• Tillbaka till startsidan
  • Är inte helt på topp..

    ..jag tror det har blivit lite för mycket allting med nytt "jobb" (praktik), tankar om flytt och Johans hälsa (ohälsa). Jag har nästan glömt bort lite att känna efter hur jag själv mår. Och nu slår det tillbaka med snorig näsa, ENORM trötthet (skulle kunna sova flera dygn), halsbränna, huvudvärk, illamående från och till och en känsla av att bara känna sig allmänt risig. Fryser som fan också, åh vad kallt det är. Både ute och innë. Kan vara en blandning mellan feber och iskall lägenhet tror jag..

    Varit och hälsat på min andra hälft ikväll, min fina fina man. Det gör verkligen ont i hjärtat att se någon man tycker om vara sjuk. Även om han är vid gott humör än så länge så syns det att han är dålig. Jag bara hoppas att han ska få må bra så snart som möjligt..det håller vi tummarna för, eller hur?

    Så, lite uppdatering om läget, skriver ju inte här allt för ofta längre. Det blir inte av. Nu har jag dessutom kommit in i en FarmVille-period igen (på Facebook). Jag kom ifrån det ett tag men nu har jag hittat tillbaka..det är alltid något att fördriva tiden med om inte annat. Nu ska jag ta och krypa ner under både Johans och mitt täcke, ny dag imorgon..ska ta en panodil, dricka vatten, suga lite på en halstablett (känner ett halsmonster sakta men säkert smyga sig på med hammaren som ska ge mig halsont) och sen försöka sova gott, jag kommer somna inom en minut från det att jag lägger mig med all säkerhet. Drömma och be för att allt ska gå bra för Johan imorgon på hans fjärde dag på sjukhuset..JAG ÄLSKAR DIG!

    Godnatt gott folk.




    3 snabbfakta!

    Eller långfakta ska vi nog kalla det. Jag tänkte skriva som bara den innan mina fingrar fryser. Återkommer till det i punkt nr 3 nedan.


    Jag har 3 saker att berätta om..

    Nr 1. Jag praktiserar för närvarande på ett skolcafé här i Upplands Väsby och trivs superbra..det passar mig och min situation bra, dels med tanke på min värk då det finns goda möjligheter till många sittpauser och dels med tanke på tankarna kring en eventuell flytt till Västervik då det här bara gäller i en månad. Men skulle jag bli erbjuden jobb, som jag faktiskt hoppas på då jag tycker det är så himla kul så skulle jag utan tvekan tacka ja. Verkligen. Här har jag hittat rätt märker jag.

    Det är ett ganska litet café med ett mindre sortiment av kaffe/te, smörgås, chokladbitar och pajer/panpizza/piroger..det är så himla mysigt, ett litet modernt inredd ganska (skulle jag tippa på) nybyggd caféhörna med ja, skulle inte kunna beskriva det ens så fint och mysigt är det. Precis så skulle jag vilja ha mitt café som jag drömmer om att någon gång öppna. I inredning alltså. Ååhh. Så fint. Och personal och elever är supertrevliga och glada och skojfriska, jag känner mig inte ett dugg orolig (nästan) att göra något fel och det är lätt att komma in i rutiner och verksamhet då det är så pass litet, alldeles lagom faktiskt, jag har för en gångs skull lätt att ta egna initiativ, det är något jag annars har väldigt svårt för, och har fått mer beröm de här två dagarna (började i onsdags) än jag någonsin fått under en hel praktikperiod tror jag. Bara positivt. Jag känner mig fri att ändra och ställa lite som jag tycker och jag känner att jag gör nytta, att jag gör något bra, att jag gör människor glada och är den som kommer med idéer. Jag växer utav bara den. Så underbart! Jag vill verkligen vara kvar där..jag hoppas det ska bli så. Det ser väl inte jätte ljust ut ekonomiskt vad jag förstår, de har ju redan en som egentligen ska vara i cafét men som brutit fotleden..

    Ja, i alla fall, jag lär ju meddela om det skulle dyka upp ett jobberbjudande där. Åh vad jag skulle bli lycklig. Haha..

