jag än tycker att det är att stå och gladda med choklad, grädde, frukt, sylt, vaniljkräm, maräng, kola, nougat, degar och smetar så finns det trots allt inget som slår en varm, gosig famn att ligga i och få höra orden alla drömmer om att få höra, om och om igen.

DU, är det bästa som har hänt mig.








Kommentarer
Postat av: ida

vilka fina tårtor!

Men du måste ju skriva vad som är I den första tårtan som du inte tyckte lät god! Själv tyckte ja de såg ut som något mat oppererat ut från kroppen eller nåt haha, helt slemmig!



2010-02-09 @ 09:17:56
Postat av: Anonym

Gud vilka fina tårtor! Jag vill också kunna göra sånna. vad går du för utbildning?

Kan du baka en till mig ;)

2010-02-17 @ 17:49:59
Postat av: Jenny Schmid

Hejsan!

Min dotters enda önskan till sitt 3-årskalas är en

pippitårta och så såg jag att du gjort en jättefin!

Bor du möjligtvis i Stockholm och kan göra en till

8:e maj, 10-bitars?

Vore toppen!

Mvh Jenny 0704-561805

2011-04-27 @ 11:41:44

Tankar och funderingar?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: