• Tillbaka till startsidan
  • Senaste tårtan, nya sängen och drömmar!

    Lite bilder..jag vet inte hur länge sen det var jag lovade er en bild på den nya sängen, på ommöblering och så vidare. Tiden går så fruktansvärt snabbt att jag knappt hänger med själv. Jag ber återigen om ursäkt för dålig uppdatering. Jag ska försöka bli bättre, men jag kan inte lova något. Däremot vill jag tacka alla trogna läsare som tittar in i alla fall en gång om dagen för att se om det skett någon uppdatering, det tackar jag för, och det kan löna sig. Jag ska försöka.

    Här kommer i alla fall en bild på nya sängen..



    Väldigt snyggt!

    Nu till den senaste tårtan jag gjort (ja, förutom idag på praktiken då). En princess tårta i lite speciell utformning med vit marsipan istället för grön, lite gröna detaljer på och sedan ett flygplan jag gjort helt i marsipan. Jag är så nöjd med den, födelsedagsbarnen blev nöjda (sa dom i alla fall, haha) och alla tyckte den var så fin. Så det är ju väldigt bra kritik. :)

    Här kommer bilder.









    Och så till drömmarna.

    Min dröm är ju så klart att starta ett eget konditori där inriktningen till största delen ska vara på tårtor, tillsammans (självklart) med de traditionella andra bakverken och kakorna och kanske till och med något alldeles eget. Och jag insåg häromdagen, att det bara är några ynka veckor, lite drygt två månader, kvar i skolan (eller som nu då på praktiken) innan det är dags för mig att ge mig ut i arbetslivet. Förhoppningsvis. Detta fick mig att svälja en extra gång och känna mig lite stressad inför att söka jobb, var ska jag söka, när får jag börja, vad kan jag tillföra den platsen och hur ska jag tänka angående mitt egna sedan? Jag har väl tänkt att jobba en del först, komma in lite mer i det, lära mig mera saker innan jag ger mig på att öppna ett helt eget företag. Det är nog inte så lätt som man tror att bara "öppna" något nytt. Det ska vara bra läge, man ska ha bra idéer, pengar, kunder, företaget ska gå bra för att inte gå i konkurs, ska jag ha några anställda? Jag måste gå kurser inriktade på företagsamhet, kanske ekonomi om jag inte ska ha någon anställd till den delen. Ska jag ha ett konditori/café som jag helst vill måste jag kanske ha lite personal till caféet, jag kan väl inte göra allt själv, och då kostar dom pengar, går det ha enbart konditoriverksamhet utan cafédel och i så fall hur ska det då gå till..osv osv osv. Som ni märker har jag väldigt många tankar, det är såklart bra, så att inte alla dom kommer på en gång sedan när man väl satt planerna i verket. Jag funderar, tänker, vrider och vänder på det, ser framför mig hur allt ska se ut. Och framför allt, jag sitter och tittar på lokaler, drömmer mig bort bland färgsättningar, möbler, inredning och allt som hör därtill. Som sagt, än så länge är det bara en dröm, men kan den bli sann? Och i så fall, när?

    En annan dröm jag har är att kunna köpa mig en bakmaskin. Jag blir glad för vilken som helst egentligen, det behövs verkligen när man vill göra något hemma som småkakor, kanske mindre bröddegar och så. Vad fan, jag stod med en elvisp igår och skulle göra en sorts småkaka, det går ju bara inte. Hahaha. Jobbigt, det tar tid och det blir inte bra. Hur eller hur, bakmaskin som bakmaskin, men allra helst vill jag så klart ha den rosa Kitchen Aiden. Självklart. Det fattar ju vem som helst som känner mig..ha!



    Men även denna skönhet är än så länge bara en dröm!
    Vi får väl se hur livet ter sig, nu ska jag klicka mig in på Arbetsförmedlingen och kolla efter jobb. Det är nog ta mig fan dags att börja söka lite redan nu.

    Puss på er.







    Himmelriket..

    Det är just vad vårt hem kommer kännas som när jag är klar med det. Eller ja, kanske inte riktigt, men jag tror det kommer bli riktigt fint i alla fall!!