    Nr 2. Jag tror jag är allergisk mot Fanta. Från det ena till det andra. Haha! Jag kom på det igår..när jag hade min lunch på cafét och tog en Fanta till maten. Drack lite och upptäckte den där bekanta stickande, lite brännande känslan på tungan, som jag inte tänkt på på det sättet innan men som jag ändå känner igen är återkommande när jag dricker Fanta. Det gör inte ont och det känns inte jobbigt, mest lite obehagligt, knappt det, inget jag kommer sluta dricka Fanta för alltså - fast dricker det ju inte så ofta..men bara konstaterade det. Undrar om det är så. Att jag har något mot apelsin. Det är väl ganska vanligt? För, när jag satt och tänkte på det här igår så tänkte jag på hur jag reagerar när jag äter vanlig apelsin som den är..och det reagerar jag inte på vad jag har tänkt på. Men däremot kliar och svider det enormt på mina händer när jag skalat en apelsin och får apelsinsaft på mig..

    Vad tror ni?

    Nr 3. Det är så jävla kallt i vår lägenhet. På riktigt. Fruktansvärt jävla kallt. Igår var droppen. Då märkte jag att Johan började springa runt och leta efter något helt febrilt. Frågade vad han höll på med.."Letar efter ljuslyktor" svarade han. Jaha?! sa jag..sedan konstaterade vi att det kunde värma upp sovrummet lite innan läggdags, för elementet gör verkligen inte sitt jobb, det är inte ens fesljummet. Och ja, vi har provat vrida åt alla håll och kanter utan att det händer något, det som är nu är tydligen det varmaste som går att få. Alla element är jävligt dåliga i vår lägenhet..och ALLA fönster blåser det in igenom. De håller inte tätt. Skulle behöva trycka dit ett par Always Ultra (bindor) emellan. Undrar om det skulle funka?!

    Så vi letade igenom alla skåp och lådor, klädkammaren och julskåpet. Hittade till slut 13 lyktor vi kunde ha värmeljus i. Tände allihop i sovrummet och stängde dörren så värmen skulle hålla sig där inne. Hittade även adventsljusstaken men den tyckte Johan vi skulle spara till den riktiga vintern. Haha..nu ligger Johan i sovrummet med alla ljus tända igen, en munkjacka med luvan uppdragen på sig och joggingbyxor. Jag likaså, fast här framför tvn/datorn då..men snart pallar jag inte mer för mina händer är som is. Alltså. Jag menar allvar. Det är på riktigt, jag överdriver inte ens. Helt sant. Jag måste ringa Väsbyhem imorgon, slutar klockan tolv så då har jag tid. De måste fan göra något åt det här.

    Och jag skiter fullständigt i att dom ska helrenovera lägenheterna år 2012/13..de får fan byta varenda element om det är det som krävs. Nu har vi stått ut med detta varje vinter, ja, jag en vinter och Johan en..men nu är det fan nog. Vi fryser ju fan ihjäl. Man är nästan orolig att man inte ska vakna på morgonen. Och när man gör det vill man verkligen inte kliva upp. Äckligt jävla kallt, och då ska jag meddela att själva sängen inte heller är så jävla varm och frestande, men i alla fall bättre att ligga kvar där under täcket med Johan än att kliva upp i fem minusgrader. Okej. Där kom den. Kvällens första överdrift. Men det är kallt. Jävligt kallt.
















    Tips!

    Nu när jag googlade runt och skulle hitta en bra bild på mitt heta tips, så fann jag en del bloggar där människor skrev onda saker om det.

    Mitt tips är nämligen bananskivaren! LÄS FÖR GUDS SKULL FORTSÄTTNINGEN UNDER BILDEN!!



    Jag såg denna OTROLIGT smarta, fiffiga lilla grej på Karlsson´s i Västervik under vårt senaste besök där och tänkte; Åh, så smart, en sådan MÅSTE jag prova. Och vadå, den låg på avdelningen för saker som kostar 10 kr. En liten ynka guldpeng och den är min. Eller din! Och jag säger bara - bästa köpet på länge! Jag har använt den varje dag i över en vecka nu..den är så bra, så smidig.