    Häromdagen hittade vi ett barbord och två stolar till ett riktigt bra pris på Blocket, 800 kronor (stolarna kostar 599 kr styck nya och bordet 799 kr nytt), och det var i så fint skick allting att man nästan kan tro att det är nytt. Så det var ett riktigt kap skulle jag vilja säga. Jag ska lägga in bild på hur det blev men just nu är jag lite upptagen, tar en kort bloggpaus.

    När vi kom hem efter att ha köpt möblerna kollade jag på Blocket, som vanligt, och sökte som jag alltid gör och har gjort minst det senaste halvåret efter en VANVIK sängstomme. Finns aldrig någon men senaste månaden har det funnits en, dock den varianten med svarta blommor och den kan dels bli svår att matcha sängkläder till och dels har vi inte haft råd, dom ville ha 2000 kr för den då den var helt ny. Så den har vi bara låtit vara och samma dag som vi hittade barbordet och köpte det försvann den annonsen. Och Johan hade i samma veva sagt att han inte tyckte sängen var första prioritet (som jag tyckte) eftersom vi faktiskt har en utan han tyckte barbord och stolar var bättre att börja med och eftersom vi då hittade det vi sökte så slog vi till på det istället.

    Men som sagt, nu kom jag in på ett nytt spår och tappade bort vad jag egentligen skulle komma till - att jag ALLTID ska förklara allt in i minsta detalj. Jag kan helt enkelt inte dra en lång historia kort, det är en stor brist jag har. Haha!

    I alla fall, nytt försök, så sökte jag på VANVIK igen precis när vi kommit hem med bord och stolar..bara för att, ifall. Och det skulle jag ju inte ha gjort. Tror ni inte att självaste djävulen själv har varit framme och lagt in en annons på en sådan säng (jag menar såklart inte att annonsören är djävulen men ja, ni fattar), vit som vi vill ha, för 850 spänn??? Gah. Tror ni jag höll på att slita av mitt hår? Sa till Johan; Åååååhhhhhhh. Det var väl själva f**n! Tror du inte det kommit ut en VANVIK nu för rena rama struntsumman..står att det är felköp så den är förmodligen inte använd heller. Åh!! FAN. Nu har vi ju bara 500 spänn kvar av de pengar vi har fått in för sålda möbler. Suck.

    Fortsätter konversationen ungefär såhär.

    Johan; Ja, jag sa ju att vi skulle lugna oss.
    Jag; ELLER HUR, det sa du va, DU SOM SA ATT SÄNGEN INTE VAR SÅ VIKTIG, att vi skulle ta bord och stolar till köket först. DET ÄR DITT FEL!!

    Hahaha..Johan skakade mest på huvudet.
    Till slut gav jag förslaget att lägga ett bud på sängen i alla fall (för stod att pris kunde diskuteras vid snabb affär, dock kunde jag inte i min vildaste fantasi förstå varför dom lagt ut den så billigt) trots att vi inte hade några pengar att köpa nya madrasser för. Eftersom det var "once in a lifetime" pris på sänggaveln kan vi ju köpa den och ha den tills vi fått in pengar för vår nuvarande säng och kan köpa madrasser. För er som inte förstår är den "nya" sänggaveln 160 bred och vi har 180 nu så våra madrasser passar inte. Sagt och gjort och för att för en gångs skull göra en lång historia kort så fick vi den för 700 kr, åkte och köpte den och fick ner den till 600 kr, åkte till IKEA och köpte nya resårbottnar och hem och lasta upp allting, gick och la oss och nu sitter jag här och ska strax sätta fart och få iordning på allt här i sovrummet. Ut med det gamla, in med det nya.

    Där. Jag gjorde det..gjorde en lång historia kort. Men erkänn, nu undrar ni hur vi kunde köpa nya madrasser när jag nyss skrev att det inte fanns pengar till det. Och ja, skyll er själva mamma, Kajsa och Ida som alltid tycker jag berättar allt för detaljerat, det får ni nu inte veta. Ha!

    Ja. En kort bloggpaus var det ja.
    Riktigt så blev det ju inte. Jag har numera skrivkramp och inser hur tråkigt detta inlägg måste se ut helt utan bilder och bara en lång lång text. Men bilder kommer senare ikväll, när allting är klart. Nu ska jag hugga i här, börja med att skruva ner den gamla sängen, sen flytta tunga byråer, flytta datorbord, skruva ihop nya sängen, i med tunga madrasser, bädda fint med nytvättade sängkläder, fixa myskänsla, fixa finliret, ta bilder, sälja den rosa datorstolen kl två och mittemellan allt slänga en massa jävla skit vi aldrig använder!! Så det så. Ska bli tipptopp, igen, och allt detta innan Johan kommer hem strax efter 16.