    Somliga, som jag nämnde ovan (de bloggare som skriver ont om den), skriver dumma saker som att det är "Modern tids mest onödiga uppfinningar!" (ja, banandelaren och äppelklyftaren alltså) och andra skriver att det är höjden av lathet, "hur svårt är det att plocka upp en kniv och skära bananen i bitar?!"..och ja, de kanske har delvis rätt, och jag medger att jag köpte skiten mest för att se om den verkligen var något att ha. OCH DET ÄR DEN. Snälla, förakta inte dessa små söta uppfinningar, i alla fall inte fören ni provat. Visst, de kanske inte är för alla, men kan garantera att de är bra till framför allt barnfamiljer. Som någon positiv själ skrev om äppelklyftaren; "Min son fixar sin frukt själv och helt utan risk att bli av med ett finger.." och någon annan "Äppelklyftaren är superbra och man slipper kladd. Dessutom tycker barnen det är mycket godare att äta äpple om den är klyftad med äppelklyftaren."

    Och så försvinner ju kärnhuset med, toppen!

    Åter till bananskivaren/delaren, jag har som sagt använt min ofta nu, har någon grej för skivad banan i filen nu för tiden, och jag skalar min banan, lägger den på ett skärbräda, tar min banandelare och trycker ner den över bananen och vips - jag har massa bananskivor klara, och det smidiga är att bananen liksom följer med när du lyfter upp skäraren över tallriken och bara ploppar ut skivorna i tallriken. Hur enkelt som helst. Jag slipper ta en kniv och skära bananhelvetet i femton delar och bli kladdig om fingrarna, jag slipper sopa upp skivorna och lägga i tallriken, alternativt lyfta hela skärbrädat och putta ner dom..

    Åååhh, jag säger bara, ibland kommer det sådana här små guldkorn. Nästa gång jag är på Ica, för jag har sett att de säljs även där, dock för 20 kr (haha) ska jag fan i mig köpa mig en äppelklyftare också. Fast i rött eller grönt, för det finns också, vilket ni inte ser på bilden eftersom den är gul där. Och på tal om färg, visst piffar de upp lite också, så färgglada små fiffiga underbara uppfinningar..kanske onödiga för somliga, men jag tycker det är kanon och jag tror faktiskt det går snabbare till och med, än att skära med kniv alltså. Dessutom, som ett plus i kanten, riskerar man inga skärskador som sagt!

    How great is that? Unbelievable.

    Ska nog filma båda procedurerna någon dag och se hur mycket tid man tjänar på den där banandelaren. Amazing. Parents, lazy people - buy it, buy it now!





    Jag testar..

    ..vår nya dator. Haha. Ja, det är i själva verket inte en ny dator, vi har bara kopplat Johans stationära dator till plattvn, skaffat trådlöst tangentbord och mus. Idén fick vi av Fredric och Petra. Ja, det är självklart flera som gjort så men vi såg det hos dom första gången, då hade vi ingen sådan tv som gick att koppla på det sättet men nu kan vi ju det. Det funkar kanon!

    Vi hade lite problem med att få ljudet rätt men det har ordnat sig nu med hjälp av en kompis som ledde oss på rätt väg bland kabel-härvan. Så nu fungerar ljudet lika bra som bilden..jag har provat varit inne på Youtube och spelat upp en låt, satt på en låt i Windows Media Playern, varit inne på Facebook och skrivit, kollat min mail och nu tänkte jag skriva ett inlägg och se hur det känns..allt är ju jävligt stort på vår 42 tummare (jaja, jag vet att det finns mycket större tv-apparater men stort om vi jämför med innan) så det känns lite ovant, och det är lite suddigt faktiskt, men det får Johan fixa imorgon, sånt kan inte jag riktigt. Men annars tror jag att vi kommer trivas bra här framför tvn hädanefter, skönt i soffan och sedan får vi mer plats när vi gör oss av med datorbord, skärm, stereo och datorstol. Behövs ju inte nu. Skönt. Vi har så mycket grejer överallt och SLADDAR. Finns nog ingen som hatar sladdar så mycket som jag. Vi skulle kunna starta sladdaffär här hemma..fy fan, vi har sladdar till förbannelse. Nu blir man av med några utav dessa också och bara det är ju ett stort plus. För att inte tala om smidigheten när det kommer till att se på film och sådant.

    Nu ska jag prova gå in och skriva till någon på msn..haha..det här är ju roligt. HA! Ja, tjena, i fem minuter ja, som allt annat. Hahaha!

    Tjillevippen!
    Och godnatt..