    Wish me luck.
    So long....








    Jäklar!

    Vad jag är dålig på att uppdatera nu för tiden..fast, denna vecka (sportlovsvecka) har jag ju faktiskt haft ganska fullt upp med omtapetsering/ommöblering/städ och så vidare. Nästa projekt är en snygg fondvägg i sovrummet och att måla köket vitt. Vi håller på och sälja av en hel del av våra möbler för att kunna köpa nytt. Det som står högst upp på önskelistan är IKEAs säng VANVIK i vitt.



    Så himla snygg..men ja, något dyr.

    Prioritet två är nytt bord och nya stolar till köket. Är lite inne på ett barbord i vitt och vita barstolar, eller eventuellt ett barbord i ek eller björk, stolar i samma med vit sits och sedan en snygg vit duk på bordet. Har väldigt mycket tankar..

    Såhär;





    Eller såhär;



         



    Prioritet nr 3 är en ny bur till Lola. Ja, alltså hamstern. Har hittat en så himla snygg svart med rosa inredningsgrejer (rör, matskål, flaska, hus, stege, våningar osv). Men som sagt, det är sista prioritet. Här är den i alla fall.

    1 vånings..



    2 vånings..





    Godnatt på er!!






    Fondvägg.

    Jag ska berätta lite om vad som hänt de senaste dagarna någon dag när jag har ork och tid. Just nu vill jag bara lägga mig i sängen och mysa med min älskade sambo innan han ska sova..så jag ska slänga in bilder på vårt vardagsrum där vi igår tapetserade en fondvägg med, låt mig få säga, världens snyggaste tapet på marknaden just nu. Tycker jag! Haha.

    Så, detta är vad jag har styrt med idag, första dagen på mitt sportlov, medan Johan har jobbat - och hela kvällen. Puh.

    Så, titta och se vad fint det är.

    Såhär ser till att börja med tapeten ut, på vår vägg igår efter att vi tapetserad klart. Och jag ska inte påstå att det är perfekt, finns en del skavanker, haha, men för att vara amatörer och det är vår första gång så är vi riktigt jävla nöjda. ;)



    Sett till höger in från hallen..



    Sett till vänster in från hallen..
    Den supersnygga rosa soffan jag köpte på IKEAs fyndavdelning för ett par veckor sedan som ni minns.





    Tvn mittemot soffan..riktiga soffan alltså, den vita.



    Soffan.
    Så gjorde jag två tavlor. Jag hade en stor och en liten omålad tavla (målardukar uppspända på ramar) som jag klädde in i tapet som blev över efter tapetseringen. Hängde den stora över soffan..



    Och den lilla över den andra soffan..en ursnygg detalj tycker jag!



    Rummet sett från dörröppningen till köket..



    Och visst blev det ändå inte så illa med denna tapet mot de ljusblåa väggarna (som egentligen ska vara gråa) eftersom det ändå är lite blått i fondtapeten med. Hade en hel del funderingar om det skulle passa innan men nu är jag så himla nöjd!

    Vad tycker ni?



    Och här har vi min (för en stund igår) största fiende.
    Eluttaget.



    Kåpan var av eftersom vi skulle tapetsera och allt gick bra tills jag av misstag kom emot den med armen när jag skulle skära till det sista på tapeten nere vid listen i hörnet, som egentligen inte alls var i närheten av just uttaget.

    Hur eller hur så gav den mig, min arm, en jävla smäll, ont som fan gjorde det, rädd blev jag, grät gjorde jag, svullet, varmt och ömt blev det, värkte gjorde det hela kvällen och det lämnade efter sig två röda "ingångsmärken". Men jag lever ju och tur är väl det. Satan vad det kunde ha gått illa. Jag HATAR ström!

    Nu - nu säger jag och min fortfarande lite värkande arm godnatt och sov gott. En gäspande Johan ropar på mig nu. Mer bilder som tagits senaste veckorna kommer.